[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
  • Correct your pronunciation in English
  • Learn sentences from daily life
  • Memorize for good
  • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Lär dig engelska med text och ljud

Dictations på engelska

Read this article in English: Dictations in English 📝.

Diktat på engelska är ett bra sätt att öva stavning och lyssnande förståelse. Hitta vår lista över de bästa platserna!

Om du letar efter ett sätt att öva engelska som är lätt, effektiv, tar inte för mycket tid, låter dig öva att skriva, lyssna förståelse och stavning, då diktering är svaret på alla dina frågor!

Du har utan tvekan gjort några när du var i skolan eller på universitetet och du troligen fann dem smärtsamma, hårda och även irriterande på den tiden, men nu finns det inget som hindrar dig från att göra korta och intressanta dikteringar. De hjälper dig att bättre förstå talat engelska och att skriva bättre.

Idag kommer jag att presentera flera webbplatser för att göra diktering, de är gratis och har massor av innehåll.

Platserna kategoriseras enligt accent av infödda talare, så välj din favorit accent (men försök och ändra saker, så att du kan vänja dig vid dem alla):

Amerikansk Engelska

English Club

Att använda denna webbplats är utan tvekan ett av de bästa sätten att göra det mesta av dem 10-15 minuter du spenderar i kollektivtrafiken. Det stora med att göra dikteringar på engelska är att dina ansträngningar kommer att lägga upp och din stavning och förståelse kommer att förbättras dramatiskt, under en relativt kort tidsperiod.

Dictations in English

Öva engelska med diktat

Du kan välja din nivå, mellan nybörjare (korta inspelningar av en eller två rader), mellanliggande (inspelningar av en eller två fraser) eller avancerad, med långa inspelningar av en eller två stycken.

Rong-Chang

Denna webbplats är ganska lätt att använda - du har tillgång till 200 korta dikteringsövningar! Fördelen med den här webbplatsen är att när du har skrivit in din text i det lilla torget får du omedelbar återkoppling, så att du kan se dina misstag och lära av dem.

Dictations in English

Rong-Chang - diktat på engelska

Engelska Express ja!

Trots alla dess annonser, denna webbplats erbjuder en hel del innehåll, med fyra nivåer, transkriptioner för diktat och en ordförråd lista! Du har ett brett urval av ämnen, från grundläggande sådana som beskrivningar av människor till avancerade, som näringsvärdet av jordnötter!

Så här kan du välja en nivå:

Dictations in English

Engelska diktamen övningar


Om du är som jag och du hittar annonser distraherande, här är en liten sak som du kan hitta användbar-en Ad blocker!

Detta är ett webbläsartillägg. Här är några länkar till olika annonsblockerare som du kan installera beroende på vilken webbläsare du använder:

Säg adjö till irriterande annonser!


Learn American English online

Nivåsystemet på denna webbplats är lite... ovanligt!

I stället för de vanliga nivåerna beginner, intermediate, and advanced du har nivåer blue, red, osv. - som om du gör karate!

För att börja, välj din nivå. Då har du tillgång till en lång lista med diktat. Du kan sedan välja en titel som du vill.

Dictations in English

Engelska diktat online

Klicka på play-knappen, Lyssna och... till tangentbordet. För att se transkriptionen / korrigeringen av dikteringarna måste du klicka på frukten till höger (beroende på nivån, det kan vara ett äpple, en apelsin, en citron etc.).

Dictations in English

Dictation texter på engelska

Du kommer snabbt vänja sig vid de små egenheter av denna webbplats. Du kan sedan njuta av det rika innehåll som webbplatsen har att erbjuda.

Brittisk Engelska

För alla fans i England, de som planerar att åka dit eller helt enkelt föredrar den brittiska versionen av engelska, här är några webbplatser som hjälper dig att bättre förstå British English:

Breaking News English

Denna webbplats erbjuder texter om aktuella händelser, så att du kan träna engelska och informera dig om vad som händer i världen samtidigt. Dessutom uppdateras den regelbundet, så du hittar en ny diktering varannan tre till tre dagar.

Dictations in English

ESL diktat

learnenglish.de

För nybörjare och mellanliggande elever erbjuder denna webbplats intressanta texter, som ofta talar om engelsk kultur. Du kan även välja inspelningens hastighet. Det är ganska praktiskt, eftersom du kan lyssna på den långsammare versionen av ljudet för att göra dikteringarna, då, när du känner till alla nyhetsord och uttryck, kan du lyssna på det som en podcast i normal hastighet, för att kontrollera.

Dictations in English

Enkla dikteringar på engelska

Övriga accenter

Victoria.ac.nz

Du kan se de olika nivåerna högst upp på sidan:

Dictations in English

Dikteringar i olika engelska accenter

När du väljer din nivå, kan du lyssna på högkvalitativa texter om intressanta ämnen som Stilla havet, utrotningshotade arter eller forntida civilisationer.

Har du hört Kiwi accent innan? Detta är slang termen engelsktalande använder för att säga Nya Zeeland. Detta är ett perfekt tillfälle att upptäcka det genom att göra några dikteringar på denna webbplats.

YouTube

Om du inte gillar någon av dessa platser, kan du alltid bara använda good old YouTube! Vi har samlat några av de bästa diktat på YouTube i spellistor:

Diktat på Amerikansk Engelska

Diktat på brittisk engelska

Diktat i andra dialekter och accenter

Tyvärr kunde vi inte hitta diktat av människor från Australien, Skottland, Wales eller andra accenter som är mindre populära. Om du vet något, lämna en kommentar för att hjälpa oss att slutföra vår lista!

För att utvecklas snabbt, gör en eller två dikteringar per dag. Var konsekvent och ditt arbete kommer att löna sig. Du kommer aldrig att höra engelska på samma sätt!

Se även

Förutom dikteringar på engelska kan du också snabbt förbättra din lyssnande förståelse med följande resurser:

Profile picture for Dimitar Dimitrov

Dimitar Dimitrov

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: June 4, 2021, 10:53 am