[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
  • Correct your pronunciation in English
  • Learn sentences from daily life
  • Memorize for good
  • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Engels leren met tekst en audio

Dictaten in het Engels 📝

Read this article in English: Dictations in English 📝.

Dictees in het Engels zijn een geweldige manier om spelling en luistervaardigheid te oefenen. Bekijk onze lijst met de beste sites!

Als u op zoek bent naar een eenvoudige en effectieve manier om Engels te oefenen, die niet te veel tijd kost en waarmee u kunt oefenen met schrijven, begrijpend luisteren en spelling, dan zijn dictees het antwoord op al uw vragen!

U heeft er ongetwijfeld een paar gedaan toen u op school of op de universiteit zat en u vond ze toen waarschijnlijk pijnlijk, moeilijk en zelfs vervelend, maar nu is er niets meer wat u tegenhoudt om korte en interessante dictees te doen. Ze zullen je helpen om gesproken Engels beter te begrijpen en om beter te schrijven.

Vandaag zal ik u verschillende sites voorstellen om dictees te maken, ze zijn gratis en hebben een ton aan inhoud.

De sites zijn gecategoriseerd op basis van het accent van de moedertaalspreker, dus kies je favoriete accent (maar probeer wel wat af te wisselen, zodat je aan alle accenten kunt wennen):

Amerikaans Engels

English Club

Het gebruik van deze site is zonder twijfel een van de beste manieren om het meeste te halen uit die 10-15 minuten die je in het openbaar vervoer doorbrengt. Het mooie van dictees in het Engels is dat uw inspanningen zullen oplopen en uw spelling en begrip drastisch zullen verbeteren, en dat in een relatief korte periode.

Dictations in English

Engels oefenen met dictees

U kunt uw niveau kiezen tussen beginner (korte opnames van één of twee regels), gemiddeld (opnames van één of twee zinnen) of gevorderd, met lange opnames van één of twee alinea's.

Rong-Chang

Deze site is vrij eenvoudig te gebruiken - u hebt toegang tot 200 korte dictee-oefeningen! Het voordeel van deze site is dat zodra u uw tekst in het kleine vierkantje hebt ingevoerd, u onmiddellijk feedback krijgt, zodat u uw fouten kunt zien en ervan kunt leren.

Dictations in English

Rong-Chang - dictees in het Engels

Engels Express JA!

Ondanks alle advertenties biedt deze site veel inhoud, met vier niveaus, transcripties voor de dictees en een woordenschatlijst! Je hebt een ruime keuze aan onderwerpen, van basisonderwerpen zoals beschrijvingen van mensen tot geavanceerde onderwerpen zoals de voedingswaarde van pinda's!

Hier ziet u hoe u een niveau kunt kiezen:

Dictations in English

Engels dictee oefeningen


Als u net als ik vindt dat advertenties u afleiden, dan is hier een klein dingetje dat u misschien handig vindt - een Ad blocker!

Dit is een browserextensie. Hier zijn een aantal links naar verschillende ad blockers die je kunt installeren, afhankelijk van de browser die je gebruikt:

Zeg vaarwel tegen de vervelende advertenties!


Learn American English online

Het levelsysteem op deze site is een beetje... ongewoon!

In plaats van de gebruikelijke levels beginner, intermediate, and advanced, heb je de levels blue, red, enz. - alsof je karate aan het doen bent!

Om te beginnen, kies je je niveau. Dan krijg je toegang tot een lange lijst van dictees. U kunt dan een titel kiezen die u bevalt.

Dictations in English

Engels dictees online

Klik op de play-knop, luister en... naar uw toetsenbord. Om de transcriptie/correctie van de dictees te zien, moet u op de vrucht rechts klikken (afhankelijk van het niveau kan dat een appel, een sinaasappel, een citroen, enz. zijn).

Dictations in English

Dicteeteksten in het Engels

U zult snel gewend zijn aan de kleine eigenaardigheden van deze site. Daarna kun je genieten van de rijke inhoud die de site te bieden heeft.

Brits Engels

Voor alle fans van Engeland, degenen die van plan zijn erheen te gaan of gewoon de voorkeur geven aan de Britse versie van het Engels, zijn hier een paar sites om u te helpen British English beter te begrijpen:

Breaking News English

Deze site biedt teksten over actuele gebeurtenissen, zodat u uw Engels kunt oefenen en tegelijkertijd op de hoogte kunt blijven van wat er in de wereld gebeurt. Bovendien wordt de site regelmatig bijgewerkt, zodat u elke twee tot drie dagen een nieuw dictee vindt.

Dictations in English

ESL dictees

learnenglish.de

Voor beginners en gevorderden biedt deze site interessante teksten, vaak over de Engelse cultuur. Je kunt zelfs de snelheid van de opname kiezen. Dat is heel praktisch, want je kunt naar de langzamere versie van de audio luisteren om de dictees te doen, en dan, als je alle nieuwswoorden en uitdrukkingen kent, kun je er naar luisteren als een podcast in normale snelheid, om te controleren.

Dictations in English

Eenvoudige dictees in het Engels

Andere accenten

Victoria.ac.nz

U kunt de verschillende niveaus bovenaan de pagina zien:

Dictations in English

Dictees in verschillende Engelse accenten

Zodra u uw niveau hebt gekozen, kunt u luisteren naar teksten van hoge kwaliteit over interessante onderwerpen zoals de Stille Oceaan, bedreigde diersoorten of oude beschavingen.

Heeft u de Kiwi accent al eens gehoord? Dit is de slang-term die Engelstaligen gebruiken om New-Zealand te zeggen. Dit is de perfecte gelegenheid om het te ontdekken door een paar dictees op deze site te doen.

YouTube

Als je niet echt van deze sites houdt, kun je altijd nog gewoon het goede oude YouTube gebruiken! We hebben een aantal van de beste dictees op YouTube verzameld in afspeellijsten:

Dictees in Amerikaans Engels

Dictees in Brits Engels

Dictees in andere dialecten en accenten

Helaas konden we geen dictees vinden van mensen uit Australië, Schotland, Wales of andere accenten die minder populair zijn. Als u er een weet, laat dan een reactie achter om ons te helpen onze lijst aan te vullen!

Om snel vooruitgang te boeken, kunt u het beste één of twee dictees per dag doen. Wees consequent en uw werk zal lonen. U zult nooit meer op dezelfde manier Engels horen!

Zie ook

Naast dictees in het Engels kunt u ook snel uw luistervaardigheid verbeteren, met de volgende hulpmiddelen:

Profile picture for Dimitar Dimitrov

Dimitar Dimitrov

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: June 4, 2021, 10:53 am