[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
  • Correct your pronunciation in English
  • Learn sentences from daily life
  • Memorize for good
  • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Učenje angleščine z besedilom in zvokom

Diktati v angleščini 📝

Read this article in English: Dictations in English 📝.

Diktati v angleščini so odličen način za urjenje pravopisa in slušnega razumevanja. Poiščite naš seznam najboljših strani!

Če iščete način vadbe angleščine, ki je enostaven, učinkovit, vam ne vzame preveč časa, omogoča vadbo pisanja, slušnega razumevanja in črkovanja, potem so diktati odgovor na vsa vaša vprašanja!

Ko ste bili v šoli ali na fakulteti, ste jih nedvomno že izvajali in najverjetneje so se vam takrat zdeli boleči, težki in celo nadležni, zdaj pa vas nič ne ovira pri izvajanju kratkih in zanimivih diktatov. Pomagali vam bodo, da boste bolje razumeli govorjeno angleščino in bolje pisali.

Danes vam bom predstavil več spletnih mest za izvajanje diktatov, So brezplačna in imajo ogromno vsebine.

Spletne strani so razvrščene glede na naglas rojenega govorca, zato izberite svoj najljubši naglas (vendar jih poskušajte spreminjati, da se navadite na vse):

Ameriška angleščina

English Club

Uporaba tega spletnega mesta je nedvomno eden najboljših načinov, kako čim bolje izkoristiti tistih 10-15 minut, ki jih preživite v javnem prevoznem sredstvu. Pri diktatih v angleščini je zelo pomembno, da se bo vaš trud povečal, vaše črkovanje in razumevanje pa se bosta v razmeroma kratkem času močno izboljšala.

Dictations in English

Vadite angleščino z diktati

Izbirate lahko med začetno stopnjo (kratki posnetki ene ali dveh vrstic), srednjo stopnjo (posnetki ene ali dveh fraz) in napredno stopnjo z dolgimi posnetki enega ali dveh odstavkov.

Rong-Chang

To spletno mesto je precej preprosto za uporabo - na voljo imate dostop do 200 kratkih vaj z diktati! Prednost tega spletnega mesta je, da po vnosu besedila v majhen kvadratek dobite takojšnje povratne informacije, tako da lahko vidite svoje napake in se iz njih učite.

Dictations in English

Rong-Chang - diktati v angleščini

English Express YES!

Kljub vsem oglasom ta stran ponuja veliko vsebine, saj ima štiri stopnje, prepise diktatov in seznam besedišča! Na voljo imate širok izbor tem, od osnovnih, kot so opisi ljudi, do naprednih, kot je prehranska vrednost arašidov!

Tukaj je opisano, kako lahko izberete raven:

Dictations in English

angleške vaje za narekovanje


Če ste kot jaz in vas oglasi motijo, je tu malenkost, ki se vam bo morda zdela koristna - to je Ad blocker!

To je razširitev za brskalnik. Tukaj je nekaj povezav do različnih blokatorjev oglasov, ki jih lahko namestite glede na brskalnik, ki ga uporabljate:

Poslovite se od nadležnih oglasov!


Learn American English online

Sistem ravni na tej strani je nekoliko... nenavaden!

Namesto običajnih ravni beginner, intermediate, and advanced imate ravni blue, red, itd. - kot da bi se ukvarjali s karatejem!

Če želite začeti, izberite svojo raven. Nato boste imeli dostop do dolgega seznama diktatov. Nato lahko izberete naslov, ki vam je všeč.

Dictations in English

Angleški diktati na spletu

Kliknite gumb za predvajanje, poslušajte in... na tipkovnico. Če si želite ogledati prepis/opravek narekovajev, morate klikniti na sadež na desni strani (odvisno od stopnje je to lahko jabolko, pomaranča, limona itd.).

Dictations in English

Besedila diktatov v angleščini

Hitro se boste navadili na majhne domislice tega spletnega mesta. Nato boste lahko uživali v bogati vsebini, ki jo ponuja spletno mesto.

Britanska angleščina

Za vse ljubitelje Anglije, tiste, ki nameravate tja odpotovati ali pa vam je preprosto ljubša britanska različica angleščine, je tu nekaj spletnih mest, ki vam bodo pomagala bolje razumeti British English:

Breaking News English

To spletno mesto ponuja besedila o aktualnih dogodkih, tako da lahko vadite angleščino in se hkrati obveščate o dogajanju v svetu. Poleg tega se redno posodablja, tako da boste na njej vsakih dva do tri dni našli nov diktat.

Dictations in English

Diktati ESL

learnenglish.de

Za začetnike in srednje zahtevne učence ta stran ponuja zanimiva besedila, ki pogosto govorijo o angleški kulturi. Izberete lahko celo hitrost snemanja. To je precej praktično, saj lahko počasnejšo različico zvoka poslušate za izvajanje diktatov, potem pa, ko znate vse besede in izraze iz novic, lahko za preverjanje poslušate kot podcast z normalno hitrostjo.

Dictations in English

Enostavno narekovanje v angleščini

Drugi naglasi

Victoria.ac.nz

Različne stopnje si lahko ogledate na vrhu strani:

Dictations in English

Diktati v različnih angleških naglasih

Ko izberete raven, lahko poslušate visokokakovostna besedila o zanimivih temah, kot so Pacifik, ogrožene vrste ali starodavne civilizacije.

Ste že slišali Kiwi accent? To je slengovski izraz, ki ga angleško govoreči uporabljajo, da bi rekli Nova Zelandija. To je odlična priložnost, da ga odkrijete tako, da naredite nekaj narekovajev na tem spletnem mestu.

YouTube

Če vam nobena od teh spletnih strani ni všeč, lahko vedno uporabite samo stari dobri YouTube! Nekaj najboljših diktatov na YouTubu smo zbrali v sezname predvajanja:

Diktati v ameriški angleščini

Diktati v britanski angleščini

Diktati v drugih narečjih in naglasih

Na žalost nismo našli diktatov, ki bi jih posneli ljudje iz Avstralije, Škotske, Walesa ali drugih naglasov, ki so manj priljubljeni. Če jih poznate, pustite komentar in nam pomagajte dopolniti naš seznam!

Če želite hitro napredovati, naredite en ali dva diktata na dan. Bodite dosledni in vaše delo se vam bo obrestovalo. Angleščine ne boste nikoli več slišali na enak način!

Oglejte si tudi

Poleg diktatov v angleščini lahko hitro izboljšate tudi slušno razumevanje, in sicer z naslednjimi viri:

Profile picture for Dimitar Dimitrov

Dimitar Dimitrov

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: November 2, 2021, 7:33 pm