[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
  • Correct your pronunciation in English
  • Learn sentences from daily life
  • Memorize for good
  • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Научете английски с текст и аудио

Диктовки на английски 📝

Read this article in English: Dictations in English 📝.

Диктовките на английски език са чудесен начин да практикувате правописа и разбирането на слуха. Намерете нашия списък с най-добрите сайтове!

Ако търсите начин да практикувате английски език, който е прост, ефективен, не отнема твърде много време, ви позволява да практикувате писане, разбиране на слуха и правопис, тогава диктовка- това е отговорът на всички ваши въпроси!

Несъмнено сте направили някои от тях, когато сте били в училище или университет, и вероятно по това време те ви изглеждаха болезнени, трудни и дори досадни, но сега нищо не ви пречи да правите кратки и интересни диктовки. Те ще ви помогнат по-добро разбиране на говоримия английски и по-добре да пиша.

Днес ще ви представя няколко сайта за диктовка, те са безплатни и имат много съдържание.

Сайтовете се класифицират според акцента на майчиния език, така че изберете вашия любим акцент (но опитайте да промените нещата, за да можете да свикнете с всички тях):

Американски английски

English Club

Използването на този сайт без съмнение е един от най-добрите начини да се възползвате максимално от тези 10-15 минути, които прекарвате в обществения транспорт. Голямото нещо за извършване на диктовки на английски език е, че вашите усилия ще бъдат обобщени и вашето правопис и разбиране ще се подобрят значително в рамките на сравнително кратък период от време.

Dictations in English

Практикувайте английски с диктовки

Можете да изберете нивото си: начално (кратки записи на един или два реда), средно (записи на една или две фрази) или напреднало, с дълги записи на един или два параграфа.

Rong-Chang

Този сайт е доста лесен за използване - имате достъп до 200 кратки упражнения за диктовка! Предимството на този сайт е, че след като въведете текста си в малък квадрат, получавате незабавно обратнокомуникация, за да можете да видите грешките си и да се поучите от тях.

Dictations in English

Rong-Chang - диктовки на английски език

Английски Експрес ДА!

Въпреки цялата си реклама, този сайт предлага много съдържание, с четири нива, транскрипции за диктатори и списък на речника! Имате богат избор от теми, от основни, като описания на хора, до напреднали, като хранителна стойност на фъстъците!

Ето как можете да изберете ниво:

Dictations in English

Упражнения за диктовка на английски език


Ако сте като мен и намирате рекламите за разсейващи, ето малко нещо, което може да ви бъде полезно. Ad blocker!

Това е разширение за браузъра. Ето няколко връзки към различни рекламни блокери, които можете да зададете в зависимост от използвания браузър:

Кажете сбогом на досадната реклама!


Learn American English online

Системата на нивата на този сайт е малко... необикновена!

Вместо обичайните нива beginner, intermediate, and advanced, имате нива blue, red и т. н. - все едно се занимаваш с карате!

За да започнете, изберете вашето ниво. Тогава ще имате достъп до дълъг списък от диктатори. След това можете да изберете името, което ви харесва.

Dictations in English

Английски диктовки онлайн

Кликнете върху бутона за възпроизвеждане, слушайте и... към клавиатурата. За да видите транскрипцията/ корекцията на диктатите, трябва да кликнете върху плода отдясно (в зависимост от нивото, може да е ябълка, портокал, лимон и т.н.).

Dictations in English

Текстове на диктовки на английски език

Бързо ще свикнете с малките странности на този сайт. След това можете да се насладите на богатото съдържание, което сайтът може да предложи.

Британски Английски

За всички фенове на Англия, тези, които планират да отидат там или просто предпочитат британската версия на английски език, ето някои сайтове, които да ви помогнат да разберете по-добре British English:

Breaking News English

Този сайт предлага текстове за текущите събития, така че можете да практикувате английски език и едновременно да получите информация за това, което се случва в света. Нещо повече, тя се актуализира редовно, така че ще намерите нов диктовка на всеки два до три дни.

Dictations in English

ESL диктовки

learnenglish.de

За начинаещи и ученици на средно ниво този сайт предлага интересни текстове, които често разказват за английската култура. Можете дори да изберете скоростта на запис. Това е доста практично, тъй като можете да слушате по-бавната версия на аудио да правя диктовки, а след това, когато ще знаете всички думи и изрази, новини, можете да го слушате като подкаст на нормална скорост, за да се провери.

Dictations in English

Лесни диктовки на английски език

Други акценти

Victoria.ac.nz

Можете да видите различни нива в горната част на страницата:

Dictations in English

Диктовки с различни английски акценти

След като изберете нивото си, ще можете да слушате Висококачествени текстове на интересни теми като Тихия океан, застрашени видове или древни цивилизации.

Чухте ли? Kiwi accent по-рано? Това е жаргонен термин, който англоговорящите използват, за да кажат "Нова Зеландия". Това е чудесна възможност да научите за това, като направите няколко диктовки на този сайт.

YouTube

Ако наистина не харесвате нито един от тези сайтове, винаги можете просто да използвате добрия стар YouTube! Събрахме някои от най-добрите диктовки в YouTube в плейлисти:

Диктовки на американски английски език

Диктовки на английски език

Диктовки върху други диалекти и акценти

За съжаление не успяхме да намерим диктовки, направени от хора от Австралия, Шотландия, Уелс или други по-малко популярни акценти. Ако знаете нещо, оставете коментар, за да ни помогнете да завършим нашия списък!

За да напредвате бързо, направете една или две диктовки на ден. Бъдете последователни и работата ви ще се изплати. Никога няма да чуете английски по същия начин!

Вижте също

В допълнение към диктовките на английски език, можете също бързо подобряване на вашето разбиранепо слух, използвайки следните ресурси:

Profile picture for Dimitar Dimitrov

Dimitar Dimitrov

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: June 4, 2021, 10:41 am