Gör engelsktalande vänner

Så här hittar du en engelsktalande Brevvän

Read this article in English: How to find an English-speaking penpal ✍️.

Varför lära sig engelska i flera år om du aldrig kommer att använda den? Upptäck hur och var du hittar engelsktalande penpals!

Du har verkligen lärt dig engelska i flera år och ändå befinner du dig sällan i tal. Visste du att i skolan, hälften av alla studenter får prata engelska i bara en timme? En timme per vecka? En timme per månad? Nej! En timme under deras hel utbildning.

Men du har säkert också hört det practice makes perfect!. Du måste träffa konversationspartners, hitta penpaler, träna engelska med riktiga människor. Det är vad som kommer att göra skillnaden för dig på det talade språket och hjälper dig att känna dig bekväm att tala Engelska. Engelska är inte detsamma som det skrivna språket och det är viktigt att prata med modersmål, även om det bara är för lite åt gången.

Lyckligtvis har det aldrig varit så lätt att hitta engelsktalande vänner. Du kan göra det genom att använda webbplatser för att hitta engelsktalande brevvänner.

Att hitta engelsktalande brevvänner - de väletablerade platserna

Här är ett urval av de webbplatser Jag har upptäckt genom åren, som har visat sig vara användbara.

ConversationExchange

Låt oss först och främst prata om ConversationExchange - en gratis webbplats, som låter dig hitta engelsktalande brevvänner. Gränssnittet är rent och inte överväldiga dig med annonser.

Webbplatsen låter dig leta efter personer att chatta med och låter dig Sök efter språk, självklart, men också enligt landet där personen för närvarande är (särskilt användbart om du planerar att besöka landet!).

Vad mer kan du välja om du vill ha Face to face conversations (träffa människor personligen), om du föredrar att kommunicera via brev (Correspondence (Pen-Pal)) eller om du vill prata online (Using a chat software). För det sista alternativet har du valet mellan Skype och ton av andra programvaror.

CouchSurfing

CouchSurfing är en berömd webbplats eftersom det tillåter dig att hitta människor att rymma dig runt om i världen. Det gör att du kan spara upp lite pengar under dina resor och framför allt är det mycket mer välkomnande än ett hotell.

Jag vet inte exakt varför, men det är extremt lätt att bryta isen på CouchSurfing. Du måste fortfarande vara försiktig där du klickar (webbplatsen har ett betygssystem för att hjälpa till med det) men det finns inget som att komma till en ny stad och omedelbart träffa modersmål för att visa dig runt, samtidigt som du övar ditt nya språk. Det är bara bra!

Men CouchSurfing det hjälper inte bara dig att hitta boende. Du kan använda den för att hitta nya kontakter med lokala infödda talare att gå har en kopp kaffe med (du kan komma i kontakt med dem före eller under din resa-jag skulle råda dig att göra båda). Titta bara på webbplatsen för personer som nyligen har varit aktiva eller de som har liknande intressen och erbjuder dem att gå och ta en drink och chatta. Människor på CouchSurfing är vanligtvis fördomsfria (de skulle inte vara där annars!).

Slutligen, Couchsurfers organisera ofta händelser (möten, picknick). Självklart är inte alla händelser lika bra, men det är fortfarande ett bra sätt att hitta modersmål när du är i landet eller till och med utlänningar som bor i ditt land.

MeetUp

På ett liknande sätt till CouchSurfing men inriktad mer mot arbete och hobbies i motsats till fester, det finns MeetUp.com.

A meetup på engelska betyder ett informellt möte. Webbplats MeetUp låter dig delta eller organisera evenemang kring specifika ämnen. Om du vill träffa en grupp människor som är involverade i yoga eller kanske språkutbyte, vandring, affärer, teknik (vilket är mycket populärt på webbplatsen) eller till och med getuppfödning i bergen... Tja, det finns en bra chans att en sådan grupp redan existerar.

Ungefär hälften av händelserna är gratis och den andra hälften ber om en blygsam deltagaravgift, vanligtvis runt $5 för att täcka evenemangsavgifterna.

Webbplatsen har cirka 100 miljoner medlemmar i 181 länder och, oavsett land, det finns gott om evenemang på engelska. Om det finns ett ämne kring vilket du vill träffa människor, är detta den bästa webbplatsen att göra det.

italki

italki (uttala /ˈaɪ·tɔk·i/) är en * * plattform som förbinder elever och lärare (professional teachers) eller handledare (community tutors). Mer specifikt betyder det att du antingen kan använda den för att ta traditionella engelska klasser eller att öva dina konversationskunskaper.

Lärarna och samhälls handledare debiterar dig uppenbarligen eftersom, liksom alla av oss, måste betala hyran! Det finns också ett gratis alternativ, nämligen hitta en penpal eller en partner för språkutbyte (i så fall betalar du med din tid).

Denna webbplats är extremt populär bland människor som lär sig moderna språk, inklusive polyglots.

Det är inte alltid lätt att hitta någon att prata med och den här webbplatsen erbjuder en enkel och praktisk lösning. De flesta utbyten sker på Skype.

Nya webbplatser för att göra engelsktalande vänner

Här är en snabb lista över andra webbplatser som jag inte har använt så mycket, men att människor har talat om och verkar gilla. Därefter delar jag med dig mina tips om att hitta en bra engelsktalande penpal.

  • HelloTalk är en mobiltelefon program som låter dig enkelt komma i kontakt med modersmål. Detta gör att du kan byta i ett textformat, via en chatt, men om du föredrar kan du alltid ringa din konversationspartner.
  • Tandem låter dig utbyta meddelanden på din mobiltelefon.

Jag kommer att expandera denna lista när jag får dina förslag och när jag upptäcker nya.

Hur man hittar rätt engelsktalande penpal

Att träffa nya människor, särskilt de som talar ett annat språk, kan förändra ditt liv och få dig att leva många extraordinära äventyr. Personligen har detta hjälpt mig att göra vänner på flera kontinenter, besöka städer och till och med hela länder, och också ha några relationer.

Men för allt detta måste du träffa rätt personer. Så, här är några tips och exempelmeddelanden som du kan skicka till varandra.

Tips för att komma igång

Att lära sig engelska är i stor utsträckning en social upplevelse och ju mer vi känner oss bekväma att träffa nya människor, desto enklare är det. (Detta är en färdighet du kan arbeta på inte bara för din engelska - ju mer sällskaplig du är, desto fler möjligheter får du).

Så, här är några enkla tips för att hitta och hålla dina engelsktalande penpals.

  • Vara intresserad av människor, var nyfiken, var en bra lyssnare. Ju mer du intresserar dig för dem, desto mer hittar de du Intressant.
  • Prata om vad du älskar. Entusiasm är smittsam!
  • Var positiv. Att lära sig engelska är det perfekta tillfället att glömma dina egna problem.
  • Istället för att prata om vad du gör (ingen har ett perfekt liv) kan du prata om vad du skulle göra och uppmuntra dina partners att göra detsamma. Pratar om dina drömmar och projekt är ett bra sätt att bryta isen.

Slutligen, herrar, vänligen undvika att titta på dessa platser för språkutbyten som dejting apps. Om du klarar dig bra med någon och attraktionen är ömsesidig, kommer saker naturligtvis att utvecklas. Inget behov av att vara ett drag och att avskräcka människor från att använda dessa webbplatser.

En bra bok om kommunikation, som är lätt att läsa eller lyssna på engelska, är How to Win Friends and Influence People av Dale Carnegie. Det är en klassiker, även en häftklammer inom personlig utveckling. Titeln kan tyckas lite dumt, men boken är full av goda råd.

Exempel på meddelanden att skicka

Här är några exempel på meddelanden som jag har skickat och framgångsrikt har använt för att göra engelsktalande vänner och för att starta språkutbyten för olika språk (jag har använt det för att lära sig ungerska och att öva spanska, men har anpassat exemplen till engelska).

Meddelande om Couchsurfing på engelska (accommodation 1):

Hello [PERSONENS NAMN]!

If you feel like traveling without leaving [DIN STAD], let meet sleep on your couch! :) I'll be in [DITT LAND] for [X MÅNADER / X VECKOR] and I would like to CouchSurf a little in [DIN STAD] because I definitely want to spend time with locals. I'm here to learn English.

Ciao

[DITT NAMN]

Meddelande om Couchsurfing på engelska (accommodation 2):

Hi [THE PERSON'S NAME],

My name is [YOUR NAME]. I'm from France and started a little trip around the world two weeks ago. Right now I'm in [CITY A] and next week I'll be in [YOUR CITY]. I'd like to couchsurf with someone chill with who I could speak English, because I'm learning this nice language. I only know a few words (this sucks!), but I'm trying my best. I would only need a couch to sleep on for 2-3 nights, or whatever is most convenient for you, of course.

Have a nice day!

[YOUR NAME]

Meddelande om Couchsurfing på engelska (att ta en drink):

Hi girls, (ett meddelande Jag skickade till en grupp vänner på CouchSurfing)

I've just moved to [CITY] and I am looking to make friends around a drink, chatting in English or French. I have been learning English for a few months and now have the chance to practice and make faster progress!

[YOUR NAME]

För de andra platserna, jag har inte ett exempel på en av mina meddelanden, men något liknande bör göra susen:

Hi [THE PERSON'S NAME]!

My name is [YOUR NAME]. I'm from [YOUR COUNTRY] and am planning to travel and see the world. Right now, I'd like to find someone cool to practice my English with. In exchange, I'll be happy to help you with your [YOUR LANGUAGE]. I definitely want to spend time chatting with [AMERICANS / ENGLISH / AUSTRALIANS OR WHEREVER YOU WANT TO GO]. I love [HOBBY 1], [HOBBY 2] and just to talk to people and make friends.

All the best,

[YOUR NAME]

Det här är meddelanden som är ganska generiska som har fungerat men om du vill kan du självklart anpassa eller anpassa dem beroende på dina egna intressen och de hos den person du kontaktar (speciellt när du har något gemensamt). Detta kommer att förbereda dig för att prata om intressanta saker på engelska!

Ha kul att träffa nya människor!

P. S. har jag missat några bra webbplatser för att hitta engelsktalande brevvänner? Hur hittade du folk att prata med på engelska? Dela dig information och du anekdoter i kommentarerna!

P. P. S. Om du vill göra engelsktalande vänner, använd en av de ovan nämnda resurserna och inte kommentar.

Profile picture for Fabien Snauwaert

Fabien Snauwaert

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: June 4, 2021, 10:53 am