[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
  • Correct your pronunciation in English
  • Learn sentences from daily life
  • Memorize for good
  • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Направете приятели, говорещи английски 🤗

Как да намерите англоговорящ приятел чрез кореспонденция ✍️

Read this article in English: How to find an English-speaking penpal ✍️.

Защо да учите английски години, ако никога няма да го използвате? Научете как и къде да намерите англоговорящи приятели чрез кореспонденция!

Вие, разбира се, изучавате английски в продължение на години и въпреки това рядко се намирате да го говорите. Знаете ли, че в училище половината от учениците говорят английски само за един час.? Един час седмично? Един час на месец? Не! Един час в рамките на общо тях обучение.

Въпреки това, със сигурност сте чували, че practice makes perfect! Трябва да се срещнете с партньори за комуникация, да намерите приятели по кореспонденция, да практикувате английски с истински хора. Това е нещо, което ще има значение за вас в говоримия език и ще ви помогне да се чувствате комфортно да говорите английски. Разговорен английски-това не е същото като писмения език и е много важно да говорите с местните хора, дори ако това е само малко.

За щастие никога не е било толкова лесно да се намерят приятели, които говорят английски. Можете да направите това, като използвате уеб сайтове за намиране на англоговорящи приятели чрез кореспонденция.

Търсене на англоговорящи приятели чрез кореспонденция - добре установени сайтове

Ето селекция от сайтове, които съм открил през годините, които са се оказали полезни.

ConversationExchange

На първо място, нека да поговорим за ConversationExchange - безплатен уеб сайт, който ви позволява да намерите англоговорящи приятели чрез кореспонденция. Интерфейсът е чист и не ви претоварва с реклами.

Сайтът ви позволява да търсите хора за комуникация и ви позволява да упражнявате търсене по език, очевидно, но и и страната, в която в момента се намира човек (особено полезно, ако планирате да посетите страната!).

Нещо повече, можете да изберете дали искате да имате Face to face conversations (Запознайте се с хората лично), ако предпочитате да общувате чрез имейли (Correspondence (Pen-Pal)) или ако искате говорете онлайн (Using a chat software). За последната опция имате избор между Skype и много други програми.

CouchSurfing

CouchSurfing това е известен сайт, защото ви позволява Намерете хора, които ще ви настанят по целия свят. Това ви позволява да спестите малко пари по време на пътуванията си и преди всичко е много по-приветливо от хотела.

Аз не знам точно защо, но това е много лесно да се разчупи леда CouchSurfing. Все още трябва да внимавате къде кликвате (сайтът има система за класиране, която да ви помогне с това), но няма нищо по-добро от това да дойдете в нов град и да се срещнете с местните хора веднага, за да ви покаже квартала, докато практикувате новия си език. Това е просто страхотно!

Но CouchSurfing това не само ще ви помогне да намерите жилище. Можете да го използвате, за да намерите нови контакти с местни местни говорители, за да изпият чаша кафе (можете да се свържете с тях преди или по време на пътуването - бих ви посъветвал да направите и двете.) Просто потърсете на сайта хора, които са били активни напоследък или имат подобни интереси, и ги поканете да отидат да пият и да се социализират. Хора на CouchSurfing обикновено те са непредубедени (иначе нямаше да бъдат там!).

Накрая, Couchsurfers често организирайте събития (срещи, пикници). Очевидно не всички дейности са еднакво добри, но това все още е чудесен начин да намерите местни хора, когато сте в страната или дори чужденци, живеещи във вашата страна.

MeetUp

Подобно на това как CouchSurfing но фокусирайки се повече върху работата и хобитата, за разлика от партиите, има MeetUp.com.

A meetup на английски това означава неформална среща. Уебсайт MeetUp Позволява ви участвайте или организирайте събития по определени теми. Ако искате да се срещнете с група хора, които правят йога или може би езиков обмен, туризъм, бизнес, технологии (което е много популярно на Сайта) или дори отглеждане на кози в планините... Е, има голяма вероятност такава група вече да съществува.

Около половината от дейностите са безплатни, а другата половина искат скромна такса за участие, обикновено около $ 5, за да покрият разходите за събитието.

Сайтът има около 100 милиона потребители, разположени в 181 страни и независимо от страната, на него се провеждат много събития на английски езикезик . Ако има тема, около която бихте искали да се срещнете с хора, това е най-добрият сайт за това.

italki

italki (произнасям /ˈaɪ·tɔk·i/)- това е * * платформа, която свързва ученици и учители (professional teachers) или преподаватели (community tutors). По-конкретно, това означава, че можете да го използвате или за практикуване на традиционен английски език, или за практикуване на комуникационните си умения.

Учителите и обществените наставници очевидно ви таксуват, защото, както всички ние, трябва да плащаме наем! Има и безплатна опция, а именно Намерете приятел по кореспонденция или партньор за езиков обмен (в този случай ще платите с времето си.)

Този сайт е изключително популярен сред хората, които изучават съвременни езици, включително полиглоти.

Не винаги е лесно да се намери някой, с когото да се говори, и този сайт предлага просто и практично решение. Повечето обмени се извършват по Skype.

Нови сайтове, за да направят англоговорящи приятели

Ето кратък списък с други сайтове, които не съм използвал толкова често, но за които хората са говорили и изглежда, че ги харесват. След това ще споделя с вас моите съвети за намиране на добър англоговорящ приятел за кореспонденция.

  • HelloTalk това е приложение за мобилни телефони, което ви позволява лесно да се свържете с местните хора. Тя ви позволява да обменяте съобщения в текстов формат, чрез чат, но ако предпочитате, винаги можете да се обадите на събеседника си.
  • Tandem Позволява ви да обменяте съобщения на мобилния си телефон.

Ще разширя този списък, когато получа вашите предложения и когато открия нови.

Как да намерим подходящ английски приятел чрез кореспонденция

Запознаването с нови хора, особено тези, които говорят различен език, може да промени живота ви и да ви накара да преживеете много необичайни приключения. Лично това ми помогна да създам приятели на няколко континента, да посетя градове и дори цели страни, както и да имам няколко връзки.

Но за всичко това трябва да се срещнете с правилните хора. Ето някои съвети и примери за съобщения, които можете да изпращате един на друг.

Съвети, за да започнете

Изучаването на английски език е до голяма степен социално преживяване, и колкото повече се чувстваме комфортно, когато се запознаваме с нови хора, толкова по-лесно е да го направим. (Това е умение, на което можете да работите не само за английския си език - колкото по-общителен сте, толкова повече възможности ще получите.)

Така че, ето някои прости съвети как да намерите и запазите англоговорящите си приятели за кореспонденция.

  • Интересувайте се от хората, бъдете любопитни, бъдете добър слушател. Колкото повече проявявате интерес към тях, толкова повече те намират Вие интересен.
  • Говорете за това, което обичате. Ентусиазмът е заразен!
  • Изучаването на английски език е чудесна причина да забравите за собствените си проблеми.
  • Вместо да говорите за това, което правите (никой няма перфектен живот), можете да говорите за това, което сте да., и насърчавайте партньорите си да направят същото. Говорете за вашите мечти и проекти- добър начин да разтопиш леда.

И накрая, господа, моля, избягвайте да разглеждате тези сайтове за езиково споделяне като приложения за запознанства. Ако се разбирате добре с някого и привличането е взаимно, нещата ще се развият естествено. Няма нужда да бъдете досадни и да разубеждавате хората да използват тези сайтове.

Отлична книга за комуникация, която е лесна чета или чуя на английски език, е How to Win Friends and Influence People Дейл Карнеги. Това е класика, дори основен продукт в областта на личностното развитие. Заглавието може да изглежда малко глупаво, но книгата е пълна с добри съвети.

Примерни съобщения за изпращане

Ето някои примери за публикации, които изпратих и успешно използвах, за да създам приятели на английски език и да започна езикови обмени на различни езици (използвах го, за да науча унгарски и да практикувам испански, но адаптирах примерите към английски).

Съобщението е включено Couchsurfing на английски език (настаняване 1):

Hello [ИМЕ НА ЧОВЕК]!

If you feel like traveling without leaving [ВАШИЯТ ГРАД], let meet sleep on your couch! :) I'll be in [ВАШАТА СТРАНА] for [X МЕСЕЦА / X СЕДМИЦИ] and I would like to CouchSurf a little in [ВАШИЯТ ГРАД] because I definitely want to spend time with locals. I'm here to learn English.

Ciao

[ВАШЕТО ИМЕ]

Съобщението е включено Couchsurfing на английски език (настаняване 2):

Hi [THE PERSON'S NAME],

My name is [YOUR NAME]. I'm from France and started a little trip around the world two weeks ago. Right now I'm in [CITY A] and next week I'll be in [YOUR CITY]. I'd like to couchsurf with someone chill with who I could speak English, because I'm learning this nice language. I only know a few words (this sucks!), but I'm trying my best. I would only need a couch to sleep on for 2-3 nights, or whatever is most convenient for you, of course.

Have a nice day!

[YOUR NAME]

Съобщение за каучсърфинг на английски език (напитка):

Hi girls, (съобщение, което изпратих на група приятели на CouchSurfing)

I've just moved to [CITY] and I am looking to make friends around a drink, chatting in English or French. I have been learning English for a few months and now have the chance to practice and make faster progress!

[YOUR NAME]

За други сайтове нямам пример за един от моите публикации, но нещо подобно трябва да работи:

Hi [THE PERSON'S NAME]!

My name is [YOUR NAME]. I'm from [YOUR COUNTRY] and am planning to travel and see the world. Right now, I'd like to find someone cool to practice my English with. In exchange, I'll be happy to help you with your [YOUR LANGUAGE]. I definitely want to spend time chatting with [AMERICANS / ENGLISH / AUSTRALIANS OR WHEREVER YOU WANT TO GO]. I love [HOBBY 1], [HOBBY 2] and just to talk to people and make friends.

All the best,

[YOUR NAME]

Това са доста общи послания, които са работили, но ако искате, очевидно можете да ги адаптирате или персонализирате в зависимост от вашите собствени интереси и тези на човека, с когото се свързвате (особено когато имате нещо общо). Това ще ви подготви да говорите за интересни неща на английски език!

Забавлявайте се с нови хора!

PS пропуснах ли някои добри сайтове за намиране на англоговорящи приятели за кореспонденция? А вие как открихте хора, с които да говорите на английски? Споделете информация и анекдоти в коментарите!

P. P. S. Ако искате да направите приятели, говорещи английски, моля, използвайте един от горепосочените ресурси, както и не. секция за коментари.

Profile picture for Fabien Snauwaert

Fabien Snauwaert

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: June 4, 2021, 10:41 am