[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
  • Correct your pronunciation in English
  • Learn sentences from daily life
  • Memorize for good
  • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Hanki englanninkielisiä ystäviä 🤗

Miten löytää englanninkielinen kirjekaveri ✍️

Read this article in English: How to find an English-speaking penpal ✍️.

Miksi opiskella englantia vuosia, jos et koskaan käytä sitä? Tutustu siihen, miten ja mistä löydät englanninkielisiä kirjekavereita!

Olet varmasti opiskellut englantia jo vuosia, mutta silti huomaat harvoin puhuvasi sitä. Tiesitkö, että koulussa puolet oppilaista pääsee puhumaan englantia vain yhden tunnin ajan? Tunnin viikossa? Tunnin kuukaudessa? Ei! Yksi tunti koko koulutuksen aikana.

Olet kuitenkin varmasti kuullut myös, että practice makes perfect!. Sinun on tavattava keskustelukumppaneita, löydettävä kirjekavereita, harjoiteltava englantia oikeiden ihmisten kanssa. Se on se, mikä tekee sinulle eron puhutussa kielessä ja auttaa sinua tuntemaan olosi mukavaksi englantia puhuessasi. Puhuttu englanti ei ole sama asia kuin kirjoitettu kieli, ja on tärkeää puhua äidinkielisten kanssa, vaikka vain vähän aikaa kerrallaan.

Onneksi englanninkielisten ystävien löytäminen ei ole koskaan ollut näin helppoa. Voit tehdä sen käyttämällä verkkosivuja, joilla voit löytää englantia puhuvia kirjekavereita.

Englanninkielisten kirjekavereiden löytäminen - vakiintuneet sivustot

Seuraavassa on valikoima sivustoja, jotka olen löytänyt vuosien varrella ja jotka ovat osoittautuneet hyödyllisiksi.

ConversationExchange

Puhutaan ensinnäkin ConversationExchange - ilmaisesta verkkosivustosta, jonka avulla voit löytää englanninkielisiä kirjekavereita. Käyttöliittymä on siisti eikä hukuta sinua mainoksilla.

Sivuston avulla voit etsiä ihmisiä, joiden kanssa voit keskustella, ja voit tehdä hakuja tietenkin kielen mukaan, mutta myös sen maan mukaan, jossa henkilö tällä hetkellä oleskelee (erityisen hyödyllistä, jos aiot vierailla kyseisessä maassa!).

Lisäksi voit valita, haluatko Face to face conversations (tavata ihmisiä henkilökohtaisesti), haluatko kommunikoida mieluummin kirjeitse (Correspondence (Pen-Pal)) vai haluatko keskustella verkossa (Using a chat software). Viimeisen vaihtoehdon osalta voit valita Skypen ja lukemattomien muiden ohjelmistojen välillä.

CouchSurfing

CouchSurfing on kuuluisa sivusto, koska sen avulla voit löytää ihmisiä, jotka majoittavat sinut ympäri maailmaa. Sen avulla voit säästää rahaa matkoillasi, ja ennen kaikkea se on paljon viihtyisämpi kuin hotelli.

En tiedä tarkalleen miksi, mutta jään murtaminen on äärimmäisen helppoa CouchSurfing. Sinun on silti oltava varovainen siinä, mitä klikkaat (sivustolla on luokitusjärjestelmä, joka auttaa siinä), mutta mikään ei voita sitä, että saapuu uuteen kaupunkiin ja tapaa heti äidinkielisiä puhujia, jotka esittelevät sinulle paikkoja ja harjoittavat samalla uutta kieltäsi. Se on aivan mahtavaa!

CouchSurfing ei kuitenkaan auta sinua vain löytämään majoitusta. Sen avulla voit löytää uusia kontakteja paikallisiin äidinkielisiin puhujiin, joiden kanssa voit mennä kahville (voit ottaa heihin yhteyttä ennen matkaa tai matkan aikana - suosittelen molempia). Etsi sivustolta yksinkertaisesti ihmisiä, jotka ovat hiljattain olleet aktiivisia tai joilla on samanlaisia kiinnostuksen kohteita, ja tarjoa heille mahdollisuutta mennä drinkille ja jutella. Ihmiset osoitteessa CouchSurfing ovat tyypillisesti avoimia (muuten he eivät olisi siellä!).

Lopuksi, Couchsurfers järjestävät usein tapahtumia (tapaamisia, piknikkejä). Kaikki tapahtumat eivät tietenkään ole yhtä hyviä, mutta se on silti hyvä tapa löytää äidinkielisiä puhujia, kun olet maassa, tai jopa ulkomaalaisia, jotka asuvat maassasi.

MeetUp

Vastaavalla tavalla kuin CouchSurfing, mutta enemmän työhön ja harrastuksiin kuin juhliin suuntautuneena, on olemassa myös MeetUp.com.

A meetup tarkoittaa englanniksi epävirallista tapaamista. Verkkosivustolla MeetUp voit osallistua tai järjestää tapahtumia tiettyjen aiheiden ympärille. Jos haluat tavata ryhmän ihmisiä, jotka harrastavat joogaa tai kenties kieltenvaihtoa, vaellusta, liiketoimintaa, teknologiaa (joka on sivustolla hyvin suosittua) tai jopa vuohien kasvatusta vuoristossa... No, on hyvin mahdollista, että tällainen ryhmä on jo olemassa.

Noin puolet tapahtumista on ilmaisia ja toinen puoli pyytää vaatimatonta osallistumismaksua, yleensä noin 5 dollaria, jolla katetaan tapahtumamaksut.

Sivustolla on noin 100 miljoonaa jäsentä 181 maassa, ja maasta riippumatta siellä on runsaasti englanninkielisiä tapahtumia. Jos sinulla on jokin aihe, jonka ympärillä haluaisit tavata ihmisiä, tämä on paras sivusto siihen.

italki

italki (lausutaan /ˈaɪ·tɔk·i/) on **alusta, joka yhdistää oppijat ja opettajat (professional teachers) tai tutorit (community tutors). Tarkemmin sanottuna se tarkoittaa, että voit käyttää sitä joko perinteisten englannin kurssien pitämiseen tai keskustelutaitojesi harjoitteluun.

Opettajat ja yhteisöpedagogit tietenkin veloittavat sinulta, koska heidän on meidän kaikkien tavoin maksettava vuokra! Tarjolla on myös ilmainen vaihtoehto, nimittäin kirjekaverin tai kielivaihtokumppanin löytäminen (siinä tapauksessa maksat omalla ajastasi).

Sivusto on erittäin suosittu nykyaikaisia kieliä opiskelevien ihmisten, myös polyglottien, keskuudessa.

Aina ei ole helppoa löytää juttukaveria, ja tämä sivusto tarjoaa yksinkertaisen ja käytännöllisen ratkaisun. Useimmat vaihdot tapahtuvat Skypen välityksellä.

Uusia sivustoja englanninkielisten ystävien hankkimiseen

Tässä on lyhyt luettelo muista sivustoista, joita en ole käyttänyt yhtä paljon mutta joista ihmiset ovat puhuneet ja joista he näyttävät pitävän. Sen jälkeen jaan kanssasi vinkkini hyvän englanninkielisen kirjekaverin löytämiseen.

  • HelloTalk on matkapuhelinsovellus, jonka avulla voit helposti ottaa yhteyttä äidinkielisiin kielenkäyttäjiin. Sen avulla voit vaihtaa tietoja tekstimuodossa, chatin kautta, mutta halutessasi voit aina myös soittaa keskustelukumppanillesi.
  • Tandem avulla voit vaihtaa viestejä matkapuhelimellasi.

Laajennan tätä listaa, kun saan ehdotuksia teiltä ja kun löydän uusia.

Miten löytää oikea englanninkielinen kirjekaveri?

Uusien ihmisten tapaaminen, erityisesti sellaisten, jotka puhuvat toista kieltä, voi muuttaa elämääsi ja saada sinut elämään monia erikoisia seikkailuja. Henkilökohtaisesti tämä on auttanut minua saamaan ystäviä useilla mantereilla, vierailemaan kaupungeissa ja jopa kokonaisissa maissa ja solmimaan myös muutaman ihmissuhteen.

Kaikkea tätä varten on kuitenkin tavattava oikeita ihmisiä. Tässä siis muutama vinkki ja esimerkkiviestejä, joita voitte lähettää toisillenne.

Vinkkejä alkuun

Englannin kielen oppiminen on suurelta osin sosiaalinen kokemus, ja mitä helpommin tunnemme olomme mukavaksi tavatessamme uusia ihmisiä, sitä helpompaa se on. (Tämä on taito, jota voit harjoittaa muutenkin kuin englannin kielen osalta - mitä sosiaalisempi olet, sitä enemmän mahdollisuuksia saat).

Tässä siis muutama yksinkertainen vinkki englanninkielisten kirjekavereiden löytämiseen ja pitämiseen.

  • Ole kiinnostunut ihmisistä, ole utelias, ole hyvä kuuntelija. Mitä enemmän olet kiinnostunut heistä, sitä enemmän he pitävät sinua kiinnostavana.
  • Puhu siitä, mitä rakastat. Innostus on tarttuvaa!
  • Ole positiivinen. Englannin opiskelu on täydellinen tilaisuus unohtaa omat ongelmasi.
  • Sen sijaan, että puhuisit siitä, mitä teet (kenelläkään ei ole täydellistä elämää), voit puhua siitä, mitä tekisit ja kannustaa kumppaneitasi tekemään samoin. Unelmistasi ja projekteistasi puhuminen on hyvä tapa murtaa jää.

Lopuksi, hyvät herrat, välttäkää katsomasta näitä kielivaihtosivustoja deittisovelluksina. Jos tulet jonkun kanssa hyvin toimeen ja vetovoima on molemminpuolista, asiat kehittyvät luonnollisesti. Ei tarvitse olla tylsä ja lannistaa ihmisiä näiden sivustojen käytöstä.

Loistava kirja viestinnästä, joka on helppo lukea tai kuunnella englanniksi, on How to Win Friends and Influence People Dale Carnegie. Se on klassikko, jopa peruskirja henkilökohtaisen kehityksen alalla. Otsikko saattaa tuntua hieman hassulta, mutta kirja on täynnä hyviä neuvoja.

Esimerkkejä lähetettävistä viesteistä

Tässä on muutamia esimerkkejä lähettämistäni viesteistä, joita olen onnistuneesti käyttänyt englanninkielisten ystävien hankkimiseen ja eri kielten kielivaihdon aloittamiseen (olen käyttänyt sitä unkarin oppimiseen ja espanjan harjoitteluun, mutta olen mukauttanut esimerkit englanniksi).

Viesti osoitteessa Couchsurfing englanniksi (majoitus 1):

Hello [HENKILÖN NIMI]!

If you feel like traveling without leaving [KAUPUNKISI], let meet sleep on your couch! :) I'll be in [MAASI] for [X KUUKAUTTA/X VIIKKOA] and I would like to CouchSurf a little in [KAUPUNKISI] because I definitely want to spend time with locals. I'm here to learn English.

Ciao

[SINUN NIMESI]

Viesti osoitteessa Couchsurfing englanniksi (majoitus 2):

Hi [THE PERSON'S NAME],

My name is [YOUR NAME]. I'm from France and started a little trip around the world two weeks ago. Right now I'm in [CITY A] and next week I'll be in [YOUR CITY]. I'd like to couchsurf with someone chill with who I could speak English, because I'm learning this nice language. I only know a few words (this sucks!), but I'm trying my best. I would only need a couch to sleep on for 2-3 nights, or whatever is most convenient for you, of course.

Have a nice day!

[YOUR NAME]

Viesti Couchsurfingissa englanniksi (ottaa juotavaa):

Hi girls, (viesti, jonka lähetin kaveriporukalle osoitteessa CouchSurfing).

I've just moved to [CITY] and I am looking to make friends around a drink, chatting in English or French. I have been learning English for a few months and now have the chance to practice and make faster progress!

[YOUR NAME]

Muiden sivustojen osalta minulla ei ole esimerkkiä yhdestä viestistäni, mutta jotakin tämän kaltaista pitäisi riittää:

Hi [THE PERSON'S NAME]!

My name is [YOUR NAME]. I'm from [YOUR COUNTRY] and am planning to travel and see the world. Right now, I'd like to find someone cool to practice my English with. In exchange, I'll be happy to help you with your [YOUR LANGUAGE]. I definitely want to spend time chatting with [AMERICANS / ENGLISH / AUSTRALIANS OR WHEREVER YOU WANT TO GO]. I love [HOBBY 1], [HOBBY 2] and just to talk to people and make friends.

All the best,

[YOUR NAME]

Nämä ovat melko yleisiä viestejä, jotka ovat toimineet, mutta halutessasi voit tietenkin mukauttaa tai muokata niitä omien kiinnostuksenkohteidesi ja sen henkilön kiinnostuksenkohteiden mukaan, johon otat yhteyttä (varsinkin jos teillä on jotain yhteistä). Tämä valmistaa sinua puhumaan mielenkiintoisista asioista englanniksi!

Hauskaa uusien ihmisten tapaamista!

P.S. Jäikö minulta huomaamatta hyviä sivustoja englanninkielisten kirjekavereiden löytämiseksi? Entä sinä, miten sinä olet löytänyt ihmisiä, joiden kanssa puhua englanniksi? Jaa tietoa ja anekdootteja kommenteissa!

P.P.S. Jos haluat saada englanninkielisiä ystäviä, käytä jotakin edellä mainituista resursseista etkä kommenttiosastoa.

Profile picture for Fabien Snauwaert

Fabien Snauwaert

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: November 2, 2021, 6:41 pm