Spoznajte angleško govoreče prijatelje 🤗

Kako najti angleško govorečega prijatelja za dopisovanje ✍️

Read this article in English: How to find an English-speaking penpal ✍️.

Zakaj bi se več let učili angleščine, če je ne boste nikoli uporabili? Odkrijte, kako in kje najti angleško govoreče prijatelje v pismu!

Zagotovo se že leta učite angleščino, a se kljub temu le redko znajdete v položaju, ko jo govorite. Ali ste vedeli, da v šoli polovica vseh učencev govori angleško samo eno uro? Eno uro na teden? Eno uro na mesec? Ne! Eno uro v celotnem času šolanja.

Zagotovo pa ste že slišali tudi, da practice makes perfect!. Srečati se morate s pogovornimi partnerji, poiskati prijatelje za dopisovanje, vaditi angleščino s pravimi ljudmi. To je tisto, kar bo za vas naredilo razliko v govorjenem jeziku in vam pomagalo, da se boste pri govorjenju angleščine počutili udobno. Govorjena angleščina ni enaka pisnemu jeziku, zato je nujno, da se pogovarjate z rojenimi govorci, tudi če je to le za kratek čas.

Na srečo še nikoli ni bilo tako enostavno najti angleško govoreče prijatelje. To lahko storite tako, da uporabite spletne strani za iskanje angleško govorečih prijateljev za dopisovanje.

Iskanje angleško govorečih prijateljev za dopisovanje - uveljavljene spletne strani

Tukaj je izbor spletnih mest, ki sem jih odkril v preteklih letih in so se izkazala za uporabna.

ConversationExchange

Najprej spregovorimo o ConversationExchange - brezplačnem spletnem mestu, na katerem lahko poiščete angleško govoreče dopisovalce. Vmesnik je čist in vas ne zasipa z oglasi.

Spletna stran omogoča iskanje oseb, s katerimi bi se lahko pogovarjali, in omogoča iskanje glede na jezik, seveda pa tudi glede na državo, v kateri se oseba trenutno nahaja (še posebej koristno, če nameravate obiskati državo!).

Poleg tega lahko izberete, ali želite spletno stran Face to face conversations (osebno srečanje), ali bi raje komunicirali prek pisem (Correspondence (Pen-Pal)) ali se pogovarjali prek spleta (Using a chat software). Pri zadnji možnosti lahko izbirate med programom Skype in številnimi drugimi programi.

CouchSurfing

CouchSurfing je znana spletna stran, saj vam omogoča, da poiščete ljudi, ki vam bodo ustregli po vsem svetu. Z njo lahko med potovanjem prihranite nekaj denarja, predvsem pa je veliko bolj gostoljubna kot hotel.

Ne vem točno, zakaj, vendar je na spletni strani CouchSurfing izjemno enostavno prebiti led. Še vedno morate biti previdni, kje kliknete (stran ima sistem ocenjevanja, ki vam pri tem pomaga), vendar ni lepšega kot priti v novo mesto in takoj spoznati rojene govorce, ki vam pokažejo okolico, hkrati pa vadite svoj novi jezik. To je preprosto super!

Spletna stran CouchSurfing pa vam ne pomaga le pri iskanju nastanitve. Uporabite ga lahko za iskanje novih stikov z lokalnimi rojenimi govorci, s katerimi lahko greste na kavo (stik z njimi lahko vzpostavite pred ali med potovanjem - svetujem vam, da storite oboje). Na spletnem mestu preprosto poiščite ljudi, ki so bili pred kratkim aktivni, ali tiste, ki imajo podobne interese, in jim ponudite, da greste na pijačo in klepet. Ljudje na spletni strani CouchSurfing so običajno odprti (drugače jih tam ne bi bilo!).

Nazadnje, Couchsurfers pogosto organizirajo dogodke (srečanja, piknike). Seveda niso vsi dogodki enako dobri, vendar je to vseeno odličen način, da najdete rojene govorce, ko ste v državi, ali celo tujce, ki živijo v vaši državi.

MeetUp

Na podoben način kot CouchSurfing, vendar bolj usmerjen v delo in hobije v nasprotju z zabavami, deluje tudi MeetUp.com.

Spletna stran meetup v angleščini pomeni neformalno srečanje. Na spletnem mestu MeetUp lahko sodelujete ali organizirate dogodke o določenih temah. Če se želite srečati s skupino ljudi, ki se ukvarjajo z jogo ali morda z izmenjavo jezikov, pohodništvom, poslovanjem, tehnologijo (ki je na spletni strani zelo priljubljena) ali celo z vzrejo koz v gorah ... Obstaja velika verjetnost, da takšna skupina že obstaja.

Približno polovica dogodkov je brezplačnih, za drugo polovico pa se zahteva skromna pristojbina za udeležbo, običajno okoli 5 dolarjev za kritje stroškov dogodka.

Stran ima približno 100 milijonov članov, ki se nahajajo v 181 državah, in ne glede na državo je na voljo veliko dogodkov v angleščini. Če obstaja tema, ob kateri bi radi spoznali ljudi, je to najboljše spletno mesto za to.

italki

italki (izgovori se /ˈaɪ·tɔk·i/) je **platforma, ki povezuje učence in učitelje (professional teachers) ali mentorje (community tutors). Natančneje to pomeni, da jo lahko uporabljate bodisi za tradicionalni pouk angleščine bodisi za vadbo konverzacijskih spretnosti.

Učitelji in skupnostni učitelji vam seveda zaračunajo, saj morajo, tako kot vsi mi, plačati najemnino! Na voljo je tudi brezplačna možnost, in sicer iskanje partnerja za dopisovanje ali jezikovno izmenjavo (v tem primeru boste plačali s svojim časom).

To spletno mesto je izjemno priljubljeno med ljudmi, ki se učijo sodobnih jezikov, vključno s poligloti.

Ni vedno lahko najti nekoga, s katerim bi se lahko pogovarjali, in to spletno mesto ponuja preprosto in praktično rešitev. Večina izmenjav poteka prek Skypa.

Nova spletna mesta za iskanje angleško govorečih prijateljev

Tukaj je kratek seznam drugih spletnih mest, ki jih nisem toliko uporabljal, vendar o njih ljudje govorijo in se zdi, da so jim všeč. Nato bom z vami delil svoje nasvete za iskanje dobrega angleško govorečega prijatelja za dopisovanje.

  • HelloTalk je aplikacija za mobilne telefone, ki vam omogoča, da na enostaven način stopite v stik z rojenimi govorci. Omogoča izmenjavo v besedilni obliki, prek klepeta, če pa želite, lahko sogovornika vedno pokličete.
  • Tandem vam omogoča izmenjavo sporočil prek mobilnega telefona.

Ta seznam bom razširil, ko bom dobil vaše predloge in ko bom odkril nove.

Kako najti pravega angleško govorečega spremljevalca

Spoznavanje novih ljudi, zlasti tistih, ki govorijo drug jezik, lahko spremeni vaše življenje in vam omogoči, da doživite veliko izjemnih dogodivščin. Osebno mi je to pomagalo, da sem spoznal prijatelje na več celinah, obiskal mesta in celo cele države ter imel tudi nekaj zvez.

Toda za vse to morate spoznati prave ljudi. Tukaj je torej nekaj nasvetov in primerov sporočil, ki jih lahko pošljete drug drugemu.

Nasveti za začetek

Učenje angleščine je v veliki meri družabna izkušnja in bolj ko se počutimo udobno pri spoznavanju novih ljudi, lažje je. (To je spretnost, ki jo lahko razvijate ne le za angleščino - bolj družabni boste, več priložnosti boste dobili).

Tukaj je torej nekaj preprostih nasvetov, kako najti in obdržati angleško govoreče dopisovalce.

  • Zanimajte se za ljudi, bodite radovedni in bodite dobri poslušalci. Bolj ko se boste zanimali zanje, bolj se jim boste zdeli zanimivi tudi vi.
  • Govorite o tem, kar imate radi. Navdušenje je nalezljivo!
  • Bodite pozitivni. Učenje angleščine je odlična priložnost, da pozabite na svoje težave.
  • Namesto da govorite o tem, kaj počnete (nihče nima popolnega življenja), lahko govorite o tem, kaj bi počeli vi, in k temu spodbudite tudi partnerja. Pogovor o vaših sanjah in projektih je dober način za prebijanje ledu.

Nazadnje, gospodje, prosimo vas, da na ta spletna mesta za izmenjavo jezikov ne gledate kot na aplikacije za zmenke. Če se z nekom dobro razumete in je privlačnost obojestranska, se bodo stvari naravno razvile. Ni potrebe, da bi se vtikali v ljudi in jih odvračali od uporabe teh spletnih mest.

Odlična knjiga o komunikaciji, ki jo lahko berete ali poslušate v angleščini, je How to Win Friends and Influence People Dalea Carnegieja. Gre za klasiko, celo za osnovno knjigo na področju osebnega razvoja. Naslov se morda zdi nekoliko neumen, vendar je knjiga polna dobrih nasvetov.

Primeri sporočil za pošiljanje

Tukaj je nekaj primerov sporočil, ki sem jih poslal in uspešno uporabil za sklepanje prijateljstev z angleško govorečimi prijatelji in za začetek jezikovnih izmenjav za različne jezike (uporabil sem ga za učenje madžarščine in vadbo španščine, vendar sem primere prilagodil angleščini).

Sporočilo na spletni strani Couchsurfing v angleščini (namestitev 1):

Hello [IME OSEBE]!

If you feel like traveling without leaving [VAŠE MESTO], let meet sleep on your couch! :) I'll be in [VAŠA DRŽAVA] for [X MESECEV/X TEDNOV] and I would like to CouchSurf a little in [VAŠE MESTO] because I definitely want to spend time with locals. I'm here to learn English.

Ciao

[VAŠE IME]

Sporočilo na Couchsurfing v angleščini (nastanitev 2):

Hi [THE PERSON'S NAME],

My name is [YOUR NAME]. I'm from France and started a little trip around the world two weeks ago. Right now I'm in [CITY A] and next week I'll be in [YOUR CITY]. I'd like to couchsurf with someone chill with who I could speak English, because I'm learning this nice language. I only know a few words (this sucks!), but I'm trying my best. I would only need a couch to sleep on for 2-3 nights, or whatever is most convenient for you, of course.

Have a nice day!

[YOUR NAME]

Sporočilo na portalu Couchsurfing v angleščini (za pijačo):

Hi girls, (sporočilo, ki sem ga poslal skupini prijateljev na CouchSurfing)

I've just moved to [CITY] and I am looking to make friends around a drink, chatting in English or French. I have been learning English for a few months and now have the chance to practice and make faster progress!

[YOUR NAME]

Za druga spletna mesta nimam primera enega od svojih sporočil, vendar bi nekaj takega moralo zadostovati:

Hi [THE PERSON'S NAME]!

My name is [YOUR NAME]. I'm from [YOUR COUNTRY] and am planning to travel and see the world. Right now, I'd like to find someone cool to practice my English with. In exchange, I'll be happy to help you with your [YOUR LANGUAGE]. I definitely want to spend time chatting with [AMERICANS / ENGLISH / AUSTRALIANS OR WHEREVER YOU WANT TO GO]. I love [HOBBY 1], [HOBBY 2] and just to talk to people and make friends.

All the best,

[YOUR NAME]

To so precej splošna sporočila, ki so se obnesla, vendar jih lahko, če želite, seveda prilagodite ali poosebite glede na svoje interese in interese osebe, s katero vzpostavljate stik (zlasti če imate nekaj skupnega). S tem se boste pripravili na pogovor o zanimivih stvareh v angleščini!

Zabavajte se ob spoznavanju novih ljudi!

P.S. Ali sem spregledal kakšno dobro spletno mesto za iskanje angleško govorečih prijateljev v pismu? Kaj pa vi, kako ste našli ljudi, s katerimi se lahko pogovarjate v angleščini? Delite svoje informacije in anekdote v komentarjih!

P.P.S. Če želite najti angleško govoreče prijatelje, uporabite enega od zgoraj omenjenih virov in ne razdelka s komentarji.

Profile picture for Fabien Snauwaert

Fabien Snauwaert

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: November 2, 2021, 7:33 pm