[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
  • Correct your pronunciation in English
  • Learn sentences from daily life
  • Memorize for good
  • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Få engelsktalende venner 🤗

Sådan finder du en engelsktalende penneven ✍️

Read this article in English: How to find an English-speaking penpal ✍️.

Hvorfor lære engelsk i årevis, hvis du aldrig skal bruge det? Find ud af, hvordan og hvor du kan finde engelsktalende pennevenner!

Du har helt sikkert lært engelsk i årevis, men alligevel taler du sjældent engelsk. Vidste du, at halvdelen af alle elever i skolen kun får mulighed for at tale engelsk i én time? En time om ugen? En time om måneden? Nej! En time i løbet af hele deres uddannelse.

Men du har sikkert også hørt, at practice makes perfect!. Du skal mødes med samtalepartnere, finde pennevenner, øve dig i engelsk med rigtige mennesker. Det er det, der vil gøre forskellen for dig i det talte sprog og vil hjælpe dig med at føle dig tryg ved at tale engelsk. Talt engelsk er ikke det samme som det skrevne sprog, og det er vigtigt at tale med indfødte talere, selv om det kun er lidt ad gangen.

Heldigvis har det aldrig været så let som nu at finde engelsktalende venner. Det kan du gøre ved at bruge hjemmesider til at finde engelsktalende pennevenner.

At finde engelsktalende pennevenner - de veletablerede websteder

Her er et udvalg af de websteder, som jeg har opdaget i årenes løb, og som har vist sig at være nyttige.

ConversationExchange

Lad os først og fremmest tale om ConversationExchange - et gratis websted, hvor du kan finde engelsktalende pennevenner. Grænsefladen er ren og overvælder dig ikke med reklamer.

Sitet giver dig mulighed for at søge efter personer at chatte med og giver dig mulighed for at søge efter sprog, naturligvis, men også efter det land, hvor personen i øjeblikket befinder sig (især nyttigt, hvis du planlægger at besøge landet!).

Desuden kan du vælge, om du vil have Face to face conversations (møde folk personligt), om du foretrækker at kommunikere via breve (Correspondence (Pen-Pal)), eller om du vil tale online (Using a chat software). Hvad angår den sidste mulighed, har du valget mellem Skype og et væld af andre softwareprogrammer.

CouchSurfing

CouchSurfing er et berømt websted, fordi det giver dig mulighed for at finde folk, der kan rumme dig i hele verden. Det giver dig mulighed for at spare nogle penge under dine rejser, og frem for alt er det meget mere indbydende end et hotel.

Jeg ved ikke helt hvorfor, men det er ekstremt nemt at bryde isen på CouchSurfing. Du skal stadig være forsigtig med, hvor du klikker (siden har et vurderingssystem til at hjælpe dig med det), men der er intet som at ankomme til en ny by og straks møde indfødte talere, der viser dig rundt, mens du øver dig på dit nye sprog. Det er bare fantastisk!

Men CouchSurfing hjælper dig ikke kun med at finde overnatningssteder. Du kan bruge den til at finde nye kontakter med lokale modersmålstalere, som du kan drikke en kop kaffe med (du kan kontakte dem før eller under din rejse - jeg vil råde dig til at gøre begge dele). Du skal blot kigge på siden efter folk, der for nylig har været aktive eller folk, der har lignende interesser, og tilbyde dem at tage en drink og snakke med dem. Folk på CouchSurfing er typisk åbne (ellers ville de ikke være der!).

Endelig, Couchsurfers arrangerer ofte arrangementer (meet-ups, picnics). Naturligvis er ikke alle arrangementer lige gode, men det er stadig en god måde at finde modersmålstalere, når du er i landet, eller endda udlændinge, der bor i dit land.

MeetUp

På samme måde som CouchSurfing, men mere orienteret mod arbejde og hobbyer i modsætning til fester, er der MeetUp.com.

En meetup betyder på engelsk et uformelt møde. På webstedet MeetUp kan du deltage i eller organisere arrangementer om bestemte emner. Hvis du ønsker at møde en gruppe mennesker, der beskæftiger sig med yoga eller måske sprogudveksling, vandreture, forretning, teknologi (som er meget populært på webstedet) eller endda gedeopdræt i bjergene ... Tja, der er en god chance for, at en sådan gruppe allerede findes.

Omkring halvdelen af arrangementerne er gratis, og den anden halvdel kræver et beskedent deltagergebyr, typisk omkring 5 USD til dækning af arrangementets gebyrer.

Webstedet har omkring 100 millioner medlemmer i 181 lande, og uanset hvilket land der er tale om, er der masser af arrangementer på engelsk. Hvis der er et emne, som du gerne vil møde folk omkring, er dette det bedste websted til at gøre det.

italki

italki (udtales /ˈaɪ·tɔk·i/) er en **platform, som forbinder elever og lærere (professional teachers) eller tutorer (community tutors). Det betyder mere specifikt, at du enten kan bruge den til at tage traditionel engelskundervisning eller til at øve dine konversationsevner.

Lærerne og fællesskabsunderviserne tager naturligvis penge, fordi de ligesom os alle sammen skal betale huslejen! Der er også en gratis mulighed, nemlig at finde en penneven eller en sprogudvekslingspartner (i så fald betaler du med din tid).

Dette websted er ekstremt populært blandt folk, der lærer moderne sprog, herunder polyglotter.

Det er ikke altid let at finde nogen at tale med, og dette websted tilbyder en enkel og praktisk løsning. De fleste udvekslinger finder sted på Skype.

Nye websteder til at få engelsktalende venner

Her er en hurtig liste over andre websteder, som jeg ikke har brugt så meget, men som folk har talt om og tilsyneladende synes at kunne lide. Derefter vil jeg dele med dig mine tips til at finde en god engelsktalende penneven.

  • HelloTalk er en applikation til mobiltelefoner, som gør det nemt at komme i kontakt med modersmålstalere. Det giver dig mulighed for at udveksle i tekstformat via en chat, men hvis du foretrækker det, kan du altid ringe til din samtalepartner.
  • Tandem giver dig mulighed for at udveksle beskeder på din mobiltelefon.

Jeg vil udvide denne liste, når jeg får jeres forslag, og når jeg opdager nye.

Sådan finder du den rigtige engelsktalende penneven

At møde nye mennesker, især dem, der taler et andet sprog, kan ændre dit liv og få dig til at opleve mange ekstraordinære eventyr. Personligt har det hjulpet mig med at få venner på flere kontinenter, besøge byer og endda hele lande og også få nogle få forhold.

Men for at alt dette kan lade sig gøre, skal du møde de rigtige mennesker. Så her er et par tips og eksempelbeskeder, som du kan sende til hinanden.

Tips til at komme i gang

Atlære engelsk er i høj grad en social oplevelse, og jo mere vi føler os trygge ved at møde nye mennesker, jo nemmere er det. (Dette er en færdighed, som du kan arbejde på, ikke kun for dit engelsk - jo mere omgængelig du er, jo flere muligheder får du).

Så her er et par enkle tips til at finde og beholde dine engelsktalende pennevenner.

  • Vær interesseret i folk, vær nysgerrig, vær en god lytter. Jo mere du interesserer dig for dem, jo mere vil de finde dig interessant.
  • Tal om det, du elsker. Entusiasme smitter!
  • Vær positiv. At lære engelsk er den perfekte lejlighed til at glemme dine egne problemer.
  • I stedet for at tale om, hvad du gør (ingen har et perfekt liv), kan du tale om, hvad du ville gøre, og opfordre dine partnere til at gøre det samme. At tale om dine drømme og projekter er en god måde at bryde isen på.

Endelig, mine herrer, skal I undgå at betragte disse websteder for sprogudveksling som datingapps. Hvis du kommer godt ud af det med en person, og tiltrækningen er gensidig, vil tingene udvikle sig naturligt. Der er ingen grund til at være en plage og til at afskrække folk fra at bruge disse websteder.

En god bog om kommunikation, som er nem at læse eller lytte til på engelsk, er How to Win Friends and Influence People af Dale Carnegie. Det er en klassiker, endda en fast bestanddel inden for personlig udvikling. Titlen virker måske lidt fjollet, men bogen er fuld af gode råd.

Eksempler på meddelelser, der skal sendes

Her er et par eksempler på beskeder, som jeg har sendt og med succes har brugt til at få engelsktalende venner og til at starte sprogudvekslinger på forskellige sprog (jeg har brugt det til at lære ungarsk og til at øve mig i spansk, men har tilpasset eksemplerne til engelsk).

Besked på Couchsurfing på engelsk (indkvartering 1):

Hello [PERSONENS NAVN]!

If you feel like traveling without leaving [DIN BY], let meet sleep on your couch! :) I'll be in [DIT LAND] for [X MÅNEDER/X UGER] and I would like to CouchSurf a little in [DIN BY] because I definitely want to spend time with locals. I'm here to learn English.

Ciao

[DIT NAVN]

Besked på Couchsurfing på engelsk (indkvartering 2):

Hi [THE PERSON'S NAME],

My name is [YOUR NAME]. I'm from France and started a little trip around the world two weeks ago. Right now I'm in [CITY A] and next week I'll be in [YOUR CITY]. I'd like to couchsurf with someone chill with who I could speak English, because I'm learning this nice language. I only know a few words (this sucks!), but I'm trying my best. I would only need a couch to sleep on for 2-3 nights, or whatever is most convenient for you, of course.

Have a nice day!

[YOUR NAME]

Besked på Couchsurfing på engelsk (for at få en drink):

Hi girls, (en besked, jeg sendte til en gruppe venner på CouchSurfing)

I've just moved to [CITY] and I am looking to make friends around a drink, chatting in English or French. I have been learning English for a few months and now have the chance to practice and make faster progress!

[YOUR NAME]

Hvad angår de andre websteder, har jeg ikke noget eksempel på en af mine beskeder, men noget som dette burde være tilstrækkeligt:

Hi [THE PERSON'S NAME]!

My name is [YOUR NAME]. I'm from [YOUR COUNTRY] and am planning to travel and see the world. Right now, I'd like to find someone cool to practice my English with. In exchange, I'll be happy to help you with your [YOUR LANGUAGE]. I definitely want to spend time chatting with [AMERICANS / ENGLISH / AUSTRALIANS OR WHEREVER YOU WANT TO GO]. I love [HOBBY 1], [HOBBY 2] and just to talk to people and make friends.

All the best,

[YOUR NAME]

Disse meddelelser er ret generiske og har fungeret, men hvis du har lyst, kan du naturligvis tilpasse eller personliggøre dem alt efter dine egne interesser og dem hos den person, du kontakter (især når I har noget til fælles). Dette vil forberede dig på at tale om interessante ting på engelsk!

God fornøjelse med at møde nye mennesker!

P.S. Har jeg overset nogle gode websteder til at finde engelsktalende pennevenner? Og hvad med dig, hvordan har du fundet folk at tale med på engelsk? Del dine oplysninger og dine anekdoter i kommentarerne!

P.P.S. Hvis du ønsker at få engelsktalende venner, skal du bruge en af de ovennævnte ressourcer og ikke kommentarfeltet.

Profile picture for Fabien Snauwaert

Fabien Snauwaert

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: November 2, 2021, 4:45 pm