[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
  • Correct your pronunciation in English
  • Learn sentences from daily life
  • Memorize for good
  • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Engelssprekende vrienden maken 🤗

Hoe vind je een Engels sprekende penvriend?

Read this article in English: How to find an English-speaking penpal ✍️.

Waarom jarenlang Engels leren als je het toch nooit gaat gebruiken? Ontdek hoe en waar je Engelssprekende penvrienden kunt vinden!

Je leert zeker al jaren Engels en toch spreek je het zelden. Wist u dat op school de helft van alle leerlingen maar één uur Engels spreekt? Eén uur per week? Een uur per maand? Nee! Eén uur tijdens hun hele opleiding.

Maar je hebt zeker ook gehoord dat practice makes perfect!. Je moet afspreken met gesprekspartners, penvrienden vinden, Engels oefenen met echte mensen. Dat is wat voor jou het verschil zal maken in de gesproken taal en zal je helpen je comfortabel te voelen bij het spreken van Engels. Gesproken Engels is niet hetzelfde als de geschreven taal en het is essentieel om met moedertaalsprekers te praten, ook al is het maar voor een klein stukje.

Gelukkig is het nog nooit zo gemakkelijk geweest om Engels sprekende vrienden te vinden. Je kunt dat doen door websites te gebruiken om Engelstalige penvrienden te vinden.

Engelstalige penvrienden vinden - de gerenommeerde sites

Hier is een selectie van de sites die ik in de loop der jaren heb ontdekt en die nuttig zijn gebleken.

ConversationExchange

Laten we het eerst eens hebben over ConversationExchange - een gratis website, waarmee je Engelstalige penvrienden kunt vinden. De interface is schoon en overstelpt je niet met advertenties.

De site laat je zoeken naar mensen om mee te chatten en laat je zoeken op basis van de taal, uiteraard, maar ook op basis van het land waar de persoon zich op dat moment bevindt (vooral handig als je van plan bent om het land te bezoeken!).

Bovendien kunt u kiezen of u Face to face conversations wilt hebben (mensen persoonlijk ontmoeten), of u liever via brieven communiceert (Correspondence (Pen-Pal)) of dat u online wilt praten (Using a chat software). Voor de laatste optie heb je de keuze tussen Skype en een heleboel andere programma's.

CouchSurfing

CouchSurfing is een beroemde site, omdat het u toelaat om mensen te vinden om u tegemoet te komen over de hele wereld. Het stelt je in staat om geld te besparen tijdens je reizen en bovenal is het veel gastvrijer dan een hotel.

Ik weet niet precies waarom, maar het is heel gemakkelijk om het ijs te breken op CouchSurfing. Je moet nog steeds voorzichtig zijn met waar je klikt (de site heeft een beoordelingssysteem om je daarbij te helpen), maar er gaat niets boven aankomen in een nieuwe stad en onmiddellijk moedertaalsprekers ontmoeten die je wegwijs maken, terwijl je je nieuwe taal oefent. Het is gewoon geweldig!

Maar CouchSurfing helpt je niet alleen bij het vinden van accommodaties. Je kunt het gebruiken om nieuwe contacten te leggen met lokale moedertaalsprekers om een kopje koffie mee te gaan drinken (je kunt voor of tijdens je reis met ze in contact komen - ik raad je aan om beide te doen). Zoek gewoon op de site naar mensen die onlangs actief zijn geweest of die dezelfde interesses hebben en bied hen aan om iets te gaan drinken en een praatje te maken. Mensen op CouchSurfing zijn over het algemeen open-minded (anders zouden ze er niet zijn!).

Tot slot, Couchsurfers worden er vaak evenementen georganiseerd (meet-ups, picknicks). Natuurlijk zijn niet alle evenementen even goed, maar het is toch een geweldige manier om moedertaalsprekers te vinden als je in het land bent of zelfs buitenlanders die in jouw land wonen.

MeetUp

Op een vergelijkbare manier als CouchSurfing maar meer gericht op werk en hobby's in plaats van feestjes, zijn er MeetUp.com.

Een meetup betekent in het Engels een informele bijeenkomst. De website MeetUp maakt het mogelijk om deel te nemen of evenementen te organiseren rond specifieke onderwerpen. Als je een groep mensen wilt ontmoeten die zich bezighouden met yoga of misschien taaluitwisselingen, wandelen, zaken doen, technologie (wat erg populair is op de site), of zelfs geiten fokken in de bergen... Wel, er is een goede kans dat zo'n groep al bestaat.

Ongeveer de helft van de evenementen zijn gratis en voor de andere helft wordt een bescheiden deelnameprijs gevraagd, meestal rond de $5 om de kosten van het evenement te dekken.

De site heeft ongeveer 100 miljoen leden in 181 landen en, ongeacht het land, er zijn genoeg evenementen in het Engels. Als er een onderwerp is waarrond u mensen zou willen ontmoeten, is dit de beste website om dat te doen.

italki

italki (uitgesproken als /ˈaɪ·tɔk·i/) is een **platform dat leerlingen en leerkrachten (professional teachers) of tutors (community tutors) met elkaar in contact brengt. Meer specifiek betekent dit dat je het kunt gebruiken om traditionele lessen Engels te volgen of om je conversatievaardigheden te oefenen.

De leerkrachten en begeleiders rekenen uiteraard een vergoeding aan, want ze moeten, net als wij allemaal, de huur betalen! Er is ook een gratis optie, namelijk het vinden van een penvriend of een partner voor taaluitwisseling (in dat geval betaal je met je tijd).

Deze site is erg populair onder mensen die moderne talen leren, inclusief polyglotten.

Het is niet altijd gemakkelijk om iemand te vinden om mee te praten en deze site biedt een eenvoudige en praktische oplossing. De meeste uitwisselingen vinden plaats via Skype.

Nieuwe sites om Engelssprekende vrienden te maken

Hier is een korte lijst van andere websites die ik niet zo vaak heb gebruikt, maar waar mensen het over hebben gehad en die ze leuk lijken te vinden. Daarna zal ik mijn tips met jullie delen over het vinden van een goede Engelssprekende penpal.

  • HelloTalk is een applicatie voor de mobiele telefoon waarmee je gemakkelijk in contact kunt komen met moedertaalsprekers. Hiermee kunt u uitwisselen in tekstformaat, via een chat, maar als u dat liever doet, kunt u uw gesprekspartner altijd bellen.
  • Tandem Hiermee kunt u berichten uitwisselen op uw mobiele telefoon.

Ik zal deze lijst uitbreiden als ik suggesties van jullie krijg en als ik nieuwe ontdek.

Hoe vind je de juiste Engelssprekende penpal

Het ontmoeten van nieuwe mensen, vooral degenen die een andere taal spreken, kan je leven veranderen en je vele buitengewone avonturen laten beleven. Persoonlijk heb ik hierdoor vrienden gemaakt op verschillende continenten, steden en zelfs hele landen bezocht, en ook een paar relaties gehad.

Maar voor dit alles moet je wel de juiste mensen ontmoeten. Dus, hier zijn een paar tips en voorbeeldberichten die je naar elkaar kunt sturen.

Tips om je op weg te helpen

Engels leren is voor een groot deel een sociale ervaring en hoe meer we ons op ons gemak voelen om nieuwe mensen te ontmoeten, hoe eenvoudiger het is. (Dit is een vaardigheid waar u niet alleen voor uw Engels aan kunt werken - hoe gezelliger u bent, hoe meer kansen u krijgt).

Dus, hier zijn een paar eenvoudige tips om uw Engelssprekende penvrienden te vinden en te houden.

  • Wees geïnteresseerd in mensen, wees nieuwsgierig, wees een goede luisteraar. Hoe meer je in hen geïnteresseerd bent, hoe interessanter zij jou zullen vinden.
  • Praatover waar je van houdt. Enthousiasme werkt aanstekelijk!
  • Wees positief. Engels leren is de perfecte gelegenheid om je eigen problemen te vergeten.
  • In plaats van te praten over wat je doet (niemand heeft een perfect leven), kun je praten over wat je zou doen en je partners aanmoedigen om hetzelfde te doen. Praten over je dromen en projecten is een goede manier om het ijs te breken.

Tot slot, heren, vermijd deze sites voor taaluitwisselingen te zien als dating-apps. Als u goed met iemand kunt opschieten en de aantrekkingskracht wederzijds is, zullen de dingen zich vanzelf ontwikkelen. Het is niet nodig om een zeur te zijn en mensen te ontmoedigen om deze sites te gebruiken.

Een geweldig boek over communicatie, dat makkelijk te lezen of te beluisteren is in het Engels, is How to Win Friends and Influence People van Dale Carnegie. Het is een klassieker, zelfs een hoofdbestanddeel op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. De titel lijkt misschien een beetje flauw, maar het boek staat vol goede raad.

Voorbeelden van te versturen berichten

Hier zijn een paar voorbeelden van berichten die ik heb verstuurd en met succes heb gebruikt om Engelstalige vrienden te maken en om taaluitwisselingen voor verschillende talen te beginnen (ik heb het gebruikt om Hongaars te leren en om Spaans te oefenen, maar ik heb de voorbeelden aangepast aan het Engels).

Bericht op Couchsurfing in het Engels (accommodatie 1):

Hello [DE NAAM VAN DE PERSOON]!

If you feel like traveling without leaving [UW STAD], let meet sleep on your couch! :) I'll be in [UW LAND] for [X MAANDEN/X WEKEN] and I would like to CouchSurf a little in [UW STAD] because I definitely want to spend time with locals. I'm here to learn English.

Ciao

[UW NAAM]

Bericht op Couchsurfing in het Engels (accommodatie 2):

Hi [THE PERSON'S NAME],

My name is [YOUR NAME]. I'm from France and started a little trip around the world two weeks ago. Right now I'm in [CITY A] and next week I'll be in [YOUR CITY]. I'd like to couchsurf with someone chill with who I could speak English, because I'm learning this nice language. I only know a few words (this sucks!), but I'm trying my best. I would only need a couch to sleep on for 2-3 nights, or whatever is most convenient for you, of course.

Have a nice day!

[YOUR NAME]

Bericht op Couchsurfing in het Engels (om iets te gaan drinken):

Hi girls, (een bericht dat ik naar een groep vrienden heb gestuurd op CouchSurfing)

I've just moved to [CITY] and I am looking to make friends around a drink, chatting in English or French. I have been learning English for a few months and now have the chance to practice and make faster progress!

[YOUR NAME]

Voor de andere sites heb ik geen voorbeeld van een van mijn berichten, maar zoiets als dit zou moeten volstaan:

Hi [THE PERSON'S NAME]!

My name is [YOUR NAME]. I'm from [YOUR COUNTRY] and am planning to travel and see the world. Right now, I'd like to find someone cool to practice my English with. In exchange, I'll be happy to help you with your [YOUR LANGUAGE]. I definitely want to spend time chatting with [AMERICANS / ENGLISH / AUSTRALIANS OR WHEREVER YOU WANT TO GO]. I love [HOBBY 1], [HOBBY 2] and just to talk to people and make friends.

All the best,

[YOUR NAME]

Dit zijn tamelijk algemene berichten die hebben gewerkt, maar als je wilt, kun je ze natuurlijk aanpassen of personaliseren, afhankelijk van je eigen interesses en die van de persoon met wie je contact opneemt (vooral als je iets gemeen hebt). Dit zal je voorbereiden om over interessante dingen te praten in het Engels!

Veel plezier bij het ontmoeten van nieuwe mensen!

P.S. Heb ik nog goede sites gemist om Engelssprekende penvrienden te vinden? En hoe zit het met jou, hoe heb jij mensen gevonden om mee te praten in het Engels? Deel je informatie en anekdotes in de comments!

P.P.S. Als u Engelstalige vrienden wilt maken, gebruik dan een van de hierboven vermelde bronnen en niet de commentaarsectie.

Profile picture for Fabien Snauwaert

Fabien Snauwaert

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: June 4, 2021, 10:53 am