[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
  • Correct your pronunciation in English
  • Learn sentences from daily life
  • Memorize for good
  • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Spletni tečaj angleščine

Kako uporabljati aplikacijo Klikni in govori

Read this article in English: How to use Click & Speak .

Predstavljamo vam CLICK & SPEAK, naš tečaj angleščine, s katerim boste osvojili govorjeni jezik iz 22 jezikov!

Želite razumeti vse, kar slišite v angleščini, in tekoče govoriti, brez oklevanja in s pravilno izgovarjavo? V tem videoposnetku vam Miša pokaže, kako je videti tečaj in kako ga lahko uporabite, da boste našli svoje besede v angleščini! 🥰

👇 Kliknite tukaj za vpogled v naš tečaj angleščine:

🌎 Ne pozabite izbrati jezika podnapisov s klikom na nastavitve videoposnetka.

⏱️ Časovni trak
0:00 - Uvod
0:37 - Domača stran, kategorije vsebin
1:25 - Monologi
5:34 - Dialogi
10:08 - Slovnični kazalo
11:45 - Kako vam lahko Click & Speak pomaga pri učenju angleščine

📝 Celoten prepis:

Pozdravljeni, to je Miša. V tem videoposnetku bi vam rada pokazala, kako uporabljati tečaj Click & Speak, ki vam bo pomagal pri boljšem sporazumevanju v angleščini. To pomeni, da boste izboljšali svoje slušno razumevanje v angleščini, tako da boste začeli razumeti rojene govorce, ko govorijo z naravno hitrostjo, in tudi začeli razumeti filme in televizijske oddaje brez podnapisov. Tečaj pa se osredotoča tudi na iskanje besed v angleščini. To pomeni, da se naučite bolje izražati s pravilno izgovarjavo in naglasom. To je zdaj domača stran Click & Speak, prva stvar, ki jo bom naredil, pa je prijava. Tako je videti domača stran. Kot lahko vidite, je na njej nekaj kategorij vsebine.

Prva kategorija so monologi, to so preprosti stavki, ki jih lahko uporabljate, da bi na pameten in napreden način delali na svojem besedišču, slovnici in izgovarjavi. Druga kategorija so dialogi. V dialogih so preprosti pogovori iz vsakdanjega življenja, ki jih lahko uporabite kot vzorec, da bi vedeli, katere besede in izrazi se uporabljajo v določenih situacijah, kar vam bo omogočilo, da se pripravite na določeno situacijo. Na voljo so tudi slovnične vsebine. V kategoriji slovnice se lahko naučite, kako uporabljati različne slovnične strukture v kontekstu. Zato vam bom najprej pokazal, kako so videti monologi in kako jih lahko uporabite, da bi izboljšali svoje poslušanje, razumevanje in izgovorjavo.

Govornik 2: I'd like to say thank you.
Misha: Takoj slišite stavek v angleščini, ki ga izgovori rojeni govorec. S klikom na stavek ga lahko slišite tolikokrat, kot želite.
govorec 2 I'd like to say thank you. I'd like to say thank you. I'd like to say thank you.:


Misha

:

Misha: Dobro. Zdaj je čas, da izgovorjavo in stavek nekoliko analiziramo. Tukaj: Na koncu se glasi: "Vem, da je to izgovor. Tukaj imate fonetične transkripcije vsake besede, zato lahko kliknete na vsako besedo in jo slišite izgovorjeno na izoliran način, tako da lahko po potrebi delate na izgovarjavi te določene besede.
Govorec 2 Thank.:


Misha Thank.:
Govorec 2


:


Thank.
Misha Thank.:
Govorec 2 Thank.:


Misha: Thank. Tukaj imate vsak zvok predstavljen z drugo barvo

.

V redu. In kot lahko vidite, so primeri besed enaki primerom besed iz učbenika American IPA chart. Tako se lahko resnično naučite, kako izgovoriti vsak zvok v kontekstu. Tukaj imate intonacijsko krivuljo in kako se spreminja intonacija rojenega govorca. Kot smo videli v enem od prejšnjih videoposnetkov, angleška intonacija ni ravna. Gre takole. Običajno nam kot odraslim pri učenju ne zadostuje, da nekaj samo slišimo, zato nam je ta vizualni prikaz intonacije zelo koristen, da lahko posnemamo izgovorjavo in intonacijo rojenega govorca. Gre predvsem za to, da poslušate zvočni posnetek in ponavljate za rojenim govorcem ter poskušate po najboljših močeh posnemati njegovo izgovarjavo in intonacijo.
Govornik 2: I'd like to say thank you.
Miša I'd like to say thank you.:


Govornik 2 I'd like to say thank you.:
Miša: I'd like to say thank you. Če imate težave z razumevanjem stavka, lahko obrnete kartico in dobite prevod v svojem maternem jeziku. Tukaj imamo prevod v španščini, vendar je Click & Speak trenutno na voljo v številnih drugih jezikih. Tako lahko izberete svoj materni jezik, da boste lahko razumeli vsak stavek v tečaju. Nadaljujemo z naslednjim stavkom.


Govornik 2: Would you like to drive?
Miša: Would you like to drive? Dobro. In poslušala ga bom še enkrat.
govorec 2 Would you like to drive?:


Misha: Would you like to drive? Tukaj je zanimiva njegova intonacija.
govorec 2 Would you like to drive?:


Misha: Would you like to drive? V redu.In zaradi te intonacijske krivulje lahko vidim, kako se intonacija spreminja. Would you like to drive? Enako lahko kliknem na vsako besedo posebej, da jo lahko slišim izgovorjeno, tako da lahko delam na svoji izgovorjavi te določene besede. Na primer, would.
govorec 2 Would.:


Misha Would.:
govorec 2: Would.
Misha Would.:
govorec 2
:
Would.
Misha Would.:
govorec 2 Drive.:


Misha Drive.:
govorec 2
:
Drive.
Misha: Drive. lahko večkrat poslušam dejanski stavek, tako da lahko vadim izgovorjavo in naglas pri izgovarjanju tega določenega stavka.
govorec 2 Would you like to drive?:


Misha Would you like to drive?:
govorec 2
:
Would you like to drive?
Misha: Would you like to drive? in z obračanjem kartice lahko vidim prevod stavka

.
Govorec 2: We would like to build our own house.
Misha We would like to build our own house.:


Govorec 2 We would like to build our own house.:
Misha: We would like to build our own house. Tako imate na voljo več kot 7.000 monologov ali preprostih stavkov, kot so ti, ki vam bodo omogočili, da se naučite 5.000 najpogosteje uporabljenih besed v angleškem jeziku v kontekstu z zvokom. Tako se boste lahko naučili, kako jih izgovoriti in kako jih razumeti tudi v govorjenem jeziku. Prav tako pa boste s pomočjo konteksta usvojili slovnične strukture.


Prehajamo na drugo kategorijo vsebin, to so dialogi. To so preprosti pogovori, ki vam omogočajo raziskovanje vsakdanjega življenja v angleščini, kako se izražati in katere besede, katere izraze lahko slišite in želite uporabiti v različnih situacijah vsakdanjega življenja. Na voljo je 365 dialogov, med katerimi lahko izbirate, razvrščeni pa so po temah. Kot lahko vidite, je prvi dialog o počitnicah v tujini. ,Imamo srečanje z rojenim govorcem, predstavljanje na skupinskem srečanju, klepet in sklepanje prijateljstev z nekom itd. Torej imamo 365 dialogov, kar pomeni en dialog na dan v celotnem letu. Zato priporočamo, da delate na enem dialogu na dan, da boste lahko iste monologe, na katerih delate, videli v kontekstu pogovora, kar resnično pripomore k temu, da se stvari bolje priležejo. Dialogi so lahkotni, zabavni, zanimivi in naravni. Posneli so jih rojeni govorci iz Združenih držav Amerike in zvenijo kot sit-com. Tako bodo ohranili vašo pozornost.

Če veste, da boste angleščino uporabljali v določeni situaciji, boste morda želeli poslušati in analizirati enega od dialogov, da bi se na to vnaprej pripravili. Recimo, da veste, da se boste srečali z rojenim govorcem ali na splošno z angleškim govorcem in se želite z njim spoprijateljiti. To temo lahko poiščete v našem meniju in jo raziščete. Tako lahko najprej poslušate celoten dialog, tako da kliknete možnost predvajaj vse.

Govornik 1: Imagine you're chatting and making friends with someone.
Govornik 2 Hey, what kind of music do you like?:


Govornik 1 Oh, you know, I listen to all kinds of music.:
Govornik 2 All kinds, hey?:


Govornik 1 Yes, really.:
Govornik 2 Do you listen to Britney Spears?:


Govornik 1 No, I don't listen to Britney.:
Govornik 2 Never?:


Govornik 1 Never. Do you?:
Govornik 2 Yes, I do.:


Govornik 1 Are you kidding me?:
Govornik 2 No, I'm serious. I listen to her all the time.:


Govornik1 Really?:Govornik
2 Really.:


Govornik 1 I don't believe you. You're kidding.:
Govornik 2:

Oops, I did it again.


Misha: Miša: Dobro. Kot lahko vidite, so dialogi dejansko smešni. To je zamisel, kako se lahko v angleščini pogovarjate, pri čemer se sklicujete tudi na pop kulturo, na filme in glasbo, ki so priljubljeni v Združenih državah in v angleško govorečem svetu. Po poslušanju dialogov lahko delate na vsakem stavku posebej, tako kot pri monologih. Če želite delati na posameznem stavku, lahko kliknete nanj in ga slišite izgovorjenega posebej.

Govorec 2: Hey, what kind of music do you like?
Misha: Kliknete lahko na to majhno opombo tukaj, da si ogledate fonetično transkripcijo, in delate lahko s stavki na enak način kot z monologi. Torej lahko kliknete na te stavke in tukaj tolikokrat, kolikor želite.
govornik 2: Hej, kakšno glasbo imate radi
?
Hej, kakšna glasba ti je všeč?
Misha
:
Tukaj si lahko ogledate prevod v maternem jeziku in lahko analizirate vsak zvok v vsaki besedi.
Govornik 2 Hey.:


Misha Hey.:
Govornik 2


:


Hey.
Misha Hey.:
Govornik 2
:
What.
Misha What.:
Govornik 2 Kind.:


Misha Kind.:
Govornik 2
:
Of.
Misha Of.:
Govornik 2 Music.:


Misha: Music. Tukaj je nekaj zanimivega, je tudi naglas besede.Torej v besedah, ki imajo več kot en zlog, mora biti seveda eden od njih poudarjen. In v fonetični transkripciji je to označeno s tem, kateri zlog je večji.
Govorec 2 Music.:


Misha Music.:
Govorec 2


:


Music.
Misha: Music. In tako lahko nadaljujete z vsemi stavki.
Govorec 2
:
Oh, you know, I listen to all kinds of music.
Misha: Oh, you know, I listen to all kinds of music. Celoten dialog si lahko ogledate tudi preveden v svoj jezik, da boste res razumeli, kaj se do

gaja.

Kot sem že omenil, obstaja 365 dialogov, kot je ta, ki jih lahko uporabite, da se naučite, kako se v angleščini izražati v vsakdanjih situacijah.
Tretja kategorija vsebine je slovnično kazalo. To je odličen način za raziskovanje vseh različnih slovničnih struktur, ki jih potrebujete v kontekstu. Tako je videti. S slovnico se lahko ukvarjate na določeni ravni. Recimo, da ste trenutno na ravni A2 in se želite naučiti vseh slovničnih struktur, ki so potrebne, da bi dosegli naslednjo raven. Zato kliknite A2. In videli boste, da so to slovnične strukture, ki jih morate poznati, da bi dosegli raven A2. Primer je dajanje nasvetov, da bi dosegli raven A2, morate vedeti, kako dajati nasvete v angleščini. Kliknite na to kategorijo in si oglejte več primerov.

You should see a doctor. You should ask someone. You should take that job. We could ask your mom. We could always Google it. You could start with this book, itd. Torej to je, da dajemo nasvete. Recimo, da želite delati na svojih svojilnih zaimkih. Poiščete jih lahko v slovničnem kazalu in raziščete različne primere. Whose phone is this? Is it yours? Yes, that's mine. No, it's not mine. I think it's, Lauren's. Delo s slovnico v kontekstu je veliko boljši način usvajanja in razumevanja njenega delovanja kot učenje pravil in samo sklanjanje glagolov brez konteksta.

To je bil torej kratek videoposnetek, v katerem smo prikazali, kako uporabljati Click & Speak. Kot sem že omenil, je tečaj velikanski. Vsebuje več kot 7000 monologov ali kratkih stavkov in 365 dialogov ali preprostih pogovorov, v katerih lahko vadite svoje izražanje in razumevanje vsakdanje angleščine. Odlično je, da vam omogoča, da angleščino razvijate v svojem lastnem tempu. Nekateri naši uporabniki za to porabijo vsaj 20 minut na dan, drugi, ki imajo več časa ali so bolj prilagodljivi, pa v celem letu za delo na angleščini porabijo tudi do tri ure na dan.

Ko boste končali tečaj Click & Speak, se boste naučili vseh 5.000 najpogosteje uporabljenih besed v angleškem jeziku, kar vam bo omogočilo razumevanje in uporabo do 96 % jezika. Usvojili boste 86 slovničnih struktur, ki jih potrebujete za izražanje v angleščini. In postali boste tekoči v angleškem jeziku, kar pomeni, da boste razumeli vse ali pa boste besede, ki jih ne razumete, lahko uganili na podlagi konteksta. In znali se boste tekoče izražati. Tudi če kakšne besede ne poznate, boste imeli dovolj besed, da boste lahko pojasnili, kaj mislite. Lahko boste delali, študirali in živeli v angleško govoreči državi ter vse, kar želite, počeli v angleščini. Hvala za ogled. In upam, da vas kmalu vidim pri uporabi spletne strani Click & Speak.

Profile picture for Dimitar Dimitrov

Dimitar Dimitrov

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: November 2, 2021, 7:36 pm