[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
  • Correct your pronunciation in English
  • Learn sentences from daily life
  • Memorize for good
  • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Cum de a îmbunătăți înțelegerea dvs. de ascultare în limba engleză 👂 [VIDEO]

În acest videoclip, Misha împărtășește câteva sfaturi și trucuri pentru a înțelege mai bine limba engleză vorbită! 👂

Îți este greu să înțelegi vorbitorii nativi atunci când vorbesc cu o viteză naturală? Aveți întotdeauna nevoie să citiți subtitrările pentru a înțelege filmul sau emisiunea TV preferată în limba engleză? 🎧

👇 Iată ghidul nostru pas cu pas pentru îmbunătățirea înțelegerii dvs. de ascultare:

🌎 Nu uitați să Alegeți limba subtitrărilor făcând clic pe setările videoclipului.

⏱️ Coduri de timp
0:00-Introducere
0: 46-de ce este atât de greu să înțelegi engleza vorbită?
4 : 51-cum să vă îmbunătățiți înțelegerea ascultării în limba engleză
5:11 - Cum să înveți vocabularul în mod corect
12: 23-resurse pentru a învăța vocabularul
13: 51-ce cuvinte ar trebui să înveți în engleză?
17:42-cum să înveți toate sunetele limbii engleze
22:48-cum să înveți în context
25: 14-Ce zici de a vorbi?

📝 Transcriere completă:

Bună ziua, aceasta este Misha de la Click & Speak. În acest videoclip, aș dori să răspund la una dintre întrebările de top pe care le primim de la studenți, care este, cum să înțelegem mai bine limba engleză vorbită? Dacă simțiți că vorbitorii nativi vorbesc prea repede și nu puteți urmări ceea ce spun sau nu puteți înțelege filmele sau emisiunile TV în limba engleză fără subtitrări, atunci acest videoclip este pentru dvs. Acum, dacă sunteți încă de învățare limba engleză și aveți un timp de greu în urma ceea ce spun, atunci ar trebui să activați subtitrările care sunt disponibile atât în limba engleză și o grămadă de alte limbi. Deci, asigurați-vă că pentru a face acest lucru, astfel încât să puteți înțelege tot ceea ce spun. În regulă?

Acum, am crezut întotdeauna că înțelegerea de unde vine o problemă este jumătate din soluție, nu? Deci, dacă știți de ce înțelegerea limbii engleze vorbite este atât de greu, atunci puteți lua măsuri specifice pentru a vă îmbunătăți înțelegerea ascultării în limba engleză. În regulă? Deci, să vedem principalele motive pentru care înțelegerea limbii engleze vorbite este atât de grea. Motivul numărul unu este lipsa de practică. În regulă? Acum, mulți dintre studenții noștri petrec ore întregi lucrând la gramatică, citind, traducând, dar nu suficient timp ascultând engleza, nu? Și, după cum știm cu toții, practica face perfect. Deci, dacă nu ascultați limba engleză, nu veți începe să înțelegeți limba engleză vorbită. Pare destul de logic, dar simt că ar trebui să menționăm asta. În regulă? Deci, asigurați-vă că includeți mai mult audio în studiile dvs. de engleză. Fie că este vorba despre un podcast, o carte audio, un film, o emisiune TV care vorbește cu oameni reali, nu este important. Ceea ce este important este să fii constant expus la engleza vorbită. Bine, asta e numărul unu.

Acum, a doua problemă, care provine de la prima este contrastul dintre limba engleză vorbită și cea scrisă. Și chestia e că suntem obișnuiți să citim engleza și poate că avem o idee drăguță despre cum se pronunță un cuvânt, care este foarte diferit de modul în care se pronunță de fapt, nu? Problema este că engleza nu este o limbă fonetică, ceea ce înseamnă că ortografia unui cuvânt nu reprezintă bine pronunția sa. Și asta este o problemă pentru că atunci când înveți un cuvânt fără audio, fără să-l auzi, poți fi păcălit de ortografia lui și crezi că se pronunță într-un anumit fel, în timp ce în realitate, este total diferit. Pentru a evita acest lucru, întotdeauna, întotdeauna, ascultați întotdeauna înregistrările audio ale fiecărui cuvânt nou pe care îl învățați și acest lucru este esențial.

A treia problemă este lipsa vocabularului. Acum, dacă nu ați văzut niciodată un cuvânt, dacă nu ați auzit niciodată un cuvânt și cineva îl folosește, atunci șansele sunt că nu veți putea să-l înțelegeți. Desigur, uneori puteți ghici sensul În funcție de context, dar mai ales dacă sunteți începător sau la un nivel intermediar inferior, atunci probabil că nu veți putea înțelege ceea ce spunem. Bine? Vom vedea cum să remediem această problemă.

Acum, a patra problemă pe care studenții noștri ne-o spun este că vorbitorii de engleză vorbesc prea repede. Acum, am pus un semn de întrebare acolo pentru că nu sunt atât de sigur, este că vorbesc prea repede sau că ascultăm prea încet? Aceasta este o mică glumă, desigur, și vom vedea cum să remediem și această problemă. Acum, problema finală pe care o văd adesea când oamenii învață limba engleză este practicarea cu materiale pe care le consideră plictisitoare. În regulă? Dacă nu găsești o anumită resursă interesantă, dacă nu este stimulantă, dacă nu te simți motivată, atunci o vei abandona, iar noi nu vrem asta. Vrem să ne scufundăm pe materiale naturale, pe care le considerăm interesante și pe care le putem urmări. Acesta este cel mai bun echilibru. Acestea au fost principalele motive pentru care oamenilor le este greu să înțeleagă engleza vorbită, iar în următoarele diapozitive, aș vrea să vă arăt cum puteți rezolva asta și ce puteți face pentru a îmbunătăți înțelegerea limbii engleze. În regulă?

Acum, primul lucru pe care îl puteți face este să învățați cuvinte în toate formele lor. Bine? Deci, când studiezi un vocabular nou, când studiezi cuvinte noi, ai tendința să le înveți doar într-una din formele lor? Dacă da, este o greșeală. În regulă? Să luăm un exemplu cu cel mai comun cuvânt în limba engleză, care este verbul să fie, bine? Dacă învățați că cuvântul numai în această formă fie sau infinitiv, atunci nu veți putea să-l înțelegeți în toate celelalte forme ale sale. Bine? Și acesta este un verb comun, dar este cel mai frecvent utilizat în alte forme, de exemplu, eu sunt, ea a fost, am fost, etc. Bine? Deci, linia de jos, dacă înveți un cuvânt în doar una dintre formele sale, atunci vei putea înțelege cuvântul numai în acea formă și nu vei putea să-l înțelegi în alte contexte, ceea ce este o problemă. Ei bine, cu asta, trebuie să înveți fiecare cuvânt în toate formele sale.

Problema este că, dacă înveți cuvinte noi într-una din formele lor, nu le vei putea recunoaște în alte forme. Și șansele sunt, oamenii tind să folosească același cuvânt într-o grămadă de forme diferite. Bine? Deci, cum înveți un cuvânt nou în mod eficient în toate formele sale? Iată o mică listă de verificare a tuturor pașilor pe care trebuie să îi faci, toate lucrurile pe care trebuie să le înveți pentru a stăpâni un cuvânt, pentru a-l putea recunoaște atunci când altcineva îl folosește, dar și pentru a-l putea folosi singur ori de câte ori ai nevoie. Bine? Pentru exemplul nostru, am luat cuvântul exemplu. Bine, să spunem că doriți să învățați exemplul cuvântului, când puteți aplica acest lucru atunci când învățați orice cuvânt nou. Bine?

Acum, în primul rând, trebuie să învățați pronunția. După cum am văzut deja, există un contrast mare între engleza vorbită și cea scrisă, nu? Deci, ceea ce ai nevoie este o transcriere fonetică, și de preferință în Alfabetul Fonetic Internațional, bine? Acesta este un sistem alternativ, un alfabet alternativ, care vă permite să reprezentați fonetic pronunția unui cuvânt. Deci fiecare simbol corespunde unui sunet, și este întotdeauna același sunet. Odată ce căutați transcrierea fonetică a unui cuvânt, veți ști întotdeauna cum să o pronunți cu certitudine. Bine? Iată o transcriere fonetică a cuvântului exemplu. Bine? Văd că este pronunțat Exemplu, Exemplu. Acum nu vă faceți griji cu privire la aceste scrisori, aceste simboluri arată amuzant dacă nu le puteți înțelege, deoarece ne vom concentra asupra lor într-un alt videoclip. Pentru moment, ceea ce trebuie să faceți este să înțelegeți importanța transcrierilor fonetice și modul în care acestea sunt mai valoroase decât ortografia atunci când vine vorba de pronunție.

Al doilea lucru pe care trebuie să-l înveți este cuvântul stres. Acum, în limba engleză, fiecare cuvânt are cel puțin o silabă stresată. Am pronunțat silaba mai clar, poate cu un sunet vocal mai lung. Și în acest cuvânt, în exemplul cuvântului, este a doua silabă care este stresată. Am pus-o cu caractere aldine. Deci este Exemplu, Exemplu. Nu e nici exemplu, nici exemplu. Bine, e Exemplu, Exemplu. Al treilea lucru este să înveți ortografia, desigur. Acum, acest lucru nu este foarte important pentru înțelegerea dvs. de ascultare, dar este important pentru cunoștințele dvs. generale de limba engleză sau pentru a putea folosi limba engleză în orice context. Ei bine, Asigurați-vă că știți ortografia corectă a cuvântului.

Următorul lucru pe care îl puteți face este să căutați categoria gramaticală a cuvântului. Este un substantiv? Este un verb? Este un adjectiv? Este o prepoziție? Acest lucru este important, deoarece vă va oferi informații valoroase despre ce alte forme are cuvântul. În acest caz, cuvântul exemplu este un substantiv. Asta îmi oferă informații valoroase despre următorul pas pe care trebuie să-l fac, și anume să învăț celelalte forme. Și substantivele au de obicei două forme, singularul și pluralul, exemplu în singular și exemple în forma plurală. Acest lucru este destul de evident și ușor pentru substantivele obișnuite, dar există substantive precum mouse-ul, care au o formă de plural neregulată, mouse-ul la singular, dar șoarecii la plural. Corect? Și dacă înveți doar cuvântul mouse, șansele sunt că nu vei putea înțelege cuvântul șoareci odată ce cineva îl folosește.

Următorul lucru pe care trebuie să-l înveți este registrul lingvistic, în ce context este cuvântul pe care îl înveți, pentru că engleza are multe cuvinte. Și multe cuvinte au semnificații similare, diferența este că sunt folosite în context diferit. Bine? Au registre de limbi diferite. Un cuvânt poate fi vulgar, un cuvânt poate fi colocvial. Și dacă nu este nimic scris în dicționar, atunci sunt șanse ca cuvântul să aparțină registrului de limbă neutră, ceea ce înseamnă că îl puteți folosi în orice context și nu ar putea fi ciudat.

Și ultimul lucru pe care trebuie neapărat să-l faci când înveți un cuvânt nou este să cauți un exemplu de propoziție. Acest lucru vă va ajuta să înțelegeți cum să utilizați cuvântul, în ce context este folosit cuvântul. Și vă va ajuta, de asemenea, să vă amintiți cuvântul, deoarece creierul nostru înțelege lucrurile și își amintește lucrurile mai bine în context. Vom vorbi despre asta mai târziu, dar nu are rost să învățăm cuvinte izolate. Bine? Întotdeauna trebuie să înveți în context, pentru a putea înțelege în context și, de asemenea, să vorbești în context. Corect? Are sens. Deci, propoziția noastră cu cuvântul exemplu este, " poți să-mi dai un exemplu?"Acum, aceasta este o propoziție perfectă pentru a ilustra ce înseamnă cuvântul și cum îl puteți folosi. Asigurați-vă că urmați toți acești pași atunci când învățați un cuvânt nou. Deci îl puteți recunoaște când îl auziți, așa cum îl putem folosi odată ce aveți nevoie.

Acum, hai să vorbim despre unele resurse care vă vor ajuta să învețe mai bine iengleză vocabular. În regulă? Prima resursă este dicționarul online gratuit Wikționar, iar acesta este un dicționar uimitor, deoarece vă oferă informații despre semnificația cuvântului. Acesta vă oferă o transcriere fonetică, astfel încât să puteți înțelege cum se pronunță cuvântul. Puteți analiza diferitele sunete, stresul cuvântului, etc. Și aveți, de asemenea, o înregistrare audio a cuvântului, astfel încât să îl puteți auzi pronunțat de un vorbitor nativ.

A doua resursă pe care aș recomanda-o este un alt dicționar online, care se numește dicționarul dvs., care are o mulțime de exemple de propoziții. În regulă? Deci, dacă învățați un cuvânt nou și nu sunteți sigur cum să-l utilizați exact, sau nu sunteți sigur de contextul în care este folosit un cuvânt, atunci puteți merge la Dicționar, Căutați un cuvânt și veți obține o grămadă de exemple de propoziții. Resursa finală pe care aș recomanda-o este YouGlish. Acum, acesta este un site web care vă permite să căutați un cuvânt și să obțineți Exemple de propoziții din videoclipuri de pe YouTube. Acum, acest lucru este minunat pentru că puteți auzi cuvântul pronunțat de vorbitorii nativi și, de asemenea, puteți vedea și auzi cuvântul folosit în context.

Acum că știți cum să învățați cuvinte în limba engleză, ce cuvinte ar trebui să învățați? Există mai mult de un milion de cuvinte în limba engleză, dar nu vă faceți griji, nu fugi, nu aveți nevoie pentru a învăța toate cuvintele în limba engleză. În regulă? Nimeni nu știe toate un milion de cuvinte, nici măcar vorbitori nativi. Și asta pentru că există un proces natural în care cuvintele importante sunt folosite tot timpul. Și cu cât este mai important un cuvânt, cu atât mai des oamenii îl folosesc. Pentru a vă oferi un exemplu în acest sens, cele 600 de cuvinte utilizate cel mai frecvent în limba engleză reprezintă 85% din vocabularul zilnic. Cu alte cuvinte, dacă cunoașteți primele 600 de cuvinte în limba engleză, veți putea înțelege aproximativ 85% din toate conversațiile.

Următorul pas ar fi să înveți primele 5.000 de cuvinte în limba engleză, cele mai frecvent utilizate 5.000 de cuvinte care reprezintă 96% din vocabularul zilnic. Cu alte cuvinte, odată ce stăpânești aceste 5.000 de cuvinte cele mai frecvent utilizate în limba engleză, vei putea înțelege 96% din toate conversațiile. În acel moment, veți fi complet fluent în limba engleză. În regulă? Chiar dacă vor exista în continuare cuvinte pe care nu le înțelegeți, veți avea suficient vocabular pentru a putea înțelege cuvântul, pentru a putea ghici semnificația acestuia și pentru a putea comunica eficient.

Deci, cum găsiți aceste cuvinte cele mai importante, cele mai frecvent utilizate? Cum înveți cel mai important vocabular? Cea mai bună soluție este să folosiți o listă de frecvențe sau să utilizați o metodă sau un curs bazat pe o listă de frecvențe, care vă va ajuta să învățați cel mai util vocabular. În primul rând, concentrați-vă timpul, concentrați-vă energia asupra celor mai importante cuvinte, pe care le veți folosi imediat. Aceasta este o captură de ecran a site-ului frequencylist.com, care este o resursă gratuită pe care o puteți utiliza pentru a răsfoi primele 5.000 de cuvinte cele mai frecvent utilizate în limba engleză. Ea are o mulțime de informații utile, cum ar fi cuvântul în sine, să fie, de exemplu, ce parte a vorbirii este. Deci, aici, vedem că este un verb.

Și după cum am văzut, este important să cunoaștem categoria gramaticală a fiecărui cuvânt, astfel încât să știți care sunt celelalte forme ale cuvântului, nu? Deci, aici puteți vedea că inflicțiunile sau celelalte forme ale cuvântului be sunt be, am, are, be, being, is, was, were și niciuna dintre ele nu este evidentă doar uitându-se la cuvântul a fi, nu? De aceea este foarte important să căutăm celelalte forme ale fiecărui cuvânt. Ceea ce este uimitor la acest site este că puteți căuta și cuvântul pe YouTube, în mod similar cu Youglish, puteți vedea cuvântul folosit în context. Acum, vă recomand să utilizați FrequencyList.com pentru că este un site gratuit. Acesta vă permite să răsfoiți toate cele 5.000 de cuvinte cele mai frecvent utilizate în limba engleză. Și odată ce ați învățat toate cele 5.000 de ele, va fi capabil să facă tot ce vrei în limba engleză. Bine? Vei fi complet fluent. Următorul lucru important pe care trebuie să-l faceți pentru a vă îmbunătăți ascultarea, înțelegerea în limba engleză este să învățați despre fonetică. Nu fugi. Nu te speria. Nu este atât de complicat pe cât pare și nu vom intra în prea multe detalii.

Vom vedea doar lucrurile pe care le va servi imediat. Și primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să învățați să recunoașteți și să puteți produce toate sunetele limbii engleze sau toate sunetele dialectului accentului pe care îl învățați. Bine?

Știai că sunt 39 de sunete în general în engleza americană? Sunt șanse ca nimeni să nu se fi așezat vreodată cu tine să treacă peste fiecare sunet, cum să-l pronunțe, cum să-l recunoască atunci când cineva îl pronunță și cum să-l articuleze, nu? Deci asta vom face acum cu o resursă uimitoare numită American IPA Chart. Acum, iată ce site-ul americanipachart.com se pare că, și ceea ce este, este un infographic interactiv care vă permite să răsfoiți toate 39 sunete de General American gratuit. Puteți chiar să imprimați sau să descărcați graficul gratuit. Acum, aici puteți vedea că, în primul rând, avem cele 24 de consoane folosite în Standard American. Bine. Acum, ceea ce vă permite să faceți este să faceți clic pe un sunet pentru a-l auzi pronunțat de un vorbitor nativ. Bine?

Să vedem P: puh, puh, puh, puh. Avem un exemplu de cuvânt și vedeți cuvântul scris în engleză, apoi vedeți transcrierea fonetică a cuvântului, astfel încât să puteți analiza fiecare sunet. Deci, dacă faceți clic pe cuvânt, veți auzi cuvântul pronunțat încă o dată de un vorbitor nativ. Porc, porc. Dacă faceți clic a doua oară, vorbitorul nativ va pronunța același cuvânt încet. Porc, porc. Ideea este să treci peste toate sunetele, toate cele 39 de sunete în general americane și să înveți să le pronunți individual și într-un cuvânt. Acum, fiecare persoană găsește sunete diferite greu de pronunțat, iar acest lucru depinde de obicei de limba maternă. Dacă sunetul în general American nu există în propria voastră limbă, atunci vă va fi mai greu să articulați acel sunet. De exemplu, sunetul th, /θ/ este un sunet care nu există în multe limbi și, în general, este greu de pronunțat pentru străini. Așa că hai să lucrăm puțin la asta. Panteră, panteră, panteră, panteră. Bine? Același sunet, dar exprimat /ð/, /ð/, /ð/, /ð/. Pană, pană, pană.

Deci, puteți trece, de asemenea, prin toate vocalele în general American. Deci, aveți 10 sunete vocale pure în American Standard, cum ar fi, de exemplu, i în roz: i, i, roz, roz, roz, roz. Sau un sunet foarte tipic pentru engleza americană, care este greu pentru străini să pronunțe: er, er, violet, violet, violet, violet. Bine? Și puteți merge, de asemenea, peste toate cele cinci diftongi sau cinci grupuri vocale de Standard American CA de exemplu, ei, ei, ei în jad, jad, jad, jad. Bine? Sau ai, ai în var, var, var, var. Acum, ceea ce tocmai am văzut a fost american IPA Chart, care este un site gratuit pe care îl puteți utiliza pentru a căuta toate cele 39 de sunete de engleză americană Standard. V-aș sfătui să treceți individual peste fiecare sunet și să vă concentrați asupra celor pe care le găsiți cel mai greu de recunoscut și cel mai greu de pronunțat. Acum, rețineți că într-un alt videoclip, vom trece peste fiecare sunet în general American și îl vom pronunța împreună.

Următorul pas pe care îl am pentru dvs. pentru a vă îmbunătăți înțelegerea ascultării este să învățați în context și să învățați întotdeauna în context. Nu are rost să înveți cuvinte izolate. Și dacă ați învățat vreodată sau ați studiat cuvântul individual în afara contextului, să știți că este o greșeală, pentru că vă va fi greu să înțelegeți cuvântul când altcineva îl folosește, și veți avea, de asemenea, un timp greu să vă amintiți cuvântul, fiind capabil să-l utilizați Odată ce aveți nevoie de el. Corect? De aceea trebuie să învățați întotdeauna în context și trebuie să vă expuneți întotdeauna la limba engleză. Acum, iată câteva resurse pe care le puteți utiliza pentru a vă expune la limba engleză, iar acestea sunt câteva materiale care vă vor permite să învățați limba engleză în mod distractiv și natural. Acum, vă recomand să consultați câteva canale YouTube, muzică, filme, seriale TV, cărți și chiar cărți de benzi desenate. Pe blogul nostru clickandspeak.com, puteți găsi articole cu resurse pentru a practica limba engleză gratuit.

Următorul pas pe care îl am pentru voi este să petreceți timp cu audio și fără text, perioade de timp în care veți asculta doar limba engleză fără text, fără subtitrări, fără transcrieri. Bine? Acum, acest lucru este important, deoarece cu cât petreceți mai mult timp ascultând limba engleză, cu atât veți putea să o înțelegeți mai bine și cu atât mai confortabil vă veți simți ascultând-o. În aceste perioade, concentrați - vă doar pe audio, acordați atenție modului în care sunt pronunțate cuvintele. Dacă auziți vreodată un cuvânt nou pe care nu-l recunoașteți, puteți face acest mic exercițiu de a scrie cuvântul sau de a încerca să-l scrieți și să-l căutați online. Acest lucru vă va ajuta să vă obișnuiți cu diferențele dintre engleza vorbită și cea scrisă. În regulă? Și lucrul minunat este că dicționarul sau Google, Orice ai folosi, va recunoaște cel mai probabil cuvântul chiar dacă l-ai scris greșit.

Deci, acestea au fost sfaturile mele de top pentru îmbunătățirea înțelegerii dvs. de ascultare în limba engleză. Chestia este că, de obicei, oamenii tind să învețe să înțeleagă engleza destul de bine, dar încă le este greu să răspundă, să răspundă sau să vorbească, nu? Și, de obicei, în conversații, jumătate din timp, asculți, și jumătate din timp, vorbești. Deci, dacă doriți să comunicați eficient în limba engleză, atunci trebuie să învățați să vă exprimați mai bine. În următorul videoclip, vă voi arăta câteva dintre cele mai bune modalități prin care vă puteți îmbunătăți vorbirea în limba engleză. În regulă? Vă mulțumim pentru vizionarea (și lectură!).

Profile picture for Dimitar Dimitrov

Dimitar Dimitrov

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: October 1, 2021, 3:17 pm