[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
 • Correct your pronunciation in English
 • Learn sentences from daily life
 • Memorize for good
 • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Tippek, hogy a legtöbbet hozza ki a nyelvi utazás

Hogyan tanulhatunk Angolul merítés útján 🤿

Read this article in English: How to learn English through immersion 🤿.

Hogyan tanulhatsz angolul merítés útján? Itt van, hogyan lehet a legtöbbet kihozni a nyelvi utazás.

Az emberek gyakran gondolnak angol nyelvtanulás merítéssel csodálatos megoldás a nyelv elsajátítására: "Ó, az angol nyelvtanulás egyszerű, mindössze annyit kell tennie, hogy angolul beszélő országban él!". A probléma az, hogy ezeket a tévhiteket leggyakrabban olyan emberek népszerűsítik, akik még soha nem tették meg, vagy olyan emberek, akik megpróbálták, de valójában nem jöttek ilyen messzire angol tanulmányaikkal. Olyan, mintha azt mondanánk, hogy ahhoz, hogy profi zongorista legyen, csak annyit kell tennie, hogy az Operaház mellékhelyisége legyen.

A környezet nem Súgó-a merítés nagyszerű, de ez nem elég! A bizonyíték az a több ezer emigráns és bevándorló, akik külföldön élnek, mégis elszigetelten maradnak a lakosság többi részétől a nyelvi akadály miatt.

Tehát ebben a cikkben szeretném használni a tapasztalataimat, hogy megmutassam hogyan lehet sikeres az angol nyelvű merítés révén.

Angol nyelvtanulás merítéssel - my story

Beszélek angolul, franciául, magyarul, oroszul és spanyolul. Ezek közül néhányat Franciaországban tanultam, mások abban az országban, ahol a nyelvet beszélik, vagy oda-vissza mennek a kettő között. Mindenesetre a merítés alapvető lépés - azt szeretné használni, hogy megtanuljon (lásd az alábbi tippeket), vagy végre élvezheti ezt az idegen nyelvet, amely annyira erőfeszítést tett a tanulásra!

Sikeres merítés

A magyar a nyelv, amelyet merítéssel tanultam a módszereimet a következők alkalmazhatják bárki, aki merítéssel akar angolul tanulni.

Amikor Magyarországra érkeztem.=m már csináltam néhány megjegyzést magyarul, de tényleg nem annyira. Két módszerrel próbáltam megtanulni Franciaországban (Assimil és Pimsleur) de ez nem hozott annyi sikert, mint reméltem. Tudtam néhány szót és kifejezést, de egy budapesti utazás során rájöttem, hogy nagyon nehéz használni őket, és a helyiek nem értették, amit mondok, a kiejtésem miatt.

Kizárt, hogy feladjam. Miután ez a szórakoztató nyaralás, hogy talán egy kicsit kiábrándító nyelvi szempontból, úgy döntöttem, hogy menj élni az országban 2-3 hónapig. Azzal a gondolattal távoztam, hogy mindaddig, amíg három hónap alatt keményen tanulok a helyszínen, folyékonyan tudok beszélni. (Látni fogja, milyen sikeres voltam).

How to learn English in immersion

Merítés angol vagy más nyelven mindig izgalmas utazás!

Elhatároztam, hogy megtanulom a nyelvet, egy tervvel érkeztem az országba - kihasználni minden lehetőséget a Magyar nyelv használatára, elmerülve a nyelvben. Ez volt az első alkalom, hogy külföldön éltem, és szerettem volna élvezni és megtanulni a nyelvet a kultúrába merülve.

Long story short... a tervem bevált!

A helyszínen töltött két hónap után mindent meg tudtam csinálni magyarul. Persze némi nehézséggel (nem mindig folyékonyan beszéltem), de élveztem a beszédet, egy bizonyos könnyedséggel csináltam, képes voltam új emberekkel megtörni a jeget, és egész nap magyarul használni.

Nem értem el a folyékonyság szintjét, nem is beszélve a kétnyelvűségről (három hónap alatt kétnyelvűvé válni illúzió), de tudtam világosan kommunikáljon a nyelven, használja azt a mindennapi életben. Összefoglalva, volt szilárd alapot szerzett a nyelvben, Én is tanult két hónap a helyszínen, amit a legtöbb ember csak tanulni év után a tanulmány.

Mi tette sikeressé a merülési utamat?

Korlátozott merítés

Az első és legfontosabb, hogy volt egy egyszerű szabályom.:

Megengedtem magamnak, hogy csak az ország nyelvét beszéljem.

Megtiltottam magamnak, hogy franciául vagy angolul beszéljek. I allokált csak bizonyos időpontokban, vasárnap este, hogy ez a két nyelv kapcsolatban maradjon a barátokkal és a családdal Franciaországban.

Mi értelme a világ másik végébe menni, ha otthon akarsz élni?

Ugyanígy, mi értelme van egy országba menni, hogy elmerüljön az angol nyelvben, ha legtöbbször anyanyelvén beszél (és gondolkodik)? Tehát:

A merítés során engedje meg magának, hogy csak a kiválasztott ország nyelvét beszélje.

Ez az elv a siker kulcsa annak érdekében, hogy angolul tanuljanak merítéssel vagy merítéssel.

Már sok kifogást hallok - " Oké, de még nem tudom beszélni a nyelvet, anyanyelvemet kell használnom."

Csakúgy, mint a gyermekkerékpár edzőkerékei, használhatja a saját nyelvét, hogy segítsen megérteni az angol nyelvet, de csak minimális mértékben használja. De csak minimális mértékben használja. Próbálja ki mindent megtesz Angolul, ez a cél (és ez az, amit a nyelvi merítés!). Nem várt tehetségeket fogsz felfedezni, és lenyűgözni fog az emberi elme és a test alkalmazkodóképessége.

Mi történt, amikor csak az ország nyelvét hagytam magam beszélni?

Csak egy választásom maradt - megtanulni!

Nem ismertem senkit a városban. Tehát, ha barátokat akartam szerezni (nem depressziós), meg kellett tanulnom a nyelvet.

Ne feledje társadalmi természetünk ereje. Társadalmi állatok vagyunk. Ha az egyetlen módja annak, hogy egy csoport része legyen, megtanuljuk a nyelvet. Ez a túlélési ösztönünk.

Más szóval, nem volt más választásom.

Szóval, valószínűleg azt fogja mondani nekem: "de Fabien, hogyan barátkoztál olyan nyelven, amelyet még nem ismertél?"

Nagyon egyszerű (de sok erőfeszítés eredménye):

 • Sok emberrel találkoztam.
 • Azon dolgoztam, amit a tanáraimmal akartam mondani (Volt kettő).
 • Akkor Ugyanazokat a történeteket ismételtem meg új emberekkel, akikkel találkoztam, amíg automatikus lett.

Nézd meg, mint egy színész munkája. A színész ugyanazokat a sorokat próbálja újra és újra, amíg második természetűvé nem válik számukra. Először megjegyzik a nagy vonalakat, majd a kifejezéseket, majd a további árnyalatokra és részletekre összpontosítanak.

Ez ÉLŐ nyelveken is működik.

How to learn English in immersion

Ha már az országban, menj egy pár italt a helyiek megtörni a jeget. Ez szórakoztató, sőt segít törölni a külföldi akcentust!

Beszélgetési témákkal, egyszerű történetekkel foglalkoztam - olyan dolgokkal, amelyeket el akartam mondani az embereknek, akikkel találkoztam.

Először nehéz volt találkozni velük, sok erőfeszítést igényelt.

Azonban apránként, egyik találkozóról a másikra, ezek a történetek egyre ismerősebbé válnak.

A teljesítményem egyre folyékonyabbá vált. A nyelvtanom pontosabb lett, a kiejtésem pedig hitelesebb.

Ha azt szeretnénk, hogy ugyanazt a történetet, hogy ugyanaz a személy negyvenszer, akkor unatkozni halálra.

Ha ugyanazt a történetet mondja angolul több tucat különböző embernek, akkor csak a végén lesz jobb.

Itt van, amit pontosan, amikor dolgoztam én merítés tapasztalat Magyar:

 • Elkészíteném, amit mondani akartam a magyar tanáromnak.
  • Többnyire beszélgető tanár volt, és szerencsém volt, hogy találtam egy jó tanárt.
  • Megérzése volt, hogy kitalálja, mit akarok mondani. Olyan mértékben, hogy ha a semmi mellett tudtam volna, ez nem akadályozott meg bennünket abban, hogy egész idő alatt magyarul beszéljünk, és csak alkalmanként használjunk néhány szót angolul, csak akkor, amikor feltétlenül szükséges volt.
  • Ő volt a bölcsessége, hogy az emberek ismételje meg, és hogy nekik a lehetőséget, hogy korrigálja magát, mielőtt ő maga tenné. Ezzel elkerülheti a mindig korrigált kellemetlen oldalát, miközben segít jobban beszélni és megtanulni a nyelv működését.
  • Tudtam, mit akarok tanulni. Nem csináltam házi feladatot (mert nem tetszik, és kompenzáltam, hogy részt vettem a tényleges találkozókon), de nem mentem el az órákra anélkül, hogy felkészültem volna. Mindig volt miről beszélnem, és olyan dolgokról, amiket fel akartam fedezni.
 • Találkoztam egy csomó ember, akivel tudtam használni, amit tanultam az én osztályok
  • Mint már említettem, minden új találkozóval javultam, olyan voltam, mint egy komikus!
  • Ezek a találkozók arra is késztettek, hogy felfedezzem, milyen más beszélgetési témákról szeretnék beszélni.
  • Jegyzeteltem. Soha nem mentem ki egy italra toll és papír nélkül. (Megjegyzés, jegyzet, firkálás).
 • Ördögi kör volt! A tanárom segített felkészülni. A találkozók nagyszerűek voltak a gyakorlathoz. Segítettek felfedezni az új ötleteket, amelyeket az osztályban fedeztem fel. Ezzel minden új csoporttal és minden új találkozóval fejlődtem.
  • A végén, a leckék és a találkozók végül hasonló volt - sokan, akikkel találkoztam, segítettek megtanulni a dolgokat, amit tudni akartam, hogyan kell mondani, míg az óráim egyre nyugodtabbak voltak, és olyanok voltak, mint egy beszélgetés a barátok között.
 • A nyelvtanon is dolgoztam egy nyelvtani könyvvel, ráadásul egy tanár, aki a nyelvtanra szakosodott (egy másik a fent említettektől), meglehetősen drága, ami arra kényszerítene, hogy haladjak.
  • A nyelvtan még fontosabb volt a magyarban, mert annyira más. A nyelvtan tanulmányozása lehetővé teszi, hogy pontosan meghatározzuk az új nyelv és az anyanyelv közötti különbségeket.
  • Amikor megtanuljuk a nyelvtant merítés útján (a nyelv beszédének kiegészítéseként!), nekünk legalább az az örömünk, hogy a nyelvtant mindenhol megfigyelhetjük körülöttünk, és megnézhetjük, hogyan tudjuk használni a nyelv megértéséhez.
  • Az angol, ez rajtad múlik, hogy ha a nyelvtan nehéz az Ön számára, majd feltérképezni, hogy mely pontokat kell dolgozni.

Ezt a megközelítést a háromoldalú megközelítés, mert három oldalról támadjuk meg a nyelvet. Otthon is meg tudjuk csinálni. A külföldi merítés előnye, hogy a bennszülöttekkel való találkozási lehetőségek tízszeresére vagy annál többszörösére szorozódnak, mindaddig, amíg nyitott vagy társaságkedvelő vagy, és elkerülöd az egynyelvű kitelepülteket hazádból.

A rendszer

Mielőtt továbblépnék, és elmondanám, hogy mi tette lehetővé, hogy csak magyarul beszélgetési szintet érjek el két hónapos merítés, Szeretnék beszélni veled rendszertan.

Egy projekttel szemben túl sokat számítunk az akaratunkra és a motivációnkra. A probléma az, hogy ez a két végül elfogy:

 • Az akaraterőnk csökken, ahogy a fáradtságunk növekszik.
 • És anélkül, hogy látható előrehaladást érnénk el, motivációnk idővel csökken, miközben jó eredményeket ad, amikor akadályokkal találkozunk.

Egy jobb erőforrás, amelyre számíthat, ahelyett, hogy számítunk az akaratunkra és a motivációnkra a szisztémás gondolkodásmód.

Ahelyett, hogy hamisan hiszne abban, hogy az akarat elegendő a sikerhez, gondolj az útra kényszerítheti magát a sikerre.

Az én esetemben az a tény, hogy megtiltottam magamnak, hogy angolul vagy franciául beszéljek, arra kényszerített, hogy sikeres legyek magyarul.

Vagy tanulok magyarul, barátokat szerzek, élvezem az utamat, elérem a célomat (és élvezem az életet!), vagy ott maradnék, ahol voltam, mint egy magányos, egyedül, és nem beszélnék senkivel.

Tényleg, nem volt nehéz választás!

Olyan feltételeket szabtam, amelyek arra kényszerítenek, hogy megtanuljam a nyelvet.

Ne feledje, hogy ez valami ami soha nem lett volna sikeres, ha azzal a gondolattal távozom, hogy " időről időre Magyar leszek, amikor akartam".

Más szóval, nehézségek is jól, mindaddig, amíg úgy dönt, őket, hogy a szolgáltatás.

Annak érdekében, hogy elérje a célt, tervezzen egy olyan rendszert, amely arra kényszerítené Önt, hogy elérje ezt a célt.

A nyelvi kirándulások jó módja az angol nyelvtanulásnak - jó környezetben vagy a környezet befolyásolja Önt.

Másrészt, ez nem elég angolul tanulni, mert továbbra is csinál a legtöbb dolog az anyanyelv (az emberek az országban mindenhol az Interneten könnyen megy, a másik oldalon a világ, vágás nélkül a döntetlen a haza).

Tehát gondoljon erre a céljainak összefüggésében (angolul vagy más nyelven):

Milyen rendszert lehet tervezni, amely arra kényszeríti, hogy sikerül?

Már tudja, mi a történetem fő része, és mi engedte meg, hogy magyarul tanuljak, vagy legalábbis szilárd alappal rendelkezzek legyen képes kommunikálni és élni a nyelvet.

Egy másik dolog, ami sokat segített nekem, az volt a tény, hogy sokat olvastam hogyan működik az agy, és hogyan tanul egy nyelvet. Tudtam, mit kell tennem elméletben és a gyakorlatban.

Azt is tudtam, hogyan lehet egy hatalmas idegen nyelvet kisebb részekre bontani annak érdekében, hogy jobban tanuljak, és hogy biztos legyek benne, hogy fejlődni fogok. Így hívjuk chunking - a kulcs-koncepció annak érdekében, hogy megtanulják a nyelvet. Ahogy az angol beszélők mondják, You can eat an elephant, one bite at a time.

Ó, és ez az első nyelvi út életem legboldogabb hónapjai között. Egy új nyelvet megtanulni, találkozó rengeteg új embert, folyamatosan fejlődik adott nekem egy bizonyos édes élet (ami még erősebb az adott hely - Budapest egy gyönyörű város, amely nagyon örülök, hogy sétálni). Ez is segített nekem bizalmat szerezni, ami arra ösztönzött, hogy akkor menjen a nyelvi világút. A projektbe való merülés és a siker talán a legjobb módja annak, hogy építsd meg a bizalmat.

How to learn English in immersion

Merítés Oroszországban

Sikertelen merítés

Jó beszélni arról, hogy mi működik, de hajlamosak vagyunk jobban emlékezni arra, ami nem működik, különösen akkor, ha valaki mással történik. Ez segít nekünk elkerülni a csapdákat.

Tehát szeretnék beszélni veled az első kapcsolatomról az orosz nyelvvel, valamint arról a tényről, hogy a merítés nem teszi lehetővé automatikusan a nyelv megtanulását.

Néha azt gondoljuk, hogy a merítés mindent megtesz... hogy ha az országban vagyunk, mindenhol és minden nap halljuk és látjuk a nyelvet, az agyunk természetesen elkezdi megérteni, asszimilálni, és ez lehetővé teszi számunkra, hogy beszéljünk. Úgy gondolom, hogy ez a tévhit az anyanyelvünk megtanulásának módjából származik-folyamatosan ki vagyunk téve ennek, a többi pedig úgy tűnik, hogy varázslatként működik! Ez sajnos messze van a valóságtól.

A gyerekek természetesen merítéssel töltik idejüket, de időt töltenek munka a nyelven így vagy úgy, legyen az a szüleikkel, akik történeteket mesélnek nekik, vagy a játszótéren más gyerekekkel... Ez gyakran úgy néz ki, mint egy játék, de ez még mindig egyfajta tanulás. Az állandó erőfeszítések, a teljes munkaidőben, valamint a csoportba való beilleszkedés szükségességével tanulnak. Ez nem merítés, amely nem a varázslat, hanem az órákat töltött felfedezni, hogy a nyelv, amelyek jutalmazzák.

Azt is vegye figyelembe, hogy nagyon, nagyon lassan tanulnak - a gyerekek 12 000-15 000 órát töltenek anyanyelvük megtanulásával! [forrás - Diane Larsen-Freeman (1991)] nem tudom, ha már volt egy beszélgetés egy ötéves nemrég... ez aranyos, de ez messze nem lenyűgöző öt évnyi munka! Ha összehasonlítjuk, hogy az ezer órát egy felnőttnek el kell érnie a C2 szintet angolul, a szám nevetségesen alacsony.

Röviden: a merítés nem mindent tesz, ahogy a saját költségemen tanultam.

Miután szilárd alapot szereztem magyar nyelven, egy világkörüli turnéra mentem, amely Új-Zélandra, Ausztráliába, Argentínába, Kolumbiába és az Egyesült Államokba vitt... néhány megállóval Magyarországon, hogy ne veszítsem el azt, amit megszereztem, és végül Oroszországban. (Az orosz és a Magyar nyelv két teljesen különböző nyelv, és az egyik ismerete semmilyen módon nem segít a másikon).

Elkezdtem tanulni orosz elég egy kis bizalmat. Végül is sikerült megszelídítenem a magyar nyelvet, amelyet gyakran "Európában a legnehezebbnek" mutatnak be.

Azt terveztem, hogy tölteni három hónap Oroszországban és ezt tettem.

A probléma - Oroszországba érkeztem nulla nyelvtudással (és túl magabiztos, amit biztonságosan nevezhetünk arroganciának).

Azt hittem, tanulhatok néhány könyvvel és merítésen keresztül... Sőt, a barátnőm abban az időben (most, a feleségem) orosz volt. Azt hittem, hogy az orosz úgy lép be az agyamba, mint egy levél a postafiókban... így működik a merítés, igaz?

Elég naiv voltam. :-)

Három hónap után Oroszországban még mindig nem voltam képes alapvető beszélgetést folytatni.

Visszatekintve, ez nem meglepő:

Nem tettem semmit, hogy kényszerítsem magam a nyelv megtanulására.

Több időt töltöttem Oroszországban, mint bármi mást. Még, semmi sem helyettesíti azt az egyszerű tényt, hogy időt töltenek a nyelvvel. A tanulási képességemet a nyelv gyakorlásába fektetett órák száma korlátozta, amit a választásaim és a szervezettség hiánya korlátozott.

Amikor életre keltek a szükségletek (ami általában arra kényszerítene, hogy használd a nyelvet), a barátnőm bármit lefordíthatott nekem, és a családja is nagy segítség volt. Nagyra értékelték és praktikusak voltak, de ez megfosztott attól a Seggbe rúgástól, amire kényszerítenem kellett, hogy tanuljak.

Három hónap után Oroszországban többé-kevésbé tudtam az ábécét, bizonyos mértékig a kiejtést, de messze nem voltam a nyelv beszélésétől vagy az alapok elsajátításától.

Néha az élet zavarja, és ez csak egy része a játéknak. Abban az időben az elsődleges feladatom a munka volt. De ezeket a dolgokat meg kell tervezni, és a merítés soha nem lesz csodálatos megoldás az ilyen típusú problémákra.

Tudnia kell, hogyan kell megszervezni magát. Vagy, ahogy a mondás tartja:

By failing to plan, you are planning to fail.

Tippek az angol nyelvtanuláshoz merítés útján

Térjünk a történet tanulságaira. Mit kell figyelni ahhoz, hogy sikeres angol merítés legyen?

A tanulság, amit mindebből tanulhatunk, az, hogy:

Ha nem tervezi a merülést, hogy arra kényszerítse Önt, hogy gyakorolja az angol nyelvet, akkor a nyelv nem adja meg a saját, akkor nem kap, hogy élvezze, amit merítés kínál: számtalan óra gyakorlat bennszülöttek.

A merítés nem megoldás, hanem eszköz. Rajtad múlik, hogy a legtöbbet hozza ki ebből az eszközből, azzal a kockázattal, hogy megbánja, hogy nem használta fel az esélyét.

A csapdák elkerülése

 • Gondolva, hogy a merítés mindent megtesz - nem, rajtad múlik, hogy elvégzi a munkát.
 • Lehetővé teszi magának, hogy beszéljen az anyanyelvén - el kell hagynia a korábbi környezetet annak érdekében, hogy integrálja magát az újba.
 • Időt tölteni az emberekkel a hazájában - fuss el tőlük!

A követendő utak

 • Design a rendszer, amely arra kényszeríti Önt, hogy gyakorolja az angol nyelvet. Például:
  • X heti egy-egy osztály száma, az előre meghatározott ütemtervtől függően.
  • X találkozók hetente (ami valószínűleg azt jelentené, hogy Y számú üzenetet küldünk a potenciális levelezőpartnereknek / beszélgetőpartnereknek).
 • Gyakorlat Angol minden nap, naponta többször, amit én a napi ritmus a nyelvtanuláshoz.
 • Érkezik az országba legalább néhány nyelvtudás, így gyorsan előre, ha már ott.
 • Gondolj Angolul, még akkor is, ha csak kezdő szinten vagy.
  • Gondolja át és használja újra azt a keveset, amit ismer, különösen sétálás közben. Ez jobban megismeri az angol nyelvet.
 • Aludj egyet.
  • Ha sokat dolgozik a nyelv, akkor valószínűleg meg fog lepődni, milyen fáradt a végén, hogy (és ez a jó fajta fáradtság!). Semmi sem jobb, mint a szundikálás, ami lehetővé teszi, hogy az agyad pihenjen, és megszilárdítsa a memóriáját.

Amikor Öntől függő célok segít ragaszkodni hozzájuk és motiválni magát.

Ha nincs ideje egy gyors nap, egyszerűen tartsa szem előtt, hogy a memória megszilárdul álmában és ez a szundikálás segít megőrizni a ritmusodat és jobban memorizálni (nyilván, amíg eleget gyakoroltál!!!).

How to learn English in immersion

Nem halogatom, csak konszolidálom az emlékeimet!

Mennyi időt vesz igénybe az angol nyelvtanulás merítés útján?

Kétségtelenül felteszi magának a kérdést Mennyi időt vesz igénybe az angol nyelvtanulás a teljes merítésben? Nincs tökéletes válasz. Ez attól függ, hogy milyen szintre céloz. A válasz ugyanaz, függetlenül attól, hogy merítésbe tanulsz-e vagy sem, mert, nem számít, hol vagy a Földön, a kérdés nem annyira a helyed, mint az angol nyelv használatával töltött órák száma.

How to learn English through immersion

Az egyes szintek eléréséhez szükséges órák száma.

(A merítés segít kis emlékeztetőket kapni, amikor egy városban sétálsz, amikor jeleket olvasol és hallgatod az arra járókat, és ez szép, de ez a legkisebb gyakorlat.)

A merítésben lehetőségeid vannak a találkozókra, a motivációra, a környezetre, és mindenre, ami segít abban, hogy több angol nyelvet gyakorolj anélkül, hogy küzdened kellene. Azt javaslom, hogy célozzon legfeljebb öt órás gyakorlat naponta. Célja legalább három órát naponta. Ha a dolgok Angolul megy olyan jól, mint mentek nekem a Magyar (ami remélem, hogy nem!) mindig képesnek kell lennie.

Hol tanulhat angolul merítés útján?

Szeretnék összpontosítani a legnagyobb hiba hogy a külföldiek, hogy mikor megy a nyelvi utazás tanulni angolul.

Ez a hiba nagyon egyszerű:

Minden külföldi egy országból megy tanulni angolul ugyanazon a helyen!

London, New York, talán Ausztrália a bátrabbak számára (egy hatalmas ország, ahol az emberek ugyanabban a városban koncentrálódnak).

Hihetetlen, és a képzelet hiánya is egy kicsit szomorú.

How to learn English in immersion

Városok, mint London valószínűleg nem a legjobb hely, hogy merüljön el az angol...

Tehát, ha már elmentél, vagy vonzódsz az ilyen célállomásokhoz, ezt megértem. Ezek olyan nevek, amelyek szinte legendásak és minden bizonnyal népszerűbbek, mint mondjuk a Pennsylvaniai Sranton. És gyönyörű városok... de nem ez a lényeg!

Ha meg akarja látogatni ezeket a helyeket, akkor oda mehet nyaralni.

De annak érdekében, hogy angolul tanulhasson a merítés révén, jobb, ha valahol máshol megy.

Keressen olyan kisvárosokat, ahol nincs annyi külföldi, ahol az egyetlen külföldi mellett leszel, ami egy másik előny:

 • Kénytelen lesz angolul beszélni (elég jó előny ahhoz, hogy oda menjen)

De azt is, annak a ténynek köszönhetően, hogy ott lesz a kevés külföldi között:

 • Mindenki kíváncsi lesz, hogy beszéljen veled!

Az ország és a kultúra minden bizonnyal lenyűgöző, és az emberek sok kérdést feltenni, ami nagyszerű gyakorlat az Ön számára!

Míg amikor Londonban vagy New Yorkban vagy, egy olyan ember vagy, aki ugyanabból az országból származik, hogy rendeljen valamit egy étteremben, rendkívül nyilvánvaló akcentussal.. Szóval, ez elveszíti varázsát! Mi lenne bájos egy kisvárosban, ahol az emberek a türelem és a kíváncsiság, hogy hallgatni rád, jelentéktelenné válik, sőt bosszantó vagy irritáló egy stresszes város, mint London vagy New York, vagy akár Sydney és Melbourne.

Gondolj bele - azt szeretné, hogy csak egy külföldi? Vagy inkább egy gyönyörű kalandot élne egy olyan helyen, ahol "egzotikus"lenne?

Nyilvánvalóan, némi bátorságot igényel, hogy ismeretlen helyre menjen, szemben a jól ismert utak követésével. Még jobb. Ez azt jelenti, hogy a bátorokat jutalmazzák.

Menj olyan helyekre, amelyek kevésbé népszerűek - és definíció szerint nem tudom pontosan megmondani, hol, csak azt tudom mondani, hogy mely helyeket kell elkerülni.

A két-három hónapos merítésem során a helyiekkel való viccem abban állt, hogy azt mondtam (a nyelven), amint hallottam a francia embereket: "Ó, nem, Francia emberek! Gyorsan! El kell tűnnünk innen!"Nem csak fenntartottam az én nyelvi merítés, de ez is vicces helyzetet teremtett, amikor turisták veszik körül. Ez is arra késztetett, hogy kiemelkedjek a tömegből a helyi nyelvet beszélő francia személy, ahelyett, hogy a turista.

Nem vagyok meggyőződve arról, hogy mindig szívesen élnénk egy városban, és természetesen nem mindig. Egy kisebb hely kiválasztása, ami a természet és a táj szempontjából szebb lehet egy kis friss levegőt, ami teszi a merítés élvezetesebb, majd hagyja meg a felejthetetlen emlékek.

Végül, ha akarod teljes merítés angolul, amely szintén költségvetés-barát a kisebb-kevésbé ismert helyek kiválasztása Lehetővé teszi, hogy hosszabb ideig, könnyebben maradjon. Vagy talán azonnal megy! Személy szerint, ha választanom kell két hónap eltöltése között a semmi közepén, ahol mindenki beszélni akar velem, mert nincs sok turista, és egy hét New Yorkban... a választás nyilvánvaló!

Ez rajtad múlik, hogy az esélye az Ön javára, amikor a választás a cél : hány órányi angol gyakorlatot kapsz azzal, hogy erre a rendeltetési helyre megy, szemben a másikkal?

How to learn English in immersion

A kisvárosok okos választás az angol nyelvbe merüléshez

Hogyan készítsük el a nyelvi utazást

Mielőtt Angolul tanulna teljes merítéssel, Azt tanácsolom, hogy legyen alapvető megértése az angol nyelvről. Ez azt jelenti, hogy próbálj meg legalább egy alapvető alapot, amely lehetővé teszi, hogy olvassa el, amely segít, ha megérkezik az országba. Ez lehetővé teszi, hogy indul az angol merítés a helyes úton, nem pedig a szenvedés.

Nyelvi szempontból

Íme néhány módja, hogy előkészítse a Angol nyelvű merítés:

 • Be ismerős Angol fonetika, annak érdekében, hogy képes legyen értsd meg a beszélt nyelvet.
  • Egy jó alapot fonetika lehetővé teszi, hogy képes legyen beszélj ahelyett, hogy mindent le kellene írni.
  • Az angol ékezetek száma óriási, ezért gyakorold a megértés az akcentus, amely beszélt a régióban fogsz.
 • Mester elég angol a túléléshez.
  • Nem kell tudni, hogyan kell beszélni rakéta tudomány, sem a nemzetközi politika, de van egy elegendő mennyiségű tudás ahhoz, hogy képes legyen megtalálni a szálló (vagy egy motel vagy Airbnb), majd szállást.
 • Tudja, hogyan kell mutassa be magát és mondd el, mit csinálsz ott, hogy elkezdhesd a jég megtörése.

Akkor hagyja több (minél magasabb a szint, annál több lehetőséget kapsz), de azt hiszem, hogy ez elég. Ügyeljen arra, hogy ne használja az angol nyelvtudását ürügyként, hogy ne menjen ("Ó, megyek, amikor jobb vagyok!"), ez azt jelentené, hogy maximalista és halogató lenni útjában áll a kalandotoknak.

A flipside, ne várják, hogy angolul tanulni csak az utazás. A merítés nem egy csodálatos megoldás, és minél hamarabb elkezdesz dolgozni az angolon, bármilyen korú, annál jobb lesz az angol nyelvtudásod.

Logisztikai szempontból

Az Ön számára nyelvi utazás, logisztikai szempontból a tippjeim a következők:

 • Menj az országba olyan kevés kell dolgozni, amennyire csak lehetséges. Ez lehetővé teszi, hogy összpontosítson az angol nyelvtanulásra, a tanárokkal való együttműködésre, valamint új emberekkel való találkozásra.
 • Készülj fel mentálisan és pénzügyileg. Állítson be egy későbbi indulási dátumot, ha ez jobb körülmények között távozik. De amint ezek a feltételek teljesülnek, menj rá!
 • Vásárolja meg jegyek előre, lehetőleg két fa hónappal korábban (még korábban, ha valahol messze megy).
  • Így olcsóbb, az egyik oldalon.
  • A másik oldalon, és ami még fontosabb, szuper motivált leszel, ha megvan a jegyed! Ez segít felkészülni és dolgozni az angol mielőtt.

Ha azt szeretnénk, hogy a munka az angol, mielőtt, Nyilvánvalóan javaslom a használatát Kattints & Beszélj mivel ez a legintelligensebb termék, amely angolul tanul a piacon. Ez teszi a munka fonetika, szókincs, nyelvtan progresszív és élénk módon, a mindössze 20 perc és akár 3 óra angol naponta, attól függően, hogy a menetrend!

Végül ne feledje, hogy az ilyen nyelvi utak nagy mértékben személyes kaland. Nyitott, tudván, hogyan kell megközelíteni másokat, tudva, hogyan kell megtörni a jeget, jó humorérzékkel, jó hallgatósággal, tudva, hogyan kell megtenni az első lépést... ezek a tulajdonságok fontosak, és az utazás során fejlődni fognak, annak érdekében, hogy megfeleljen az emberek, és részesüljenek a merítés. (A személyes fejlődésről és kommunikációról szóló angol nyelvű könyvek nagy segítséget nyújtanak).

Ez az. Ez minden, a tanulás angol merítés most. Többet fogok beszélni róla egy jövőbeli cikkben, elmagyarázva, hogyan kell hozzon létre egy angol nyelvű buborékot egy másik országban. Addig is, kívánok neked Bon Voyage! és egy nagyszerű angol nyelvtanulási élmény!

Boldog merítés!

Lásd még

Profile picture for Fabien Snauwaert

Fabien Snauwaert

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: June 10, 2021, 10:43 am