[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
 • Correct your pronunciation in English
 • Learn sentences from daily life
 • Memorize for good
 • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Съвети за максимално използване на вашето езиково пътуване

Как да научите английски чрез потапяне 🤿

Read this article in English: How to learn English through immersion 🤿.

Как можете да научите английски чрез потапяне? Ето как можете да извлечете максимума от езиковото си пътуване.

Хората често мислят за изучаване на английски език чрез потапяне какво ще кажете за чудесното решение за овладяване на езика: "о, изучаването на английски е лесно, всичко, което трябва да направите, е да живеете в англоезична страна!". Проблемът е, че тези погрешни схващания най-често се популяризират или от хора, които никога не са го направили, или от хора, които са се опитали, но всъщност не са стигнали толкова далеч в изучаването на английски език. Това е като да кажеш, че за да станеш професионален пианист, всичко, което трябва да направиш, е да бъдеш чистач в операта.

Среда наистина помага-гмуркането е страхотно, но не е достатъчно! Доказателство са хилядите емигранти и имигранти, които живеят в чужбина, но остават изолирани от останалата част от населението поради езиковата бариера.

Така че в тази статия искам да използвам моя опит, за да ви покажа, как да успеем с потапяне в английскиезик .

Изучаването на английски чрез потапяне е моята история

Говоря английски, френски, унгарски, руски и испански. Някои от тях съм научил във Франция, други в страна, където се говори този език, или пътуват напред-назад между тях. Така или иначе, гмуркането е важна стъпка-искате да го използвате или за учене (вижте съветите ми по-долу), или най-накрая да се насладите на този чужд език, за който е необходимо толкова много усилия!

Успешно гмуркане

Унгарски е езикът, който научих чрез потапяне, и моите методи могат да бъдат приложени всеки, който иска да научи английски чрез потапяне.

Когато кацнах в Унгария.=m вече направих няколко бележки на унгарски, но всъщност не толкова много. Опитах се да го изучавам във Франция по два начина (Assimil или Pimsleur) но това не донесе такъв успех, както се надявах. Знаех няколко думи и фрази, но по време на пътуване до Будапеща разбрах, че ми е много трудно да ги използвам и местните жители не разбраха какво казвам поради моето произношение.

Няма да се предам. След тази забавна почивка, която може да е била малко разочароваща от езикова гледна точка, реших живеят в страната 2-3 месеца. Напуснах с мисълта, че ако се науча усилено в продължение на три месеца на място, ще мога да говоря свободно. (Ще видите колко съм успял.)

How to learn English in immersion

Гмуркането на английски или друг език винаги е вълнуващо пътешествие!

След като реших да науча езика, пристигнах в страната с план - да се възползвам от всяка възможност да използвам унгарския, като се потопя в езика. Това беше първият ми път, когато живеех в чужбина, и исках да се наслаждавам на това и да науча езика, докато се потапям в културата.

Long story short.. планът ми проработи!

След два месеца работа на място можех да направя всичко на унгарски. Разбира се, с някои трудности (не винаги говорех свободно), но ми харесваше да говоря, направих го с известна лекота, бях в състояние да разчупя леда с нови хора и да използвам унгарски език през целия ден.

Не съм достигнал нивото на владеене, да не говорим, че съм двуезичен (да стана двуезичен за три месеца е илюзия), но можех общуват ясно на този език и да го използвате в ежедневието. За да обобщя, аз придобил солидна основа в езика, аз също научих за два месеца на място това, което повечето хора могат да научат само след години на обучение.

Какво направи моето гмуркане успешно?

Ограничено гмуркане

Първото и най-важното е, че имах едно просто правило:

Позволих си да говоря само на езика на страната.

Забраних си да говоря френски или английски. Аз подчертах само определено време за тези два езика в Неделя вечер, за да поддържате връзка с приятелите и семейството си във Франция.

Какъв е смисълът да отидеш на другия край на света, ако ще живееш у дома?

Точно, какъв е смисълът да отидете в страната, за да се потопите в английски, ако ще говорите (и мислите) на родния си език през повечето време? Че:

Когато учите с потапяне, позволете си да говорите само езика на избраната страна.

Този принцип е ключът към успеха в изучаването на английски език чрез потапяне или чрез потапяне.

Вече чувам много възражения: "добре, но все още не мога да говоря този език, трябва да използвам родния си език."

Точно като тренировъчни колела на детски велосипед, можете да използвате собствения си език, за да ви помогне да разберете английски, но го използвайте само до минимум. Но го използвайте само до минимум. Опитам направете всичко на английскиезик, тук е целта (и това е, което е езиково потапяне!). Ще откриете неочаквани таланти и ще бъдете впечатлени от способността на човешкия ум и тяло да се адаптират.

Какво се случи, когато си позволих да говоря само на езика на страната?

Имам само един избор-да го науча!

Не познавах никого в града. Така че, ако исках да имам приятели (и да не се депресирам), трябваше да науча езика.

Кажа силата на нашата социална природа. Ние сме социални животни. Ако единственият начин да бъдеш част от групата е да научиш езика, ще го научим. Това е нашият инстинкт за оцеляване в действие.

С други думи, нямах избор.

Така че вероятно ще ми кажете: "но, Фабиен, как се сприятелихте с език, който все още не знаете?"

Това е много проста (но резултат от много усилия):

 • Срещал съм се с много хора.
 • Работих върху това, което исках да кажа с моите учители (имах две).
 • После повторих същите истории с нови хора, които срещнах, докато не стана автоматично.

Погледнете го като актьорска работа. Актьорът репетира същите реплики отново и отново, докато не стане втора природа за него. Първо, те запомнят големи линии, след това изрази и след това се фокусират върху допълнителни нюанси и подробности.

Това работи и за живи езици.

How to learn English in immersion

След като сте в страната, отидете да пиете с местните жители, за да разтопите леда. Това е забавно и дори ще ви помогне да изтриете чуждестранния си акцент!

Работих по теми за разговори и прости истории - неща, които исках да кажа на хората, с които се срещнах.

В началото ми беше трудно да се срещна с тях, изискваше много усилия.

Малко по малко обаче, от една среща на друга, тези истории стават все по-познати.

Моят изход ставаше все по-плавен. Моята граматика стана по-точна, а произношението-по-автентично.

Ако искате да разкажете една и съща история на един и същ човек четиридесет пъти, те ще се отегчават до смърт.

Ако разкажете една и съща история на английски на десетки различни хора, в крайна сметка ще се почувствате по-добре.

Ето какво направих, когато работех върху опита си за потапяне с унгарски език:

 • Подготвях това, което исках да кажа на учителя си по унгарски.
  • Тя основно преподаваше разговорна реч и имах късмет, че намерих добър учител.
  • Имаше интуиция да отгатне какво щях да кажа. До такава степен, че ако не знаех почти нищо, това не ни попречи да говорим унгарски През цялото време и само от време на време да използваме няколко думи на английски, само когато е абсолютно необходимо.
  • Тя имаше мъдростта да накара хората да се повтарят и да им даде възможност да се поправят, преди да го направи сама. По този начин избягвате неприятната страна на постоянната корекция и също така Ви помага да говорите по-добре и да научите как работи езикът.
  • Знаех какво искам да науча. Не направих домашна работа (защото не ми харесва и компенсирах това с участие в реални срещи), но също така не се появих в клас, без да съм подготвен. Винаги съм имал за какво да говоря и какво искам да знам.
 • Срещнах много хора, с които мога да използвам това, което научих по време на моите класове
  • Както споменах, аз се подобрявах с всяка нова среща, бях като комик!
  • Тези срещи също ми помогнаха да разбера какви други теми на разговор бих искал да говоря.
  • Водех си записки. Никога не съм излизал да пия без химикал и хартия. (За да маркирате, коментирате и надраскате).
 • Това беше порочен кръг! Учителят ми помогна да се подготвя. Срещите бяха чудесни за практикуване. Те ми помогнаха да науча нови идеи, за които говорих в класа. По този начин се усъвършенствах с всеки нов клас и с всяка нова среща.
  • В крайна сметка уроците и срещите се оказаха подобни - много хора, които срещнах, ми помогнаха да науча неща, които исках да знам как да кажа, докато моите класове бяха все по-спокойни и като разговор между приятели.
 • Също така работих върху граматиката с учебник по граматика и освен това учител, който се специализира в граматиката (различна от споменатата по-горе), доста скъпо, което би ме накарало да прогресирам.
  • Граматиката е още по-важна в унгарския език, защото е толкова различна. Изучаването на граматиката ви позволява да определите точно разликите между новия си език и родния си език.
  • Когато изучаваме граматиката чрез потапяне (в допълнение към говоренето на езика!), най-малкото имаме удоволствието да наблюдаваме граматиката навсякъде около нас и да видим как можем да я използваме, за да разберем езика.
  • Що се отнася до английския език, зависи от вас да решите дали ви е трудно с граматиката и след това да начертаете кои моменти трябва да работите.

Аз наричам този подход Тройка, защото атакуваме езика от три страни. Можем да го направим и у дома. Предимството на гмуркането в чужбина е, че възможностите за опознаване на местните жители се умножават десет или повече пъти, ако сте отворени и общителни и избягвате едноезични емигранти от родната си страна.

Система

Преди да продължа напред и да ви кажа какво ми позволи да постигна разговорно ниво на унгарския език за два месеца гмуркане, бих искал да говоря с вас за системност.

Изправени пред проекта, ние разчитаме твърде много на нашата воля и мотивация. Проблемът е, че двете в крайна сметка свършват:

 • Нашата воля намалява, тъй като нашата умора расте.
 • И без да постигаме видим напредък, нашата мотивация намалява с течение на времето, докато тя дава добри резултати, когато сме изправени пред препятствия.

Най-добрият ресурс, на който можете да разчитате, вместо да разчитате на нашата воля и мотивация, е системен начин на мислене.

Вместо погрешно да вярваме, че волята е достатъчна, за да успее, помислете как можете да принудите себе си да успее.

В моя случай фактът, че съм забранил да говоря английски или френски, ме накара да превъзхождам унгарския.

Или ще науча унгарски и ще създам приятели, ще се наслаждавам на пътуването и ще постигна целта си (и ще се наслаждавам на живота!Или ще остана там, където бях, сам, сам и не говоря с никого.

Наистина, това не беше труден избор!

Поставих условия, които биха ме накарали да науча езика.

Моля, имайте предвид, че това е нещо, което никога не би могло да се случи, ако бях напуснал с идеята, че "ще правя Унгарски от време на време, когато искам".

С други думи, трудностите могат да ви бъдат от полза, ако ги изберете и ги поставите в услуга.

За да постигнете целта, разработете система, която ще ви накара да постигнете тази цел.

Езиковите пътувания са добър начин да научите английски-Вие сте в добра среда и вашата среда ви влияе.

От друга страна, това достатъчно за изучаване на английски език, защото може да продължи да прави повечето неща на родния си език (хората от вашата страна навсякъде, и в Интернет позволява лесно да отидете в друг край на света, без разкъсване на връзката между нашата родна страна).

Така че, помислете за това в контекста на вашите цели (на английски или друг език):

Каква система можете да развиете, която да ви накара да успеете?

Вече знаете по-голямата част от моята история и това, което ми позволи да науча унгарски или поне да имам солидна основа за комуникация и живот на този език.

Друго нещо, което ми помогна много, е, че прочетох много за как работи мозъкът и как изучава езика. Знаех какво трябва да направя на теория или на практика.

Също така знаех как да разбия огромния чужд език в по-малки секции за преглед, за да науча по-добре и да съм сигурен, че ще напредна. Това е, което ние наричаме фрагментация - ключова концепция за изучаване на езици. Както говорят англоговорящите, You can eat an elephant, one bite at a time.

О, и това първо езиково пътуване-един от най-щастливите месеци в живота ми. Изучаването на нов език, запознаването с много нови хора и постоянният напредък ми дадоха известна сладост на живота (което беше още по - силно предвид това място-Будапеща е красив град, който е много приятен за разходка). Това също ми помогна да придобия самочувствие, което ме накара да отида в езиково световно пътуване. Потапянето в проекта и успехът вероятно е най-добрият начин укрепване на вашето довериев себе си .

How to learn English in immersion

Потапяне в Русия

Неуспешно гмуркане

Добре е да говорим за това, което работи, но ние сме склонни да помним по-добре какво не работи, особено когато се случва с някой друг. Това ни помага да видим капаните, които трябва да се избягват.

Така че, бих искал да говоря с вас за първия ми контакт с руския език и какво гмуркането автоматично не ви позволява да научите езика.

Понякога мислим, че гмуркането прави всичко... какво, ако сме в страната, чуваме и виждаме езика навсякъде и всеки ден, мозъкът ни естествено ще започне да разбира, да усвоява и че това ще ни позволи да говорим. Вярвам, че това погрешно схващане се дължи на начина, по който изучаваме родния си език - непрекъснато сме изложени на него, а останалото изглежда работи като магия! За съжаление, това е далеч от реалността.

Разбира се, децата прекарват времето си в гмуркане, но те по един или друг начин работят върху езика, независимо дали са с родителите си, които им разказват истории, или на детската площадка с други деца... Това често изглежда като игра, но все още е форма на обучение. Те се учат с цената на постоянни усилия, Пълна заетост и необходимостта да се интегрират в група. Това не е потапяне, което създава магията си, а по-скоро часове, прекарани в изучаването на този език, които се възнаграждават.

Също така имайте предвид, че те се учат много, много бавно - децата прекарват между 12 000 и 15 000 часа в изучаване на родния си език! [източник - Даян Ларсен-Фрийман (1991)] не знам дали сте говорили с петгодишно дете напоследък... това е сладко, но далеч не впечатляващо за петгодишна работа! Ако сравните това с хиляда часа, необходими на възрастен, за да достигне ниво C2 на английски език, този брой ще бъде абсурдно нисък.

Накратко, гмуркането не прави всичко, както научих за моя сметка.

След като придобих солидна основа в унгарски, отидох на световно турне, което ме доведе до Нова Зеландия, Австралия, Аржентина, Колумбия и Съединените щати... с няколко спирки в Унгария, за да не загуби това, което е придобил, и накрая в Русия. (Руски и унгарски-два напълно различни езика, а познаването на един не помага на другия).

Започнах да уча руски с голяма увереност. В крайна сметка успях да укротя унгарския език, който често се нарича "най-трудният в Европа".

Планирах да проведа в Русия три месеца, което направих.

Проблемът-дойдох в Русия с нулево владеене на езика (и твърде самоуверено, което спокойно може да се нарече арогантност).

Мислех, че мога да се науча с няколко книги и потапяне... Нещо повече, приятелката ми по онова време (сега жена ми) беше рускиня. Мислех, че руският език прониква в мозъка ми като писмо в пощенска кутия... Така работи гмуркането, нали?

Бях доста наивен. :-)

След три месеца, прекарани в Русия, все още не бях в състояние да водя нормален разговор.

Поглеждайки назад, не е изненадващо, че:

Не съм направил нищо, за да се принудя да науча този език.

Прекарах повече време в Русия, работейки, отколкото да правя нещо друго. Все пак, нищо не замества простия факт на прекарване на време с език. Способността ми да уча беше ограничена от броя на часовете, прекарани в изучаването на езика, което беше ограничено от моя избор и липсата на организация.

Що се отнася до нуждите на живота (които обикновено ви карат да използвате езика), приятелката ми можеше да преведе всичко за мен, а семейството й също помогна много. Това беше ценно и практично, но ме лиши от ритника, който ми трябваше, за да ме накара да се науча.

След три месеца в Русия знаех повече или по-малко азбуката и до известна степен произношението, но бях далеч от това да говоря езика или да овладея основите.

Понякога животът се намесва и това е само част от играта. По това време моят приоритет беше работата. Но това е нещо, което трябва да планирате и гмуркането никога няма да бъде чудесно решение на този вид проблеми.

Трябва да знаете как да се организирате. Или както се казва:

By failing to plan, you are planning to fail.

Съвети за изучаване на английски чрез потапяне

Нека да преминем към морала на тази история. Какво трябва да се обърне внимание, за да се потопите успешно в английския език?

Урокът, който можем да научим от всичко това, е, че:

Ако не планирате гмуркането си, така че да ви накара да практикувате английски, език не. ще влезе сам и няма да можете да се насладите на това може да предложи потапяне: безброй часове практика с местните жители.

Гмуркането не е решение, това е инструмент, и трябва да извлечете максимума от този инструмент, рискувайки да съжалявате, че не сте се възползвали от шанса си.

Капани, които трябва да избягвате

 • Мислейки, че гмуркането ще направи всичко-не, зависи от вас да свършите работата.
 • Позволявайки си да говорите на собствения си език - трябва да се откажете от предишната среда, за да се интегрирате в новата.
 • Прекарайте време с хора от родната си страна - бягайте от тях!

Пътища, които трябва да следвате

 • Разработя система, която ще ви накара да практикувате английскиезик . Например:
  • X брой индивидуални класове на седмица, в зависимост от Вашия предварително определен график.
  • X срещи на седмица (което вероятно би означавало изпращане на Y - ти брой съобщения до потенциални приятели за кореспонденция/ партньори за комуникация).
 • Практикувайте английски всеки ден, няколко пъти на ден, което аз наричам ежедневен ритъм на изучаване на езици.
 • Елате в страната, от поне с известно владеене на езика, за да можете да се движите бързо, след като сте там.
 • Мислете английски, дори ако сте само на входно ниво.
  • Преосмислете и използвайте отново малкото, което знаете, особено по време на разходка. Това ще направи английския език по-познат.
 • Подремна.
  • Ако работите усилено върху езика, вероятно ще се изненадате колко сте уморени (и това е добра умора!). Няма нищо по-добро от дрямка, което ще позволи на мозъка ви да си почине и да закрепи паметта си.

Когато поставяте цели, които зависят от вас, тя ви помага да се придържате към тях и да се мотивирате.

Ако нямате време за бърз сън, просто имайте предвид, че паметта се засилва в съня, и че сънят ще ви помогне да запазите ритъма си и да запомните по-добре (очевидно, стига да сте практикували достатъчно!!!).

How to learn English in immersion

Аз не отлагам, аз укрепвам паметта си!

Колко време отнема да научите английски с потапяне?

Несъмнено се питате, колко време отнема да научите английски в потапяне като цяло? Няма перфектен отговор. Това зависи от нивото, към което се стремите. Отговорът е един и същ, независимо дали се учите в гмуркане или не, защото независимо къде се намирате на Земята, въпросът не е толкова в местоположението ви, колкото в броя часове, които прекарвате в използването на английски език.

How to learn English through immersion

Брой часове, необходими за постигане на всяко ниво.

(Гмуркането Ви помага да имате малки напомняния, когато се разхождате из града, докато четете знаците и слушате хората, които минават, и това е хубаво, но това е абсолютният минимум на практиката.)

В гмуркането имате възможности за срещи, мотивация, среда и всичко, което ще ви помогне да практикувате повече английски език, без да се налага да се борите. Препоръчвам ви да се стремите към пет часа практика на ден. Опитайте се да прекарате най-малко три часа на ден. Ако нещата на английски вървят толкова добре, колкото имам с унгарски (което се надявам!) трябва да сте в състояние през цялото време.

Къде можете да научите английски с потапяне?

Бих искал да се съсредоточи върху най-големият грешка, което чужденците правят, като отиват на езиково пътуване за изучаване на английски език.

Тази грешка е много проста:

Всички чужденци от една страна отиват да учат английски на едни и същи места!

Лондон, Ню Йорк, може би Австралия е за по-смелите (огромна страна, където хората са съсредоточени в едни и същи градове).

Това е невероятно и липсата на въображение също е малко тъжно.

How to learn English in immersion

Градове като Лондон вероятно не са най-добрите места за потапяне на английски език...

Така че, ако вече сте напуснали или сте привлечени от такива дестинации, мога да го разбера. Това са имена, които са почти легендарни и със сигурност са по-популярни от, Да речем, Срантън, Пенсилвания. И това са прекрасни градове... но не е това!

Ако искате да посетите тези места, можете да отидете там на почивка.

Но за да научите английски чрез гмуркане, по-добре да отидете някъде другаде.

Потърсете малки градове и градове , в които няма много чужденци, и къде ще бъдете близо до единствения чужденец, което е друго предимство:

 • Вие ще бъдете принудени да говорят английски (достатъчно добро предимство, за да отидете там)

Но също така и поради факта, че ще бъдете сред малкото чужденци:

 • Всички ще бъдат любопитни да говорят с вас!

Вашата страна и култура със сигурност са очарователни и хората ще имат много въпроси, които могат да зададат, което е чудесна практика за вас!

Докато сте в Лондон или Ню Йорк, Вие сте един от многото хора от една страна, които поръчват нещо в ресторант с изключително очевиден акцент.. Така че това губи своя чар! Това, че би било очарователно в малък град, където хората имат търпение и любопитство да слушат вас, става незначително и дори дразнещи или дразнещо в такъв малък град като Лондон или Ню Йорк, или дори Сидни и Мелбърн.

Помислете за това-бихте ли искали да бъдете просто още един чужденец? Или бихте предпочели да живеете в прекрасно приключение на място, където ще бъдете "екзотични"?

Очевидно, че отнема известна смелост, за да отидеш на неизвестно място, вместо да следваш добре познати пътища. Още по-добре. Това означава, че смелите ще бъдат възнаградени.

Отидете на по - малко популярни места-и по дефиниция не мога да ви кажа точно къде, мога само да ви кажа кои места трябва да избягвате.

В миналото, по време на моя два до три месеца престой в потапяне, моята шега с местните жители беше да кажа (на езика), веднага щом чух французите: "о, не, французите! Бързо! Трябва да се махаме оттук!- Не само запазих Моето езиково потапяне, но също така създаде забавна ситуация, заобиколена от туристи. Това също ме накара да се откроя от тълпата и да бъда французин, който говори местния език, а не турист.

Не съм сигурен, че винаги бихме искали да живеем в града и със сигурност не През цялото време. Изборът на място е по-малък, по-красив от гледна точка на природата и пейзажа, може да бъде глътка свеж въздух, който ще направи вашето потапяне по-приятно и ще ви остави незабравими спомени.

И накрая, ако искате напълно се потопите в английски език, който също е евтин, изборът на по-малки и по-малко известни места ще ви позволи да останете по-дълго и по-лесно. Или може би дори да напусне веднага! Лично аз, ако трябва да избирам между два месеца в пустошта, където всички искат да говорят с мен, защото няма много туристи, и седмица в Ню Йорк... изборът е очевиден!

Когато става въпрос за избор на дестинация, трябва да поставите шансовете във ваша полза : колко часа практикуване на английски език ще получите, като отидете на това място, а не на друго?

How to learn English in immersion

Малките градове и градове са чудесен избор за потапяне на английски език

Как да подготвите езиковото си пътуване

Преди да започнете да учите английски с пълно потапяне, съветвам ви да имате основно разбиране за английския език. Това означава, че се опитайте поне да имате основна основа, която ще ви позволи да четете и която ще ви помогне, когато пристигнете в страната. Това ще ви позволи да започнете да се гмуркате на английски език по правилния начин, вместо да страдате.

От гледна точка на езика

Ето няколко начина да подготвите вашето потапяне в английски език:

 • Съм запознат с английски фонетика, че разберете говоримия език.
  • Добра основа в фонетик ще ви позволи казвам, не записвайте всичко.
  • Броят на английските акценти е огромен, така че практикувайте разбиране акцент, който се говори в региона, в който се насочвате.
 • Овладея английски достатъчно, за да оцелее.
  • Няма нужда да знаете как да говорите за ракетна наука или международна политика, но имате достатъчно знания, за да намерите хостел (или мотел или Airbnb) и след това настаняване.
 • Знайте как представете себе си и кажете какво правите там, за да започнете разчупване на леда.

Можете да избягате с повече (колкото по-високо е вашето ниво, толкова повече възможности ще имате), но мисля, че това е достатъчно. Не забравяйте да не използвате нивото на английския език като извинение да не отидете ("о, Ще отида, когато се чувствам по-добре!"), Това ще означава, че перфекционизмът и отлагането ще ви попречат да живеете приключението си.

От друга страна, не очаквайте да научите английски само от пътуването си. Гмуркането не е чудесно решение и колкото по-рано започнете да работите по английския си език, независимо от възрастта си, толкова по-добре ще бъде нивото ви на английски език.

От логистична гледна точка

За вашата лингвистично пътуванемоите съвети по отношение на логистиката::

 • Отидете в селото с възможно най-малка нужда от работа. Това ще ви позволи да се съсредоточите върху изучаването на английски език, да работите с учители и да се запознаете с нови хора.
 • Подгответе се морално и финансово. Определете по-късна дата на заминаване, ако това означава напускане при по-добри условия. Но след като тези условия са изпълнени, действайте!
 • Купувам билети предварително, за предпочитане от два до три месеца (дори по-рано, ако отивате някъде далеч.)
  • От една страна, така е по-евтино.
  • От друга страна, и по-важното е, че ще бъдете много мотивирани, след като получите билета си! Това ще ви помогне да се подготвите и да работите върху английския си език, преди да заминете.

Ако искате да работите върху английския си език, преди да напуснете, очевидно препоръчвам да използвате Click & Speak, защото това е най-интелигентният продукт за изучаване на английски език на пазара. Това ви кара да работите върху фонетиката, лексиката и граматиката прогресивно и оживено, само за 20 минути и до 3 часа английски език на ден, в зависимост от графика си!

И накрая, имайте предвид, че такива езикови пътувания до голяма степен лично приключение. Откритост и знаейки как да се приближим до останалите, знаейки как да разтопим леда, като имаме добро чувство за хумор, способността да слушаме, знаейки как да направим първата стъпка... те качествата са важни и те ще се развиват по време на пътуването, с цел да опознаете хората и да се възползвате от гмуркането си. (Книгите на английски език за личностно развитие и комуникация ще бъдат от голяма полза.)

Това е. Засега това е всичко за изучаване на английски чрез потапяне. Ще говоря за това по-подробно в следващата статия, обяснявайки как създаване на англоезичен балон в друга страна. Междувременно ви желая Bon Voyage! и отличен опит за изучаване на английски език!

Приятно гмуркане!

Вижте също

 • Click & Speak - обучение, което ще ви позволи да се подготвите за пътуването и наистина да общувате с местните жители.
 • Потопете се в дома си с помощ предаване, книгаили видео.
Profile picture for Fabien Snauwaert

Fabien Snauwaert

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: June 10, 2021, 10:41 am