[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
 • Correct your pronunciation in English
 • Learn sentences from daily life
 • Memorize for good
 • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Συμβουλές για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το γλωσσικό σας ταξίδι

Πώς να μάθουν αγγλικά μέσω βύθισης 🤿

Read this article in English: How to learn English through immersion 🤿.

Πώς μπορείτε να μάθετε αγγλικά μέσω βύθισης; Δείτε πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο το γλωσσικό σας ταξίδι.

Οι άνθρωποι συχνά σκέφτονται εκμάθηση αγγλικών με εμβάπτιση ως θαυματουργή λύση για την εκμάθηση της γλώσσας: "Ω, η εκμάθηση αγγλικών είναι εύκολη, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ζήσετε σε μια αγγλόφωνη χώρα!". Το πρόβλημα είναι ότι αυτές οι παρανοήσεις διαδίδονται συχνότερα είτε από ανθρώπους που δεν το έχουν κάνει ποτέ, είτε από ανθρώπους που έχουν δοκιμάσει αλλά δεν έφτασαν τόσο μακριά με τις αγγλικές σπουδές τους. Είναι σαν να λέτε ότι για να γίνετε επαγγελματίας πιανίστας, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να είστε υπάλληλος τουαλέτας στην όπερα.

Περιβάλλον κάνετε βοήθεια-η βύθιση είναι μεγάλη, αλλά δεν αρκεί! Η απόδειξη είναι οι χιλιάδες ομογενείς και μετανάστες που ζουν στο εξωτερικό, αλλά παραμένουν απομονωμένοι από τον υπόλοιπο πληθυσμό λόγω του γλωσσικού φραγμού.

Έτσι, σε αυτό το άρθρο, θέλω να χρησιμοποιήσω την εμπειρία μου για να σας δείξω πώς να πετύχετε μέσω της βύθισης στα αγγλικά.

Εκμάθηση αγγλικών με εμβάπτιση-η ιστορία μου

Μιλάω Αγγλικά, Γαλλικά, Ουγγρικά, Ρωσικά και ισπανικά. Μερικά από αυτά έμαθα στη Γαλλία, άλλοι στη χώρα όπου ομιλείται η γλώσσα ή πηγαινοέρχονται μεταξύ των δύο. Σε κάθε περίπτωση, η εμβάπτιση είναι ένα ουσιαστικό βήμα-θέλετε να το χρησιμοποιήσετε είτε για να μάθετε (δείτε τις συμβουλές μου παρακάτω), είτε για να μπορέσετε τελικά να απολαύσετε αυτή την ξένη γλώσσα που χρειάστηκε τόσο μεγάλη προσπάθεια για να μάθετε!

Επιτυχής εμβάπτιση

Ουγγρικά είναι ένα γλώσσα που έμαθα μέσω της βύθισης και οι μέθοδοι μου μπορούν να εφαρμοστούν από όποιος θέλει να μάθει αγγλικά με εμβάπτιση.

Όταν προσγειώθηκα στην Ουγγαρία.=m είχα ήδη κάνει μερικές σημειώσεις στα Ουγγρικά, αλλά πραγματικά όχι τόσο πολύ. Είχα δοκιμάσει να το μάθω στη Γαλλία με δύο μεθόδους (Assimil και Pimsleur) αλλά αυτό δεν έφερε τόσο μεγάλη επιτυχία όσο ήλπιζα. Ήξερα λίγα λόγια και φράσεις, αλλά κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στη Βουδαπέστη, συνειδητοποίησα ότι ήταν πολύ δύσκολο για μένα να τα χρησιμοποιήσω και οι ντόπιοι δεν κατάλαβαν τι έλεγα, λόγω της προφοράς μου.

Δεν υπήρχε περίπτωση να τα παρατήσω. Μετά από αυτές τις διασκεδαστικές διακοπές, αυτό ήταν ίσως λίγο απογοητευτικό από γλωσσική άποψη, αποφάσισα να Πηγαίνετε ζωντανά στη χώρα για 2-3 μήνες. Έφυγα με την ιδέα ότι, εφ ' όσον θα μελετούσα σκληρά κατά τη διάρκεια τριών μηνών στο χώρο του ξενοδοχείου, θα ήμουν σε θέση να μιλήσω άπταιστα. (Θα δείτε πόσο επιτυχής ήμουν).

How to learn English in immersion

Η εμβάπτιση στα αγγλικά ή σε άλλη γλώσσα είναι πάντα ένα συναρπαστικό ταξίδι!

Αποφασισμένος να μάθουν τη γλώσσα, έφτασα στη χώρα με ένα σχέδιο - να επωφεληθούν από κάθε ευκαιρία να χρησιμοποιούν Ουγγρικά, βυθισμένο στη γλώσσα. Αυτή ήταν η πρώτη μου φορά που ζούσα στο εξωτερικό και ήθελα να το απολαύσω και να μάθω τη γλώσσα καταδύοντας στον πολιτισμό.

Long story short... το σχέδιό μου λειτούργησε!

Μετά από δύο μήνες στο χώρο του ξενοδοχείου, θα μπορούσα να κάνω τα πάντα στα Ουγγρικά. Φυσικά, με κάποιες δυσκολίες (δεν μιλούσα πάντα άπταιστα), αλλά μου άρεσε να μιλάω, το έκανα με κάποια ευκολία, ήμουν ικανός να σπάσω τον πάγο με νέους ανθρώπους και να χρησιμοποιήσω Ουγγρικά όλη την ημέρα.

Δεν είχα φτάσει σε ένα επίπεδο ευχέρειας, πόσο μάλλον να γίνω δίγλωσσος (να γίνω δίγλωσσος σε τρεις μήνες είναι μια ψευδαίσθηση) αλλά θα μπορούσα επικοινωνήστε με σαφήνεια στη γλώσσα και χρησιμοποιήστε την στην καθημερινή ζωή. Για να συνοψίσω, είχα απέκτησε μια σταθερή βάση στη γλώσσα, Είχα επίσης έμαθε σε δύο μήνες στο χώρο αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να μάθουν μόνο μετά από χρόνια σπουδών.

Τι έκανε το ταξίδι βύθισης μου επιτυχημένο;

Περιορισμένη εμβάπτιση

Το πρώτο και σημαντικότερο είναι ότι είχα έναν απλό κανόνα:

Επέτρεψα στον εαυτό μου να μιλήσω μόνο τη γλώσσα της χώρας.

Απαγόρευσα στον εαυτό μου να μιλάω Γαλλικά ή Αγγλικά. Έχω διατεθεί μόνο ορισμένες φορές για αυτές τις δύο γλώσσες το βράδυ της Κυριακής, για να παραμείνετε συνδεδεμένοι με τους φίλους και την οικογένειά σας πίσω στη Γαλλία.

Ποιο είναι το νόημα να πηγαίνεις στην άλλη άκρη του κόσμου αν πρόκειται να ζήσεις στο σπίτι;

Με τον ίδιο τρόπο, ποια είναι η χρήση της μετάβασης σε μια χώρα για να βυθιστείτε στα αγγλικά Εάν πρόκειται να μιλήσετε (και να σκεφτείτε) στη μητρική σας γλώσσα τις περισσότερες φορές; Έτσι:

Όταν μαθαίνετε σε εμβάπτιση, αφήστε τον εαυτό σας να μιλήσει μόνο τη γλώσσα της επιλεγμένης χώρας.

Αυτή η αρχή είναι το κλειδί για την επιτυχία για να μάθουν αγγλικά με ή μέσω βύθισης.

Μπορώ ήδη να ακούσω πολλές αντιρρήσεις - " εντάξει, αλλά δεν μπορώ να μιλήσω ακόμα τη γλώσσα, πρέπει να χρησιμοποιήσω τη μητρική μου γλώσσα."

Ακριβώς όπως οι τροχοί εκπαίδευσης στο ποδήλατο ενός παιδιού, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε τη δική σας γλώσσα για να σας βοηθήσουμε να καταλάβετε τα αγγλικά, αλλά να το χρησιμοποιήσετε μόνο στο ελάχιστο. Αλλά χρησιμοποιήστε το μόνο στο ελάχιστο. Προσπαθείτε κάνοντας τα πάντα στα αγγλικά, αυτός είναι ο στόχος (και αυτή είναι η εμβάπτιση της γλώσσας!). Θα ανακαλύψετε ανυποψίαστα ταλέντα και θα εντυπωσιαστείτε από την ικανότητα του ανθρώπινου νου και του σώματος να προσαρμοστούν.

Τι συνέβη όταν άφησα μόνο τον εαυτό μου να μιλήσει τη γλώσσα της χώρας;

Μου έμεινε μόνο μία επιλογή-να το μάθω!

Δεν ήξερα κανέναν στην πόλη. Έτσι, αν ήθελα να κάνω φίλους (και να μην πάρω κατάθλιψη), έπρεπε να μάθω τη γλώσσα.

Θυμάστε η δύναμη της κοινωνικής μας φύσης. Είμαστε κοινωνικά ζώα. Εάν ο μόνος τρόπος να είσαι μέλος μιας ομάδας είναι να μάθεις τη γλώσσα, θα το μάθουμε. Είναι το ένστικτό μας επιβίωσης σε δράση.

Με άλλα λόγια, δεν είχα άλλη επιλογή.

Έτσι, πιθανότατα θα μου πείτε, " αλλά Fabien, πώς κάνατε φίλους σε μια γλώσσα που δεν γνωρίζατε ακόμα;"

Είναι πολύ απλό (αλλά το αποτέλεσμα πολλών προσπαθειών):

 • Γνώρισα πολλούς ανθρώπους.
 • Δούλεψα σε αυτό που ήθελα να πω με τους δασκάλους μου (Είχα δύο).
 • Στη συνέχεια Επανέλαβα τις ίδιες ιστορίες με νέους ανθρώπους που γνώρισα, μέχρι να γίνει αυτόματη.

Κοιτάξτε το ως έργο ενός ηθοποιού. Ένας ηθοποιός κάνει πρόβες στις ίδιες γραμμές ξανά και ξανά μέχρι να γίνει δεύτερη φύση σε αυτούς. Πρώτα απομνημονεύουν τις μεγάλες γραμμές, μετά τις εκφράσεις και στη συνέχεια επικεντρώνονται σε πρόσθετες αποχρώσεις και λεπτομέρειες.

Αυτό λειτουργεί και για ζωντανές γλώσσες.

How to learn English in immersion

Μόλις βρεθείτε στη χώρα, πηγαίνετε να πιείτε μερικά ποτά με τους ντόπιους για να σπάσετε τον πάγο. Είναι διασκεδαστικό και θα σας βοηθήσει ακόμη και να διαγράψετε την ξένη προφορά σας!

Εργάστηκα σε θέματα συνομιλίας και απλές ιστορίες - πράγματα που ήθελα να πω στους ανθρώπους που γνώρισα.

Ήταν δύσκολο για μένα να τους συναντήσω στην αρχή, απαιτούσε πολλή προσπάθεια.

Ωστόσο, σιγά-σιγά, από τη μια συνάντηση στην άλλη, αυτές οι ιστορίες θα γίνονταν όλο και πιο οικείες.

Η παραγωγή μου γινόταν όλο και πιο ρευστή. Η γραμματική μου έγινε πιο ακριβής και η προφορά μου πιο αυθεντική.

Αν θέλετε να πείτε την ίδια ιστορία στο ίδιο άτομο σαράντα φορές, θα βαρεθούν μέχρι θανάτου.

Εάν λέτε την ίδια ιστορία στα Αγγλικά σε δεκάδες διαφορετικούς ανθρώπους, θα βελτιωθείτε μόνο στο τέλος.

Εδώ είναι τι έκανα ακριβώς όταν δούλευα για την εμπειρία βύθισης μου με την ουγγρική:

 • Θα προετοίμαζα αυτό που ήθελα να πω στον Ούγγρο δάσκαλό μου.
  • Ήταν ως επί το πλείστον δάσκαλος συνομιλίας και ήμουν τυχερός που βρήκα έναν καλό δάσκαλο.
  • Είχε τη διαίσθηση να μαντέψει τι ήθελα να πω. Σε τέτοιο βαθμό που, αν ήξερα σχεδόν τίποτα, αυτό δεν μας εμπόδιζε να μιλάμε όλη την ώρα στα ουγγρικά και να χρησιμοποιούμε μόνο περιστασιακά λίγα λόγια στα αγγλικά, μόνο όταν ήταν απολύτως απαραίτητο.
  • Είχε τη σοφία να κάνει τους ανθρώπους να επαναλάβουν και να τους δώσουν την ευκαιρία να διορθωθούν πριν το κάνει η ίδια. Με αυτόν τον τρόπο, αποφεύγετε τη δυσάρεστη πλευρά του να διορθώνεστε πάντα, ενώ παράλληλα σας βοηθά να μιλάτε καλύτερα και να μάθετε πώς λειτουργεί η γλώσσα.
  • Ήξερα τι ήθελα να μάθω. Δεν έκανα την εργασία (γιατί δεν μου αρέσει και αποζημιώθηκα συμμετέχοντας σε πραγματικές συναντήσεις), αλλά δεν εμφανίστηκα στα μαθήματα χωρίς να έχω προετοιμαστεί. Είχα πάντα πράγματα να μιλήσω και πράγματα που ήθελα να ανακαλύψω.
 • Γνώρισα πολλούς ανθρώπους με τους οποίους θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω αυτό που είχα μάθει κατά τη διάρκεια των μαθημάτων μου
  • Όπως ανέφερα, βελτιώθηκα με κάθε νέα συνάντηση, ήμουν σαν κωμικός!
  • Αυτές οι συναντήσεις με έκαναν επίσης να ανακαλύψω ποια άλλα θέματα συνομιλίας ήθελα να μπορώ να μιλήσω.
  • Πήρα σημειώσεις. Ποτέ δεν βγήκα για ένα ποτό χωρίς στυλό και χαρτί. (Για να σημειώσετε, να σχολιάσετε και να γράψετε).
 • Ήταν ένας φαύλος κύκλος! Ο δάσκαλός μου με βοήθησε να προετοιμαστώ. Οι συναντήσεις ήταν μεγάλη για την πρακτική. Με βοήθησαν να εξερευνήσω νέες ιδέες, τις οποίες κάλυψα στην τάξη. Κάνοντας αυτό, βελτιώθηκα με κάθε νέα τάξη και με κάθε νέα συνάντηση.
  • Στο τέλος, τα μαθήματα και οι συναντήσεις κατέληξαν να είναι παρόμοια - πολλοί άνθρωποι που συναντούσα με βοηθούσαν να μάθω πράγματα που ήθελα να μάθω να λέω, ενώ τα μαθήματά μου ήταν όλο και πιο χαλαρά και ήταν σαν μια συνομιλία μεταξύ φίλων.
 • Δούλευα επίσης στη γραμματική με ένα βιβλίο γραμματικής και, πάνω από αυτό, ένας δάσκαλος που ειδικεύτηκε στη γραμματική (ένα διαφορετικό από αυτό που αναφέρθηκε παραπάνω), αρκετά ακριβό, που θα με αναγκάσει να σημειώσω πρόοδο.
  • Η γραμματική ήταν ακόμα πιο σημαντική στα Ουγγρικά, επειδή είναι τόσο διαφορετική. Η μελέτη της γραμματικής σάς επιτρέπει να εντοπίσετε τις διαφορές μεταξύ της νέας σας γλώσσας και της μητρικής σας γλώσσας.
  • Όταν μαθαίνουμε γραμματική μέσω εμβάπτισης (ως συμπλήρωμα στην ομιλία της γλώσσας!), έχουμε τουλάχιστον την ευχαρίστηση να μπορούμε να παρατηρούμε τη γραμματική παντού γύρω μας και να δούμε πώς μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε για να κατανοήσουμε τη γλώσσα.
  • Για τα αγγλικά, εξαρτάται από εσάς να δείτε αν η γραμματική είναι δύσκολη για εσάς και στη συνέχεια να χαρτογραφήσετε ποια σημεία θα πρέπει να εργαστείτε.

Ονομάζω αυτή την προσέγγιση α προσέγγιση τριών όψεων επειδή επιτιθέμεθα στη γλώσσα από τρεις πλευρές. Μπορούμε να το κάνουμε και στο σπίτι. Το πλεονέκτημα της εμβάπτισης στο εξωτερικό είναι ότι οι ευκαιρίες να συναντήσετε ντόπιους πολλαπλασιάζονται δέκα φορές ή περισσότερο, εφ " όσον είστε ανοιχτοί και κοινωνικοί και αποφεύγετε τους μονογλωσσικούς ομογενείς από τη χώρα σας.

Σύστημα

Πριν προχωρήσω και σας πω τι μου επέτρεψε να φτάσω σε επίπεδο συνομιλίας στα Ουγγρικά δύο μήνες βύθισης, Θα ήθελα να σας μιλήσω για συστημική.

Αντιμετωπίζοντας ένα έργο, υπολογίζουμε πάρα πολύ στη θέληση και τα κίνητρά μας. Το πρόβλημα είναι ότι αυτά τα δύο τελικά εξαντλούνται:

 • Η δύναμη της θέλησής μας μειώνεται καθώς μεγαλώνει η κόπωση μας.
 • Και, χωρίς να κάνει ορατή πρόοδο, το κίνητρό μας μειώνεται με το χρόνο, ενώ δίνει καλά αποτελέσματα όταν συναντάμε εμπόδια.

Ένας καλύτερος πόρος στον οποίο μπορείτε να βασιστείτε, αντί να βασίζεστε στη θέληση και τα κίνητρά μας είναι ο συστημικός τρόπος σκέψης.

Αντί να πιστεύουμε ψευδώς ότι η θέληση είναι αρκετή για να πετύχει, σκεφτείτε τον τρόπο μπορείτε να αναγκάσετε τον εαυτό σας να πετύχει.

Στην περίπτωσή μου, το γεγονός ότι είχα απαγορεύσει τον εαυτό μου να μιλάω Αγγλικά ή γαλλικά, με ανάγκασε να πετύχω στα Ουγγρικά.

Θα ήθελα είτε να μάθω ουγγρικά και να κάνω φίλους, να απολαύσω το ταξίδι μου και να φτάσω στο στόχο μου (και να απολαύσω τη ζωή!), ή θα έμενα εκεί που ήμουν, σαν μοναχικός, μόνος και δεν μιλούσα σε κανέναν.

Πραγματικά, δεν ήταν μια δύσκολη επιλογή!

Είχα θέσει συνθήκες που θα με ανάγκαζαν να μάθω τη γλώσσα.

Σημειώστε ότι αυτό είναι κάτι που δεν θα είχε πετύχει ποτέ αν είχα φύγει με την ιδέα ότι " θα έκανα Ουγγρικά από καιρό σε καιρό, όταν ήθελα".

Με άλλα λόγια, οι δυσκολίες μπορούν να σας κάνουν καλά, αρκεί να τις επιλέξετε και να τις θέσετε στην υπηρεσία σας.

Προκειμένου να επιτευχθεί ένας στόχος, σχεδιάστε ένα σύστημα που θα σας αναγκάσει να επιτύχετε αυτόν τον στόχο.

Τα γλωσσικά ταξίδια είναι ένας καλός τρόπος για να μάθετε αγγλικά-είστε σε ένα καλό περιβάλλον και το περιβάλλον σας σας επηρεάζει.

Από την άλλη πλευρά, αυτό είναι όχι αρκετά για να μάθετε αγγλικά επειδή μπορείτε να συνεχίσετε να κάνετε τα περισσότερα πράγματα στη μητρική σας γλώσσα (οι άνθρωποι από τη χώρα σας είναι παντού και το Διαδίκτυο καθιστά εύκολο να πάτε στην άλλη πλευρά του κόσμου χωρίς να κόψετε τη σχέση μεταξύ της πατρίδας μας).

Έτσι, σκεφτείτε αυτό στο πλαίσιο των στόχων σας (στα αγγλικά ή σε άλλη γλώσσα):

Ποιο σύστημα μπορείτε να σχεδιάσετε που θα σας αναγκάσει να πετύχετε;

Γνωρίζετε ήδη το κύριο μέρος της ιστορίας μου και τι μου επέτρεψε να μάθω ουγγρικά ή, τουλάχιστον έχουν μια σταθερή βάση για να να είστε σε θέση να επικοινωνείτε και να ζείτε στη γλώσσα.

Ένα άλλο πράγμα που με βοήθησε πολύ ήταν το γεγονός ότι διάβασα πολλά για ο τρόπος που λειτουργεί ο εγκέφαλος και πώς μαθαίνει μια γλώσσα. Ήξερα τι έπρεπε να κάνω θεωρητικά και στην πράξη.

Ήξερα επίσης πώς να σπάσω μια τεράστια ξένη γλώσσα σε μικρότερα τμήματα digest για να μάθω καλύτερα και να σιγουρευτώ ότι θα προχωρήσω. Αυτό λέμε chunking - μια βασική ιδέα για την εκμάθηση μιας γλώσσας. Όπως λένε οι αγγλόφωνοι, You can eat an elephant, one bite at a time.

Ω, και αυτό το πρώτο γλωσσικό ταξίδι είναι μεταξύ των πιο ευτυχισμένων μηνών της ζωής μου. Η εκμάθηση μιας νέας γλώσσας, η συνάντηση με τους τόνους των νέων ανθρώπων και η συνεχής πρόοδος μου έδιναν μια ορισμένη γλυκύτητα στη ζωή (η οποία ήταν ακόμα ισχυρότερη δεδομένου του τόπου - η Βουδαπέστη είναι μια όμορφη πόλη που είναι πολύ ωραία να περπατήσετε μέσα). Αυτό με βοήθησε επίσης να κερδίσω εμπιστοσύνη, που με ενθάρρυνε να πάω στη συνέχεια σε ένα γλωσσικό παγκόσμιο ταξίδι. Η κατάδυση σε ένα έργο και η επιτυχία είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος δημιουργήστε την εμπιστοσύνη σας.

How to learn English in immersion

Βύθιση στη Ρωσία

Ανεπιτυχής εμβάπτιση

Είναι καλό να μιλάμε για το τι λειτουργεί, αλλά τείνουμε να θυμόμαστε καλύτερα τι δεν λειτουργεί, ειδικά όταν συμβαίνει σε κάποιον άλλο. Αυτό μας βοηθά να δούμε τις παγίδες που πρέπει να αποφύγουμε.

Έτσι, θα ήθελα να σας μιλήσω για την πρώτη μου επαφή με τη ρωσική γλώσσα και για το γεγονός ότι η εμβάπτιση δεν σας επιτρέπει αυτόματα να μάθετε τη γλώσσα.

Μερικές φορές πιστεύουμε ότι η βύθιση κάνει τα πάντα... ότι, αν είμαστε στη χώρα, ακούμε και βλέπουμε τη γλώσσα παντού και κάθε μέρα, ο εγκέφαλός μας θα αρχίσει φυσικά να κατανοεί, να αφομοιώνει και ότι αυτό θα μας επιτρέψει να μιλήσουμε. Πιστεύω ότι αυτή η εσφαλμένη αντίληψη προέρχεται από τον τρόπο που μαθαίνουμε τη μητρική μας γλώσσα - είμαστε συνεχώς εκτεθειμένοι σε αυτήν και τα υπόλοιπα φαίνεται να λειτουργούν σαν μαγεία! Αυτό δυστυχώς απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Τα παιδιά περνούν το χρόνο τους σε βύθιση, φυσικά, αλλά ξοδεύουν το χρόνο τους εργασία στη γλώσσα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, είτε με τους γονείς τους που τους λένε ιστορίες, είτε στην παιδική χαρά με άλλα παιδιά... Αυτό συχνά μοιάζει με ένα παιχνίδι, αλλά εξακολουθεί να είναι μια μορφή μάθησης. Μαθαίνουν με το κόστος των συνεχών προσπαθειών, πλήρους απασχόλησης, και με την ανάγκη να ενταχθούν στην ομάδα. Δεν είναι η βύθιση που κάνει τη μαγεία της, αλλά μάλλον οι ώρες που ξοδεύονται Ανακαλύπτοντας αυτή τη γλώσσα, οι οποίες ανταμείβονται.

Σημειώστε επίσης ότι μαθαίνουν πολύ, πολύ αργά - τα παιδιά περνούν μεταξύ 12.000 και 15.000 ωρών μαθαίνοντας τη μητρική τους γλώσσα! [πηγή-Diane Larsen-Freeman (1991)] δεν ξέρω αν είχατε μια συνομιλία με ένα πεντάχρονο πρόσφατα... είναι χαριτωμένο, αλλά απέχει πολύ από το να είναι εντυπωσιακό για δουλειά αξίας πέντε ετών! Εάν το συγκρίνετε με τις χίλιες ώρες που χρειάζεται ένας ενήλικας για να φτάσει σε επίπεδο C2 στα αγγλικά, ο αριθμός είναι γελοία χαμηλός.

Εν ολίγοις, η βύθιση δεν κάνει τα πάντα, όπως έχω μάθει με δικό μου κόστος.

Αφού απέκτησε μια σταθερή βάση στην ουγγρική, πήγα σε μια παγκόσμια περιοδεία που με πήρε στη Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία, Αργεντίνη, Κολούμπια, και οι Ηνωμένες Πολιτείες... με λίγες στάσεις στην Ουγγαρία για να μην χάσω αυτό που είχα αποκτήσει και, τέλος, στη Ρωσία. (Τα ρωσικά και τα ουγγρικά είναι δύο εντελώς διαφορετικές γλώσσες και γνωρίζοντας ότι κάποιος δεν βοηθά τον άλλο με κανέναν τρόπο).

Πήγα να μάθω ρωσικά με αρκετή εμπιστοσύνη. Είχα καταφέρει τελικά να εξημερώσω τα ουγγρικά, τη γλώσσα που συχνά παρουσιάζεται ως η"σκληρότερη στην Ευρώπη".

Είχα προγραμματίσει να περάσω τρεις μήνες στη Ρωσία και αυτό έκανα.

Το πρόβλημα-έφτασα στη Ρωσία με μηδενική γνώση της γλώσσας (και πολύ αυτοπεποίθηση που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε με ασφάλεια αλαζονεία).

Σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να μάθω με μερικά βιβλία και με εμβάπτιση... Επιπλέον, η φίλη μου εκείνη την εποχή (τώρα, η γυναίκα μου) ήταν ρωσική. Νόμιζα ότι ο Ρώσος έμπαινε στον εγκέφαλό μου σαν ένα γράμμα στο ταχυδρομικό κουτί... έτσι λειτουργεί η βύθιση, σωστά;

Ήμουν αρκετά αφελής. :-)

Μετά από τρεις μήνες στη Ρωσία, δεν ήμουν ακόμα σε θέση να πραγματοποιήσω μια βασική συζήτηση.

Κοιτάζοντας πίσω σε αυτό, δεν είναι έκπληξη:

Δεν είχα κάνει τίποτα για να αναγκάσω τον εαυτό μου να μάθει τη γλώσσα.

Είχα περάσει περισσότερο χρόνο στη Ρωσία δουλεύοντας παρά να κάνω οτιδήποτε άλλο. Μα, τίποτα δεν αντικαθιστά το απλό γεγονός ότι ξοδεύετε χρόνο με τη γλώσσα. Η ικανότητά μου να μαθαίνω περιορίστηκε από τον αριθμό των ωρών που επενδύθηκαν στην εξάσκηση της γλώσσας, η οποία περιορίστηκε από τις επιλογές μου και την έλλειψη οργάνωσης.

Όταν ήρθε στις ανάγκες της ζωής (που κανονικά θα σας ανάγκαζαν να χρησιμοποιήσετε τη γλώσσα), η φίλη μου θα μπορούσε να μεταφράσει οτιδήποτε για μένα και η οικογένειά της ήταν μεγάλη βοήθεια, επίσης. Εκτιμήθηκε και ήταν πρακτικό, αλλά αυτό μου στέρησε το λάκτισμα στο άκρο που έπρεπε να με αναγκάσει να μάθω.

Μετά από τρεις μήνες στη Ρωσία, ήξερα περισσότερο ή λιγότερο το αλφάβητο και, σε κάποιο βαθμό, την προφορά, αλλά ήμουν μακριά από την ομιλία της γλώσσας ή την εκμάθηση των βασικών.

Μερικές φορές, η ζωή παρεμβαίνει και αυτό είναι μόνο ένα μέρος του παιχνιδιού. Εκείνη την εποχή, η προτεραιότητά μου λειτουργούσε. Αλλά αυτά είναι πράγματα που πρέπει να σχεδιάσετε και η βύθιση δεν θα είναι ποτέ μια θαυματουργή λύση σε αυτό το είδος προβλημάτων.

Πρέπει να ξέρετε πώς να οργανώσετε τον εαυτό σας. Ή, όπως λέει και η παροιμία:

By failing to plan, you are planning to fail.

Συμβουλές για την εκμάθηση αγγλικών μέσω βύθισης

Ας φτάσουμε στο ηθικό της ιστορίας. Τι πρέπει να προσέξετε για να έχετε μια επιτυχημένη αγγλική βύθιση;

Το μάθημα που μπορούμε να μάθουμε από όλα αυτά είναι ότι:

Εάν δεν σχεδιάζετε τη βύθιση σας έτσι ώστε να σας αναγκάζει να ασκήσετε αγγλικά, η γλώσσα θα όχι εισάγετε από μόνη της και δεν θα πάρετε για να απολαύσετε Τι η βύθιση έχει να προσφέρει: αμέτρητες ώρες πρακτικής με τους ντόπιους.

Η βύθιση δεν είναι λύση, είναι ένα εργαλείο. Εναπόκειται σε εσάς να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτό το εργαλείο, με τον κίνδυνο να μετανιώσετε ότι δεν χρησιμοποιήσατε την ευκαιρία σας.

Οι παγίδες που πρέπει να αποφύγετε

 • Νομίζοντας ότι η βύθιση θα κάνει τα πάντα - όχι, εξαρτάται από εσάς να κάνετε τη δουλειά.
 • Επιτρέποντας στον εαυτό σας να μιλήσει τη μητρική σας γλώσσα - πρέπει να εγκαταλείψετε το προηγούμενο περιβάλλον για να ενσωματώσετε τον εαυτό σας στο νέο.
 • Περνώντας χρόνο με ανθρώπους από την πατρίδα σας - ξεφύγετε από αυτούς!

Τα μονοπάτια που ακολουθούν

 • Σχεδιασμός α σύστημα που θα σας αναγκάσει να ασκήσετε Αγγλικά. Όπως:
  • X αριθμός μαθημάτων one-on-one ανά εβδομάδα, ανάλογα με το προκαθορισμένο πρόγραμμά σας.
  • X συναντήσεις ανά εβδομάδα (που θα σήμαινε πιθανώς την αποστολή y αριθμός μηνυμάτων σε πιθανούς φίλους/ συνεργάτες συνομιλίας).
 • Πρακτική Αγγλικά κάθε μέρα, πολλές φορές την ημέρα, που ονομάζω το καθημερινός ρυθμός για την εκμάθηση γλωσσών.
 • Φτάστε στη χώρα με τουλάχιστον κάποια γνώση της γλώσσας, έτσι μπορείτε να προχωρήσετε γρήγορα μόλις είστε εκεί.
 • Σκεφτείτε στα αγγλικά, ακόμα κι αν είστε μόνο σε επίπεδο αρχαρίων.
  • Ξανασκεφτείτε και επαναχρησιμοποιήστε τα λίγα που γνωρίζετε, ειδικά ενώ περπατάτε. Αυτό θα κάνει τα αγγλικά πιο οικεία.
 • Πάρτε υπνάκο.
  • Εάν εργάζεστε πολύ στη γλώσσα, πιθανότατα θα εκπλαγείτε πόσο κουρασμένος καταλήγετε να είστε (και αυτό είναι το καλό είδος κούρασης!). Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να κοιμάσαι, που θα επιτρέψει στον εγκέφαλό σου να ξεκουραστεί και να εδραιώσει τη μνήμη του.

Όταν κάνετε στόχοι που εξαρτώνται από εσάς σας βοηθά να κολλήσετε σε αυτά και να παρακινήσετε τον εαυτό σας.

Εάν δεν έχετε το χρόνο για ένα γρήγορο υπνάκο, απλά να έχετε κατά νου ότι η μνήμη εδραιώνεται στον ύπνο σας και αυτό το nap θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το ρυθμό σας και να απομνημονεύσετε καλύτερα (προφανώς, εφ ' όσον έχετε ασκήσει αρκετά!!!).

How to learn English in immersion

Δεν χρονοτριβώ, παγιώνω τη μνήμη μου!

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να μάθετε αγγλικά μέσω βύθισης;

Αναρωτιέστε αναμφίβολα τον εαυτό σας Πόσος χρόνος χρειάζεται για να μάθετε Αγγλικά σε εμβάπτιση συνολικά; Δεν υπάρχει τέλεια απάντηση. Αυτό εξαρτάται από το επίπεδο που στοχεύετε. Η απάντηση είναι η ίδια ανεξάρτητα από το αν μαθαίνετε σε βύθιση ή όχι επειδή, ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε στη Γη, το ερώτημα δεν είναι τόσο η τοποθεσία σας όσο και ο αριθμός των ωρών που ξοδεύετε χρησιμοποιώντας τα αγγλικά.

How to learn English through immersion

Αριθμός ωρών που απαιτούνται για να φτάσετε σε κάθε επίπεδο.

(Η βύθιση σας βοηθά να έχετε μικρές υπενθυμίσεις όταν περπατάτε σε μια πόλη, όταν διαβάζετε σημάδια και ακούτε τους ανθρώπους που περνούν και είναι ωραίο, αλλά αυτό είναι το ελάχιστο της πρακτικής.)

Στο immersion, έχετε τις ευκαιρίες για συναντήσεις, το κίνητρο, το περιβάλλον και όλα όσα θα σας βοηθήσουν να εξασκήσετε περισσότερα αγγλικά χωρίς να χρειάζεται να αγωνιστείτε. Σας συνιστώ να στοχεύσετε έως πέντε ώρες άσκησης την ημέρα. Στόχος για τουλάχιστον τρεις ώρες την ημέρα. Αν τα πράγματα στα αγγλικά πάνε τόσο καλά όσο πήγαν για μένα με την ουγγρική (που ελπίζω να το κάνουν!) θα πρέπει να είστε σε θέση να όλη την ώρα.

Πού μπορείτε να μάθετε αγγλικά μέσω βύθισης;

Θα ήθελα να επικεντρωθώ το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι ξένοι όταν πηγαίνουν σε ένα γλωσσικό ταξίδι για να μάθουν αγγλικά.

Αυτό το λάθος είναι πολύ απλό:

Όλοι οι ξένοι από μια χώρα πηγαίνουν να μάθουν αγγλικά στα ίδια μέρη!

Λονδίνο, Νέα Υόρκη, ίσως Αυστραλία για τους πιο γενναίους (μια τεράστια χώρα όπου οι άνθρωποι συγκεντρώνονται στις ίδιες πόλεις).

Είναι απίστευτο και η έλλειψη φαντασίας είναι επίσης λίγο λυπημένη.

How to learn English in immersion

Πόλεις όπως το Λονδίνο δεν είναι πιθανώς τα καλύτερα μέρη για να βυθιστείτε στα αγγλικά...

Έτσι, αν έχετε ήδη φύγει ή είστε ελκυσμένοι από τέτοιους προορισμούς, μπορώ να το καταλάβω. Αυτά είναι ονόματα που είναι σχεδόν θρυλικά και σίγουρα πιο δημοφιλή από, λένε, Σράντον, Πενσυλβάνια. Και είναι όμορφες πόλεις... αλλά αυτό δεν είναι το θέμα!

Αν θέλετε να επισκεφθείτε αυτά τα μέρη, μπορείτε να πάτε εκεί στις διακοπές.

Μα για να μάθετε αγγλικά μέσω βύθισης, είναι καλύτερο να πάτε κάπου αλλού.

Ψάξτε για μικρές πόλεις και κωμοπόλεις που δεν έχουν τόσους ξένους, και όπου θα είστε δίπλα στον μοναδικό ξένο, το οποίο είναι ένα άλλο πλεονέκτημα:

 • Θα αναγκαστείτε να μιλήσετε αγγλικά (ένα αρκετά καλό πλεονέκτημα για να πάτε εκεί)

Αλλά επίσης, λόγω του γεγονότος ότι θα είστε μεταξύ των λίγων ξένων εκεί:

 • Όλοι θα είναι περίεργοι να σας μιλήσουν!

Η χώρα και ο πολιτισμός σας είναι σίγουρα συναρπαστικοί και οι άνθρωποι θα έχουν πολλές ερωτήσεις να κάνουν, κάτι που είναι εξαιρετική πρακτική για εσάς!

Ενώ όταν βρίσκεστε στο Λονδίνο ή στη Νέα Υόρκη, είστε ένας από τους πολλούς ανθρώπους από την ίδια χώρα για να παραγγείλετε κάτι σε ένα εστιατόριο, με εξαιρετικά προφανή προφορά.. Έτσι, αυτό χάνει τη γοητεία του! Αυτό που θα ήταν γοητευτικό σε μια μικρή πόλη, όπου οι άνθρωποι έχουν την υπομονή και την περιέργεια να σας ακούσουν, γίνεται ασήμαντο και ακόμη και ενοχλητικό ή ενοχλητικό σε μια αγχωμένη πόλη όπως το Λονδίνο ή η Νέα Υόρκη, ή ακόμα και το Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη.

Σκεφτείτε το - θα θέλατε να είστε απλώς ένας άλλος ξένος; Ή θα προτιμούσατε να ζήσετε μια όμορφη περιπέτεια σε ένα μέρος όπου θα είστε "Εξωτικοί";

Προφανώς, απαιτεί κάποιο θάρρος να πάει σε ένα άγνωστο μέρος σε αντίθεση με το να ακολουθήσει τα γνωστά μονοπάτια. Ακόμα καλύτερα. Αυτό σημαίνει ότι οι γενναίοι ανταμείβονται.

Πηγαίνετε σε μέρη που είναι λιγότερο δημοφιλή-και εξ ορισμού, δεν μπορώ να σας πω πού ακριβώς, μπορώ μόνο να σας πω ποια μέρη πρέπει να αποφύγετε.

Περνώντας, κατά τη διάρκεια των δύο-τριών μηνών μου στη βύθιση, Το αστείο μου με τους ντόπιους συνίστατο στο να λέω (στη γλώσσα), μόλις άκουσα τους Γάλλους " Ω όχι, Γάλλοι! Γρήγορα! Πρέπει να φύγουμε από εδώ!"Όχι μόνο διατήρησα το δικό μου γλώσσα εμβάπτιση, αλλά αυτό δημιούργησε επίσης μια αστεία κατάσταση όταν περιβάλλεται από τουρίστες. Αυτό με έκανε επίσης να ξεχωρίζω από το πλήθος και να είμαι ο Γάλλος που μιλάει την τοπική γλώσσα, παρά τον τουρίστα.

Δεν είμαι πεπεισμένος ότι θα αγαπούσαμε πάντα να ζούμε σε μια πόλη και σίγουρα όχι όλη την ώρα. Επιλέγοντας ένα μικρότερο μέρος, το οποίο είναι πιο όμορφο από την άποψη της φύσης και των τοπίων μπορεί να είναι μια ανάσα καθαρού αέρα, που θα κάνει τη βύθιση σας πιο ευχάριστη και θα σας αφήσει με αξέχαστες αναμνήσεις.

Τέλος, αν θέλετε μια πλήρης εμβάπτιση στα αγγλικά, η οποία είναι επίσης φιλική προς τον προϋπολογισμό, η επιλογή μικρότερων και λιγότερο γνωστών θέσεων θα σας επιτρέψει να παραμείνετε περισσότερο, πιο εύκολα. Ή ίσως ακόμη και να πάει αμέσως! Προσωπικά, αν πρέπει να κάνω την επιλογή μεταξύ να περάσω δύο μήνες στη μέση του πουθενά, όπου όλοι θέλουν να μου μιλήσουν επειδή δεν υπάρχουν πολλοί τουρίστες και μια εβδομάδα στη Νέα Υόρκη... η επιλογή είναι προφανής!

Εναπόκειται σε εσάς να θέσετε τις πιθανότητες υπέρ σας όταν πρόκειται για την επιλογή του προορισμού σας : πόσες ώρες αγγλικής πρακτικής θα πάρετε πηγαίνοντας σε αυτόν τον προορισμό σε αντίθεση με έναν άλλο;

How to learn English in immersion

Οι μικρές πόλεις και κωμοπόλεις είναι μια έξυπνη επιλογή για την εμβάπτιση σας στα αγγλικά

Πώς να προετοιμάσετε το γλωσσικό σας ταξίδι

Πριν πάτε να μάθετε αγγλικά μέσω πλήρους βύθισης, Σας συμβουλεύω να έχετε μια βασική κατανόηση της αγγλικής γλώσσας. Αυτό σημαίνει, Προσπαθήστε να έχετε τουλάχιστον ένα βασικό θεμέλιο που θα σας επιτρέψει να διαβάσετε και το οποίο θα σας βοηθήσει όταν φτάσετε στη χώρα. Αυτό θα σας επιτρέψει να ξεκινήσετε την αγγλική σας βύθιση στο σωστό δρόμο αντί να υποφέρετε.

Γλώσσα-σοφός

Εδώ είναι μερικοί τρόποι για να προετοιμάσετε το δικό σας Εμβάπτιση αγγλικής γλώσσας:

 • Είναι εξοικειωμένοι με Αγγλική φωνητική, προκειμένου να είναι σε θέση να κατανοήστε την ομιλούμενη γλώσσα.
  • Ένα καλό θεμέλιο στο φωνητική θα σας επιτρέψει να είστε σε θέση να μιλάει αντί να χρειάζεται να γράψω τα πάντα.
  • Ο αριθμός των Αγγλικών τόνων είναι τεράστιος, οπότε εξασκηθείτε κατανόηση της έμφασης που ομιλείται στην περιοχή που πρόκειται να.
 • Κύριος αρκετά αγγλικά για να επιβιώσουν.
  • Δεν χρειάζεται να ξέρετε πώς να μιλήσετε για την επιστήμη των πυραύλων, ούτε για τη διεθνή πολιτική, αλλά έχετε επαρκή γνώση για να βρείτε έναν ξενώνα (ή ένα μοτέλ ή ένα Airbnb) και στη συνέχεια διαμονή.
 • Μάθετε πώς να παρουσιάστε τον εαυτό σας και πείτε τι κάνετε εκεί, για να ξεκινήσετε σπάζοντας τον πάγο.

Μπορείτε να φύγετε με περισσότερα (όσο υψηλότερο είναι το επίπεδό σας, τόσο περισσότερες ευκαιρίες θα έχετε), αλλά νομίζω ότι αυτό είναι αρκετό. Βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε το επίπεδο Αγγλικών σας ως δικαιολογία για να μην πάτε ("Ω, θα πάω όταν είμαι καλύτερα!"), αυτό θα σήμαινε ότι η ύπαρξη τελειομανής και αναβλητικότητας θα έρθει με τον τρόπο που ζείτε την περιπέτεια σας.

Από την άλλη πλευρά, μην περιμένετε να μάθετε αγγλικά μόνο από το ταξίδι σας. Η εμβάπτιση δεν είναι μια θαυματουργή λύση και όσο πιο γρήγορα αρχίσετε να εργάζεστε στα αγγλικά σας, ανεξάρτητα από την ηλικία σας, τόσο καλύτερο θα είναι το επίπεδό σας στα αγγλικά.

Logistics-σοφός

Για σας γλωσσικό ταξίδι, οι συμβουλές μου από την άποψη της εφοδιαστικής είναι:

 • Πηγαίνετε στη χώρα με όσο το δυνατόν λιγότερη ανάγκη εργασίας. Αυτό θα σας επιτρέψει να εστιάσετε στην εκμάθηση αγγλικών, στη συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και στη συνάντηση νέων ανθρώπων.
 • Προετοιμαστείτε ψυχικά και οικονομικά. Ορίστε μια μεταγενέστερη ημερομηνία αναχώρησης, αν αυτό θα σήμαινε την έξοδο σε καλύτερες συνθήκες. Αλλά μόλις πληρούνται αυτές οι προϋποθέσεις, πηγαίνετε για αυτό!
 • Αγοράστε σας εισιτήρια εκ των προτέρων, κατά προτίμηση δύο δέντρα μήνες πριν (ακόμη και νωρίτερα αν πηγαίνετε κάπου μακριά).
  • Είναι φθηνότερο με αυτόν τον τρόπο, από τη μία πλευρά.
  • Από την άλλη πλευρά, και το πιο σημαντικό, θα είστε σούπερ κίνητρα μόλις έχετε το εισιτήριό σας! Αυτό θα σας βοηθήσει να προετοιμάσετε και να εργαστείτε στα αγγλικά σας πριν πάτε.

Αν θέλετε να εργαστείτε στα αγγλικά σας πριν πάτε, Προφανώς προτείνω τη χρήση Κάντε Κλικ & Μιλήστε επειδή αυτό είναι το πιο έξυπνο προϊόν για να μάθουν αγγλικά στην αγορά. Σας κάνει να εργάζεστε στη φωνητική, το λεξιλόγιο και τη γραμματική με προοδευτικό και ζωντανό τρόπο, με μόλις 20 λεπτά και έως 3 ώρες αγγλικών ανά ημέρα, ανάλογα με το πρόγραμμά σας!

Τέλος, να έχετε κατά νου ότι τέτοια γλωσσικά ταξίδια είναι σε μεγάλο βαθμό μια προσωπική περιπέτεια. Να είσαι ανοιχτός και να γνωρίζεις πώς να προσεγγίζεις τους άλλους, να ξέρεις πώς να σπάσεις τον πάγο, να έχεις καλή αίσθηση του χιούμορ, να είσαι καλός ακροατής, να ξέρεις πώς να κάνεις το πρώτο βήμα... τις οι ιδιότητες είναι σημαντικές και θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, για να συναντήσετε ανθρώπους και να επωφεληθείτε από τη βύθιση σας. (Βιβλία στα αγγλικά για την προσωπική ανάπτυξη και την επικοινωνία θα είναι μεγάλη βοήθεια).

Αυτό είναι. Αυτά είναι τα πάντα για την εκμάθηση αγγλικών μέσω βύθισης για τώρα. Θα μιλήσω περισσότερο γι' αυτό σε ένα μελλοντικό άρθρο, εξηγώντας πώς να δημιουργήστε μια αγγλόφωνη φούσκα σε άλλη χώρα. Εν τω μεταξύ, σας εύχομαι Bon Voyage! και μια μεγάλη εμπειρία αγγλικής μάθησης!

Ευτυχισμένη βύθιση!

Δείτε επίσης

Profile picture for Fabien Snauwaert

Fabien Snauwaert

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: June 10, 2021, 10:42 am