[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
  • Correct your pronunciation in English
  • Learn sentences from daily life
  • Memorize for good
  • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

E-böcker, ljudböcker, pappersböcker...

Var kan du hitta böcker på engelska? 📘

Read this article in English: Where can you find books in English? 📘.

Att läsa på engelska är bra, men var kan du hitta böcker på engelska är det e-böcker, pappersböcker eller ljudböcker?

Och var kan du hitta frigöra eller betalas böcker? Idag får du några bra rekommendationer, så du kan spendera din tid läsa på engelska i motsats till att slösa bort det Letar efter resurser.

Var kan du ladda ner böcker på engelska?

Du har två alternativ för nedladdning-antingen e-böcker (elektroniska böcker) eller Talbok.

Var kan du hitta e-böcker?

Gratis e-böcker

För att ladda ner böcker på engelska gratis och lagligt är det bästa alternativet webbplatsen Project Gutenberg. Detta projekt har samlat in böcker som har befunnit sig i det offentliga rummet sedan 1971! De digitaliserar dem och erbjuder dem sedan Gratis nedladdning.

Varning! Webbplatsen är baserad i USA och eftersom författarnas rättigheter inte är desamma överallt, kan en bok som redan är offentlig i USA faktiskt inte vara offentlig i ditt land och därmed olaglig att ladda ner. Det är uppenbarligen inte så praktiskt, men vad kan du göra? För att sammanfatta - om du vill vara säker på att respektera lagen måste du titta på bokens publiceringsdatum i ditt eget land.

Books in English

Webbplats Project Gutenberg, var hittar du e-böcker på engelska

Med tanke på projektets art, Project Gutenberg erbjuder mestadels klassiker i litteraturen. I deras topp 100 mest populära böcker du kan hitta Jane austens Pride and Prejudice Lewis Carrolls Alice in Wonderland Mary Shelleys Frankenstein och även Kama Sutra... vilket visar att det finns något för alla smaker!

Många av böckerna är inte super nyligen men har etablerat sig som klassiker. Vi kan också namnge Mark Twains Machiavelli Kafka, Oscar Wilde, H. G. Wells... och massor av andra!

På den tekniska sidan erbjuds böckerna i följande format: HTML, EPUB, Mobi/ Kindle, PDF och ren text, som kommer att se till att du kan använda den på ganska mycket någon enhet, datorer, telefoner, tabletter, etc.!

Projekt Gutenberg, mer än 54,000 elektroniska böcker i det offentliga rummet.

Betalda e-böcker

Att ha gratis saker är bra men om du vill få något lite senare måste du öppna din plånbok. Var kan du köpa böcker på engelska för att ladda ner?

Det mest populära alternativet är tydligt Amazon och dess Kindle. Den stora fördelen Amazon har är dess ojämförliga mängd Kundkommentarer på deras amerikanska webbplats, Amazon.com. Att ha så många åsikter hjälper dig att göra ditt val, medan det faktum att Amazon är största bibliotek i världen gör den amerikanska jätten oslagbar.

Books in English

Böcker på engelska för Kindle

Ett litet trick jag använder flera gånger i månaden: gör din forskning på engelska böcker på den amerikanska webbplatsen och njuta av det stora antalet kommentarer kvar av kunder. Sedan, när du har hittat en bok du vill, redigera sidans adress: ersätt .kom med ditt eget lands kod. Om du är från Spanien till exempel, skulle det vara .es och om du är från Ryssland, skulle det vara .ru. Detta tar dig till ditt lands version av webbplatsen och du kan få ett utdrag på din Kindle.

Du kan också gå direkt till Amazonadress i ditt land och dess Kindle avsnitt, Klicka sedan på "böcker på engelska", men kom ihåg att kritikerna inte är lika många.

Om du föredrar att undvika Amazon, det andra stora alternativet för att köpa e-böcker på engelska är Kobo. Kobo är namnet på en mängd olika elektroniska läsare som liknar Kindle och en webbplats du kan använda för att köpa böcker för Kobo är Kobo.com.

Amazon.com mer än 1,4 miljoner e-böcker

Kobo.com elektroniska böcker

Var kan du hitta ljudböcker

Läsning är bra men arbeta på din hörförståelse (och öva engelska i kollektivtrafiken) är ännu bättre! Ljudböcker på engelska kommer att hjälpa dig att göra stora framsteg i att lära sig engelska - oavsett om du betraktar det som språket i Shakespeare eller Britney Spears!

Gratis ljudböcker

Låt oss börja från de fria resurserna.

LoyalBooks (tidigare känd som BooksShouldbeFree) är en samling av ljudböcker på engelska i det offentliga rummet. Dessa ljudböcker har spelats in av volontärer av projektet Librivox från böckerna i det offentliga rummet (jfr. Project Gutenberg ovan).

Böckerna är i MP3-format och på webbplatsen, under varje ljudbok, hittar du länkar till gratis e-bokversioner, vilket gör att du kan följ ljudbok på engelska med texten. Detta är mycket praktiskt att lära sig läsa engelska efter år tillbringade utveckla dåliga vanor i skolan.

Books in English

Webbplats LoyalBooks

Precis som för Project Gutenberg, vi har en hel samling klassiker framför oss. Majoriteten av dessa är fiktion men vi kan också hitta några kända titlar som Henry David Thoreaus Walden eller Charles Darwins On the Origin of Species.

Berättarna är från hela världen. Du kan kolla in en tabell över berättarnas accenter eller kanske dessa fabler av Aesop, inspelad i en mängd olika accenter från hela världen (den andra volymen är här).

FYI, LoyalBooks och Libribox har mer eller mindre samma innehåll. Böckerna har spelats in av volontärer för Librivox medan webbplatsen LoyalBooks är kanske mer användarvänlig och gör det möjligt att enkelt komma åt versionen av boken.

LoyalBooks, mer än 7000 ljudböcker och e-böcker i det offentliga rummet.

Librivox, mer än 11,000 ljudböcker i det offentliga området.

Betalda ljudböcker

Största ljudbok säljaren är Audible ett företag av Amazon. Deras främsta konkurrent är Kobo, som vi nämnde tidigare, som också erbjuder ljud. Tyvärr skulle jag inte rekommendera någon av dem.

Rant

För närvarande säljs alla ljudböcker i en skyddat format med DRM. Detta innebär att när du köper en bok från varje företag kan du bara läsa den på sin egen programvara, antingen Audible eller Kobo.

Vill du lyssna på din bok med en annan programvara? Du vill konvertera den till ett annat format? Du vill använda den på en enhet som inte stöder deras programvara? Det kan du inte.

(Om du vill hoppa över min rant, gå till nästa avsnitt).

Eller hur Audible ' s hjälpsida uttrycker det:

Kan jag konvertera mina ljudböcker till MP3-filer?

Tyvärr kan ljudfiler inte konverteras till MP3 eller något annat filformat. Anledningen till detta är att vi använder säkerhetsteknik för att skydda våra innehållsleverantörers och upphovsmäns immateriella rättigheter.

Sista gången jag beställde något från Audible, Jag befann mig gravyr boken på CD... så jag kunde sedan rippa CD till MP3... så jag kan äntligen lyssna på min telefon! Jag hade köpt två böcker. Den andra-jag bara hämtat från en torrents webbplats så jag kan enkelt få tillgång till MP3-versionen (vilket är lagligt, eftersom jag har originalet). Visst, det var för tio år sedan, men DRM situationen har inte förändrats sedan dess.

Books in English

En kampanj av FSF att kampen mot DRM

Jag förstår att producenterna vill skydda sin produktion (som en oberoende författare förstår jag förmodligen det bättre än dem). Problemet är att deras system straffar kunden. Om jag vill pirat en bok, är det inte så svårt att hitta det, peer-to-peer webbplatser är överfyllda med alternativ för nedladdning! Och den stora ironin är att om du pirat, kan du njuta av produkten hur du vill, medan om du betalar, du är blockerad från överallt.

För att sammanfatta det, vi är straffas eftersom vi köpte en produkt lagligt... Det är utbetalningen. Du ser problemet, eller hur?

Bokindustrin, precis som musiken en tidigare, är fortfarande mycket känslig och verkar glömma att det är tänkt att tjäna sina kunder men i praktiken disserves det dem. Det uppmuntrar piratkopiering av en känsla av hämnd, i stället för att uppmuntra sina kunder.

(Jag kommer inte att gå in på detaljer om omöjligheten att läsa en bok med ett system av vokalsyntes eller till och med ett problem med begränsning beroende på land... Observera att Kindle/ Kobo är inte så mycket bättre när det gäller DRM men deras enkelhet och det faktum att de är mer användarvänliga göra något som hjälper glömma problemet.)

Kort sagt, jag kan inte riktigt rekommendera något lagligt.

Sammanfattningar av icke-fiktionsböcker

Vi bör definitivt nämna Blinklist i vår lista, som är en ansökan och en webbplats som gör det möjligt att lyssna på non-fiction bok sammanfattningar.

Varje avdelning finns i form av en sammanfattning i ljudformat (15 minuter) eller text helt på engelska. Mycket praktiskt att lyssna på engelska och lära sig något medan du promenerar eller kanske medan du är i kollektivtrafiken (bara försöka öppna en bok på en upptagen tunnelbanelinje!).

Produktionen av facklitteraturböcker har varit extremt rik i flera år nu och det är omöjligt att följa allt. Blinklist hjälper möta denna ström av information och gör det möjligt att snabbt bläddra igenom många böcker.

Books in English

En screencap av ansökan Blinklist

Detta system är ännu mer användbart med tanke på det stora antalet böcker (jag tror särskilt de i entreprenörsdomänen). Som jag ser det är att författaren börjar med en bra idé, men det första kapitlet innehåller allt, medan resten av boken är upprepning av vad som redan har sagts.

Med Blinklist du kan lär dig något varje dag, medan du arbetar på din engelska. Om jag känner de människor som läser vår blogg väl, jag tror att det kommer att finnas många bland er som kommer att uppskatta det!

Nu, låt oss inte lura oss själva - dessa sammanfattningar kan du kortfattat bläddra igenom en bok, så att du kan hantera lavin av information som finns i vår nuvarande värld... men det är fortfarande ganska ytligt.

Om du vill gå djupare, med alla fördelar som läsning har att erbjuda (tänk med ett tydligt sinne, dra nytta av erfarenheten från en författare som har tagit sig tid att organisera sina tankar på papper, för att se saker i detalj etc.), ingenting kommer att ersätta att läsa den fullständiga versionen av en bra bok.

Blinklist är dock fortfarande ett utmärkt verktyg för att upptäcka.

Blinklist, sammanfattningar av över 2,000 facklitteratur böcker.

Var kan du köpa böcker på engelska?

Läsning på papper ger alltid ett visst nöje som vi helt enkelt inte kan få från en kall skärm, oavsett hur praktisk teknik har blivit (speciellt för att spara vissa passager).

Online

Det är återigen svårt att inte nämna Amazon, vare sig det är den amerikanska webbplatsen, domänen som används i ditt land eller en av dess många regionala variationer (Storbritannien, Tyskland, Italien...)

Böcker blir allt mer tillgängliga i hela världen samtidigt så du kan bara beställa på närmaste plats. Om du verkligen vill, kan du också beställa från en amerikansk webbplats, men tänk på att det vanligtvis tar mellan 2 och 4 veckor, beroende på utomeuropeiska sjöfarten.

Vad sätter Amazon bortsett från dess konkurrens är dess variation och kvalitet på Kundkommentarer, liksom deras känsla av oöverträffad kundsupport.

Om det finns några oberoende alternativ som du skulle rekommendera, låt oss veta!

Offline

Ja, innan Internet brukade folk gå till affärer för att köpa saker. Och det finns fortfarande några små bokhandlar som har motstått invaderarna.

Nästan varje storstad har ett specialiserat engelskt bibliotek. Leta efter English bookshop i staden som intresserar dig och du bör kunna hitta en.

Books in English

Vad behöver du? Böcker, massor av böcker...

➤ Leta efter "English bookshop" på Google Maps.

Jag hoppas att jag svarade på dina frågor om var du kan hitta böcker på engelska. Nu är det upp till dig att hitta de bästa! Utforska, läsa och upptäcka böcker på engelska... Anpassa dem till din smak och ditt sätt att lära. Jag hoppas att de kommer att ta en stor plats i ditt liv!

Se även

Vi såg precis var man kan hitta böcker på engelska. Nu vill du säkert ha några tips om hur du läser på engelska, så kolla in det här:

  • Läsa på engelska - Vad ska din första bok vara? Var kan du hitta tvåspråkiga böcker? Vilka verktyg kan du använda för att hjälpa dig att läsa på engelska, online, på Internet? Och många fler tips om läsning som du kommer att älska och hjälper dig att förbättra din engelska!
Profile picture for Fabien Snauwaert

Fabien Snauwaert

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: May 20, 2021, 10:53 am