[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
  • Correct your pronunciation in English
  • Learn sentences from daily life
  • Memorize for good
  • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

E-knjige, zvočne knjige, papirnate knjige...

Kje lahko najdete knjige v angleščini? 📘

Read this article in English: Where can you find books in English? 📘.

Branje v angleščini je odlično, toda kje lahko najdete knjige v angleščini, bodisi e-knjige, papirnate knjige ali zvočne knjige?

Kje lahko najdete brezplačne ali plačljive knjige? Danes boste dobili nekaj odličnih priporočil, tako da boste svoj čas lahko namenili branju v angleščini in ga ne boste zapravljali za iskanje virov.

Kje lahko prenesete knjige v angleščini?

Za prenos imate dve možnosti - bodisi e-knjige (elektronske knjige) bodisi zvočne knjige.

Kje lahko najdete e-knjige?

Brezplačne e-knjige

Za brezplačen in zakonit prenos knjig v angleščini je najboljša možnost spletno mesto Project Gutenberg. Ta projekt zbira knjige, ki so se znašle v javni domeni, že od leta 1971! Digitalizirajo jih in nato ponujajo za brezplačen prenos.

⚠️ Opozorilo! Spletna stran ima sedež v ZDA in ker pravice avtorjev niso povsod enake, lahko knjiga, ki je v ZDA že v javni domeni, v vaši državi dejansko NI v javni domeni in jo je zato nezakonito prenesti. To seveda ni preveč praktično, toda kaj lahko storite? Če želite biti prepričani, da spoštujete zakonodajo, morate preveriti datum objave knjige v svoji državi.

Books in English

Spletna stran Project Gutenberg, kjer lahko najdete e-knjige v angleščini

Glede na naravo projekta spletna stran Project Gutenberg ponuja predvsem klasične književnosti. Med 100 najbolj priljubljenimi knjigami lahko najdete knjige Jane Austen Pride and Prejudice, Lewisa Carrolla Alice in Wonderland, Mary Shelley Frankenstein in celo Kama Sutra... kar kaže na to, da se za vsak okus najde nekaj malega!

Veliko knjig ni iz zadnjega obdobja, vendar so se uveljavile kot klasike. Med njimi bi lahko našteli tudi knjige Marka Twaina Machiavelli, Kafko, Oscarja Wilda, H. G. Wellsa ... in številne druge!

Po tehnični plati so knjige na voljo v naslednjih formatih: HTML, EPUB, Mobi/ Kindle, PDF in navadno besedilo, kar vam bo zagotovilo, da jih boste lahko uporabljali na skoraj vseh napravah, računalnikih, telefonih, tablicah itd.

Projekt Gutenberg, več kot 54.000 elektronskih knjig v javni lasti.

Plačljive elektronske knjige

Imeti brezplačne stvari je super, če pa želite dobiti nekaj novejšega, boste morali odpreti denarnico. Kje lahko kupite knjige v angleščini za prenos?

Najbolj priljubljena možnost je nedvomno Amazon in njegova Kindle. Velika prednost spletne strani Amazon je neprimerljivo večja raznolikost komentarjev strank na njihovem ameriškem spletišču, Amazon.com. Toliko mnenj vam bo pomagalo pri izbiri, zaradi dejstva, da je Amazon največja knjižnica na svetu, pa je ameriški velikan nepremagljiv.

Books in English

Knjige v angleščini za Kindle

Majhen trik, ki ga uporabljam večkrat na mesec: na ameriškem spletišču opravite raziskavo o knjigah v angleščini in uživajte v velikem številu komentarjev, ki so jih pustili kupci. Nato, ko najdete knjigo, ki vam je všeč, uredite naslov strani: domeno .com zamenjajte s kodo svoje države. Če ste na primer iz Španije, bo naslov .es, če ste iz Rusije, pa .ru. Tako boste prišli do različice strani v vaši državi, izpisek pa lahko dobite na spletni strani Kindle.

Lahko greste tudi neposredno na naslov Amazon's v vaši državi in v njegov oddelek Kindle, nato pa kliknete na "Books in English", vendar imejte v mislih, da kritik ni toliko.

Če se želite izogniti spletni strani Amazon, je druga velika možnost za nakup e-knjig v angleščini Kobo. Kobo je ime različnih elektronskih bralnikov, podobnih Kindle, spletna stran, ki jo lahko uporabite za nakup knjig za Kobo, pa je Kobo.com.

Amazon.com, več kot 1,4 milijona e-knjig

Kobo.com, elektronske knjige

Kje lahko najdete zvočne knjige

Branje je dobro, vendar je delo na slušnem razumevanju (in vadba angleščine v javnem prevoznem sredstvu) še boljše! Zvočne knjige v angleščini vam bodo pomagale doseči velik napredek pri učenju angleščine - ne glede na to, ali jo imate za jezik Shakespeara ali Britney Spears!

Brezplačne zvočne knjige

Začnimo z brezplačnimi viri.

LoyalBooks (prej znan kot BooksShouldbeFree) je zbirka zvočnih knjig v angleščini v javni domeni. Te zvočne knjige so posneli prostovoljci v okviru projekta Librivox iz knjig v javni domeni (glej Project Gutenberg zgoraj).

Knjige so v formatu MP3, na spletni strani pa pod vsako zvočno knjigo najdete povezave do brezplačnih različic e-knjig, ki vam bodo omogočile spremljanje zvočne knjige v angleščini z besedilom. To je izjemno praktično za ponovno učenje branja v angleščini po letih, ki ste jih preživeli v šoli in si pridobili slabe navade.

Books in English

Na spletni strani LoyalBooks

Tako kot pri spletni strani Project Gutenberg, je tudi tu pred nami celotna zbirka klasičnih del. Večinoma gre za leposlovje, najdemo pa tudi nekaj znanih naslovov, kot sta Walden Henryja Davida Thoreauja ali On the Origin of Species Charlesa Darwina.

V vednost vam sporočamo, da pripovedovalci prihajajo z vsega sveta. Ogledate si lahko tabelo naglasov pripovedovalcev ali pa morda te Ezopove basni, posnete z različnimi naglasi s celega sveta ( drugi zvezek je tukaj).

Za tvojo informacijo: LoyalBooks in Libribox imata bolj ali manj enako vsebino. Knjige so posneli prostovoljci za spletno stran Librivox, medtem ko je spletna stran LoyalBooks morda uporabniku prijaznejša in omogoča enostaven dostop do različice knjige.

LoyalBooks, več kot 7 000 zvočnih knjig in e-knjig v javni domeni.

Librivox, več kot 11 000 zvočnih knjig v javni domeni.

Plačljive zvočne knjige

Največji prodajalec zvočnih knjig je Audible, podjetje Amazon. Njihov glavni konkurent je spletna stran Kobo, ki smo jo že omenili in ki prav tako ponuja zvočne knjige. Na žalost ne priporočam nobene od njih.

Rant

Trenutno se vse zvočne knjige prodajajo v zaščiteni obliki s DRM. To pomeni, da lahko ob nakupu knjige pri posameznem podjetju knjigo preberete samo v njihovi programski opremi, bodisi Audible bodisi Kobo.

Želite knjigo poslušati z drugo programsko opremo? Želite knjigo pretvoriti v drug format? jo želite uporabljati v napravi, ki ne podpira njihove programske opreme? Ne morete.

(Če želite preskočiti moje razglabljanje, pojdite na naslednje poglavje).

Ali, kot je zapisano na strani pomoči Audible:

Ali lahko pretvorim svoje avdioknjige Audible v datoteke MP3?

Žal zvočnih datotek Audible ni mogoče pretvoriti v MP3 ali kateri koli drug format datotek. Razlog za to je, da uporabljamo varnostne tehnologije za zaščito pravic intelektualne lastnine naših ponudnikov vsebin in avtorjev.

Zadnjič, ko sem nekaj naročil na spletni strani Audible, sem se znašel tako, da sem knjigo graviral na zgoščenki ... da sem lahko nato zgoščenko preslikal v MP3 ... tako da jo lahko končno poslušam na svojem telefonu! Kupil sem dve knjigi. Drugo - preprosto sem prenesel s spletne strani s torrenti, tako da sem zlahka prišel do različice MP3 (ki je zakonita, saj imam izvirnik). Jasno, to je bilo pred desetimi leti, ampak DRM pa se razmere od takrat niso spremenile.

Books in English

Kampanja, ki jo izvaja FSF za boj proti DRM

Razumem, da želijo producenti zaščititi svojo produkcijo (kot neodvisni avtor to verjetno razumem bolje od njih). Težava je v tem, da njihov sistem kaznuje stranko. Če želim piratizirati knjigo, je ni tako težko najti, spletna mesta peer-to-peer so prepolna možnosti za prenos! In velika ironija je, da če piratiš, lahko v izdelku uživaš, kakorkoli želiš, medtem ko če plačaš, si od povsod blokiran.

Če povzamem: kaznovani smo , ker smo izdelek kupili zakonito... To je plačilo. Vidite problem, kajne?

Knjižna industrija je tako kot prej glasbena še vedno zelo občutljiva in se zdi, da pozablja, da bi morala služiti svojim strankam, v praksi pa jih razžaljuje. Iz občutka maščevanja spodbuja piratstvo, namesto da bi spodbujala svoje stranke.

(Ne bom se spuščal v podrobnosti o nezmožnosti branja knjige s sistemom vokalne sinteze ali celo o problemu omejitev glede na državo ... Opazite, da Kindle/ Kobo niso veliko boljši, ko gre za DRM vendar zaradi svoje preprostosti in dejstva, da sta uporabniku prijaznejša, naredita nekaj, kar pomaga pozabiti na težavo).

Skratka, ničesar zakonitega ne morem priporočiti.

Povzetki neleposlovnih knjig

Vsekakor moramo omeniti Blinklist na našem seznamu, ki sta aplikacija in spletna stran, ki omogočata poslušanje povzetkov neleposlovnih knjig.

Vsak naslov je na voljo v obliki povzetka v zvočni obliki (15 minut) ali besedilu, v celoti v angleščini. Zelo praktično, da poslušate angleščino in se nekaj naučite med sprehodom ali morda med vožnjo z javnim prevoznim sredstvom (samo poskusite odpreti knjigo na prometni liniji podzemne železnice!).

Produkcija neleposlovnih knjig je že leta izjemno bogata in nemogoče je slediti vsemu. Blinklist pomaga soočiti se s tem tokom informacij in omogoča hitro pregledovanje številnih knjig.

Books in English

Zaslonska slika aplikacije Blinklist

Ta sistem je še toliko bolj uporaben zaradi velikega števila knjig (verjamem, da predvsem tistih s področja podjetništva). Jaz to vidim tako, da avtor začne z eno dobro zamislijo, vendar je v prvem poglavju vse, medtem ko je preostanek knjige ponavljanje že povedanega.

S spletno stranjo Blinklist, se lahko vsak dan nekaj naučiš, hkrati pa delaš na svoji angleščini. Če dobro poznam ljudi, ki berejo naš blog, mislim, da bo med vami veliko takih, ki bodo to cenili!

Ne slepimo se - ti povzetki vam omogočajo, da na kratko prelistate knjigo, da se lahko spopadete s plazom informacij, ki so na voljo v našem sedanjem svetu ... vendar je to še vedno precej površno.

Če se želite poglobiti, z vsemi prednostmi, ki jih ponuja branje (razmišljati s čistim umom, izkoristiti izkušnje avtorja, ki si je vzel čas, da svoje misli uredi na papirju, da si stvari podrobno ogleda ...), nič ne bo nadomestilo branja celotne različice odlične knjige.

Vendar je spletna stranBlinklist še vedno odlično orodje za odkrivanje.

Blinklist, povzetki več kot 2.000 neleposlovnih knjig.

Kje lahko kupite knjige v angleščini?

Branje na papirju vedno prinaša določen užitek, ki ga preprosto ne moremo dobiti s hladnega zaslona, ne glede na to, kako praktična je postala tehnologija (zlasti za shranjevanje določenih odlomkov).

Spletna stran

Tudi tokrat je težko ne omeniti spletne strani Amazon, ne glede na to, ali gre za ameriško spletno stran, domeno, ki se uporablja v vaši državi, ali eno od njenih številnih regionalnih različic (Združeno kraljestvo, Nemčija, Italija ...).

Knjige so vse bolj dostopne po vsem svetu hkrati, zatojih lahko preprosto naročite na najbližji spletni strani. Če si res želite, lahko naročite tudi na ameriški spletni strani, vendar imejte v mislih, da bo to običajno trajalo od 2 do 4 tedne, odvisno od pošiljanja v tujino.

Spletna stran Amazon se od konkurence razlikuje po raznolikosti in kakovosti komentarjev strank ter občutku za neprekosljivo podporo strankam.

Če bi priporočili kakšno neodvisno možnost, nam to sporočite!

Brez povezave

No, ja, pred internetom so ljudje hodili v trgovine, da bi kupovali stvari. In še vedno obstaja nekaj majhnih knjigarn, ki so se uprle vsiljivcem.

Skoraj vsako večje mesto ima specializirano angleško knjižnico. Poiščite English bookshop v mestu, ki vas zanima, in morali bi jo najti.

Books in English

Okej, kaj torej potrebuješ? Knjige, veliko knjig ...

➤ Na Googlovih zemljevidih poiščite "angleška knjigarna".

Upam, da sem odgovoril na vaša vprašanja o tem, kje najti knjige v angleščini. Zdaj je na vas, da poiščete najboljše! Raziskujte, berite in odkrivajte knjige v angleščini... Prilagodite jih svojemu okusu in načinu učenja. Upam, da bodo zavzele pomembno mesto v vašem življenju!

Oglejte si tudi

Pravkar smo si ogledali, kje najti knjige v angleščini. Zdaj pa si zagotovo želite nekaj nasvetov o tem, kako brati v angleščini, zato si oglejte tole:

  • Branje v angleščini - kakšna naj bo vaša prva knjiga? Kje lahko najdete dvojezične knjige? S katerimi orodji si lahko pomagate pri branju v angleščini, na spletu, na internetu? In še veliko drugih nasvetov o branju, ki ti bodo všeč in ti bodo pomagali izboljšati tvojo angleščino!
Profile picture for Fabien Snauwaert

Fabien Snauwaert

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: November 2, 2021, 7:33 pm