[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
  • Correct your pronunciation in English
  • Learn sentences from daily life
  • Memorize for good
  • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

E-kirjat, äänikirjat, paperikirjat...

Mistä löydät englanninkielisiä kirjoja? 📘

Read this article in English: Where can you find books in English? 📘.

Englanninkielinen lukeminen on hienoa, mutta mistä löydät englanninkielisiä kirjoja, olivatpa ne sitten e-kirjoja, paperikirjoja tai äänikirjoja?

Ja mistä löydät ilmaisia tai maksullisia kirjoja? Tänään saat hyviä suosituksia, jotta voit käyttää aikasi englanninkieliseen lukemiseen sen sijaan, että tuhlaat sitä resurssien etsimiseen.

Mistä voit ladata englanninkielisiä kirjoja?

Sinulla on kaksi vaihtoehtoa lataamiseen - joko e-kirjat (sähköiset kirjat) tai äänikirjat.

Mistä löydät e-kirjoja?

Ilmaiset e-kirjat

Jos haluat ladata englanninkielisiä kirjoja ilmaiseksi ja laillisesti, paras vaihtoehto on verkkosivusto osoitteessa Project Gutenberg. Tämä hanke on kerännyt kirjoja, jotka ovat joutuneet julkisiksi vuodesta 1971 lähtien! He digitoivat ne ja tarjoavat ne sitten ilmaiseksi ladattavaksi.

⚠️ Varoitus! Sivusto sijaitsee Yhdysvalloissa, ja koska kirjailijoiden oikeudet eivät ole samat kaikkialla, kirja, joka on jo yleisesti saatavilla Yhdysvalloissa, voi itse asiassa EI olla yleisesti saatavilla sinun maassasi ja siten laiton ladattavaksi. Tämä ei tietenkään ole kovin käytännöllistä, mutta mitä voit tehdä? Yhteenvetona - jos haluat olla varma, että noudatat lakia, sinun on katsottava kirjan julkaisupäivää omassa maassasi.

Books in English

Verkkosivusto Project Gutenberg, josta löydät englanninkielisiä e-kirjoja.

Hankkeen luonteen vuoksi Project Gutenberg tarjoaa lähinnä kirjallisuuden klassikoita. Heidän 100 suosituimman kirjansa joukosta löytyy Jane Austenin Pride and Prejudice, Lewis Carrollin Alice in Wonderland, Mary Shelleyn Frankenstein ja jopa Kama Sutra... mikä osoittaa, että jokaiseen makuun löytyy jotakin!

Monet kirjoista eivät ole kovinkaan tuoreita, mutta ovat vakiinnuttaneet asemansa klassikkoina. Voisimme mainita myös Mark Twainin Machiavelli, Kafka, Oscar Wilde, H.G. Wells... ja paljon muita!

Teknisellä puolella kirjoja tarjotaan seuraavissa muodoissa: HTML, EPUB, Mobi/ Kindle, PDF ja pelkkä teksti, mikä varmistaa, että voit käyttää sitä lähes kaikilla laitteilla, tietokoneilla, puhelimilla, tableteilla jne.!

Project Gutenberg, yli 54 000 elektronista kirjaa, jotka ovat julkisia.

Maksulliset e-kirjat

Ilmaisen tavaran omistaminen on hienoa, mutta jos haluat saada jotain vähän tuoreempaa, sinun on avattava lompakkosi. Mistä voit ostaa englanninkielisiä kirjoja ladattavaksi?

Suosituin vaihtoehto on selvästi Amazon ja sen Kindle. Suuri etu Amazon on sen amerikkalaisella sivustolla olevien asiakaskommenttien vertaansa vailla oleva monipuolisuus, Amazon.com. Niin monet mielipiteet auttavat sinua tekemään valintasi, ja se, että Amazon on maailman suurin kirjasto, tekee amerikkalaisesta jättiläisestä lyömättömän.

Books in English

Englanninkieliset kirjat Kindle

Pieni temppu, jota käytän useita kertoja kuukaudessa: tee tutkimusta englanninkielisistä kirjoista amerikkalaisella sivustolla ja nauti asiakkaiden jättämien kommenttien valtavasta määrästä. Sitten kun olet löytänyt mieleisesi kirjan, muokkaa sivun osoitetta: korvaa .com oman maasi tunnuksella. Jos olet esimerkiksi Espanjasta, se olisi .es ja jos olet Venäjältä, se olisi .ru. Näin pääset oman maasi versiolle sivustosta, ja voit saada otteen osoitteesta Kindle.

Voit myös mennä suoraan osoitteeseen Amazon's osoite maassasi ja sen Kindle osiossa, sitten klikkaa "Books in English", mutta pitää mielessä, että arvosteluja ei ole niin paljon.

Jos haluat välttää Amazon, toinen suuri vaihtoehto englanninkielisten e-kirjojen ostamiseen on Kobo. Kobo on nimi useille erilaisille sähköisille lukulaitteille, jotka ovat samanlaisia kuin Kindle, ja sivusto, jolla voit ostaa kirjoja Kobo on Kobo.com.

Amazon.com, yli 1,4 miljoonaa e-kirjaa.

Kobo.com, sähköiset kirjat.

Mistä löydät äänikirjoja

Lukeminen on hyvä asia, mutta kuullun ymmärtämisen työstäminen (ja englannin harjoittelu julkisissa kulkuneuvoissa) on vielä parempi! Englanninkieliset äänikirjat auttavat sinua edistymään huomattavasti englannin oppimisessa - piditpä sitä sitten Shakespearen tai Britney Spearsin kielenä!

Ilmaiset äänikirjat

Aloitetaan ilmaisista resursseista.

LoyalBooks (aiemmin tunnettu nimellä BooksShouldbeFree) on kokoelma englanninkielisiä äänikirjoja, jotka ovat julkisia. Vapaaehtoiset ovat nauhoittaneet nämä äänikirjat projektin puitteissa. Librivox julkisista kirjoista (ks. Project Gutenberg edellä).

Kirjat ovat MP3-muodossa, ja sivustolla jokaisen äänikirjan alapuolella on linkkejä ilmaisiin e-kirjaversioihin, joiden avulla voit seurata englanninkielistä äänikirjaa tekstin kanssa. Tämä on erittäin käytännöllistä, kun haluat oppia uudelleen lukemaan englantia vuosien jälkeen, kun koulussa on kehittynyt huonoja tapoja.

Books in English

Sivusto LoyalBooks

Aivan kuten osoitteessa Project Gutenberg, meillä on edessämme kokonainen kokoelma klassikoita. Suurin osa niistä on kaunokirjallisuutta, mutta meiltä löytyy myös joitakin kuuluisia teoksia, kuten Henry David Thoreaun Walden tai Charles Darwinin On the Origin of Species.

Tiedoksi, että kertojia on koko maailmasta. Voit tutustua taulukkoon kertojien aksenteista tai vaikkapa näihin Aisopoksen satuihin, jotka on nauhoitettu eri aksenteilla koko maailmasta ( toinen osa on täällä).

Tiedoksi: LoyalBooks ja Libribox ovat sisällöltään suurin piirtein samanlaisia. Vapaaehtoiset ovat nauhoittaneet kirjat Librivox-sivustolle, kun taas LoyalBooks -sivusto on ehkä käyttäjäystävällisempi, ja sieltä pääsee helposti kirjan versioon.

LoyalBooks, yli 7 000 julkisesti saatavilla olevaa äänikirjaa ja e-kirjaa.

Librivox, yli 11 000 julkista äänikirjaa.

Maksulliset äänikirjat

Suurin äänikirjojen myyjä on Audible, jonka yritys on Amazon. Sen tärkein kilpailija on aiemmin mainitsemamme Kobo, joka tarjoaa myös äänikirjoja. Valitettavasti en suosittele kumpaakaan.

Rant

Tällä hetkellä kaikki äänikirjat myydään suojatussa muodossa osoitteessa DRM. Tämä tarkoittaa sitä, että kun ostat kirjan kultakin yritykseltä, voit lukea sen vain niiden omilla ohjelmistoilla, joko Audible tai Kobo.

Haluatko kuunnella kirjaa toisella ohjelmistolla? Haluatko muuntaa sen toiseen muotoon? Haluatko käyttää sitä laitteella, joka ei tue heidän ohjelmistoaan? No, et voi.

(Jos haluat ohittaa paasaukseni, siirry seuraavaan jaksoon).

Tai kuten Audiblen ohjesivulla sanotaan:

Voinko muuntaa Audible-äänikirjani MP3-tiedostoiksi?

Valitettavasti Audible-äänitiedostoja ei voi muuntaa MP3:ksi tai muuhun tiedostomuotoon. Syynä tähän on se, että käytämme turvatekniikoita sisällöntarjoajien ja kirjailijoiden immateriaalioikeuksien suojaamiseksi.

Viimeksi kun tilasin jotain osoitteesta Audible, huomasin kaivertavani kirjan CD:lle... jotta voisin sitten ripata CD:n MP3:ksi... jotta voisin vihdoin kuunnella sitä puhelimellani! Olin ostanut kaksi kirjaa. Toisen - latasin vain torrents-sivustolta, jotta pääsen helposti käsiksi MP3-versioon (joka on laillinen, koska minulla on alkuperäinen). Toki siitä on jo kymmenen vuotta, mutta... DRM tilanne ei ole sen jälkeen muuttunut.

Books in English

Kampanja FSF torjua DRM

Ymmärrän, että tuottajat haluavat suojella tuotantoaan (itsenäisenä kirjailijana ymmärrän sen luultavasti paremmin kuin he). Ongelmana on, että heidän järjestelmänsä rankaisee asiakasta. Jos haluan piraatistaa kirjan, sitä ei ole niin vaikea löytää, peer-to-peer -sivustot pursuavat latausvaihtoehtoja! Ja suuri ironia on se, että jos piraattitallennuksen tekee, voi nauttia tuotteesta miten haluaa, kun taas jos maksaa, pääsy kaikkialle on estetty.

Yhteenvetona, meitä rangaistaan siitä, että ostimme tuotteen laillisesti... Se on palkkio. Ymmärrättekö ongelman?

Kirjateollisuus, aivan kuten musiikkiteollisuus ennenkin, on edelleen hyvin herkkä ja näyttää unohtavan, että sen pitäisi palvella asiakkaitaan, mutta käytännössä se ei palvele heitä. Se kannustaa piratismiin kostonhalusta sen sijaan, että se kannustaisi asiakkaitaan.

(En lähde nyt yksityiskohtiin siitä, että kirjaa on mahdotonta lukea äänisynteettisellä järjestelmällä tai edes rajoitusongelmasta riippuen maasta... Huomaa, että Kindle/ Kobo ei ole niin paljon parempi, kun on kyse siitä, että DRM mutta niiden yksinkertaisuus ja se, että ne ovat käyttäjäystävällisempiä, tekevät jotain, mikä auttaa unohtamaan ongelman).

Lyhyesti sanottuna en voi suositella mitään laillista.

Tiivistelmät tietokirjoista

Meidän pitäisi ehdottomasti mainita Blinklist luettelossamme, joka on sovellus ja verkkosivusto, jonka avulla voi kuunnella tietokirjojen tiivistelmiä.

Jokaisesta nimikkeestä on saatavilla tiivistelmä äänitteenä (15 minuuttia) tai tekstinä, kokonaan englanniksi . Erittäin käytännöllistä kuunnella englanniksi ja oppia jotakin kävellessäsi tai kenties ollessasi julkisissa liikennevälineissä (yritäpä vain avata kirjaa vilkkaalla metrolinjalla!).

Tietokirjojen tuotanto on ollut jo vuosia erittäin runsasta, ja kaikkea on mahdotonta seurata. Blinklist auttaa kohtaamaan tämän tietovirran ja mahdollistaa monien kirjojen nopean selaamisen.

Books in English

Kuvakaappaus sovelluksesta Blinklist

Tämä järjestelmä on vieläkin hyödyllisempi, kun otetaan huomioon kirjojen suuri määrä (uskon, että erityisesti yrittäjyyteen liittyvät kirjat). Nähdäkseni kirjailija aloittaa yhdellä hyvällä idealla, mutta ensimmäinen luku sisältää kaiken, kun taas loppuosa kirjasta on jo sanotun toistoa.

Blinklist, voit oppia jotain joka päivä, samalla kun treenaat englantia. Jos tunnen blogiamme lukevat ihmiset hyvin, uskon, että joukossanne on monia, jotka arvostavat sitä!

Älkäämme nyt huijatko itseämme - näiden tiivistelmien avulla voitte selata kirjaa lyhyesti, jotta voitte käsitellä nykymaailmassa saatavilla olevaa tietovyöryä... mutta se on silti melko pinnallista.

Jos haluat mennä syvemmälle ja nauttia kaikista lukemisen tarjoamista eduista (ajatella selkeällä mielellä, hyötyä kokemuksesta, jonka on saanut kirjailijalta, joka on käyttänyt aikaa ajatustensa järjestämiseen paperille, nähdä asiat yksityiskohtaisesti jne.), mikään ei korvaa suuren kirjan täydellisen version lukemista.

Blinklist on kuitenkin edelleen erinomainen väline tutustumiseen.

Blinklist, tiivistelmät yli 2 000 tietokirjasta.

Mistä voit ostaa englanninkielisiä kirjoja?

Paperiltalukeminen tuo aina tietynlaista nautintoa, jota emme yksinkertaisesti saa kylmältä ruudulta, riippumatta siitä, miten käytännölliseksi tekniikka on muuttunut (erityisesti tiettyjen tekstikatkelmien tallentamisessa).

Online

Jälleen kerran on vaikea olla mainitsematta Amazon, olipa kyse sitten amerikkalaisesta sivustosta, omassa maassasi käytettävästä verkkotunnuksesta tai jostakin sen monista alueellisista muunnoksista (Yhdistynyt kuningaskunta, Saksa, Italia...).

Kirjoja on yhä useammin saatavilla koko maailmassa samaan aikaan, joten voit vain tilata lähimmältä sivustolta. Jos todella haluat, voit myös tilata amerikkalaiselta verkkosivustolta, mutta muista, että se kestää yleensä 2-4 viikkoa, riippuen ulkomailla tapahtuvasta toimituksesta.

Se, mikä erottaa Amazon kilpailijoistaan, on sen asiakaskommenttien monipuolisuus ja laatu sekä heidän tuntemuksensa vertaansa vailla olevasta asiakastuesta.

Jos on joitain riippumattomia vaihtoehtoja, joita suosittelisit, kerro meille!

Offline

No, kyllä, ennen Internetiä ihmiset kävivät kaupoissa ostamassa tavaroita. Ja vielä on olemassa muutamia pieniä kirjakauppoja, jotka ovat vastustaneet valloittajia.

Lähes jokaisessa isossa kaupungissa on englanninkielinen erikoiskirjasto. Etsi English bookshop kaupungista, joka sinua kiinnostaa, ja sinun pitäisi löytää sellainen.

Books in English

Okei, mitä tarvitset? Kirjoja, paljon kirjoja...

➤ Etsi Google Mapsista "English bookshop".

Toivottavasti vastasin kysymyksiisi siitä, mistä löytää englanninkielisiä kirjoja. Nyt on sinusta kiinni löytää parhaat! Tutki, lue ja löydä englanninkielisiä kirjoja... Sovita ne omaan makuusi ja oppimistapaasi. Toivottavasti ne ottavat suuren paikan elämässäsi!

Katso myös

Katsoimme juuri, mistä löydät englanninkielisiä kirjoja. Nyt haluat varmasti vinkkejä englanninkieliseen lukemiseen, joten tutustu tähän:

  • Lukeminen englanniksi - Mikä olisi ensimmäinen kirjasi? Mistä löydät kaksikielisiä kirjoja? Mitä työkaluja voit käyttää englanninkielisen lukemisen apuna verkossa, internetissä? Ja monia muita lukemiseen liittyviä vinkkejä, joita rakastat ja jotka auttavat sinua parantamaan englannin kielen taitojasi!
Profile picture for Fabien Snauwaert

Fabien Snauwaert

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: November 2, 2021, 6:40 pm