[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
  • Correct your pronunciation in English
  • Learn sentences from daily life
  • Memorize for good
  • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

E-boeken, audioboeken, papieren boeken...

Waar vind je boeken in het Engels? 📘

Read this article in English: Where can you find books in English? 📘.

Lezen in het Engels is geweldig, maar waar vind je boeken in het Engels, of het nu e-books, papieren boeken of luisterboeken zijn?

En waar kun je gratis of betaalde boeken vinden? Vandaag krijgt u enkele goede aanbevelingen, zodat u uw tijd kunt besteden aan lezen in het Engels in plaats van het te verspillen aan het zoeken naar bronnen.

Waar kunt u boeken downloaden in het Engels?

U heeft twee opties om te downloaden - ofwel e-books (elektronische boeken) of audioboeken.

Waar kunt u e-books vinden?

Gratis e-books

Om boeken in het Engels gratis en legaal te downloaden, is de beste optie de website Project Gutenberg. Dit project verzamelt al sinds 1971 boeken die zich in het publieke domein bevinden! Ze digitaliseren ze en bieden ze vervolgens aan om gratis te downloaden.

⚠️ Waarschuwing! De site is gevestigd in de Verenigde Staten en aangezien de auteursrechten niet overal dezelfde zijn, kan een boek dat in de Verenigde Staten al tot het publieke domein behoort, in uw land in feite NIET tot het publieke domein behoren en dus illegaal zijn om te downloaden. Dat is natuurlijk niet erg praktisch, maar wat kunt u doen? Samengevat - als je zeker wil zijn dat je de wet respecteert, moet je kijken naar de publicatiedatum van het boek in je eigen land.

Books in English

De website Project Gutenberg, waar u e-boeken in het Engels kunt vinden

Gezien de aard van het project, biedt Project Gutenberg vooral klassiekers uit de literatuur aan. In hun top 100 van meest populaire boeken vind je Jane Austen's Pride and Prejudice, Lewis Carroll's Alice in Wonderland, Mary Shelley's Frankenstein en zelfs Kama Sutra... zo zie je maar dat er voor elke smaak wel iets te vinden is!

Veel van de boeken zijn niet super recent maar hebben zich gevestigd als klassiekers. We kunnen ook Mark Twain's MachiavelliKafka, Oscar Wilde, H.G. Wells... en nog een heleboel anderen!

Op technisch vlak worden de boeken in de volgende formaten aangeboden: HTML, EPUB, Mobi/ Kindle, PDF, en platte tekst, wat ervoor zorgt dat u het op zowat elk apparaat, computers, telefoons, tablets, enz. kunt gebruiken!

Project Gutenberg, meer dan 54.000 elektronische boeken in het publieke domein.

Betaalde e-boeken

Gratis spullen hebben is geweldig, maar als je iets recenters wilt hebben, zul je je portemonnee moeten openen. Waar kunt u boeken in het Engels kopen om te downloaden?

De populairste optie is duidelijk Amazon en zijn Kindle. Het grote voordeel van Amazon is de onvergelijkbare verscheidenheid aan commentaren van klanten op hun Amerikaanse site, Amazon.com. Het hebben van zoveel meningen zal u helpen uw keuze te maken, terwijl het feit dat Amazon de grootste bibliotheek ter wereld is de Amerikaanse reus onverslaanbaar maakt.

Books in English

Boeken in het Engels voor Kindle

Een trucje dat ik meerdere keren per maand toepas: doe je onderzoek naar Engelstalige boeken op de Amerikaanse site en geniet van het enorme aantal commentaren die door klanten zijn achtergelaten. Als je dan een boek hebt gevonden dat je bevalt, bewerk dan het adres van de pagina: vervang .com door de code van je eigen land. Als u bijvoorbeeld uit Spanje komt, zou het .es zijn en als u uit Rusland komt, zou het .ru zijn. Dit brengt u naar de versie van de site van uw land en u kunt een uittreksel krijgen op uw Kindle.

U zou ook rechtstreeks naar Amazon's adres in uw land en zijn Kindle sectie kunnen gaan, en dan op "Books in English" klikken, maar hou er rekening mee dat de kritieken niet zo talrijk zijn.

Als u liever Amazonvermijdt, is de andere grote optie om e-boeken in het Engels te kopen Kobo. Kobo is de naam van een verscheidenheid van elektronische lezers vergelijkbaar met Kindle en, een site die u kunt gebruiken om boeken te kopen voor Kobo is Kobo.com.

Amazon.com, meer dan 1,4 miljoen e-boeken

Kobo.com, elektronische boeken

Waar kunt u audioboeken vinden?

Lezen is goed, maar werken aan je luistervaardigheid (en Engels oefenen in het openbaar vervoer) is nog beter! Met luisterboeken in het Engels kun je veel vooruitgang boeken bij het leren van Engels - of je het nu beschouwt als de taal van Shakespeare of van Britney Spears!

Gratis audioboeken

Laten we beginnen met de gratis bronnen.

LoyalBooks (voorheen bekend als BooksShouldbeFree) is een verzameling audioboeken in het Engels die tot het publieke domein behoren. Deze audioboeken zijn door vrijwilligers opgenomen Librivox van de boeken in het publieke domein (cf. Project Gutenberg hierboven).

De boeken zijn in MP3-formaat en op de site, onder elk audioboek, vindt u links naar gratis e-book versies, waarmee u het audioboek in het Engels met de tekst kunt volgen. Dit is uiterst praktisch om opnieuw Engels te leren lezen na jaren slechte gewoonten op school te hebben ontwikkeld.

Books in English

De site LoyalBooks

Net als voor Project Gutenberg hebben we een hele collectie klassiekers voor ons liggen. Het merendeel hiervan is fictie, maar we kunnen ook enkele beroemde titels vinden, zoals Henry David Thoreau's Walden of Charles Darwin's On the Origin of Species.

Ter informatie: de vertellers komen uit de hele wereld. U kunt een tabel bekijken met de accenten van de vertellers of misschien deze fabels van Aesop, opgenomen in een verscheidenheid van accenten uit de hele wereld (het tweede deel is hier).

FYI, LoyalBooks en Libribox hebben min of meer dezelfde inhoud. De boeken zijn opgenomen door vrijwilligers voor Librivox, terwijl de site LoyalBooks misschien gebruiksvriendelijker is en gemakkelijk toegang geeft tot de versie van het boek.

LoyalBooksmeer dan 7.000 audioboeken en e-boeken in het publieke domein.

Librivoxmeer dan 11.000 audioboeken in het publieke domein.

Betaalde audioboeken

De grootste verkoper van luisterboeken is Audible, een bedrijf van Amazon. Hun belangrijkste concurrent is Kobo, die we al eerder noemden, die ook audio aanbiedt. Helaas zou ik geen van beide aanraden.

Rant

Momenteel worden alle audioboeken verkocht in een beschermd formaat met DRM. Dit betekent dat wanneer u een boek koopt van elk bedrijf, u het alleen kunt lezen op hun eigen software, hetzij Audible of Kobo.

Wilt u uw boek beluisteren met een andere software? Wilt u het omzetten naar een ander formaat? Wil je het gebruiken op een apparaat dat hun software niet ondersteunt? Wel, dat kan niet.

(Als je mijn tirade wilt overslaan, ga dan naar de volgende sectie).

Of, zoals Audible's help pagina het zegt:

Kan ik mijn Audible audioboeken omzetten naar MP3 bestanden?

Helaas kunnen Audible audiobestanden niet worden omgezet naar MP3 of een ander bestandsformaat. De reden hiervoor is dat we gebruik maken van beveiligingstechnologieën om de intellectuele eigendomsrechten van onze content providers en auteurs te beschermen.

De laatste keer dat ik iets bestelde bij Audible, merkte ik dat ik het boek op CD had gegraveerd... zodat ik de CD vervolgens kon rippen naar MP3... zodat ik het eindelijk op mijn telefoon kon beluisteren! Ik had twee boeken gekocht. De tweede - heb ik gewoon gedownload van een torrentsite zodat ik gemakkelijk toegang heb tot de MP3-versie (die legaal is, aangezien ik het origineel heb). Natuurlijk, dat was tien jaar geleden, maar de DRM situatie is sindsdien niet echt veranderd.

Books in English

Een campagne door FSF om te vechten tegen DRM

Ik begrijp dat producenten hun productie willen beschermen (als onafhankelijk auteur begrijp ik dat waarschijnlijk beter dan zij). Het probleem is dat hun systeem de klant benadeelt. Als ik een boek wil illegaal kopiëren, is het niet zo moeilijk om het te vinden, de peer-to-peer sites zijn overvol met mogelijkheden om te downloaden! En de grote ironie is dat als je een boek illegaal downloadt, je van het product kunt genieten zoals je wilt, terwijl als je betaalt, je overal vandaan geblokkeerd wordt.

Kortom, we worden gestraft omdat we een product legaal hebben gekocht... Dat is de beloning. Je ziet het probleem, toch?

De boekenindustrie is, net als de muziekindustrie, nog steeds erg gevoelig en lijkt te vergeten dat ze geacht wordt haar klanten te dienen, maar dat ze hen in de praktijk tekort doet. Ze moedigt piraterij aan uit een gevoel van wraak, in plaats van haar klanten aan te moedigen.

(Ik zal niet in details treden over de onmogelijkheid om een boek te lezen met een systeem van vocale synthese of zelfs een probleem van beperking afhankelijk van het land... Merk op dat Kindle/ Kobo niet zoveel beter zijn als het gaat om DRM maar hun eenvoud en het feit dat ze gebruiksvriendelijker zijn, doen iets dat het probleem helpt vergeten).

Kortom, ik kan niet echt iets legaals aanbevelen.

Samenvattingen van non-fictie boeken

We moeten zeker vermelden Blinklist in onze lijst, dat is een applicatie en een website die het mogelijk maken om te luisteren naar non-fictie boek samenvattingen.

Elke titel is beschikbaar in de vorm van een samenvatting in audioformaat (15 minuten) of tekst, volledig in het Engels. Heel praktisch om naar het Engels te luisteren en iets te leren terwijl je wandelt of misschien terwijl je in het openbaar vervoer zit (probeer maar eens een boek open te slaan in een drukke metrolijn!).

De productie van non-fictie boeken is al jaren zeer rijk en het is onmogelijk om alles te volgen. Blinklist helpt om deze stroom van informatie het hoofd te bieden en maakt het mogelijk om snel door vele boeken te bladeren.

Books in English

Een screencap van de applicatie Blinklist

Dit systeem is des te nuttiger gezien het grote aantal boeken (ik denk vooral die op het gebied van ondernemerschap). De manier waarop ik het zie is dat de auteur begint met één goed idee, maar het eerste hoofdstuk bevat alles, terwijl de rest van het boek een herhaling is van wat al gezegd is.

Met Blinklist kun je elke dag iets leren, terwijl je aan je Engels werkt. Als ik de mensen die onze blog lezen goed ken, denk ik dat er velen onder u zullen zijn die dit zullen waarderen!

Nu, laten we onszelf niet voor de gek houden - deze samenvattingen stellen u in staat om kort door een boek te bladeren, zodat u de lawine van informatie die in onze huidige wereld beschikbaar is, aankunt... maar het is nog steeds vrij oppervlakkig.

Als u dieper wilt gaan, met alle voordelen die lezen te bieden heeft (denken met een heldere geest, profiteren van de ervaring van een auteur die de tijd heeft genomen om zijn gedachten op papier te zetten, om dingen in detail te zien, enz.), zal niets het lezen van de volledige versie van een geweldig boek vervangen.

Blinklist is echter nog steeds een uitstekend hulpmiddel om te ontdekken.

Blinklistsamenvattingen van meer dan 2.000 non-fictie boeken.

Waar kunt u boeken in het Engels kopen?

Lezen op papier brengt altijd een zeker plezier dat we gewoon niet kunnen krijgen van een koud scherm, ongeacht hoe praktisch de technologie is geworden (vooral voor het opslaan van bepaalde passages).

Online

Het is weer eens moeilijk om Amazon niet te vermelden, of het nu de Amerikaanse site is, het domein dat in uw land wordt gebruikt of een van de vele regionale varianten (VK, Duitsland, Italië...)

Boeken zijn steeds meer in de hele wereld tegelijk verkrijgbaar, dus u kunt gewoon bestellen op de dichtstbijzijnde site. Als u echt wilt, kunt u ook op een Amerikaanse website bestellen, maar houd er dan rekening mee dat het meestal tussen de 2 en 4 weken duurt, afhankelijk van de overzeese verzending.

Wat Amazon onderscheidt van de concurrentie is de verscheidenheid en de kwaliteit van de opmerkingen van klanten, evenals hun gevoel van ongeëvenaarde klantenservice.

Als er onafhankelijke opties zijn die u zou aanraden, laat het ons weten!

Offline

Wel, ja, vóór het internet gingen mensen naar winkels om spullen te kopen. En er zijn nog steeds een paar kleine boekwinkels die de indringers hebben weerstaan.

Bijna elke grote stad heeft een gespecialiseerde Engelse bibliotheek. Zoek op English bookshop in de stad die je interesseert en je moet er een kunnen vinden.

Books in English

Oké, dus wat heb je nodig? Boeken, veel boeken...

Zoek naar "Engelse boekenwinkel" op Google Maps.

Ik hoop dat ik je vragen heb beantwoord over waar je boeken in het Engels kunt vinden. Nu is het aan u om de beste te vinden! Verken, lees en ontdek boeken in het Engels... Pas ze aan aan uw smaak en uw manier van leren. Ik hoop dat ze een grote plaats in uw leven zullen innemen!

Zie ook

We hebben net gezien waar je boeken in het Engels kunt vinden. Nu wil je zeker wat tips over hoe je in het Engels moet lezen, dus bekijk dit eens:

  • Lezen in het Engels - Wat moet je eerste boek zijn? Waar vind je tweetalige boeken? Welke hulpmiddelen kun je gebruiken om je te helpen lezen in het Engels, online, op het internet? En nog veel meer tips over lezen die je leuk zult vinden en die je zullen helpen je Engels te verbeteren!
Profile picture for Fabien Snauwaert

Fabien Snauwaert

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: May 20, 2021, 10:53 am