[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
  • Correct your pronunciation in English
  • Learn sentences from daily life
  • Memorize for good
  • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

E-bøger, lydbøger, papirbøger...

Hvor kan du finde bøger på engelsk? 📘

Read this article in English: Where can you find books in English? 📘.

Det er dejligt at læse på engelsk, men hvor kan du finde bøger på engelsk, uanset om det er e-bøger, papirbøger eller lydbøger?

Og hvor kan du finde gratis eller betalte bøger? I dag får du nogle gode anbefalinger, så du kan bruge din tid på at læse på engelsk i stedet for at spilde den på at lede efter ressourcer.

Hvor kan du downloade bøger på engelsk?

Du har to muligheder for at downloade - enten e-bøger (elektroniske bøger) eller lydbøger.

Hvor kan du finde e-bøger?

Gratis e-bøger

Hvis du vil downloade bøger på engelsk gratis og lovligt, er den bedste mulighed webstedet Project Gutenberg. Dette projekt har siden 1971 indsamlet bøger, som har fundet sig selv i det offentlige domæne! De digitaliserer dem og tilbyder dem derefter til gratis downloading.

⚠️ Advarsel! Webstedet er baseret i USA, og da forfatternes rettigheder ikke er de samme overalt, kan en bog, som allerede er offentligt tilgængelig i USA, faktisk IKKE være offentligt tilgængelig i dit land og dermed ulovlig at downloade. Det er naturligvis ikke særlig praktisk, men hvad kan man gøre? For at opsummere - hvis du vil være sikker på at overholde loven, skal du se på bogens udgivelsesdato i dit eget land.

Books in English

Hjemmesiden Project Gutenberg, hvor man kan finde e-bøger på engelsk

På grund af projektets karakter tilbyder Project Gutenberg hovedsagelig klassikere inden for litteratur. I deres top 100 over de mest populære bøger kan du finde Jane Austens Pride and Prejudice, Lewis Carroll's Alice in Wonderland, Mary Shelley's Frankenstein og endda Kama Sutra... hvilket viser, at der er lidt for enhver smag!

Mange af bøgerne er ikke super nye, men har etableret sig som klassikere. Vi kunne også nævne Mark Twains Machiavelli, Kafka, Oscar Wilde, H.G. Wells ... og et væld af andre!

På den tekniske side tilbydes bøgerne i følgende formater: HTML, EPUB, Mobi/ Kindle, PDF og almindelig tekst, hvilket sikrer, at du kan bruge den på stort set alle enheder, computere, telefoner, tablets osv.!

Project Gutenberg, mere end 54.000 elektroniske bøger i det offentlige domæne.

Betalte e-bøger

Det er dejligt at have gratis ting, men hvis du vil have noget lidt nyere, skal du åbne din pengepung. Hvor kan du købe bøger på engelsk til download?

Den mest populære mulighed er helt klart Amazon og dens Kindle. Den store fordel, som Amazon har, er det uforlignelige udvalg af kundekommentarer på deres amerikanske hjemmeside, Amazon.com. At have så mange meninger vil hjælpe dig med at træffe dit valg, mens det faktum, at Amazon er det største bibliotek i verden, gør den amerikanske gigant uovertruffen.

Books in English

Bøger på engelsk til Kindle

Et lille trick, som jeg bruger flere gange om måneden: Lav din research på engelske bøger på det amerikanske websted og nyd det store antal kommentarer fra kunderne. Når du så har fundet en bog, du kan lide, redigerer du sidens adresse: erstat .com med dit eget lands kode. Hvis du f.eks. er fra Spanien, vil det være .es, og hvis du er fra Rusland, vil det være .ru. Så kommer du til dit lands version af siden, og du kan få et uddrag på din Kindle.

Du kan også gå direkte til Amazon's adresse i dit land og dens Kindle sektion og derefter klikke på "Books in English", men husk på, at der ikke er så mange anmeldelser.

Hvis du foretrækker at undgå Amazon, er den anden store mulighed for at købe e-bøger på engelsk Kobo. Kobo er navnet på en række elektroniske læsere, der ligner Kindle, og et websted, du kan bruge til at købe bøger til Kobo, er Kobo.com.

Amazon.com, mere end 1,4 millioner e-bøger

Kobo.com, elektroniske bøger

Hvor kan du finde lydbøger

Det er godt at læse, men det er endnu bedre at arbejde på din lytteforståelse (og øve engelsk i den offentlige transport)! Lydbøger på engelsk vil hjælpe dig med at gøre store fremskridt med at lære engelsk - uanset om du betragter det som Shakespeares eller Britney Spears' sprog!

Gratis lydbøger

Lad os starte med de gratis ressourcer.

LoyalBooks (tidligere kendt som BooksShouldbeFree) er en samling af lydbøger på engelsk i det offentlige domæne. Disse lydbøger er blevet optaget af frivillige i forbindelse med projektet Librivox ud fra de bøger, der er offentligt tilgængelige (jf. Project Gutenberg ovenfor).

Bøgerne er i MP3-format, og på siden kan du under hver lydbog finde links til gratis e-bogsversioner, som giver dig mulighed for at følge lydbogen på engelsk sammen med teksten. Dette er yderst praktisk for at genlære at læse engelsk efter år, hvor man har udviklet dårlige vaner i skolen.

Books in English

Webstedet LoyalBooks

Ligesom for Project Gutenberg har vi en hel samling af klassikere foran os. Størstedelen af disse er skønlitteratur, men vi kan også finde nogle berømte titler, såsom Henry David Thoreaus Walden eller Charles Darwins On the Origin of Species.

Til din orientering er fortællerne fra hele verden. Du kan se en tabel over fortællernes accent eller måske disse fabler af Æsop, der er optaget med forskellige accenter fra hele verden ( andet bind er her).

Til orientering: LoyalBooks og Libribox har mere eller mindre samme indhold. Bøgerne er blevet optaget af frivillige til Librivox, mens webstedet LoyalBooks måske er mere brugervenligt og giver let adgang til bogversionen.

LoyalBooks, mere end 7 000 lydbøger og e-bøger i det offentlige domæne.

Librivox, mere end 11 000 lydbøger i det offentlige domæne.

Betalte lydbøger

Den største forhandler af lydbøger er Audible, et selskab af Amazon. Deres største konkurrent er Kobo, som vi nævnte tidligere, og som også tilbyder lydbøger. Desværre vil jeg ikke anbefale nogen af dem.

Rant

I øjeblikket sælges alle lydbøgerne i et beskyttet format med DRM. Det betyder, at når du køber en bog fra hvert selskab, kan du kun læse den på deres egen software, enten Audible eller Kobo.

Vil du lytte til din bog med en anden software? Vil du konvertere den til et andet format? Vil du bruge den på en enhed, der ikke understøtter deres software? Det kan du ikke.

(Hvis du vil springe min skældsord over, kan du gå til næste afsnit).

Eller, som Audibles hjælpeside udtrykker det:

Kan jeg konvertere mine Audible lydbøger til MP3-filer?

Desværre kan Audible-lydfiler ikke konverteres til MP3-filer eller andre filformater. Grunden til dette er, at vi anvender sikkerhedsteknologier for at beskytte vores indholdsleverandørers og forfatteres intellektuelle ejendomsrettigheder.

Sidste gang jeg bestilte noget på Audible, fandt jeg ud af, at jeg gravede bogen på cd... så jeg kunne derefter rippe cd'en til MP3... så jeg endelig kan lytte på min telefon! Jeg havde købt to bøger. Den anden - har jeg bare downloadet fra en torrentside, så jeg nemt kan få adgang til MP3-versionen (som er lovlig, da jeg har originalen). Selvfølgelig var det ti år siden, men den DRM situationen har ikke rigtig ændret sig siden da.

Books in English

En kampagne af FSF til bekæmpelse af DRM

Jeg forstår godt, at producenterne ønsker at beskytte deres produktion (som uafhængig forfatter forstår jeg det nok bedre end dem selv). Problemet er, at deres system straffer kunden. Hvis jeg ønsker at piratkopiere en bog, er det ikke så svært at finde den, peer-to-peer siderne er overfyldte med muligheder for downloading! Og den store ironi er, at hvis man piratkopierer, kan man nyde produktet, som man vil, mens man er blokeret overalt, hvis man betaler.

Kort sagt bliver vi straffet, fordi vi har købt et produkt på lovlig vis... Det er det, der er gevinsten. Du kan se problemet, ikke?

Bogbranchen er, ligesom musikbranchen før den, stadig meget følsom og synes at glemme, at den skal tjene sine kunder, men at den i praksis ikke tjener dem. Den tilskynder til piratkopiering af hævngerrighed i stedet for at opmuntre sine kunder.

(Jeg vil ikke gå i detaljer om umuligheden af at læse en bog med et system med stemmesyntese eller endda et problem med restriktioner afhængigt af land... Læg mærke til at Kindle/ Kobo ikke er så meget bedre, når det gælder DRM men deres enkelhed og det faktum, at de er mere brugervenlige, gør noget, der hjælper til at glemme problemet).

Kort sagt, jeg kan ikke rigtig anbefale noget lovligt.

Resuméer af skønlitterære bøger

Vi bør helt sikkert nævne Blinklist på vores liste, som er en applikation og et websted, der gør det muligt at lytte til resuméer af faglitterære bøger.

Hver titel er tilgængelig i form af et resumé i lydformat (15 minutter) eller i tekst, udelukkende på engelsk. Meget praktisk at lytte til engelsk og lære noget, mens du slentrer eller måske mens du er i den offentlige transport (prøv bare at åbne en bog på en travl metrolinje!).

Produktionen af skønlitterære bøger har været ekstremt omfattende i årevis nu, og det er umuligt at følge med i alt. Blinklist hjælper med at imødegå denne strøm af information og gør det muligt hurtigt at bladre i mange bøger.

Books in English

Et skærmbillede af programmet Blinklist

Dette system er endnu mere nyttigt i betragtning af det store antal bøger (jeg tror især bøgerne på iværksætterområdet). Som jeg ser det er det sådan, at forfatteren starter med én god idé, men det første kapitel indeholder alt, mens resten af bogen er gentagelse af det, der allerede er blevet sagt.

Med Blinklist kan man lære noget hver dag, samtidig med at man arbejder på sit engelsk. Hvis jeg kender de mennesker, der læser vores blog godt, tror jeg, at der vil være mange blandt jer, der vil sætte pris på den!

Lad os nu ikke narre os selv - disse resuméer giver dig mulighed for at bladre kort i en bog, så du kan håndtere den lavine af information, der er tilgængelig i vores nuværende verden ... men det er stadig ret overfladisk.

Hvis du ønsker at gå dybere, med alle de fordele, som læsning har at tilbyde (tænke med et klart sind, drage fordel af erfaringerne fra en forfatter, der har taget sig tid til at organisere sine tanker på papiret, til at se tingene i detaljer osv.), vil intet erstatte læsning af den komplette version af en god bog.

Blinklist er dog stadig et glimrende redskab til at opdage.

Blinklist, resuméer af over 2.000 fagbøger.

Hvor kan du købe bøger på engelsk?

Atlæse på papir giver altid en vis fornøjelse, som vi simpelthen ikke kan få fra en kold skærm, uanset hvor praktisk teknologien er blevet (især til at gemme visse passager).

Online

Det er endnu en gang svært ikke at nævne Amazon, uanset om det er det amerikanske websted, det domæne, der anvendes i dit land, eller en af de mange regionale varianter (Storbritannien, Tyskland, Italien...)

Bøgerne bliver mere og mere tilgængelige i hele verden på samme tid, så du kan bare bestille på det nærmeste websted. Hvis du virkelig har lyst, kan du også bestille fra et amerikansk websted, men husk, at det typisk tager mellem 2 og 4 uger, afhængigt af forsendelsen til udlandet.

Det, der adskiller Amazon fra konkurrenterne, er deres udvalg og kvalitet af kundekommentarer samt deres følelse af uovertruffen kundesupport.

Hvis der er nogle uafhængige muligheder, du vil anbefale, så lad os endelig vide det!

Offline

Tja, ja, før internettet gik folk i butikker for at købe ting. Og der er stadig nogle få små boghandlere, som har modstået invaderne.

Næsten alle storbyer har et engelsk specialbibliotek. Kig efter English bookshop i den by, som interesserer dig, og du burde kunne finde et.

Books in English

Okay, så hvad har du brug for? Bøger, masser af bøger ...

➤ Søg efter "engelsk boghandel" på Google Maps.

Jeg håber, at jeg har besvaret dine spørgsmål om, hvor du kan finde bøger på engelsk. Nu er det op til dig at finde de bedste! Udforsk, læs og opdag bøger på engelsk ... Tilpas dem til din smag og din måde at lære på. Jeg håber, at de vil tage en stor plads i dit liv!

Se også

Vi har lige set, hvor man kan finde bøger på engelsk. Nu vil du sikkert gerne have nogle tips til, hvordan man læser på engelsk, så se her:

  • Læsning på engelsk - Hvad skal din første bog være? Hvor kan du finde tosprogede bøger? Hvilke værktøjer kan du bruge til at hjælpe dig med at læse på engelsk, online, på internettet? Og mange flere tips om læsning, som du vil elske og som vil hjælpe dig med at forbedre dit engelsk!
Profile picture for Fabien Snauwaert

Fabien Snauwaert

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: November 2, 2021, 4:45 pm