[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
  • Correct your pronunciation in English
  • Learn sentences from daily life
  • Memorize for good
  • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Електронни книги, аудиокниги, хартиени книги...

Къде можете да намерите книги на английски език? 📘

Read this article in English: Where can you find books in English? 📘.

Четенето на английски език е страхотно, но къде можете да намерите книги на английскина език, независимо дали става дума за електронни книги, хартиени книги или аудиокниги?

И къде можете да намерите безплатен или платени книги? Днес ще получите някои страхотни препоръки, така че можете да прекарате времето си четене на английски език, а не да го харчат за търсене на ресурси.

Къде мога да изтегля книги на английски език?

Имате две възможности за изтегляне-или книга (електронни книги) или аудиокнига.

Къде можете да намерите електронни книги?

Безплатни електронни книги

За да се изтегляне на книги на английски език безплатно и законно, най-добрият вариант е уебсайт Project Gutenberg. Този проект събира книги, които са били обществено достояние от 1971 г. насам! Те ги дигитализират и след това ги предлагат за свободно изтегляне.

⚠️ Внимание! Сайтът е базиран в САЩ и тъй като правата на авторите не са еднакви навсякъде, книгата, която вече е обществено достояние в Съединените щати, всъщност не може да бъде обществено достояние във вашата страна и следователно е забранена за изтегляне. Това очевидно не е много практично, но какво можете да направите? За да обобщим-ако искате да сте сигурни, че спазвате закона, трябва да погледнете датата на публикуване на книгата в собствената си страна.

Books in English

Уебсайт Project Gutenberg, къде да намерите електронни книги на английски език

Предвид естеството на проекта, Project Gutenberg предлага основно класика в литературата. В техните топ 100 на най-популярните книги можете да намерите книгата на Джейн Остин Pride and Prejudice, Луис Карол Alice in Wonderland, Мери Шели Frankenstein и дори Kama Sutra... което предполага, че има малко нещо за всеки вкус!

Много книги не са супер скорошни, но са се доказали като класика. Бихме могли да наречем и Книгата на Марк Твен Machiavelli, Кафка, Оскар Уайлд, Хърбърт Уелс... и куп други!

От техническа гледна точка книгите се предлагат в следните формати: HTML, EPUB, Mobi/ Kindle, PDF и обикновен текст, което гарантира , че можете да ги използвате на почти всяко устройство, компютри, телефони, таблети и т. н.!

Проектът Гутенберг, повече от 54 000 електронни книги са обществено достояние.

Платени електронни книги

Да имаш безплатни неща е страхотно, но ако искаш нещо по-свежо, ще трябва да отвориш портфейла си. Къде можете да си купите книги на английски език за изтегляне?

Най-популярният вариант е изрично Amazon тя Kindle. Голямо предимство Amazon има несравнимо разнообразие от коментари на клиенти на техния американски сайт, Amazon.com Наличието на толкова много мнения ще ви помогне да направите своя избор, докато фактът, че Amazon най-много голяма библиотека в света прави американския гигант непобедим.

Books in English

Книги на английски език за Kindle

Малък трик, който използвам няколко пъти месечно: разгледайте английските книги на американския сайт и се наслаждавайте на огромния брой коментари, оставени от клиентите. След това, след като намерите любимата си книга, редактирайте адреса на страницата: заменете .com кодът на вашата страна. Например, ако сте от Испания, това ще бъде .es, и ако сте от Русия, това ще бъде .ru. Това ще ви отведе до версията на сайта във вашата страна и ще можете да получите извлечение от вашия сайт. Kindle.

Можете също така да отидете директно на Amazonадрес във вашата страна и неговата Kindle раздел, след това кликнете върху" Книги на английски език", но имайте предвид, че няма много критики.

Ако предпочитате избягвам Amazon, друга голяма възможност за закупуване на електронни книги на английски език е Kobo. Kobo името на различните електронни четци е подобно на Kindle и, сайт, който можете да използвате, за да купуват книги за Kobo това е Kobo.com♪

Amazon.com, повече от 1,4 милиона електронни книги

Kobo.com, книга

Къде можете да намерите аудиокниги

Четенето е хубаво нещо, но работя над разбирането на слуха (и практикувайте английски в обществения транспорт) още по-добре! Аудиокниги на английски език ще ви помогне да постигнете голям напредък в изучаването на английски език-без значение дали го смятате за езика на Шекспир или Бритни Спиърс!

Безплатни аудиокниги

Нека започнем с безплатните ресурси.

LoyalBooks (по-рано известен като BooksShouldbeFree)- това е колекция от аудиокниги на английски език, които са на публичен достъп. Тези аудиокниги са записани от доброволци по проекта Librivox от книгите, които са обществено достояние (ср. Project Gutenberg горе).

Книгите са представени в MP3 формат, и на сайта под всяка аудиокнига можете да намерите връзки към безплатни версии на електронни книги, които ще ви позволят проследяване аудиокнига на английски език с текст. Това е изключително практично да се преквалифицира четене на английски език след години, прекарани в училище с лоши навици.

Books in English

Сайт LoyalBooks

Точно както за Project Gutenberg пред нас е цяла колекция от класики. Повечето от тях са Художествена литература, но можем да намерим и някои известни имена като Хенри Дейвид Торо Walden или Чарлз Дарвин. On the Origin of Species.

За ваше сведение, разказвачи от цял свят. Можете да проверите таблица с акценти на разказвачите или може би, тези басни на Езоп, записани в различни акценти от цял свят (втори том налице).

ЗА ВАШЕ СВЕДЕНИЕ, LoyalBooks или Libribox имат повече или по-малко същото съдържание. Книгите са записани от доброволци за Librivox, докато сайтът LoyalBooks може би е по-лесен за използване и позволява лесен достъп до версията на книгата.

LoyalBooks, повече от 7000 аудиокниги и електронни книги са обществено достояние.

Librivox, повече от 11 000 аудиокниги в публичното пространство.

Платени аудиокниги

Най-големият продавач на аудиокниги-той Audible, компанията на Amazon. Основният им конкурент е Kobo, който споменахме по-рано, който също предлага аудио. За съжаление, не бих препоръчал нито едното, нито другото.

Говори бомбастично

В момента всички аудиокниги се продават в защитен формат с DRM Това означава, че когато купувате книга от всяка компания, можете да я прочетете само на собствения си софтуер . Audible или Kobo.

Искате ли да слушате книгата си с друг софтуер? Искате ли да го конвертирате в друг формат? Искате ли да го използвате на устройство, което не поддържа техния софтуер? Е, не можеш.

(Ако искате да пропуснете моята тирада, преминете към следващата секция).

Или, както се казва в помощната страница на Audible:

Мога ли да конвертирам моите аудиокниги в MP3 файлове?

За съжаление, аудио файлове не могат да бъдат превърнати в MP3 или друг файлов формат. Причината за това е, че използваме технологии за сигурност, за да защитим правата на интелектуална собственост на нашите доставчици на съдържание и автори.

Последният път, когато поръчах нещо от Audible, Открих, че гравирам книга на компактдиск... за да мога да копирам компактдиска в MP3... за да мога най-накрая да слушам на телефона си! Купих две книги. Второ-току-що изтеглих от торента, за да получа лесен достъп до MP3 версията (което е законно, тъй като имам оригинала). Разбира се, това беше преди десет години, но DRM оттогава ситуацията почти не се е променила.

Books in English

Кампания за FSF борба с DRM

Разбирам, че производителите искат да защитят продуктите си (като независим автор вероятно разбирам това по-добре от тях). Проблемът е, че тяхната система наказва клиента. Ако искам да пиратствам книга, не е толкова трудно да я намеря., peer-to-peer сайтовете са претъпкани с опции за изтегляне! И голямата ирония е, че ако сте пират, можете да се насладите на продукта по начина, по който искате докато ако плащате, Вие сте блокирани от всякъде.

За да обобщим, ние наказани за закупуване на продукта законно... Това е печалбата. Виждате проблема, нали?

Книжната индустрия, подобно на музикалната, все още е много чувствителна и изглежда забравя, че трябва да обслужва клиентите си, но на практика ги разочарова. Той насърчава пиратството от чувство за отмъщение, вместо да насърчава клиентите си.

(Няма да навлизам в подробности за невъзможността да прочета книга с вокална система за синтез или дори за проблема с ограничаването в зависимост от страната... Моля, имайте предвид, че Kindle/ Kobo не е много по-добре, когато става въпрос за DRM но тяхната простота и фактът, че те са по-лесни за използване, помагат да се забрави проблемът.)

Накратко, не мога да препоръчам нищо легитимно.

Резюме на популярни книги

Определено трябва да споменем Blinklist в нашия списък, който е приложение и уеб сайт, които позволяват слушайте резюмета на популярни книги.

Всяко заглавие е достъпно като резюме в аудио формат (15 минути) или текст, изцяло на английски език. Много практично е да слушате английски и да научите нещо, докато се разхождате или може би в обществения транспорт (просто опитайте да отворите книга на оживена линия на метрото!).

Производството на научно-популярни книги е изключително богато от години и е невъзможно да се следи всичко. Blinklist помага да се справи с този поток от информация и позволява бързо разглеждате много книги.

Books in English

Екранна снимка на приложението Blinklist

Тази система е още по-полезна, като се има предвид големият брой книги (вярвам, особено в областта на предприемачеството). По мое мнение, авторът започва с една добра идея, но първата глава съдържа всичко, докато останалата част от книгата е повторение на това, което вече беше казано.

С Blinklist, можете да научете нещо всеки ден, докато работите върху английския си език. Ако познавам добре хората, които четат нашия блог, мисля, че сред вас ще има много хора, които ще го оценят!

Сега нека не се заблуждаваме - тези резюмета ви позволяват да прегледате накратко книгата, за да можете да се справите с лавината от информация, налична в нашия съвременен свят... но това все още е доста повърхностно.

Ако искате да отидете по-дълбоко, с всички предимства, които може да предложи четене (мислете с ясен ум, Възползвайте се от опита на автора, който е прекарал времето си, за да организира мислите си на хартия, да види нещата в детайли и т.н.), нищо няма да замени четенето на пълната версия на забележителната книга.

Blinklist въпреки това, това все още е чудесен инструмент за откриване.

Blinklist, резюмета на над 2000 научно-популярни книги.

Къде мога да купя книги на английски език?

Четене на хартия винаги носи определено удоволствие, което просто не можем да получим от студения екран, без значение колко практична е технологията (особено за запазване на определени пасажи).

Линия

Още веднъж е трудно да не споменем Amazon, независимо дали става дума за американски сайт, домейн, използван във вашата страна, или един от многото му регионални варианти (Великобритания, Германия, Италия...)

Книгите стават все по-достъпни по целия свят едновременно, така че можете просто да ги поръчате на най-близкия сайт. Ако наистина искате, можете да поръчате и от американски уебсайт, но имайте предвид, че обикновено отнема от 2 до 4 седмици, в зависимост от доставката в чужбина.

Какви Комплекти Amazon освен конкуренцията, това е разнообразие и качество на коментарите на клиентите, както и чувството им за ненадмината поддръжка на клиентите.

Ако има някакви независими опции, които бихте препоръчали, моля, уведомете ни!

Извън мрежата

Да, преди интернет хората ходеха на пазар. И все още има няколко по-малки книжарници, които са се съпротивлявали на нашествениците.

Почти всеки голям град има специализирана английска библиотека. Търся English bookshop в града, който ви интересува и трябва да можете да го намерите.

Books in English

Добре, какво искаш? Книги, много книги...

Потърсете "английска книжарница" в Google Карти.

Надявам се, че отговорих на вашите въпроси за това къде да намеря книги на английски език. Сега, от вас зависи да намерите най-добрите от тях! Разгледайте, прочетете и открийте книги на английски език... Адаптирайте ги към вашите вкусове и начин на учене. Надявам се, че те ще заемат голямо място в живота ви!

Вижте също

Току-що видяхме къде могат да се намерят книги на английски език. Сега със сигурност ще искате някои съвети как да четете на английски, така че проверете това:

  • Четене на английски език-каква трябва да бъде първата ви книга? Къде можете да намерите двуезични книги? Какви инструменти можете да използвате, за да ви помогне да четете на английски език, онлайн, Онлайн? И още много съвети за четене, които ще ви харесат и ще ви помогнат да подобрите английския си език!
Profile picture for Fabien Snauwaert

Fabien Snauwaert

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: May 20, 2021, 10:52 am