[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
 • Correct your pronunciation in English
 • Learn sentences from daily life
 • Memorize for good
 • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Cum să vă îmbunătățiți accentul american 🇺 🇸

Cum să vă îmbunătățiți pronunția în limba engleză? 🎤

Doriți să vă îmbunătățiți accentul englezesc? Astăzi, vă vom arăta cele mai bune modalități de a vă îmbunătăți pronunția în limba engleză!

Vorbind ca un vorbitor nativ nu este o sarcină ușoară. Suna ca unul ia o mulțime de muncă. Deci, vom explora cele mai bune căi pentru a îmbunătăți pronunția în limba engleză și cum să vorbești engleza cu un accent bun folosind câteva exerciții de pronunție.

Fundamentul unei pronunții bune în limba engleză

În primul rând, să aruncăm o privire la elementele cheie pe care ar trebui să le cunoașteți pentru a avea o pronunție bună în limba engleză. Sunt trei.:

How to improve your pronunciation in English
Construiți o fundație în fonetică engleză!

Stresul cuvântului

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți atunci când verificați pronunția unui cuvânt din dicționar este să vedeți ce silabă este subliniată. Aceasta se numește word stress în engleză.

Nu toate limbile au accentuat silabele și, prin urmare, mulți cursanți tind să neglijeze acest aspect și nu îl verifică. Unii oameni subliniază în mod natural ultimele silabe, în timp ce alții subliniază întotdeauna prima. Acesta este modul în care limba noastră maternă ne poate afecta engleza și este o greșeală obișnuită. Acesta este principalul motiv pentru care încă vorbești cu un accent străin! În limba engleză, cu toate acestea, stresul cuvânt variază foarte mult și contribuie foarte mult la înțelegere de un cuvânt.

Poate fi chiar cazul în care, dacă articulăm un cuvânt prost, dar subliniem încă silaba corectă, partenerul nostru de conversație ne va înțelege. În timp ce, dacă supra-articulăm și neglijăm complet stresul cuvântului, acest lucru va face dificil de înțeles.

În fonetică, cuvântul stres este arătat de acest simbol (care arată ca un apostrof) : '. Este plasat înaintea silabei stresate. Iată câteva exemple de cuvinte comune, pe care elevii tind să le pronunțe incorect:

 • ACtion /'æk·ʃən/
 • OPtion /ˈɑp·ʃən/
 • SIlence /ˈsaɪ·ləns/
 • diRECtion /dɪˈrɛk·ʃən/

În limba engleză, stresul cuvântului poate fi uneori chiar singura diferență între un substantiv și un verb. Compară:

 • RECord /ˈɹɛk·ɝd/ (ca un record mondial)
 • to reCORD /ɹɪˈkɔɹd/ (faceți o înregistrare a ceva)

Putem observa că stresul cuvântului are un impact nu numai asupra intonației, puterii și lungimii unei silabe, ci și asupra articulării sale.

Stresul cuvântului poate fi, de asemenea, singura diferență între un adjectiv și un verb:

 • PERfect /ˈpɝ·fɪkt/ = ideal, fără cusur
 • to perFECT /pɝˈfɛkt/ = pentru a face perfect

Pentru că este un subiect atât de important în Pronunția în limba engleză, pregătim un întreg articol despre regulile pentru stresul cuvintelor.

Articulație

Ruperea unui cuvânt pentru a analiza fiecare dintre sunetele sale este esențială pentru a învăța să-l pronunți bine. Concentrați-vă pe sunetele care nu există în limba dvs., deoarece acestea vor tinde să fie cele mai grele. Descoperiți-ne infografic al tuturor sunetelor din engleza americană!

Când ne facem timp pentru a identifica sunetele în limba engleză care nu există în propria noastră limbă, scade riscurile de a face o greșeală jenantă! Aceasta poate fi diferența dintre A comanda o mare Coke (băutura acidulată) și cere o mare cock (penis).

De exemplu, nu am fost conștient de existența așa-numitei TH sunet de ani de zile până când am aflat despre Alfabetul Fonetic Internațional (sau IPA). Acest lucru înseamnă că am petrecut aproximativ 8 ani vorbind limba engleză, fără să știe chiar toate sunetele sale... destul de jenant, știu. Dar poți învăța din greșelile mele!

Pe scurt, analiza sunetelor care constituie cuvinte este o cheie în studiile tale. Să luăm un exemplu cu cuvântul "thought /θɔt/".

Putem vedea imediat că pronunția acestui cuvânt este foarte diferită de ortografia sa, așa că să ne uităm puțin mai atent:

 • Vedem că este compus din trei foneme:
  • /θ/ ;
  • /ɔ/ ; și
  • /t/
  • în timp ce GH este tăcut.
 • Dintre toate acestea, cea care nu există în majoritatea limbilor este "θ" !

Acest tip de exercițiu de rupere a unui cuvânt se numește chunking și este fundamentul pentru o învățare bună. Vă permite să înțelegeți modul în care limba engleză este de fapt pronunțată și să începeți să o vorbiți cu un accent mai bun și, astfel, cu mai multă încredere.

Deci, concentrați-vă eforturile asupra acestor sunete, nu vă fie frică să exagerează la început până te obișnuiești. Cu timpul, va deveni un obicei și veți ști cum să pronunți chiar și cele mai grele cuvinte!

How to improve your pronunciation in English
Pentru a înțelege cum să spui un cuvânt, rupe-l în bucăți.

Stresul propoziției

Odată ce ați examinat cuvânt, puteți urca pe scară pentru a vă concentra pe pasul următor-propoziția. Mulți cursanți sunt conștienți de stresul cuvintelor, dar nu știu multe despre stresul propoziției. Este cazul pentru tine?

Trebuie să fii atent cu stresul propoziției, pentru că te va ajuta să începi să vorbești mai natural, mai precis și să treci de la a vorbi ca un ro-bot pentru a vorbi fluent și natural!

Deci, de unde începi? Iată primele reguli pe care trebuie să le cunoașteți pentru a fix pronunția dumneavoastră de propoziții întregi în limba engleză:

 • Întotdeauna subliniem cel puțin un cuvânt în fiecare propoziție, dar nu toate cuvintele.
 • Am pus accentul pe content words, adică cuvintele care dau principalele informații.
 • Punem accentul pe noile informații.

Aplicarea acestor reguli vă va ajuta să vă îmbunătățiți accentul în limba engleză!

How to improve your pronunciation in English
Îmbunătăți pronunția în limba engleză și nu obține această expresie de la partenerii de conversație din nou!

Tehnici de îmbunătățire a pronunției în limba engleză

Ai deja Fundația. Acum, să vedem câteva modalități de a pune acest lucru în practică pentru a vă îmbunătăți pronunția în limba engleză, chiar dacă în prezent nu sunteți într-un mediu de limbă engleză.

Aflați IPA

Deoarece în IPA fiecare simbol corespunde unui singur sunet, veți ști întotdeauna cum să pronunți cuvintele cu certitudine. Nu mai haos cauzate de sistemul de ortografie confuz!

Una dintre cele mai bune modalități de a învăța IPA este prin utilizarea noastră document interactiv. Are audio, toate sunetele limbii engleze americane generale și o listă de cuvinte de exemplu! Tot ce trebuie să faceți este să faceți clic pe sunet pentru a-l auzi.

Ascultați o carte audio și citiți în același timp

Dacă vă place lectură, cărți de hârtie și e-carti poate fi un instrument extraordinar pentru a vă ajuta să practica pronunția engleză. Ascultare și lectură în același timp vă va ajuta să vă obișnuiți cu pronunția, accentul și diferențele dintre modul în care vorbim și modul în care scriem în limba engleză.

Acesta este un exercițiu care vă va ajuta înțelegeți mai bine și pronunță mai bine engleza!

Citiți mai departe Kindle

Avantajul enorm al utilizării unui Kindle (sau e-cititori în general) este că au dicționare integrate! Acest lucru vă permite să verificați sistematic pronunția cuvintelor - rapid și ușor.

Când citiți și întâlniți un cuvânt pe care nu-l înțelegeți sau un cuvânt pe care îl nu sunt sigur cum se pronunță, puteți pur și simplu să faceți clic pe ea și să vedeți definiția și transcrierea acesteia.

Citirea acestui mod în limba engleză este una dintre cele mai bune modalități de a vă îmbogăți vocabularul, corectând în același timp pronunția și bucurându-vă de conținutul gustului dvs.! Nu sunteți sigur ce să citiți? Check out alegerile noastre de top pentru cărți în limba engleză!

Studiul foneticii articulare

Cum pronunță exact limba engleză vorbitorii nativi din SUA, Marea Britanie sau alții? Fiți atenți la modul în care buzele, gura și limba lor se mișcă atunci când vorbesc. Identificarea de unde provine un sunet este foarte util și vă ajută să învățați cum să o articulați. Aceasta este ceea ce numim fonetică articulatorie.

How to improve your pronunciation in English
Îmbunătățiți pronunția în limba engleză cu fonetica articulatorie

Înregistrați-vă

Înregistrați-vă în timp ce vorbiți limba engleză, pronunțând un singur cuvânt sau chiar un singur sunet. 📼

Utilizați video, în loc de doar înregistrări audio, astfel încât să puteți auzi nu numai vocea, dar, de asemenea vezi cum îți miști gura. Comparați acest lucru cu vorbitorii nativi. Când comparați cele două versiuni una lângă alta, devine mai ușor de identificat ceea ce nu sună corect și pentru a practica apoi articularea corectă în limba engleză. Verificați poziția gurii, mișcarea limbii și unde puneți stresul.

Joacă cu Siri

Un exercițiu pentru a vă ajuta să pronunți mai bine engleza este să Testează-ți pronunția în engleză și a vedea dacă articula suficient de clar este de a utiliza Siri, Google assistant sau oricare alt sistem de recunoaștere vocală. Dă-i ordine! Încercați să apelați pe cineva sau să deschideți aplicația preferată în limba engleză. Dacă funcționează, trebuie să fii pe drumul cel bun!

... dar nu vă faceți griji prea mult dacă Siri nu vă înțelege întotdeauna! Este o bucată de software care nu este încă perfect. Există chiar și anumite dialecte engleze pe care Siri le găsește greu de prins:

Accentul scoțian este notoriu pentru a fi dificil pentru a înțelege!

Utilizați aceste tehnici, practicați în mod regulat și veți stăpâni pronunția în limba engleză în cel mai scurt timp!

Lucrați pe limba engleză vorbită cu o soluție completă

Pentru a economisi timp și a practica mai multă engleză într-un mod organizat, utilizați Click & Speak, cursul nostru de învățare a limbii engleze, care combină tot ce aveți nevoie pentru a învăța limba engleză cu o pronunție bună:

🎧 audio peste tot

🔣 transcrieri fonetice

✔️ înregistrări de înaltă calitate

🤩 o mulțime de conținut
... și mult mai mult!

Cu Click & Speak, să verificați pronunția cuvintelor imediat, în timp ce învățați cu conținut plin de viață!

Vezi și

Sper că acest articol v-a ajutat să vă faceți o idee mai bună despre ce trebuie să faceți pentru a vă îmbunătăți pronunția în engleză! Dacă doriți să vă continuați studiile pe această temă, consultați următoarele resurse:

 • În Alfabetul Fonetic Internațional pentru a învăța cu ușurință pronunția tuturor sunetelor din engleza americană.
 • Faceți Clic Pe & Vorbește pentru a vă exersa limba engleză într-un mod organizat, înțelegeți limba vorbită, corectați accentul și acoperiți tot vocabularul și gramatica de care aveți nevoie pentru a deveni fluent. După ce ați terminat antrenamentul, nu veți mai avea nevoie de ajutorul limbii materne!
Profile picture for Dimitar Dimitrov

Dimitar Dimitrov

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: April 10, 2021, 9:54 am