[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
 • Correct your pronunciation in English
 • Learn sentences from daily life
 • Memorize for good
 • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Miten parantaa amerikkalaista aksenttia 🇺🇸🇸

Miten parantaa ääntämistäsi englanniksi? 🎤

Haluatko parantaa englannin aksenttiasi? Tänään näytämme sinulle parhaat tavat parantaa ääntämistäsi englanniksi!

Äidinkielen tavoin puhuminen ei ole helppo tehtävä. Sellaiselta kuulostaminen vaatii paljon työtä. Tutustumme siis parhaisiin tapoihin parantaa ääntämistäsi englanniksi ja siihen, miten puhua englantia hyvällä aksentilla käyttämällä muutamia ääntämisharjoituksia.

Hyvän ääntämisen perusta englanniksi

Tarkastellaan ensinnäkin niitä keskeisiä tekijöitä, jotka sinun on hyvä tietää, jotta sinulla olisi hyvä ääntäminen englanniksi. Niitä on kolme:

How to improve your pronunciation in English
Rakenna perusta englannin fonetiikassa!

Sanan painotus

Kun tarkistat sanan ääntämisen sanakirjasta, sinun on ensimmäiseksi tarkistettava, mikä tavu on korostettu. Tätä kutsutaan englanniksi word stress.

Kaikissa kielissä ei ole korostettuja tavuja, ja siksi monilla oppijoilla on taipumus laiminlyödä tämä näkökohta eivätkä he tarkista sitä. Jotkut ihmiset korostavat luonnostaan viimeisiä tavuja, kun taas toiset korostavat aina ensimmäistä tavua. Näin äidinkielemme voi vaikuttaa englannin kieleemme, ja se on yleinen virhe. Tämä on pääsyy siihen, miksi puhut edelleen vieraalla aksentilla! Englannin kielessä sanojen painotus kuitenkin vaihtelee paljon ja vaikuttaa suuresti sanan ymmärtämiseen.

Voi jopa käydä niin, että jos artikuloimme sanan huonosti, mutta painotamme silti oikeaa tavua, keskustelukumppanimme ymmärtää meidät. Kun taas jos artikuloimme liikaa ja laiminlyömme sanan korostuksen kokonaan, tämä vaikeuttaa ymmärtämistä.

Foneettisesti sanan painotus osoitetaan tällä symbolilla (joka näyttää apostrofilta) : '. Se sijoitetaan korostetun tavun eteen. Seuraavassa on joitakin esimerkkejä yleisistä sanoista, jotka oppijat yleensä ääntävät väärin:

 • ACtion /'æk·ʃən/
 • OPtion /ˈɑp·ʃən/
 • SIlence /ˈsaɪ·ləns/
 • diRECtion /dɪˈrɛk·ʃən/

Englannin kielessä sanan painotus voi joskus olla jopa ainoa ero substantiivin ja verbin välillä. Vertaa:

 • RECord /ˈɹɛk·ɝd/ (kuten maailmanennätys)
 • to reCORD /ɹɪˈkɔɹd/ (tehdä tallennus jostakin)

Voimme huomata, että sanan painotus vaikuttaa paitsi tavun intonaatioon, voimakkuuteen ja pituuteen myös sen artikulaatioon.

Sanan painotus voi myös olla ainoa ero adjektiivin ja verbin välillä:

 • PERfect /ˈpɝ·fɪkt/ = ihanteellinen, virheetön
 • to perFECT /pɝˈfɛkt/ = tehdä täydelliseksi

Koska se on niin tärkeä aihe englannin ääntämisessä, valmistelemme kokonaisen artikkelin sanapainon säännöistä.

Artikulaatio

Sanan hajottaminen ja sen jokaisen äänteen analysoiminen on tärkeää, jotta voit oppia ääntämään sen hyvin. Keskity äänteisiin, joita ei ole omassa kielessäsi, sillä ne ovat yleensä vaikeimpia. Tutustu infograafiimme kaikista amerikanenglannin äänteistä!

Kun otamme aikaa tunnistaa englannin äänteet, joita ei ole omassa kielessämme, se pienentää nolon virheen tekemisen riskiä! Tämä voi olla ero sen välillä, tilataanko iso Coke (kuohujuoma) vai pyydetäänkö iso cock (penis).

En esimerkiksi tiennyt niin sanotun TH -äänteen olemassaolosta vuosikausiin, ennen kuin tutustuin kansainvälisiin foneettisiin aakkosiin (eli IPA:han). Tämä tarkoittaa, että olin puhunut englantia noin kahdeksan vuotta tuntematta edes kaikkia sen äänteitä... aika noloa, tiedän. Mutta voitte oppia virheistäni!

Lyhyesti sanat muodostavien äänteiden analysointi on keskeinen askel opiskelussasi. Otetaan esimerkki sanasta "thought /θɔt/".

Näemme heti, että tämän sanan ääntäminen eroaa suuresti sen oikeinkirjoituksesta, joten katsotaanpa hieman tarkemmin:

 • Näemme, että se koostuu kolmesta foneemista:
  • /θ/ ;
  • /ɔ/ ; ja
  • /t/
  • kun taas GH on äänetön.
 • Kaikista näistä se, jota ei useimmissa kielissä ole, on "θ"!

Tällaista sanan hajottamisen harjoitusta kutsutaan chunking ja se on hyvän oppimisen perusta. Sen avulla voit ymmärtää, miten englanti todella lausutaan, ja alkaa puhua sitä paremmalla aksentilla ja siten itsevarmemmin.

Keskity siis näihin äänteisiin, älä pelkää liioitella alussa, kunnes totut siihen. Ajan myötä siitä tulee tapa, ja osaat lausua vaikeimmatkin sanat!

How to improve your pronunciation in English
Ymmärtääksesi, miten sana lausutaan, hajota se osiin.

Lauseen korostus

Kun olet tutkinut sanan, voit kiivetä tikapuita ylöspäin ja keskittyä seuraavaan vaiheeseen - lauseeseen. Monet oppijat ovat tietoisia sanojen painotuksesta, mutta eivät tiedä paljonkaan lauseiden painotuksesta. Onko näin sinun kohdallasi?

Sinun on oltava tarkkana lauseen korostuksen kanssa, sillä se auttaa sinua alkamaan puhua luonnollisemmin ja tarkemmin ja siirtymään ro-bot puhumisesta sujuvaan ja luonnolliseen puhumiseen!

Mistä siis aloitat? Tässä ovat ensimmäiset säännöt, jotka sinun on tiedettävä, jotta voit korjata kokonaisten lauseiden ääntämistä englanniksi:

 • Korostamme aina vähintään yhtä sanaa jokaisessa lauseessa, mutta emme kaikkia sanoja.
 • Korostamme content words eli sanoja, jotka antavat päätiedon.
 • Painotamme uutta tietoa.

Näiden sääntöjen soveltaminen auttaa sinua parantamaan aksenttiasi englannissa!

How to improve your pronunciation in English
Paranna ääntämistäsi englanniksi, etkä enää koskaan saa tätä ilmaisua keskustelukumppaneiltasi!

Tekniikat ääntämisen parantamiseksi englanniksi

Sinulla on jo perusta. Katsotaanpa nyt muutamia tapoja, joilla voit soveltaa tätä käytäntöön parantaaksesi englannin ääntämistäsi, vaikka et tällä hetkellä olisikaan englanninkielisessä ympäristössä.

Opettele IPA

Koska IPA:ssa kukin symboli vastaa vain yhtä äännettä, tiedät aina, miten sanat lausutaan varmasti. Ei enää sekavan oikeinkirjoitusjärjestelmän aiheuttamaa kaaosta!

Yksi parhaista tavoista oppia IPA:ta on käyttää interaktiivista asiakirjaamme. Siinä on ääni, kaikki yleisen amerikanenglannin äänteet ja luettelo esimerkkisanoista! Sinun tarvitsee vain klikata ääntä, jotta kuulet sen.

Kuuntele äänikirjaa ja lue samaan aikaan.

Jos pidät lukemisesta, paperiset kirjat ja e-kirjat voivat olla poikkeuksellinen apuväline englannin ääntämisen harjoittelussa. Kuunteleminen ja lukeminen samaan aikaan auttaa sinua tottumaan ääntämiseen, aksenttiin ja eroihin englannin kielen puhumisen ja kirjoittamisen välillä.

Tämä harjoitus auttaa sinua ymmärtämään ja lausumaan englantia paremmin!

Lue eteenpäin Kindle

Valtava etu Kindle (tai e-lukulaitteiden yleensäkin) käytössä on se, että niissä on sisäänrakennetut sanakirjat! Näin voit tarkistaa sanojen ääntämisen järjestelmällisesti - nopeasti ja helposti.

Kun luet ja törmäät sanaan, jota et ymmärrä, tai sanaan, jonka ääntämisestä et ole varma, voit yksinkertaisesti klikata sitä ja nähdä sen määritelmän ja transkription.

Tällä tavoin lukeminen englanniksi on yksi parhaista tavoista rikastuttaa sanavarastoasi ja samalla korjata ääntämistäsi ja nauttia sisällöstä makusi mukaan! Etkö ole varma, mitä lukea? Tutustu englanninkielisten kirjojen huippuvalikoimaamme!

Opiskele artikulatorista fonetiikkaa

Miten äidinkieliset puhujat Yhdysvalloista, Isosta-Britanniasta tai muualta ääntävät englantia tarkalleen? Kiinnitä huomiota siihen, miten heidän huulensa, suunsa ja kielensä liikkuvat heidän puhuessaan. Sen tunnistaminen, mistä äänne tulee, on erittäin hyödyllistä ja auttaa sinua oppimaan, miten äänne artikuloidaan . Tätä kutsutaan artikulatoriseksi fonetiikaksi.

How to improve your pronunciation in English
Paranna ääntämistäsi englanniksi artikulatorisen fonetiikan avulla.

Nauhoita itsesi

Nauhoita itsesi, kun puhut englantia ja ääntelet yksittäistä sanaa tai jopa yksittäistä äännettä. 📼

Käytä pelkkien äänitallenteiden sijasta videota, jotta voit paitsi kuulla äänesi, myös nähdä, miten liikutat suutasi. Vertaa tätä natiivien puhujien ääniin. Kun vertaat kahta versiota vierekkäin, on helpompi tunnistaa, mikä ei kuulosta oikealta, ja harjoitella sitten oikeaa artikulaatiota englanniksi. Tarkista suun asento, kielen liike ja se, mihin laitat painotuksen.

Leiki Sirin kanssa

Harjoitus, joka auttaa sinua ääntämään englantia paremmin, on testata englannin ääntämistäsi ja nähdä, artikuloitko tarpeeksi selvästi, on käyttää Siriä, Google-avustajaa tai mitä tahansa muuta puheentunnistusjärjestelmää. Anna sille käskyjä! Kokeile soittaa jollekulle tai avata suosikkisovelluksesi englanniksi. Jos se toimii, olet varmasti oikealla tiellä!

... mutta älä huolehdi liikaa, jos Siri ei aina ymmärrä sinua! Kyseessä on ohjelmisto, joka ei ole vielä täydellinen. On jopa tiettyjä englannin murteita, joita Sirin on vaikea ymmärtää:

Skotlantilainen aksentti on tunnettu siitä, että sitä on vaikea ymmärtää!

Käytä näitä tekniikoita, harjoittele säännöllisesti, ja hallitset englannin ääntämisen hetkessä!

Harjoittele puhuttua englantia yhdellä täydellisellä ratkaisulla

Jos haluat säästää aikaa ja harjoitella enemmän englantia organisoidusti, käytä Click & Speak -harjoitteluamme, jossa yhdistyy kaikki, mitä tarvitset oppiaksesi englantia hyvällä ääntämisellä:

🎧 ääni kaikkialla

🔣 foneettiset transkriptiot

✔️ korkealaatuiset äänitteet

🤩 paljon sisältöä
... ja paljon muuta!

Click & Speak -ohjelmalla voit tarkistaa sanojen ääntämisen heti, samalla kun opit elävän sisällön avulla!

Katso myös

Toivottavasti tämä artikkeli auttoi sinua saamaan paremman käsityksen siitä, mitä sinun on tehtävä parantaaksesi ääntämistäsi englanniksi! Jos haluat jatkaa opintojasi aiheesta, tutustu seuraaviin resursseihin:

 • The International Phonetic Alphabet, jotta voit helposti oppia kaikkien amerikanenglannin äänteiden ääntämisen.
 • Click & Speak, jotta voit harjoitella englantia järjestelmällisesti, ymmärtää puhuttua kieltä, korjata aksenttiasi ja käsitellä kaikkea sanastoa ja kielioppia, jota tarvitset sujuvaan puhumiseen. Harjoittelun päätyttyä et enää tarvitse äidinkielesi apua!
Profile picture for Dimitar Dimitrov

Dimitar Dimitrov

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: November 2, 2021, 6:39 pm