[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
 • Correct your pronunciation in English
 • Learn sentences from daily life
 • Memorize for good
 • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Πώς να βελτιώσετε την αμερικανική προφορά σας 🇺 🇸

Πώς να βελτιώσετε την προφορά σας στα αγγλικά; 🎤

Θέλετε να βελτιώσετε την αγγλική προφορά σας; Σήμερα, θα σας δείξουμε τους καλύτερους τρόπους για να βελτιώσετε την προφορά σας στα αγγλικά!

Μιλώντας σαν φυσικός ομιλητής δεν είναι εύκολο έργο. Ακούγεται σαν να χρειάζεται πολλή δουλειά. Έτσι, θα διερευνήσουμε τους καλύτερους τρόπους για να βελτιώσετε την προφορά σας στα αγγλικά και πώς να μιλούν αγγλικά με μια καλή προφορά, χρησιμοποιώντας μερικές ασκήσεις προφορά.

Η ίδρυση μιας καλής προφοράς στα αγγλικά

Πρώτα απ ' όλα, ας ρίξουμε μια ματιά στα βασικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζετε για να έχετε μια καλή Προφορά στα αγγλικά. Είναι τρεις.:

How to improve your pronunciation in English
Δημιουργήστε ένα ίδρυμα στην αγγλική φωνητική!

Άγχος λέξεων

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν ελέγχετε την προφορά μιας λέξης στο λεξικό είναι να δείτε ποια συλλαβή τονίζεται. Αυτό ονομάζεται word stress στα αγγλικά.

Όχι όλες οι γλώσσες έχουν τονίσει συλλαβές και ως εκ τούτου, πολλοί μαθητές τείνουν να παραμελούν αυτή την πτυχή και να μην το ελέγχουν. Μερικοί άνθρωποι τονίζουν φυσικά τις τελευταίες συλλαβές, ενώ άλλοι τονίζουν πάντα την πρώτη. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο η μητρική μας γλώσσα μπορεί να επηρεάσει τα αγγλικά μας και είναι ένα συνηθισμένο λάθος. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο εξακολουθείτε να μιλάτε με ξένη προφορά! Στα αγγλικά, Ωστόσο, το άγχος λέξη ποικίλλει πολύ και συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην κατανόηση μιας λέξης.

Μπορεί ακόμη και να συμβαίνει αυτό, αν αρθρώσει μια λέξη κακώς, αλλά εξακολουθούμε να τονίσει τη σωστή συλλαβή, συνομιλία εταίρος μας θα μας καταλάβουν. Ενώ αν υπερ-αρθρώσει και παραμελούν λέξη άγχος εντελώς, αυτό θα καταστήσει δύσκολο να κατανοήσουμε.

Στη φωνητική, η λέξη άγχος φαίνεται από αυτό το σύμβολο (που μοιάζει με απόστροφο) : '. Τοποθετείται πριν από την αγχωμένη συλλαβή. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα κοινών λέξεων, τα οποία οι μαθητές τείνουν να προφέρουν εσφαλμένα:

 • ACtion /'æk·ʃən/
 • OPtion /ˈɑp·ʃən/
 • SIlence /ˈsaɪ·ləns/
 • diRECtion /dɪˈrɛk·ʃən/

Στα αγγλικά, το άγχος λέξεων μπορεί μερικές φορές να είναι η μόνη διαφορά μεταξύ ενός ουσιαστικού και ενός ρήματος. Σύγκριση:

 • RECord /ˈɹɛk·ɝd/ (όπως ένα παγκόσμιο ρεκόρ)
 • to reCORD /ɹɪˈkɔɹd/ (κάντε μια καταγραφή κάτι)

Μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι το άγχος λέξεων έχει αντίκτυπο όχι μόνο στον τόνο, τη δύναμη και το μήκος μιας συλλαβής, αλλά και στην άρθρωσή της.

Το άγχος λέξεων μπορεί επίσης να είναι η μόνη διαφορά μεταξύ ενός επίθετου και ενός ρήματος:

 • PERfect /ˈpɝ·fɪkt/ = ιδανικό, άψογο
 • to perFECT /pɝˈfɛkt/ = για να γίνει τέλεια

Επειδή είναι ένα τόσο σημαντικό θέμα στην αγγλική προφορά, ετοιμάζουμε ένα ολόκληρο άρθρο σχετικά με τους κανόνες για το άγχος λέξεων.

Άρθρωση

Το σπάσιμο μιας λέξης κάτω για να αναλύσει κάθε έναν από τους ήχους της είναι απαραίτητο για να μάθει να το προφέρει καλά. Επικεντρωθείτε στους ήχους που δεν υπάρχουν στη δική σας γλώσσα, επειδή αυτοί θα τείνουν να είναι οι πιο δύσκολοι. Ανακαλύψτε μας infographic όλων των ήχων στα αμερικανικά αγγλικά!

Όταν αφιερώνουμε χρόνο για να εντοπίσουμε τους ήχους στα αγγλικά που δεν υπάρχουν στη δική μας γλώσσα, μειώνει τους κινδύνους να κάνουμε ένα ενοχλητικό λάθος! Αυτό μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ της παραγγελίας ενός μεγάλου Coke (το ανθρακούχο ποτό) και ζητώντας ένα μεγάλο cock (πέος).

Για παράδειγμα, δεν γνώριζα την ύπαρξη του λεγόμενου TH ήχος για χρόνια μέχρι να μάθω για το Διεθνές Φωνητικό Αλφάβητο (ή ο ΜΠΒ). Αυτό σημαίνει ότι είχα περάσει περίπου 8 χρόνια μιλώντας αγγλικά χωρίς καν να γνωρίζει όλους τους ήχους της... αρκετά ενοχλητικό, το ξέρω. Αλλά μπορείτε να μάθετε από τα λάθη μου!

Εν ολίγοις, η ανάλυση των ήχων που αποτελούν λέξεις είναι ένα βασικό βήμα στις σπουδές σας. Ας πάρουμε ένα παράδειγμα με τη λέξη "thought /θɔt/".

Μπορούμε να δούμε αμέσως ότι η προφορά αυτής της λέξης είναι πολύ διαφορετική από την ορθογραφία της, οπότε ας δούμε λίγο πιο προσεκτικά:

 • Βλέπουμε ότι αποτελείται από τρία φωνήματα:
  • /θ/ ;
  • /ɔ/ ; και
  • /t/
  • ενώ το GH είναι σιωπηλός.
 • Από όλα αυτά, αυτό που δεν υπάρχει στις περισσότερες γλώσσες είναι "θ" !

Αυτός ο τύπος άσκησης σπάζοντας μια λέξη κάτω ονομάζεται chunking και είναι το θεμέλιο για μια καλή μάθηση. Σας επιτρέπει να καταλάβετε πώς αγγλικά είναι πραγματικά προφέρεται και να αρχίσει να μιλάει με μια καλύτερη προφορά και έτσι, με περισσότερη εμπιστοσύνη.

Έτσι, εστιάστε τις προσπάθειές σας σε αυτούς τους ήχους, μην φοβάστε να υπερβάλλουμε στην αρχή μέχρι να το συνηθίσεις. Με τον καιρό, θα γίνει συνήθεια και θα ξέρετε πώς να προφέρετε ακόμα και τις πιο δύσκολες λέξεις!

How to improve your pronunciation in English
Για να καταλάβετε πώς να πείτε μια λέξη, σπάστε την σε κομμάτια.

Στρες προτάσεων

Μόλις εξετάσετε το λέξη, μπορείτε να ανεβείτε στη σκάλα για να εστιάσετε στο επόμενο βήμα - την πρόταση. Πολλοί μαθητές έχουν επίγνωση του στρες λέξη, αλλά δεν ξέρω πολλά για στρες προτάσεων. Αυτή είναι η περίπτωση για εσάς;

Πρέπει να είστε προσεκτικοί με το άγχος των προτάσεων, γιατί θα σας βοηθήσει να αρχίσετε να μιλάτε πιο φυσικά, πιο συγκεκριμένα, και να πάτε από το να μιλάτε σαν ένα ro-bot στην ομιλία άπταιστα και φυσικά!

Έτσι, από πού ξεκινάτε; Εδώ είναι οι πρώτοι κανόνες που πρέπει να γνωρίζετε για να διορθώστε την προφορά ολόκληρων προτάσεων στα αγγλικά:

 • Τονίζουμε πάντα τουλάχιστον μία λέξη σε κάθε πρόταση, αλλά όχι όλες τις λέξεις.
 • Βάζουμε το άγχος content words, δηλαδή τις λέξεις που δίνουν τις κύριες πληροφορίες.
 • Δίνουμε έμφαση στις νέες πληροφορίες.

Η εφαρμογή αυτών των κανόνων θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την προφορά σας στα αγγλικά!

How to improve your pronunciation in English
Βελτιώστε την προφορά σας στα αγγλικά και μην πάρετε ξανά αυτή την έκφραση από τους συνεργάτες συνομιλίας σας!

Τεχνικές για να βελτιώσετε την προφορά σας στα αγγλικά

Έχετε ήδη τα θεμέλια. Τώρα, ας δούμε μερικούς τρόπους για να το θέσουμε σε εφαρμογή για να βελτιώσουμε την αγγλική προφορά σας, ακόμα κι αν δεν βρίσκεστε σε αγγλόφωνο περιβάλλον.

Μάθετε το IPA

Δεδομένου ότι στο IPA κάθε σύμβολο αντιστοιχεί σε έναν μόνο ήχο, θα γνωρίζετε πάντα πώς να προφέρετε λέξεις με βεβαιότητα. Δεν υπάρχει πλέον το χάος που προκαλείται από το σύστημα σύγχυση ορθογραφία!

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μάθετε το IPA είναι με τη χρήση μας διαδραστικό έγγραφο. Έχει ήχο, όλους τους ήχους της Γενικής αμερικανικά αγγλικά, και μια λίστα με παράδειγμα λέξεις! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε κλικ στον ήχο για να το ακούσετε.

Ακούστε ένα ηχητικό βιβλίο και διαβάστε ταυτόχρονα

Αν σας αρέσει ανάγνωση, τα βιβλία χαρτιού και τα ηλεκτρονικά βιβλία μπορούν να αποτελέσουν ένα εξαιρετικό εργαλείο για να σας βοηθήσουν να εξασκήσετε την αγγλική προφορά σας. Ακούγοντας και ανάγνωση ταυτόχρονα θα σας βοηθήσει να συνηθίσετε στην προφορά, την προφορά και τις διαφορές μεταξύ του τρόπου που μιλάμε και του τρόπου που γράφουμε στα αγγλικά.

Αυτή είναι μια άσκηση που θα σας βοηθήσει καλύτερη κατανόηση και καλύτερα να προφέρετε Αγγλικά!

Διαβάστε παρακάτω Kindle

Το τεράστιο πλεονέκτημα της χρήσης ενός Kindle (ή οι ηλεκτρονικοί αναγνώστες γενικά) είναι ότι έχουν ενσωματωμένα λεξικά! Αυτό σας επιτρέπει να ελέγχετε συστηματικά την προφορά των λέξεων - γρήγορα και εύκολα.

Όταν διαβάζετε και συναντάτε μια λέξη που δεν καταλαβαίνετε ή μια λέξη που είστε δεν είστε σίγουροι πώς να προφέρετε, μπορείτε απλά να κάνετε κλικ σε αυτό και να δείτε τον ορισμό και τη μεταγραφή του.

Διαβάζοντας αυτόν τον τρόπο στα αγγλικά είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιό σας, ενώ, επίσης, τη διόρθωση προφορά σας, και να απολαύσετε το περιεχόμενο του γούστου σας! Δεν είστε σίγουροι τι να διαβάσετε; Ελέγξτε τις κορυφαίες επιλογές μας για βιβλία στα αγγλικά!

Μελετήστε την αρθρωτική φωνητική

Πώς οι γηγενείς ομιλητές από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο ή άλλους προφέρουν ακριβώς Αγγλικά; Δώστε προσοχή στον τρόπο με τον οποίο τα χείλη, το στόμα και η γλώσσα τους κινούνται όταν μιλούν. Προσδιορισμός από πού προέρχεται ένας ήχος είναι πολύ χρήσιμο και σας βοηθά να μάθετε πώς να το αρθρώσετε. Αυτό είναι αυτό που ονομάζουμε αρθρωτική φωνητική.

How to improve your pronunciation in English
Βελτιώστε την προφορά σας στα αγγλικά με αρθρωτική φωνητική

Καταγράψτε τον εαυτό σας

Καταγράψτε τον εαυτό σας ενώ μιλάτε αγγλικά, προφέροντας μια μόνο λέξη ή ακόμα και ένα μόνο ήχο. 📼

Χρησιμοποιήστε βίντεο, αντί μόνο ηχογραφήσεις, ώστε να μπορείτε όχι μόνο να ακούτε τη φωνή σας, αλλά και δείτε πώς κινείς το στόμα σου. Συγκρίνετε αυτό με τους φυσικούς ομιλητές. Όταν συγκρίνετε τις δύο εκδόσεις δίπλα - δίπλα, γίνεται πιο εύκολο να εντοπίσετε τι δεν ακούγεται σωστό και στη συνέχεια να ασκήσετε τη σωστή άρθρωση στα αγγλικά. Ελέγξτε τη θέση του στόματος, την κίνηση της γλώσσας και όπου βάζετε το άγχος.

Παίξτε με το Siri

Μια άσκηση για να σας βοηθήσει να προφέρετε καλύτερα αγγλικά είναι να δοκιμάστε την αγγλική προφορά σας και δείτε αν αρθρώνετε αρκετά καθαρά είναι να χρησιμοποιήσετε το Siri, το Google assistant ή οποιοδήποτε άλλο σύστημα αναγνώρισης φωνής. Δώστε εντολές! Δοκιμάστε να καλέσετε κάποιον ή να ανοίξετε την αγαπημένη σας εφαρμογή στα αγγλικά. Εάν λειτουργεί, πρέπει να είστε στο σωστό δρόμο!

... αλλά μην ανησυχείτε πάρα πολύ αν ο Siri δεν σας καταλαβαίνει πάντα! Είναι ένα κομμάτι λογισμικού που δεν είναι ακόμα τέλειο. Υπάρχουν ακόμη και ορισμένες αγγλικές διαλέκτους που Siri βρίσκει δύσκολο να πιάσει:

Η σκωτσέζικη προφορά είναι διαβόητη για να είναι δύσκολη κατανόηση!

Χρησιμοποιήστε αυτές τις τεχνικές, ασκείστε τακτικά και θα μάθετε την αγγλική προφορά σε χρόνο μηδέν!

Εργαστείτε στα ομιλούμενα αγγλικά σας με μια ολοκληρωμένη λύση

Για να εξοικονομήσετε χρόνο και να εξασκήσετε περισσότερα αγγλικά με οργανωμένο τρόπο, χρησιμοποιήστε Κάντε κλικ και μιλήστε, η εκπαίδευση αγγλικής μάθησης, η οποία συνδυάζει όλα όσα χρειάζεστε για να μάθετε αγγλικά με καλή προφορά:

🎧 ήχος παντού

🔣 φωνητικές μεταγραφές

✔️ εγγραφές υψηλής ποιότητας

🤩 πολύ περιεχόμενο
... και πολλά άλλα!

Με το Click & Speak, μπορείτε να ελέγξετε την προφορά των λέξεων αμέσως, ενώ μαθαίνετε με ζωντανό περιεχόμενο!

Δείτε επίσης

Ελπίζω ότι αυτό το άρθρο σας βοήθησε να πάρετε μια καλύτερη ιδέα για το τι πρέπει να κάνετε για να βελτιώσετε την προφορά σας στα αγγλικά! Αν θέλετε να συνεχίσετε τις σπουδές σας σχετικά με το θέμα, ελέγξτε τους παρακάτω πόρους:

 • Το Διεθνές Φωνητικό Αλφάβητο για να μάθετε εύκολα την προφορά όλων των ήχων στα αμερικανικά αγγλικά.
 • Κάντε Κλικ Στην Επιλογή & Ομιλία για να εξασκήσετε τα αγγλικά σας με οργανωμένο τρόπο, να κατανοήσετε την ομιλούμενη γλώσσα, να διορθώσετε την προφορά σας και να καλύψετε όλο το λεξιλόγιο και τη γραμματική που χρειάζεστε για να γίνετε άπταιστα. Αφού ολοκληρώσετε την εκπαίδευσή σας, δεν θα χρειαστείτε πλέον τη βοήθεια της μητρικής σας γλώσσας!
Profile picture for Dimitar Dimitrov

Dimitar Dimitrov

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: April 10, 2021, 9:54 am