Hogyan lehet javítani az amerikai akcentust 🇺 🇸

Hogyan lehet javítani a kiejtését Angolul? 🎤

Szeretné javítani az angol akcentust? Ma megmutatjuk Önnek a legjobb módszereket a kiejtés angol nyelvű javítására!

Beszél, mint egy anyanyelvi nem könnyű feladat. Úgy hangzik, mint egy vesz egy csomó munka. Tehát megvizsgáljuk a legjobb módokat a kiejtés javítása angol nyelven hogyan kell angolul beszélni egy jó akcentussal néhány kiejtési gyakorlat használatával.

A jó kiejtés alapja Angolul

Mindenekelőtt nézzük meg azokat a kulcsfontosságú elemeket, amelyekről tudnia kell annak érdekében, hogy jó kiejtés legyen angolul. Hárman vannak.:

How to improve your pronunciation in English
Építsen alapot az angol fonetikában!

Szó stressz

Az első dolog, amit meg kell tennie, amikor ellenőrzi a szó kiejtését a szótárban, hogy megnézze, melyik szótagot hangsúlyozzák. Ezt hívják word stress Angolul.

Nem minden nyelv hangsúlyozta a szótagokat, ezért sok tanuló hajlamos elhanyagolni ezt a szempontot, és nem ellenőrzi. Vannak, akik természetesen hangsúlyozzák az utolsó szótagokat, míg mások mindig hangsúlyozzák az elsőt. Így befolyásolhatja anyanyelvünk az angol nyelvünket, és ez egy gyakori hiba. Ez a fő oka annak, hogy még mindig Idegen akcentussal beszélsz! Angolul, azonban, szó stressz sokat változik, nagyban hozzájárul a megértés egy szóra.

Még az is lehet, hogy, ha rosszul fogalmazunk meg egy szót, de még mindig hangsúlyozzuk a helyes szótagot, beszélgetőpartnerünk meg fog érteni minket. Míg ha túl artikuláljuk és teljesen elhanyagoljuk a szó stresszt, ez megnehezíti a megértést.

A fonetikában a stressz szót ez a szimbólum mutatja (ami aposztrófnak tűnik) : '. A hangsúlyozott szótag elé kerül. Íme néhány példa a közös szavakra, amelyeket a tanulók általában helytelenül mondanak ki:

 • ACtion /'æk·ʃən/
 • OPtion /ˈɑp·ʃən/
 • SIlence /ˈsaɪ·ləns/
 • diRECtion /dɪˈrɛk·ʃən/

Angolul a szó stressz néha az egyetlen különbség a főnév és az ige között. Összehasonlítás:

 • RECord /ˈɹɛk·ɝd/ (mint egy világrekord)
 • to reCORD /ɹɪˈkɔɹd/ (készíts egy felvételt valamiről)

Észrevehetjük, hogy a szó stressz hatással van nem csak az intonáció, a hatalom, a hossza egy szótag, hanem a artikuláció.

A szó stressz is lehet az egyetlen különbség a melléknév és az ige között:

 • PERfect /ˈpɝ·fɪkt/ = ideális, hibátlan
 • to perFECT /pɝˈfɛkt/ = hogy tökéletes legyen

Mivel ez egy ilyen fontos téma az angol kiejtésben, egy teljes cikket készítünk a szó stressz szabályairól.

Artikuláció

Egy szó lebontása az egyes hangok elemzéséhez elengedhetetlen ahhoz, hogy megtanuljuk jól kiejteni. Összpontosítson azokra a hangokra, amelyek nem léteznek a saját nyelvén, mert ezek általában a legnehezebbek. Fedezze fel a az összes hang infografikája amerikai angol nyelven!

Amikor időt fordítunk az angol nyelvű hangok azonosítására, amelyek nem léteznek a saját nyelvünkön, csökkenti a kínos hiba elkövetésének kockázatát! Ez lehet a különbség a nagy megrendelés között Coke (a szénsavas ital) és kér egy nagy cock (pénisz).

Például nem tudtam az úgynevezett létezésről TH hang évekig, amíg megtudtam a Nemzetközi Fonetikai Ábécé (vagy az IPA). Ez azt jelenti, hogy körülbelül 8 évet töltöttem angolul, anélkül, hogy tudtam volna az összes hangját... elég kínos, tudom. De tanulhatsz a hibáimból!

Röviden: a szavakat alkotó hangok elemzése kulcsfontosságú a tanulmányokban. Vegyünk egy példát a szóval "thought /θɔt/".

Azonnal láthatjuk, hogy ennek a szónak a kiejtése nagyon különbözik a helyesírásától, ezért nézzünk egy kicsit közelebbről:

 • Látjuk, hogy három fonémából áll:
  • /θ/ ;
  • /ɔ/ ; és
  • /t/
  • míg a GH csendes.
 • Ezek közül az egyik, hogy nem létezik a legtöbb nyelven "θ" !

Ez a fajta gyakorlat a törés egy szót le nevezik chunking és ez az alapja a jó tanulásnak. Ez lehetővé teszi, hogy megértsük, hogy az angol ténylegesen kiejtett, és elkezd beszélni, hogy egy jobb akcentussal, így, több bizalommal.

Tehát összpontosítson erőfeszítéseire ezekre a hangokra, ne féljen túlzás az elején amíg hozzá nem szoksz. Idővel szokássá válik, és tudni fogod, hogyan kell kiejteni még a legnehezebb szavakat is!

How to improve your pronunciation in English
Ahhoz, hogy megértsük, hogyan kell mondani egy szót, bontsuk darabokra.

Mondat stressz

Miután megvizsgálta a szó, akkor mászni a létrán, hogy összpontosítson a következő lépés-a mondat. Sok tanuló tisztában van a szó stressz, de nem tud sokat mondat stressz. Ez a helyzet az Ön számára?

Meg kell, hogy legyen óvatos a mondat stressz, mert ez segít elkezd beszélni természetesebben, pontosabban, hogy menjen a beszéd, mint egy ro-bot folyékonyan és természetesen!

Szóval, hol kezded? Itt vannak az első szabályok, amelyeket tudnia kell annak érdekében, hogy javítsa ki a teljes mondatok kiejtését Angolul:

 • Minden mondatban mindig legalább egy szót hangsúlyozunk, de nem minden szót.
 • Mi tesz a stressz content words, ami azt jelenti, hogy a szavak, amelyek a fő információkat adják.
 • Az új információkra helyezzük a stresszt.

E szabályok alkalmazása segít javítani az angol akcentust!

How to improve your pronunciation in English
Javítsa kiejtését angol nyelven, és soha többé ne kapja meg ezt a kifejezést a beszélgetőpartnereitől!

Technikák a kiejtés angol nyelvű javításához

Már megvan az alapja. Most, nézzük meg néhány módon, hogy ezt a gyakorlatban annak érdekében, hogy javítsa az angol kiejtés, akkor is, ha jelenleg nem egy angol nyelvű környezetben.

Ismerje meg az IPA-t

Mivel az IPA-ban minden szimbólum csak egy hangnak felel meg, mindig tudni fogja, hogyan kell biztosan kiejteni a szavakat. Nincs több káosz okozta zavaros helyesírási rendszer!

Az IPA megtanulásának egyik legjobb módja a mi interaktív dokumentum. Ez a hang, az összes hangok Általános Amerikai Angol, valamint egy listát a példa szavak! Csak annyit kell tennie, hogy rákattint a hangra, hogy hallja.

Hallgassa meg a hangoskönyvet, és olvassa el egyszerre

Ha úgy tetszik olvasás, a papírkönyvek és az e-könyvek rendkívüli eszköz lehet az angol kiejtés gyakorlásában. Hallgatás és olvasás ugyanakkor segít megszokni a kiejtést, az akcentust, és a különbségeket a beszédmód és az angol nyelvű írásmód között.

Ez egy olyan gyakorlat, amely segít jobb megérteni és jobb kiejteni angolul!

Olvass tovább Kindle

A hatalmas előnye, hogy egy Kindle (vagy általában az e-olvasók) az, hogy integrált szótárakkal rendelkeznek! Ez lehetővé teszi, hogy szisztematikusan ellenőrizze a szavak kiejtését-gyorsan és könnyen.

Amikor olvasol, és találkozol egy olyan szóval, amit nem értesz, vagy egy szóval, amit te vagy nem biztos benne, hogyan kell kiejteni, akkor egyszerűen kattintson rá, és látni a meghatározása, átírása.

Az angol nyelvű olvasás az egyik legjobb módja annak, hogy gazdagítsa szókincsét, miközben korrigálja a kiejtését, és élvezze az ízlésének tartalmát! Nem biztos benne, mit kell olvasni? Nézze meg a legjobb választás angol nyelvű könyvek!

Tanulmány artikulációs fonetika

Hogyan kiejtik az angol anyanyelvűek az Egyesült Államokból, az Egyesült Királyságból vagy más nyelvekről pontosan az angol nyelvet? Figyeljetek arra, ahogy az ajkuk, a szájuk és a nyelvük mozog, amikor beszélnek. Azonosítja, honnan származik a hang nagyon hasznos, segít megtanulni, hogyan kell megfogalmazni. Ezt nevezzük artikulációs fonetikának.

How to improve your pronunciation in English
Javítsa kiejtését Angolul artikulációs fonetikával

Rögzítse magát

Jegyezze fel magát, miközben angolul beszél, egyetlen szót vagy akár egyetlen hangot kiejtve. 📼

Használjon videót, csak hangfelvételek helyett, így nem csak a hangját hallja, hanem lásd hogy mozgatod a szád. Hasonlítsa össze ezt az anyanyelvi beszélőkkel. Ha összehasonlítjuk a két változat egymás mellett, ez lesz könnyebb azonosítani azt, ami nem hangzik helyesnek ezután gyakorolja a helyes artikulációt Angolul. Ellenőrizze a száj helyzetét, a nyelv mozgását, valamint azt, hogy hova helyezi a stresszt.

Játszani Siri

Egy gyakorlat, hogy segítsen jobban kiejteni angolul, hogy tesztelje angol kiejtését nézze meg, hogy elég világosan megfogalmazza-e a Siri, a Google assistant vagy bármelyik másik hangfelismerő rendszer használatát. Adja meg a parancsot! Próbáljon meg valakit hívni, vagy nyissa meg kedvenc alkalmazását Angolul. Ha működik, akkor a helyes úton kell lennie!

... de ne aggódj túl sokat, ha Siri nem mindig érti meg! Ez egy darab szoftver, amely még mindig nem tökéletes. Vannak még bizonyos Angol nyelvjárások, amelyeket Siri nehezen fog elkapni:

A skót akcentus hírhedt, hogy nehéz megérteni!

Használja ezeket a technikákat, gyakoroljon rendszeresen, és akkor mester angol kiejtés nincs idő!

Dolgozzon a beszélt angolul egy teljes megoldással

Annak érdekében, hogy időt takaríthat meg, valamint a gyakorlatban több angol szervezett módon, használja Kattintson a & Speak, az angol nyelvtanulás képzés, amely egyesíti mindazt, amire szüksége van ahhoz, hogy angolul Tanuljon jó kiejtéssel:

🎧 audio mindenhol

🔣 fonetikus átiratok

✔️ kiváló minőségű felvételek

🤩 sok tartalom
... és még sok más!

A Click & Speak segítségével azonnal ellenőrizheti a szavak kiejtését, miközben élénk tartalommal tanul!

Lásd még

Remélem, hogy ez a cikk segített abban, hogy jobb képet kapjon arról, hogy mit kell tennie annak érdekében, hogy javítsa kiejtését Angolul! Ha folytatni szeretné tanulmányait a témában, nézze meg a következő erőforrásokat:

 • Az Nemzetközi Fonetikai Ábécé annak érdekében, hogy könnyen megtanulják az összes hang kiejtését az amerikai angol nyelven.
 • Kattints & Beszélj annak érdekében, hogy az angol nyelvet szervezett módon gyakorolhassa, megértse a beszélt nyelvet, javítsa ki az akcentusát, fedje le az összes szókincset és nyelvtant, amelyet folyékonyan kell beszélnie. Miután befejezte a képzést, már nem lesz szüksége anyanyelvének segítségére!
Profile picture for Dimitar Dimitrov

Dimitar Dimitrov

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: April 10, 2021, 9:54 am