[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
  • Correct your pronunciation in English
  • Learn sentences from daily life
  • Memorize for good
  • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Engels leren met YouTube

Engels sprekende YouTubers ▶️

Read this article in English: English speaking YouTubers ▶️.

Engels leren met YouTube - het is zowel effectief als onderhoudend. Ontdek de beroemdste Engelstalige YouTubers!

We kijken allemaal graag naar YouTube-video's - het is uitgegroeid tot een van de meest populaire en invloedrijke media. Maar wist je dat het bekijken van YouTube-video's ook een van de beste technieken kan zijn om je Engels te oefenen? Vandaag gaan we zien hoe je je Engels kunt verbeteren terwijl je ook geniet van YouTube-video's. We zullen ook enkele van de populairste YouTube-kanalen in het Engels bekijken - natuurlijke inhoud gemaakt door Engelstaligen voor Engelstaligen!

Maar let op - we gaan het niet hebben over YouTube-kanalen om Engels te leren, met video's over grammatica of woordenschat - nee! We hebben het over kanalen die Engelstaligen leuk vinden en regelmatig bekijken. Je vraagt je waarschijnlijk af waarom we dat doen...

Waarom zou je YouTube-video's in het Engels bekijken?

Voor mij is YouTube een van de leukste technieken om een taal te leren, maar ook een van de meest efficiënte. Denk er eens over na - dit zijn echte mensen die authentieke woorden, slang, uitspraak en uitdrukkingen gebruiken. Dit is de manier waarop echte mensen die je op straat tegenkomt plegen te spreken. Als je gewend raakt aan de manier waarop youtubers spreken, zul je alle native speakers beter begrijpen.

Het is beter dan een handleiding gebruiken om Engels te leren, waar je alleen woorden en uitdrukkingen kunt vinden die mensen 20 of 30 jaar geleden gebruikten. Talen evolueren zeer snel en als je niet in een Engelstalig land woont, is een van de beste manieren om jezelf bloot te stellen aan het Engels door te lezen en te luisteren naar dezelfde dingen als Engelssprekenden doen.

Ik kan je vertellen dat het dankzij YouTube is dat ik een groot deel van mijn Engels en mijn Frans heb geleerd.

Daarom hebben we besloten om een lijst te maken van Engels sprekende Youtubers die zowel populair als interessant zijn. Ze zullen je in staat stellen om je Engels te verbeteren, terwijl je ook geniet van video's die je graag in je moedertaal zou bekijken.

Er is veel inhoud in dit artikel, dus we raden je aan om het op te slaan in je favorietenlijst, zodat je er elke keer naar terug kunt komen als je een nieuw kanaal wilt ontdekken.

Dus, kies het type video dat je leuk vindt en ontdek de beste YouTube kanalen die je kunt gebruiken om je Engels te oefenen!

Comedy

Dit is ongetwijfeld het meest populaire type van video's. Door grappige video's op YouTube te bekijken, zul je niet alleen goed kunnen lachen, maar ook leren hoe je grapjes maakt in het Engels, woordspelingen maken en meer leren over Engelse humor!

Hier zijn enkele van de populairste komieken op YouTube:

JennaMarbles

Jenna maakt video's die de realiteit laten zien - hoe mensen rijden, douchen of in slaap vallen, bijvoorbeeld. Iedereen kan zich in haar video's vinden!

Shane Dawson

Shane is een YouTuber die challenges doet, vaak praat over samenzweringstheorieën en roddels in de YouTube-wereld. Misschien is het te danken aan zijn gevarieerde inhoud dat hij 20 miljoen abonnees heeft gekregen!

Smosh

Smosh is een groep YouTubers die parodievideo's maken over populaire situaties uit het echte leven, zoals mensen op het internet of in een fastfoodrestaurant, bijvoorbeeld.

Hier is een parodie commercial op rundvlees, bon appétit:

nigahiga

Ryan Higa, ook bekend als nigahiga, de naam van zijn kanaal, maakt humoristische video's waarin vaak de spot wordt gedreven met bepaalde groepen mensen. Bijvoorbeeld, "How to be emo", "How to be a gangster", en zijn meest populaire video "Nice guys":

IISuperwomanII (Canada)

Lilly Singh is geboren in Canada, maar haar ouders komen uit India. Dat is de reden waarom ze veel video's maakt waarin ze haar ouders imiteert en je vaak het Indiase accent kunt horen. Andere populaire video's van haar zijn "Types of XXX", bijvoorbeeld "Types of parents" of "Types of commercials".

Liza Koshy

De reden waarom mensen van Liza Koshy houden is dat ze extreem grappige video's maakt die ook een beetje vreemd zijn! Om je een idee te geven - in een van haar populairste video's laat ze alles zien wat je voor maar één dollar kunt kopen. Ze zingt en danst in het midden van een dollarwinkel - internethumor op zijn best!

AmazingPhil (Engeland)

Phil en zijn vriend Dan doen uitdagingen, zoals het imiteren van planten, het zingen over hagedissen of het tekenen van hun abonnees, bijvoorbeeld. Het is zeker te danken aan de originaliteit van hun inhoud dat ze zijn uitgegroeid tot een van de meest populaire Britse YouTubers!

Joey Graceffa

Joey's video's zijn zeer divers - hij doet uitdagingen, probeert verschillende soorten rare producten uit, muziek en bovenal is hij de gastheer van de YouTube-show Escape The Night, een samenwerking met verschillende YouTubers, die mysterieus en een beetje eng is!

Hier is de eerste aflevering van de show:

Jacksfilms

Jack's humor is zonder twijfel uniek. Hij maakt niet alleen parodie video's, maar ook verschillende segmenten, zoals YIAY (Yesterday I asked you) waar hij foto's, vlaggen, en foto's bewerkt om ze nog grappiger te maken. Een ander segment dat je zou kunnen helpen bij je studie Engels heet Your grammar sucks, waarin hij commentaren voorleest met gênante fouten die nergens op slaan.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=68&v=AEmPk7uAQ34&feature=emb_title&ab_channel=jacksfilms

CollegeHumor

CollegeHumor doet sketches, video's over de realiteit van het dagelijkse leven en ook parodievideo's:

Troye Sivan(Australië)

Misschien ken je Troye al dankzij zijn muziekcarrière, maar wist je dat hij ook op YouTube is begonnen? Hij maakt grappige video's zoals een video waarin zijn vriend zijn benen waxt of zijn make-up doet:

Jamie's World (Nieuw-Zeeland)

Jamie zou zonder twijfel een one-woman show kunnen doen, want ze heeft een uitstekende manier om verhalen over haar leven te vertellen die zowel grappig als interessant zijn:

Caspar Lee (Zuid-Afrika)

Parodieën, uitdagingen en practical jokes - gewoon een klein overzicht van Caspar's video's:

Gaming

Verrassend genoeg zijn de populairste video's op YouTube die over gamen, waarin mensen videogames spelen en laten zien hoe je de moeilijke levels haalt of streamt terwijl ze spelen.

PewDiePie (Zweden)

Misschien heb je al gehoord over PewDiePie - hij is de populairste YouTuber, met meer dan 110 miljoen abonnees! Het is echt moeilijk om hem in een van deze categorieën onder te brengen, omdat zijn video's heel divers zijn, maar we hebben besloten dat het de gamevideo's zijn waar zijn persoonlijkheid schittert:

VanossGaming (Canada)

Evan Fong, ook bekend als VanossGaming is nog een van de populairste YouTubers met meer dan 9 miljard views op zijn kanaal. Het is waarschijnlijk dankzij zijn grappige opmerkingen en hoogwaardige bewerkingen dat hij die heeft verdiend!

Markiplier

Mark's specialiteit zijn zeker de video's van het segment Let's play. Dit soort video's valt in de categorie play-through, waar iemand een heel spel doorspeelt, vaak met commentaar:

Jacksepticeye (Ierland)

Het is zeker te danken aan zijn talent voor het spelen van videogames en zijn humor dat Jack meer dan 10 miljard views heeft gekregen op zijn YouTube-kanaal. Net als Markplier maakt hij video's onder de naam Let's play:

DanTDM (Engeland)

Daniel speelt veel videogames op zijn kanaal, maar hij is vooral bekend om zijn video's op Minecraft en Spiderman PS4. Hij is een van de populairste YouTubers in het Verenigd Koninkrijk.

TheSyndicateProject (Engeland)

Tom, de bedenker van het kanaal TheSyndicateProject, heeft zijn bekendheid voor een groot deel te danken aan de video's waarin hij Call of Duty en Minecraft speelt.

Je kunt Engels niet alleen gebruiken om plezier te maken, maar ook om nieuwe dingen te leren. Met de overvloedige inhoud die op YouTube beschikbaar is, kun je informatie vinden over alles wat je interesseert.

Wetenschap

Zelfs als het onderwerp een beetje ingewikkeld is, als je van wetenschap houdt, probeer dan deze kanalen hier om je kennis van de Engelse taal en de omringende wereld te verbeteren!

Vsauce

Vsauce is een kanaal dat video's aanbiedt over onderwerpen zoals wetenschap, psychologie, wiskunde, filosofie, en nog veel meer! Heb je je ooit afgevraagd wat er zou gebeuren als alle mensen op aarde in één keer zouden springen? Hier is het antwoord:

AsapSCIENCE (Canada)

Met hun coole animaties en informatieve video's over verschillende onderwerpen geeft het AsapSCIENCE -kanaal ons antwoorden op vele vragen. Herinnert u zich bijvoorbeeld de audio Yanny or Laurel op Twitter? Het is een audio-opname die verschillend wordt gehoord, afhankelijk van de persoon - sommigen horen Yanny terwijl anderen Laurel horen. Hier is de uitleg over het mysterie:

(Persoonlijk hoor ik altijd Yanny... hoe zit het met jou?)

SmarterEveryDay

Destin Sandlin is een ingenieur en in 2007 besloot hij zijn kanaal SmarterEveryDay te maken. In zijn video's legt Destin ons uit hoe dingen in het dagelijks leven werken, dingen die je je ongetwijfeld hebt afgevraagd! Weet je hoe tatoeages worden gemaakt of waarom ze zo duurzaam zijn?

Big Think

Met experts als Bill Clinton en Bill Nye biedt dit YouTube-kanaal duizenden video's over verschillende onderwerpen om intelligenter en verantwoordelijker te worden.

Wil je begrijpen hoe het universum werkt? Bekijk dan de presentatie van Michio Kaku over dit onderwerp:

Kurzgesagt - In a Nutshell (Duitsland)

De naam van dit kanaal komt uit het Duits - kurz gesagt vertaalt naar "in een notendop". Inderdaad, dit kanaal biedt video's over verschillende onderwerpen op het gebied van wetenschap... in een notendop! We hebben het vaak over het immuunsysteem, maar weet je hoe het eigenlijk werkt?

SciShow

We live in a fascinating universe... and here, at SciShow, we hate not knowing.

Dat is de slogan van het kanaal. Leer bijvoorbeeld wat gluten eigenlijk zijn, waarom katten spinnen, hoe de dinosaurussen verdwenen en nog veel meer!

Veritasium

Derek Muller is ingenieur van beroep, heeft een passie voor wetenschap en wil zijn kennis met de wereld delen. Weet jij wat het Magnus Effect is en hoe je dat in je eigen leven kunt toepassen?

minutephysics

Aan de hand van tekeningen en illustraties legt Henry Reich ons natuurkundige verschijnselen uit. Wat gebeurt er als een onbeweeglijk voorwerp een onstuitbare kracht ontmoet - welke zou winnen?

It's Okay To Be Smart

Hoe houdt een iglo mensen warm? Behoren we allemaal tot dezelfde familie? Waarom heeft februari 28 dagen? Dit zijn slechts een paar van de interessante vragen waarop je de antwoorden vindt door te kijken naar het kanaal It's Okay To Be Smart.

Home Science

Vind je het leuk om thuis wetenschappelijke experimenten uit te voeren? Zoals de naam al doet vermoeden, is Home Science een YouTube-kanaal gewijd aan wetenschap thuis!

Geschiedenis

Big History Project

Dit is een YouTube-kanaal dat analyseert hoe het universum zich heeft ontwikkeld gedurende de 13,8 miljard jaar geschiedenis! Het helpt ons de mensen, de beschaving en hoe alles om ons heen verbonden is beter te begrijpen, van het ontstaan van de planeten tot het leven in de maatschappij!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=SrvPOkMs4U4&feature=emb_title&ab_channel=OERProject

Simple History

Zoals de naam al doet vermoeden, is Simple History een kanaal dat historische gebeurtenissen op een eenvoudige en interessante manier presenteert, met illustraties om de nieuwe informatie beter te helpen begrijpen.

Crash Course - History

Crash Course is eigenlijk een YouTube-kanaal dat cursussen biedt over verschillende onderwerpen, zoals biologie, scheikunde, theater en nog veel meer, maar we besloten om hun cursussen over geschiedenis op te nemen. Deze cursus, gepresenteerd door de beroemde schrijver John Green, bestaat uit 42 afleveringen en gaat van de landbouwrevolutie tot de globalisering.

The Great War

Een kanaal gewijd aan de Eerste Wereldoorlog, dat wekelijks de gebeurtenissen tijdens het conflict volgt.

Epic History TV (Engeland)

De wereldoorlogen, de geschiedenis van Rusland en Alexander de Grote zijn slechts enkele van de video's die u kunt vinden op Epic History TV.

Feature History (Australië)

Ontdek dingen over minder bekende onderwerpen, zoals de burgeroorlog in China of de oorlog tussen de Sovjet-Unie en Afghanistan, allemaal gepresenteerd op een luchtige en humoristische manier, dankzij de onderhoudende verteller.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=15&v=jJr3KVM3lBo&feature=emb_title&ab_channel=FeatureHistory

Reizen

Ontdek de schoonheid van onze wereld door te kijken naar enkele van de populairste Engelstalige reizigers op YouTube!

FunForLouis (Engeland)

Louis maakt video's van hoge kwaliteit om de schoonheid van onze wereld te laten zien. In een van zijn populairste video's ontmoet hij een Afrikaanse stam en laat hij ons enkele van hun tradities zien:

Hey Nadine (Canada)

Nadine documenteert niet alleen haar reizen en deelt ze met ons, maar ze geeft ook tips over reizen met een budget, wat je moet vermijden tijdens het reizen, hoe je je koffers moet inpakken en nog veel meer.

Mr Ben Brown

Mr Ben Brown toont ons de schoonheid van landen als Canada en de Verenigde Staten, maar ook waarom het belangrijk is om een veiligheidsgordel te dragen en wat er gebeurt bij een auto-ongeluk:

Mark Wiens (Thailand)

Marks video's zijn gericht op eten. Hij laat ons de keuken zien van elk land dat hij bezoekt:

Wolters World

Het doel van dit kanaal is om reizigers te voorzien van alle informatie die ze nodig hebben om naar een land te gaan - de beste en de slechtste van elke stad, hoe te reizen met een budget zodat je meer geld hebt voor de volgende reizen, enz. Als u de Verenigde Staten wilt bezoeken, zou het een goed idee zijn om te weten wat u er wel en niet moet doen:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=2w6ephOxnTY&feature=emb_title&ab_channel=WoltersWorld

Kristen & Siya

In hun video's nemen Kristen en Siya ons mee naar landen als India, Finland of Thailand, en geven ze tips over hoe je lange vluchten overleeft of hoe je efficiënt inpakt.

Lifestyle

Tyler Oakley

Het is moeilijk om Tyler in een enkele categorie te plaatsen, omdat zijn video's zo divers zijn - veel komedie, veel uitdagingen, en ook kookvideo's, product testen, en nog veel meer.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=HZJ2U-lYc30&feature=emb_title

CaseyNeistat

De diversiteit van Casey's video's is gewoon ongelooflijk - op zijn kanaal kun je video's vinden over reizen, het testen van producten en diensten, grappen en nog veel meer. In een van zijn populairste video's laat hij zien hoe een eersteklas vliegtuigstoel die 21.000 dollar kost eruit ziet.

Zoella (Engeland)

Zoella is waarschijnlijk een van de populairste Engelse YouTubers. In haar video's test ze producten (soms rare), geeft ze advies over leven met angsten, stress in het dagelijks leven, doet ze shopping hauls en, zoals veel YouTubers, doet ze grappige challenges!

David Dobrik

Je zult zeker plezier beleven aan Davids video's waarin hij zwemt in 1.400 pond koolzuursneeuw, streken uithaalt of de grootste pizza ter wereld eet.

Ingrid Nilsen

Rondleidingen door appartementen, ochtend- en avondroutines, grappige uitdagingen en gezonde recepten zijn slechts enkele van de video's die u kunt vinden op het kanaal van Ingrid.

The ACE Family

Dit kanaal volgt het leven van een charmante familie - van het huwelijksaanzoek tot de geboorte en het leven van hun kinderen!

Wengie (Australië)

Wengie trekt kijkers aan met haar kleurrijke video's, haar humor en het feit dat ze interessant advies geeft over verschillende onderwerpen, ze producten test en DIY-video's maakt:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=o9XoHms0IEc&feature=emb_title&ab_channel=Wengie

Politiek

VisualPolitik EN (Engeland)

Dit kanaal behandelt onderwerpen als politiek, economie en wat er in de wereld gebeurt. Weet jij bijvoorbeeld waarom Qatar het rijkste land ter wereld is of waarom het Israëlische leger zo machtig is?

The Daily Wire

The Daily Wire is een politiek YouTube-kanaal dat video's post waarin ze hun mening geven over verschillende onderwerpen die verband houden met politiek.

C-Span

Als je geïnteresseerd bent in de Amerikaanse politiek, zal je dit kanaal interessant vinden:

Jordan B Peterson (Canada)

Jordan is een professor en therapeut, en in zijn video's praat hij over politiek, religie, persoonlijkheid, en behandelt ook vele andere onderwerpen.

LiberalViewer

Een advocaat met een passie voor politiek en maatschappij, die sterk gelooft in de vrijheid van meningsuiting deelt zijn meningen en analyseert de huidige gebeurtenissen.

Keuken

Gordon Ramsay (Verenigd Koninkrijk)

Gordon Ramsay is zonder twijfel een van de bekendste chef-koks in het Verenigd Koninkrijk en de wereld. In zijn video's deelt hij kooktechnieken, tips en trucs om een betere kok te worden, maar ook interessante en exotische recepten!

Binging with Babish

Babish combineert zijn passie voor productie en keuken op zijn YouTube-kanaal. Leer hoe je een pizza in New York-stijl bereidt, een ratatouille of de beroemde Krabby Patty uit de tekenfilm Sponge Bob:

Food Wishes

Verbeter je culinaire talent met de video's van Chef John!

Munchies

Munchies is een culinair YouTube-kanaal dat laat zien hoe je een cheeseburger bereidt, luchtige crêpes of hoe je sushi op de juiste manier eet.

Bon Appétit

Kook met vertrouwen door te kijken naar de Bon appétit video's waar je makkelijke recepten, tips over beter koken en restaurantgidsen kunt vinden. Kijk hoe een professionele chef-kok gourmet Oreo's bereidt:

Laura in the Kitchen

Laura deelt haar passie voor koken en laat ons makkelijk te volgen recepten zien, die echt heerlijk zijn:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=14&v=ngN4TWgL3sY&feature=emb_title&ab_channel=LauraintheKitchen

Schoonheid

Rclbeauty101

Rachel biedt een breed scala aan video's - tips en trucs, doe-het-zelf, komedie, en natuurlijk, beauty video's:

Bethany Mota

Bethany maakt shopping haul video's, geeft tips en ideeën voor outfits, maar ook make-up en haar tutorials:

NikkieTutorials (Nederland)

Nikkie de Jager, die eigenlijk Nederlands is, is een van de populairste beauty YouTubers ter wereld. Ze werd online populair dankzij haar video The Power of MAKEUP! die andere YouTubers heeft geïnspireerd om hun gezicht met en zonder make-up te laten zien.

Tanya Burr (Engeland)

Tanya is niet alleen gepassioneerd over make-up, ze is ook een schrijfster en een actrice. In 2014 startte ze zelfs haar eigen beautylijn genaamd Tanya Burr Cosmetics.

Shaaanxo (Nieuw-Zeeland)

Test je begrip van het Nieuw-Zeelandse accent, terwijl je ook geniet van video's over make-up, cosmetica en schoonheid:

Fitness & Voeding

FitnessBlender

FitnessBlender biedt meer dan 500 workout sessies en tips om de beste versie van jezelf te worden!

Nikki Blackketter

Nikki doet vlogs (met andere woorden, een videoblog) op haar kanaal - ze deelt haar leven, wat ze eet, en wat ze doet om in vorm te blijven.

Bodybuilding.com

Het doel van het Bodybuilding.com kanaal is om je te ondersteunen, je te leren over voeding en je de beste oefeningen te geven om in vorm te komen:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=o9zCgPtsups&feature=emb_title&ab_channel=Bodybuilding.com

Lauren Toyota

Op haar YouTube-kanaal deelt Lauren haar passie voor verantwoord leven, met creativiteit, en leven in het moment. Als je geïnteresseerd bent in de veganistische levensstijl, zul je haar video's zeker leuk vinden:

Sixpackfactory (Zuid-Afrika)

Als je wilt afvallen, vetten wilt verbranden of spiermassa wilt aankomen, zul je dit kanaal interessant vinden:

Talkshows

Bekijk dezelfde tv-programma's als Amerikanen op YouTube!

TheEllenShow

TheEllenShow is een van de populairste talkshows in de Verenigde Staten geworden dankzij de humor en het verstand van de presentatrice, Ellen DeGeneres.

The Tonight Show Starring Jimmy Fallon

Er zijn veel segmenten in deze show, maar het populairste is toch wel Wheel of Musical Impressions, waar zangers als Christina Aguilera, Ariana Grande of Céline Dion andere populaire artiesten imiteren:

Jimmy Kimmel Live

In zijn show doet Jimmy Kimmel veel interviews, grappen en sociale experimenten:

The Kelly Clarkson Show

Mijn favoriete Amerikaanse talkshow! Kelly Clarkson is natuurlijk vooral bekend om haar muzikale carrière, maar de laatste paar jaar is ze ook de gastvrouw van een van de populairste dagprogramma's - The Kelly Clarkson Show! Niet alleen is haar show hilarisch dankzij haar stralende persoonlijkheid en humor; ze nodigt vaak gasten uit die gewone mensen zijn die iets interessants en/of belangrijks hebben gedaan:

FBE

Reactievideo's behoren tot de populairste op het web. Daarom besloten de twee broers Benny en Rafi een YouTube-kanaal te creëren waar verschillende mensen van verschillende leeftijden reageren op actuele gebeurtenissen, video's, muziek, en anderen. De video's van het Try not to laugh segment hebben een enorm succes gehad met miljoenen views:

TED talks

Luister naar honderden mensen over de hele wereld die hun kennis, ervaringen en verhalen delen!

Ben je vaak aan het uitstellen?

Ontdek YouTube zelf

Als je geen van de door ons aanbevolen kanalen leuk vindt, kun je ook proberen de YouTube-wereld op eigen houtje te verkennen en de perfecte kanalen voor jouw smaak te vinden! Gebruik deze site, kies je favoriete genre, land of taal, en ontdek wie de populairste YouTubers op dat gebied zijn!

Blijf altijd up to date

Als je altijd op de hoogte wilt blijven en wilt weten wat er gebeurt in de YouTube-wereld in je favoriete Engelstalige land, klik dan op een van deze links om de trending video's te zien in het land van je keuze:

Daar heb je ze, de populairste YouTube-kanalen om Engels te oefenen. Het is natuurlijk onmogelijk om elke YouTuber op te nemen, dus help ons door ons te vertellen wat jouw favoriete YouTubers zijn!

Zie ook

  • Dit artikel was gericht op Engelstalige YouTubers. Als je Engels wilt leren op YouTube met een meer traditionele aanpak, met andere woorden door te studeren in plaats van te oefenen, kijk dan eens naar ons artikel over de beste YouTube-kanalen om Engels te leren. Daar vind je leraren Engels, cursussen over grammatica en uitspraak, voor beginners en gevorderden. Kom daarna terug naar dit artikel om Engels te oefenen met authentieke inhoud.

  • Als je nog steeds niet goed genoeg Engels verstaat om van de inhoud op YouTube te genieten, dan raden we je aan om onze training Click & Speak te bekijken, waarmee je 96% van het gesproken Engels kunt verstaan en gebruiken.

Profile picture for Dimitar Dimitrov

Dimitar Dimitrov

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: July 23, 2021, 2:10 pm