[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
  • Correct your pronunciation in English
  • Learn sentences from daily life
  • Memorize for good
  • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Hitta dina ord på engelska!

Hur man uttrycker sig bättre på engelska [video]

Misha förklarar varför tala är så svårt och vad du kan göra för att göra framsteg i ditt tal omedelbart!

Om du kan förstå engelska mer eller mindre bra men har svårt att svara eller tala, så ska du titta på den här videon!

Här är vår steg-för-steg guide för att förbättra dina talförmåga på engelska!

Glöm inte det. välj språket i undertexterna genom att klicka på videons inställningar.

⏱️ Tidkoder
0:00 - Intro
0: 20-hur du kan förbättra din lyssnande förståelse på engelska (Recap)
1: 58-Varför talar engelska så hårt?
3: 31 — hur man bättre uttrycker sig på engelska-skriv mer!
4: 30-lär dig ord i sitt sammanhang så att du kan använda dem i sitt sammanhang
6: 14-lär dig hela meningar i motsats till enskilda ord
7: 47-öva engelska var som helst, när som helst, gratis
10: 39 - hur man blir flytande på engelska, steg för steg
14: 54-hur man kan förbättra ditt uttal på engelska?

📝 Fullständig utskrift:

Hej, det här är Misha från Click & Speak. Och det här är del två i vår videoserie för att hjälpa dig att bättre kommunicera på engelska. Det innebär att förstå talat engelska bättre, men också uttrycka dig bättre med en bättre accent. I den här videon, Jag ska visa dig vad du kan göra för att bättre tala Engelska. I den sista videon pratade vi om varför förstå talat engelska är så svårt, vad problemen är och vad du kan göra för att lösa dem. Vi såg att bristen på övning är det största problemet och för att fixa det måste du omge dig med ljud på engelska. Du måste utsätta dig för det engelska språket så mycket som möjligt.

Problem nummer två. Det finns en stor kontrast mellan det talade och det skrivna språket. Vi är vana vid att läsa engelska, men stavningen på engelska representerar inte hur ord uttalas i verkligheten. Så för att fixa det måste du lära dig med fonetiska transkriptioner och ljudinspelningar.

Problem nummer tre. Bristen på ordförråd. Det är svårt att förstå eller gissa innebörden av ord som du inte vet. För att förstå så mycket som möjligt så snabbt som möjligt bör du lära dig de viktigaste orden först. Du kan göra det genom att använda en frekvenslista eller en kurs eller en metod som är baserad på frekvenslista. För att vara säker på att alltid känna igen ett ord och att alltid kunna använda det i sitt sammanhang, bör du lära dig det ordet i alla dess former.

Den sista frågan och en av de allvarligaste är att vara uttråkad med de resurser som du använder. Och den största fördelen vi har som självständiga elever, som vuxna elever är att vi är fria att välja material själva. Så skräddarsy dina engelska studier enligt dina hobbyer, till dina intressen.

Nu när du vet hur du kan förbättra din lyssnande förståelse, är det dags att fokusera på att tala. Eftersom kommunikationen består i två delar, lyssnar och svarar, talar till den andra personen. Och jag tror att tala engelska är verkligen svårt eftersom faktiskt du gör två saker samtidigt. Nummer ett, hitta dina ord, välja rätt ord och bygga meningar som är grammatiskt korrekt och begriplig. Och nummer två, uttala dem korrekt så att den andra personen förstår oss. Du måste tänka på två saker samtidigt och det är mentalt dränerande. Problemet är att vi vanligtvis måste göra båda samtidigt och det är svårt att skilja dem om du övar ditt uttryck på engelska, talar, hittar dina ord, bygger meningar, Du måste också uttala dem korrekt. Och om du övar ditt uttal behöver du också ord för att träna din accent och ditt uttal i sammanhang. Så de två går hand i hand och det är svårt att skilja dem. Så i den här videon vill jag fokusera på en sak i taget.

Och i den här videon ska jag visa dig vad du kan göra för att bättre uttrycka dig på engelska för att bättre uttrycka dina idéer på engelska utan att oroa dig för uttal för nu. Hur uttrycker du dig bättre på engelska? Det första du kan göra är att skriva. Problemet är inte alltid talar engelska i sig, utan snarare att hitta dina ord, uttrycka dina idéer, bygga dina meningar. Och om du tänker på det, är det inte så annorlunda att skriva och tala. Du har samma mål att förmedla ett meddelande och du har också en konversationspartner, även om du inte pratar med dem en-mot-en. Skillnaden är att när du talar måste du också tänka på uttalet, accenten, etc. Medan du skriver, kan du bara fokusera på ditt uttryck. Så om du skriver mycket, kan du vänja dig att hitta dina ord snabbt och du kan lära dig att tänka på engelska, och sedan kan du lägga till uttal till det och börja tala med rätt uttal.

Nummer två är att alltid lära sig nya ord i sitt sammanhang så att du bättre kan förstå dem som vi såg i föregående video, men också så att du kan kunna använda dem när du behöver dem. Så varje gång du lär dig ett nytt ord, hitta ett exempel mening att gå med det. Lär dig inte isolerade ord, lär dem i sitt sammanhang. Tre stora resurser som du kan använda för att lära sig ord i sammanhang är nummer ett är vilken Wiktionary som är en gratis online-ordbok där du kan hitta definitionen av ett ord med en ljudinspelning med en fonetisk transkription så att du kan lära dig att uttala det bra också. Och du har en massa exempel meningar också.

Nummer två är en annan online-ordbok, som kallas din ordbok. Du kan slå upp ett ord och du får en massa exempel meningar. Nummer tre är en webbplats som heter YouGlish som låter dig slå upp ett ord och du får en massa exempel meningar från YouTube-videor. Och det här är fantastiskt eftersom du kan se här hur ett ord används i sammanhang av modersmål.

Sanningen är att om du vill lära dig ett ord bra, måste du spendera tid med det. Det räcker inte att lära sig ordet på engelska och dess översättning på ditt modersmål. Nej. Du ska tillbringa tid med det. Du måste se några exempel. Du måste lyssna på några exempel. Du måste lära dig ordet i sammanhang, lära dig ett exempel mening så att du verkligen kan använda det själv. Detta leder mig till mitt nästa steg, som är att lära mig hela meningar i motsats till isolerade ord. När vi talar använder vi sällan isolerade ord. Det är mycket sällsynt att jag skulle svara med ett enda ord. Så varför skulle du lära dig ord individuellt om du sällan använder dem individuellt? Vettigt. Så varför inte lära sig hela meningar istället. Du kan lära dig exempel meningar du har använt för att komma ihåg ordet eller du kan också lära ordspråk och idiom, som är hela meningar som har en specifik betydelse och de är redo att använda.

Du behöver inte tänka på orden och du behöver inte tänka på grammatiken. De är redo att använda i en konversation. Till exempel, om du vill säga aldrig, kan du bara säga"när grisar flyger". Du behöver inte tänka på grammatiken eller orden. Om du håller helt med någon, kan du säga, "Åh, du kan säga det igen". Det kan du säga igen. Det betyder att jag håller med dig helt. Ett populärt ordspråk på engelska som ofta används är bättre sent än aldrig. Det betyder att det är bättre att göra något sent än att inte göra det alls. Fördelen med att lära sig hela meningar är att de är redo att använda och du behöver inte längre tänka på ordordningen eller grammatiken.

Mitt nästa stora tips är att börja tänka på engelska. Nu är detta en fantastisk övning du kan göra och det har många fördelar. Först och främst kan du göra det var som helst och när som helst och så mycket du vill. Och det är gratis också. Detta är det perfekta sättet att granska ordförråd och grammatik. Många av våra elever säger att de inte kan träna sin engelska eller de har ingen att träna med. Men verkligheten är att hälften av tiden eller ännu mer, du behöver inte ens någon annan att öva med. Du kan bara tänka på engelska. Du kan föreställa dig konversationer. Du kan beskriva vad du ser omkring dig själv till exempel. Detta är ett högt träd med gröna löv på sidan av gatan. Jag ser många människor gå. Jag ser långa människor, korta människor, människor med långt hår, människor med kort hår.

Detta är en värdefull övning eftersom det är genom upprepning som vi kommer ihåg saker. Och genom upprepning, genom övning, vår passiva kunskap, de ord vi vet men inte kan använda, förvandlas till aktiv kunskap. Förvandlas till ord som vi kan använda. Nästa stora fördel är att tänkande på engelska kan du identifiera luckor i din kunskap. Så om du tänker på något då är chansen att du kommer att tala om det. Du kommer att prata om det med någon annan någon gång, och tänka på det på egen hand ger dig en fördel eftersom du kan identifiera ord som du ännu inte vet för att uttrycka dig i den situationen. Så låt oss säga att jag tänker på vad jag behöver köpa från affären. Jag måste köpa mjölk. Jag måste köpa bröd och jag måste köpa, Åh, jag vet faktiskt inte hur man säger Det ordet på engelska.

Låt oss säga att du måste köpa gurkor, grönsaken. Och när du tänker på det, inser du att du inte vet ordet på engelska. Vad gör du? Du slår upp det på din smartphone och du lär dig det i sitt sammanhang. Och nästa gång du behöver det ordet för att beskriva vad du gör på en vanlig dag, så har du lärt dig det. Som jag sa, Du kan tänka så mycket du vill. Du kan göra det var som helst när som helst gratis, vilket är hundratals timmar av extra övning. Och ju mer du tränar, desto mer säker du kommer att känna eftersom du kommer att ha mer erfarenhet. Så fundera på det. Som vi säger på engelska gör små strömmar stora floder. Många av våra studenter kommer med oss med målet, " jag vill vara flytande engelska."Det är ett bra mål att ha. Det är ambitiöst.

Problemet är att det inte är specifikt eftersom vad betyder det att vara flytande på ett språk? Oklart. Alla har en annan åsikt om det. Och om du har ett mål som inte är specifikt, vet du inte hur du ska nå det målet. Ett mycket bättre tillvägagångssätt är att fokusera på specifika ämnen. Så, " jag vill kunna prata om min hobby flytande på engelska."Det är ett mycket bättre mål eftersom du vet vad din hobby är. Låt oss säga dykning och du vet vilka ord du behöver, vilka uttryck du behöver för att uttrycka dig i den situationen. Ett annat exempel på ett bättre mål är, " jag vill kunna beställa min favoritdryck på en restaurang utan att tveka på engelska."Återigen är det specifikt och det hjälper dig att veta vad du behöver göra för att uppnå det. Så för att få flytande engelska, för att vara flytande engelska, måste du göra denna övning för att välja ett specifikt ämne och lära dig att uttrycka dig flytande på det specifika ämnet 100 eller 1000 gånger.

I början skulle jag råda dig att välja dina strider. Välj de ämnen som är viktigast för dig, det är de mest relevanta för dig som du kommer att prata om mest. På samma sätt som frekvenslistan finns det ingen användning att lära sig ord som du inte kommer att använda och det är ingen idé att lära sig att uttrycka dig om ämnen som du inte pratar om på ditt modersmål. Varför skulle du lära dig att prata om dem på engelska eller åtminstone, varför skulle du göra det i början? Så välj de ämnen som du pratar om mest. Det kan vara ditt jobb, din hobby, din familj, din favorit TV-show, dina favoritböcker, allt så länge det är personligt och det är något som du pratar om mycket. Vad du kan göra är då öva uttrycka dig själv på det ämnet. Du kan skriva, som vi såg. Du kan tänka på det. Du kan föreställa dig konversationen. Jag kan inte betona värdet av att föreställa sig konversationer tillräckligt eftersom det här återigen låter dig öva samtalet, identifiera luckor i din kunskap, spendera mer tid med det ämnet och få förtroende, få flytande på det ämnet.

Så hur gör du denna övning för att föreställa dig konversationen? Här är några frågor du behöver fråga dig själv. Vad vill du säga om det ämnet? Säg att du vill prata om dykning. Vad vill du säga? Hur länge har du tränat den sporten? Kanske varför du gillar det eftersom det är bra motion och eftersom du kan se en hel del vackra vilda djur. Vad vill du fråga den andra personen? Kanske, har du någonsin provat dykning? Eller har du hört talas om dykning? Vill du prova det någon gång? Vad kan de fråga dig? De kan fråga dig vilken typ av redskap du behöver för att göra dykning. Och det är mycket specifikt ordförråd som du bara behöver lära dig om det är ett ämne som är viktigt för dig.

Om du vill prata om dykning på engelska måste du lära dig orden för den specifika utrustningen så att du kan förklara för den andra personen vad de behöver. När du föreställer dig konversationen, leta upp alla okända ord, alla okända uttryck, öva att uttrycka dig genom att skriva, genom att tänka. Du kan träna på egen hand, med en lärare eller med en samtalspartner också. I den här videon såg vi hur du kan uttrycka dig bättre på engelska. Vad du kan göra för att bättre uttrycka dig på engelska. Men vi såg att det bara är en del av att tala Engelska. Den andra delen är uttal. Och i nästa video ser vi vad du kan göra för att förbättra ditt uttal på engelska och att prata engelska med mer självförtroende. Tack för att du tittade.

Profile picture for Dimitar Dimitrov

Dimitar Dimitrov

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: October 6, 2021, 7:09 am