[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
  • Correct your pronunciation in English
  • Learn sentences from daily life
  • Memorize for good
  • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Găsiți cuvintele în limba engleză!

Cum să te exprimi mai bine în engleză 🙊 [VIDEO]

Misha explică de ce vorbirea este atât de grea și ce puteți face pentru a face progrese în vorbirea dvs. imediat!

Dacă puteți înțelege engleza mai mult sau mai puțin bine, dar vă este greu să răspundeți sau să vorbiți, atunci ar trebui să vizionați acest videoclip!

👇 Iată ghidul nostru pas cu pas pentru îmbunătățirea abilităților de vorbire în limba engleză!

🌎 Nu uitați să Alegeți limba subtitrărilor făcând clic pe setările videoclipului.

⏱️ Coduri de timp
0 : 00-Introducere
0:20-Cum să vă îmbunătățiți înțelegerea ascultării în limba engleză (recapitulare)
1: 58-de ce este atât de greu să vorbești engleza?
3: 31 — cum să te exprimi mai bine în engleză-scrie mai mult!
4: 30-învață cuvinte în context, astfel încât să le poți folosi în context
6: 14-aflați propoziții întregi, spre deosebire de cuvinte unice
7: 47 - exersați engleza oriunde, oricând, gratuit
10: 39-cum să devii fluent în engleză, pas cu pas
14: 54-cum să vă îmbunătățiți pronunția în engleză?

📝 Transcriere completă:

Bună ziua, aceasta este Misha de la Click & Speak. Și aceasta este partea a doua a seriei noastre video pentru a vă ajuta să comunicați mai bine în limba engleză. Asta înseamnă să înțelegeți mai bine engleza vorbită, dar și să vă exprimați mai bine cu un accent mai bun. În acest videoclip, vă voi arăta ce puteți face pentru a vorbi mai bine engleza. În ultimul videoclip, am vorbit despre motivul pentru care înțelegerea limbii engleze vorbite este atât de grea, care sunt problemele și ce puteți face pentru a le rezolva. Am văzut că lipsa de practică este principala problemă și pentru a remedia acest lucru, trebuie să vă înconjurați cu audio în limba engleză. Trebuie să vă expuneți la limba engleză cât mai mult posibil.

Problema numărul doi. Există un mare contrast între limba vorbită și cea scrisă. Suntem obișnuiți să citim limba engleză, dar ortografia în limba engleză nu reprezintă modul în care cuvintele sunt pronunțate în realitate. Deci, pentru a rezolva asta, trebuie să înveți cu transcrieri fonetice și înregistrări audio.

Problema numărul trei. Lipsa vocabularului. Este greu de înțeles sau de ghicit sensul cuvintelor pe care nu le cunoașteți. Pentru a înțelege cât mai mult posibil cât mai repede posibil, ar trebui să învățați mai întâi cele mai importante cuvinte. Puteți face acest lucru folosind o listă de frecvențe sau un curs sau o metodă care se bazează pe lista de frecvențe. Pentru a vă asigura că recunoașteți întotdeauna un cuvânt și că îl puteți folosi întotdeauna în context, ar trebui să învățați acel cuvânt în toate formele sale.

Problema finală și una dintre cele mai grave este să te plictisești de resursele pe care le folosești. Și cel mai mare avantaj pe care îl avem ca cursanți independenți, ca cursanți adulți este că suntem liberi să alegem singuri materialele. Așadar, adaptați-vă studiile în limba engleză în funcție de hobby-urile dvs., de interesele dvs.

Acum că știți cum să vă îmbunătățiți înțelegerea ascultării, este timpul să vă concentrați asupra vorbirii. Deoarece comunicarea constă în două părți, ascultarea și răspunsul, vorbind cu cealaltă persoană. Și cred că a vorbi engleza este foarte greu pentru că de fapt faci două lucruri în același timp. Numărul unu, găsirea cuvintele tale, alegerea cuvintelor corecte și construirea propoziții care sunt gramatical corecte și ușor de înțeles. Și numărul doi, pronunțându-le corect, astfel încât cealaltă persoană să ne înțeleagă. Trebuie să te gândești la două lucruri în același timp și asta se scurge mental. Problema este că, de obicei, trebuie să facem ambele în același timp și este greu să le separăm dacă practicați expresia în limba engleză, vorbind, găsindu-vă cuvintele, construind propoziții, trebuie să le pronunți corect. Și dacă vă exersați pronunția, aveți nevoie și de cuvinte pentru a vă exersa accentul și pronunția în context. Deci, cei doi merg mână în mână și este greu să le separăm. Deci, în acest videoclip, aș dori să se concentreze pe un lucru la un moment dat.

Și în acest videoclip, vă voi arăta ce puteți face pentru a vă exprima mai bine în limba engleză pentru a vă exprima mai bine ideile în limba engleză, fără să vă faceți griji pentru pronunție deocamdată. Cum vă exprimați mai bine în limba engleză? Primul lucru pe care îl puteți face este să scrieți. Problema nu este întotdeauna să vorbești engleza în sine, ci mai degrabă să-ți găsești cuvintele, să-ți exprimi ideile, să-ți construiești propozițiile. Și dacă te gândești la asta, scrisul și vorbirea nu sunt atât de diferite. Aveți același scop de a transmite un mesaj și aveți, de asemenea, un partener de conversație, chiar dacă nu vorbești cu ei unu-la-unu. Diferența este că atunci când vorbești, trebuie să te gândești și la pronunție, accent, etc. În timp ce în timp ce scrieți, vă puteți concentra doar pe expresia dvs. Deci, dacă scrieți multe, vă puteți obișnui să vă găsiți rapid cuvintele și puteți învăța să gândiți în engleză, apoi puteți adăuga pronunția la asta și puteți începe să vorbiți cu pronunția corectă.

Numărul doi este să înveți mereu cuvinte noi în context, astfel încât să le poți înțelege mai bine așa cum am văzut în videoclipul anterior, dar și să le poți folosi odată ce ai nevoie de ele. Deci, de fiecare dată când învățați un cuvânt nou, Găsiți un exemplu de propoziție pentru a merge cu el. Nu învățați cuvinte izolate, învățați-le în context. Trei resurse excelente pe care le puteți utiliza pentru a învăța cuvinte în context sunt numărul unu este Wikționar care este un dicționar online gratuit unde puteți găsi definiția unui cuvânt cu o înregistrare audio cu o transcriere fonetică, astfel încât să puteți învăța să o pronunți bine. Și aveți și o grămadă de exemple de propoziții.

Numărul doi este un alt dicționar online, care se numește dicționarul tău. Puteți căuta un cuvânt și veți obține o grămadă de exemple de propoziții. Numărul trei este un site numit YouGlish care vă permite să căutați un cuvânt și veți obține o grămadă de exemple de propoziții din videoclipurile YouTube. Și acest lucru este uimitor pentru că puteți vedea aici cum un cuvânt este folosit în context de vorbitorii nativi.

Adevărul este că, dacă doriți să învățați bine un cuvânt, trebuie să vă petreceți timp cu el. Nu este suficient să învățați cuvântul în limba engleză și traducerea acestuia în limba maternă. Nu. Tu să-și petreacă timpul cu ea. Trebuie să vedeți câteva exemple. Trebuie să ascultați câteva exemple. Trebuie să înveți cuvântul în context, să înveți un exemplu de propoziție, astfel încât să poți fi cu adevărat capabil să-l folosești singur. Acest lucru mă conduce la următorul pas, care este de a învăța propoziții întregi, spre deosebire de cuvinte izolate. Când vorbim, rareori folosim cuvinte izolate. Este foarte rar că aș răspunde cu un singur cuvânt. Deci, de ce ai învăța cuvinte individual dacă le folosești rar individual? Are sens. Deci, de ce să nu învețe propoziții întregi în loc. Puteți învăța exemplele de propoziții pe care le-ați folosit pentru a vă aminti cuvântul sau puteți învăța, de asemenea, proverbe și idiomuri, care sunt propoziții întregi care au un înțeles specific și sunt gata de utilizare.

Nu trebuie să vă gândiți la cuvinte și nu trebuie să vă gândiți la gramatică. Sunt gata de utilizare într-o conversație. De exemplu, dacă vrei să spui niciodată, poți spune doar "când porcii zboară". Nu trebuie să te gândești la gramatică sau la cuvinte. Dacă sunteți de acord complet cu cineva, puteți spune: "Oh, puteți spune asta din nou". Poți s-o mai spui o dată. Înseamnă că sunt complet de acord cu tine. Un proverb popular în limba engleză care este adesea folosit este mai târziu decât niciodată. Asta înseamnă că este mai bine să faci ceva târziu decât să nu o faci deloc. Avantajul de a învăța propoziții întregi este că acestea sunt gata de utilizare și nu mai trebuie să se gândească la ordinea cuvintelor sau gramatica.

Următorul meu sfat mare este să încep să gândesc în engleză. Acum, acesta este un exercițiu uimitor pe care îl puteți face și are multe avantaje. În primul rând, o puteți face oriunde și oricând și cât doriți. Și este și gratuit. Acesta este modul perfect de a revizui vocabularul și gramatica. Mulți dintre studenții noștri spun că nu își pot exersa limba engleză sau că nu au cu cine să practice. Dar realitatea este că jumătate din timp sau chiar mai mult, nici măcar nu ai nevoie de altcineva cu care să exersezi. Puteți gândi doar în engleză. Vă puteți imagina conversații. Puteți descrie ceea ce vedeți în jurul vostru, de exemplu. Acesta este un copac înalt, cu frunze verzi pe marginea străzii. Văd o mulțime de oameni mergând. Văd oameni înalți, oameni scunzi, oameni cu păr lung, oameni cu păr scurt.

Aceasta este o practică valoroasă, deoarece prin repetare ne amintim lucrurile. Și prin repetiție, prin practică, cunoștințele noastre pasive, cuvintele pe care le cunoaștem, dar nu le putem folosi, se transformă în cunoștințe active. Transformă-te în cuvinte pe care le putem folosi. Următorul mare avantaj este că gândirea în limba engleză vă permite să identificați lacunele din cunoștințele dvs. Deci, dacă vă gândiți la ceva, atunci șansele sunt că veți vorbi despre asta. Vei vorbi despre asta cu altcineva la un moment dat, iar gândirea la asta pe cont propriu îți oferă mai întâi un avantaj, deoarece poți identifica cuvinte pe care încă nu le cunoști pentru a te exprima în acea situație. Deci, să spunem că mă gândesc la ce trebuie să cumpăr din magazin. Trebuie să cumpăr lapte. Trebuie să cumpăr pâine și trebuie să cumpăr, oh, de fapt nu știu cum să spun acest cuvânt în engleză.

Să presupunem că trebuie să cumpere castraveți, legume. Și odată ce te gândești la asta, îți dai seama că nu știi cuvântul în engleză. Cu ce te ocupi? Îl cauți pe smartphone și îl înveți în context. Și data viitoare când ai nevoie de acel cuvânt pentru a descrie ceea ce faci într-o zi obișnuită, atunci îl vei fi învățat. După cum am spus, poți gândi cât vrei. Puteți să o faceți oriunde în orice moment gratuit, ceea ce reprezintă sute de ore de practică suplimentară. Și cu cât practici mai mult, cu atât vei avea mai multă încredere pentru că vei avea mai multă experiență. Așa că gândește-te. Așa cum spunem în engleză, fluxurile mici fac râuri mari. Mulți dintre studenții noștri vin cu noi cu scopul: "vreau să vorbesc fluent limba engleză."Acesta este un obiectiv minunat de a avea. E ambițios.

Problema este că nu este specific, deoarece ce înseamnă să fii fluent într-o limbă? Nu este clar. Toată lumea are o opinie diferită în acest sens. Și dacă aveți un obiectiv care nu este specific, atunci nu veți ști cum să atingeți acest obiectiv. O abordare mult mai bună este să vă concentrați pe subiecte specifice. Așadar, " vreau să pot vorbi fluent despre hobby-ul meu în engleză."Acesta este un obiectiv mult mai bun pentru că știi care este hobby-ul tău. Să spunem scuba diving și știi ce cuvinte ai nevoie, ce expresii ai nevoie pentru a te exprima în acea situație. Un alt exemplu de obiectiv mai bun este: "Vreau să pot comanda băutura mea preferată la un restaurant fără a ezita în engleză."Din nou, este specific și asta te ajută să știi ce trebuie să faci pentru a realiza asta. Deci, pentru a obține fluență în limba engleză, pentru a fi fluent în limba engleză, trebuie să faceți acest exercițiu de a alege un subiect specific și de a învăța cum să vă exprimați fluent pe acel subiect specific de 100 sau 1.000 de ori.

La început, v-aș sfătui să vă alegeți bătăliile. Alegeți subiectele care sunt cele mai importante pentru dvs., care sunt cele mai relevante pentru dvs. despre care veți vorbi cel mai mult. În mod similar cu lista de frecvențe, nu are rost să înveți cuvinte pe care nu le vei folosi și nu are rost să înveți să te exprimi pe subiecte despre care nu vorbești în limba ta maternă. De ce ai învăța să vorbești despre ele în engleză sau cel puțin, de ce ai face asta la început? Deci, alegeți subiectele despre care vorbiți cel mai mult. Poate fi slujba ta, hobby-ul tău, familia ta, emisiunea TV preferată, cărțile tale preferate, orice atâta timp cât este personalizat și este ceva despre care vorbești mult. Ceea ce puteți face este apoi practica exprimându-vă pe acest subiect. Puteți scrie, așa cum am văzut. Te poți gândi la asta. Vă puteți imagina conversația. Nu pot să subliniez valoarea imaginându-conversații suficient pentru acest lucru încă o dată, vă permite să practică conversație, să identifice lacunele în cunoștințe, să petreacă mai mult timp cu acest subiect și să câștige încredere, să câștige fluență pe acest subiect.

Deci, cum faci acest exercițiu de Imaginare a conversației? Iată câteva întrebări pe care trebuie să ți le pui. Ce ai vrea să spui despre acest subiect? Spune că vrei să vorbim despre scuba diving. Ce ai vrea să spui? Poate de cât timp practici acest sport. Poate de ce vă place pentru că este un exercițiu bun și pentru că puteți vedea o mulțime de animale sălbatice frumoase. Ce ai vrea să întrebi cealaltă persoană? Poate, ați încercat vreodată scufundări? Sau, ai auzit despre scuba diving? Vrei să încerci la un moment dat? Ce te-ar putea întreba? S-ar putea să vă întrebe ce fel de echipament aveți nevoie pentru a face scufundări. Și acesta este un vocabular specific pe care trebuie să-l înveți doar dacă este un subiect important pentru tine.

Dacă doriți să vorbiți despre scufundări în limba engleză, atunci trebuie să învățați cuvintele pentru echipamentul specific, astfel încât să puteți explica celeilalte persoane ce au nevoie. Odată ce vă imaginați conversația, căutați toate cuvintele necunoscute, toate expresiile necunoscute, exersați să vă exprimați prin scris, prin gândire. Puteți practica pe cont propriu, cu un profesor, sau cu un partener de conversație, de asemenea. În acest videoclip, am văzut cum vă puteți exprima mai bine în limba engleză. Ce puteți face pentru a vă exprima mai bine în limba engleză. Dar am văzut că asta e doar o parte din a vorbi în engleză. Cealaltă parte este pronunția. Și în următorul videoclip, vom vedea ce puteți face pentru a vă îmbunătăți pronunția în engleză și pentru a vorbi engleza cu mai multă încredere. Vă mulțumim pentru vizionarea.

Profile picture for Dimitar Dimitrov

Dimitar Dimitrov

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: October 6, 2021, 7:09 am