[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
  • Correct your pronunciation in English
  • Learn sentences from daily life
  • Memorize for good
  • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Etsi sanat englanniksi!

Miten ilmaista itseäsi paremmin englanniksi 🙊 [VIDEO]

Misha selittää, miksi puhuminen on niin vaikeaa ja mitä voit tehdä edistyäksesi puhumisessasi VÄLITTÖMÄSTI!

Jos ymmärrät englantia enemmän tai vähemmän hyvin, mutta sinun on vaikea vastata tai puhua, sinun kannattaa katsoa tämä video!

👇 Tässä on meidän vaiheittainen opas, jolla parannat englannin kielen puhumistaitojasi!

🌎 Muista valita tekstityksen kieli klikkaamalla videon asetuksista.

⏱️ Aikataulut
0:00 - Intro
0:20 - Kuinka parantaa kuullun ymmärtämistä englanniksi (Recap)
1:58 - Miksi englannin puhuminen on niin KOVAA?
3:31 - Kuinka ilmaista itseäsi paremmin englanniksi - kirjoita enemmän!
4:30 - Opettele sanoja asiayhteydestä, jotta voit käyttää niitä asiayhteydessä
6:14 - Opettele kokonaisia lauseita yksittäisten sanojen
sijaan

7:47 - Harjoittele englantia missä tahansa, milloin tahansa, ILMAISEKSI
10:39 - Kuinka tulla sujuvaksi englanniksi, askel askeleelta
14:54 - Kuinka parantaa ääntämistäsi englanniksi?
📝 Täydellinen transkriptio:

Hei, tässä on Misha Click & Speakista. Ja tämä on toinen osa videosarjaamme, jonka avulla voit kommunikoida paremmin englanniksi. Se tarkoittaa, että ymmärrät puhuttua englantia paremmin, mutta myös ilmaiset itseäsi paremmin paremmalla aksentilla. Tällä videolla näytän sinulle, mitä voit tehdä puhuaksesi paremmin englantia. Edellisessä videossa puhuimme siitä, miksi puhutun englannin ymmärtäminen on niin vaikeaa, mitkä ovat ongelmat ja mitä voit tehdä niiden ratkaisemiseksi. Näimme, että harjoittelun puute on suurin ongelma, ja sen korjaamiseksi sinun on ympäröityä itsesi englanninkielisellä äänentoistolla. Sinun on altistettava itsesi englannin kielelle mahdollisimman paljon.

Ongelma numero kaksi. Puhutun ja kirjoitetun kielen välillä on suuri kontrasti. Olemme tottuneet lukemaan englantia, mutta englannin kirjoitusasu ei vastaa sitä, miten sanat lausutaan todellisuudessa. Tämän korjaamiseksi sinun on siis opeteltava ääntämysten ja äänitallenteiden avulla.

Ongelma numero kolme. Sanaston puute. On vaikea ymmärtää tai arvata sellaisten sanojen merkitystä, joita et tunne. Jotta ymmärtäisit mahdollisimman paljon ja mahdollisimman nopeasti, sinun on opeteltava tärkeimmät sanat ensin. Voit tehdä sen käyttämällä frekvenssilistaa tai kurssia tai menetelmää, joka perustuu frekvenssilistaan. Jotta tunnistaisit varmasti aina sanan ja osaisit aina käyttää sitä asiayhteydessä, sinun pitäisi oppia kyseinen sana kaikissa muodoissaan.

Viimeinen ja yksi vakavimmista ongelmista on kyllästyminen käyttämiisi resursseihin. Ja suurin etu, joka meillä on itsenäisinä oppijoina, aikuisoppijoina, on se, että olemme vapaita valitsemaan materiaalit itse. Räätälöi siis englannin opintosi harrastuksiesi ja kiinnostuksen kohteidesi mukaan.

Nyt kun tiedät, miten parannat kuullun ymmärtämistä, on aika keskittyä puhumiseen. Viestintä koostuu nimittäin kahdesta osasta, kuuntelemisesta ja vastaamisesta, puhumisesta toiselle henkilölle. Ja uskon, että englannin puhuminen on todella vaikeaa, koska itse asiassa teet kahta asiaa samaan aikaan. Ensimmäinen on sanojen löytäminen, oikeiden sanojen valitseminen ja kieliopillisesti oikeiden ja ymmärrettävien lauseiden muodostaminen. Ja toiseksi, lausua ne oikein, jotta toinen ymmärtää meitä. Sinun on ajateltava kahta asiaa samanaikaisesti, ja se on henkisesti kuluttavaa. Ongelmana on se, että yleensä meidän on tehtävä molempia samaan aikaan, ja niitä on vaikea erottaa toisistaan, jos harjoittelet ilmaisuasi englanniksi, puhumista, sanojen etsimistä, lauseiden rakentamista, sinun on myös lausuttava ne oikein. Ja jos harjoittelet ääntämistä, tarvitset myös sanoja, jotta voit harjoitella aksenttiasi ja ääntämistäsi asiayhteydessä. Nämä kaksi kulkevat siis käsi kädessä, ja niitä on vaikea erottaa toisistaan. Haluaisin siis tässä videossa keskittyä yhteen asiaan kerrallaan.

Ja tässä videossa näytän sinulle, mitä voit tehdä, jotta voisit ilmaista itseäsi paremmin englanniksi, jotta voisit ilmaista ajatuksiasi paremmin englanniksi huolehtimatta toistaiseksi ääntämisestä. Miten ilmaiset itseäsi paremmin englanniksi? Ensimmäinen asia, jonka voit tehdä, on kirjoittaa. Ongelma ei aina ole englannin puhuminen sinänsä, vaan pikemminkin sanojen löytäminen, ajatusten ilmaiseminen ja lauseiden rakentaminen. Ja jos ajattelet asiaa, kirjoittaminen ja puhuminen eivät ole kovinkaan erilaisia. Sinulla on sama tavoite välittää viesti, ja sinulla on myös keskustelukumppani, vaikka et puhukaan hänen kanssaan kahden kesken. Erona on se, että puhuessasi sinun on mietittävä myös ääntämistä, aksenttia ja niin edelleen. Kun taas kirjoittaessasi voit keskittyä vain ilmaisuusi. Jos siis kirjoitat paljon, voit tottua löytämään sanat nopeasti ja oppia ajattelemaan englanniksi, ja sitten voit lisätä siihen ääntämisen ja alkaa puhua oikealla ääntämisellä.

Numero kaksi on oppia uudet sanat aina asiayhteydessä, jotta ymmärrät ne paremmin, kuten edellisessä videossa nähtiin, mutta myös siksi, että voit käyttää niitä, kun tarvitset niitä. Joka kerta, kun opit uuden sanan, etsi siihen sopiva esimerkkilause. Älä opettele yksittäisiä sanoja, vaan opettele ne asiayhteydessä. Kolme loistavaa resurssia, joita voit käyttää oppiaksesi sanoja asiayhteydessään, ovat numero yksi: Wiktionary on ilmainen online-sanakirja, josta löydät sanan määritelmän ja äänitallenteen, jossa on myös ääntämys, jotta voit oppia ääntämään sen hyvin. Ja sinulla on myös joukko esimerkkilauseita.

Numero kaksi on toinen online-sanakirja, jonka nimi on Sinun sanakirjasi. Voit hakea sanan ja saat joukon esimerkkilauseet. Kolmas vaihtoehto on YouGlish-niminen sivusto, jonka avulla voit etsiä sanan ja saada kasan esimerkkilauseiden esimerkkejä YouTube-videoista. Tämä on hämmästyttävää, koska täällä näet, miten äidinkieliset puhujat käyttävät sanaa asiayhteydessä.

Totuus on se, että jos haluat oppia sanan hyvin, sinun on vietettävä sen kanssa aikaa. Ei riitä, että opit sanan englanniksi ja sen käännöksen äidinkielelläsi. Ei, vaan sinun on vietettävä aikaa sen kanssa. Sinun on nähtävä muutamia esimerkkejä. Sinun on kuunneltava muutamia esimerkkejä. Sinun on opittava sana asiayhteydessä, opittava esimerkkilause, jotta voit todella käyttää sitä itse. Tämä johdattaa minut seuraavaan vaiheeseeni, joka on kokonaisten lauseiden oppiminen yksittäisten sanojen sijasta. Kun puhumme, käytämme harvoin yksittäisiä sanoja. On hyvin harvinaista, että vastaisin yksittäisellä sanalla. Miksi siis oppisit sanoja yksitellen, jos käytät niitä harvoin yksitellen? Siinä on järkeä. Miksi ei siis opeteltaisi kokonaisia lauseita? Voit opetella esimerkkilauseet, joita olet käyttänyt sanan muistamiseen, tai voit myös opetella sananlaskuja ja idiomeja, jotka ovat kokonaisia lauseita, joilla on tietty merkitys ja jotka ovat valmiita käytettäväksi.

Sinun ei tarvitse miettiä sanoja eikä kielioppia. Ne ovat valmiita käytettäväksi keskustelussa. Jos esimerkiksi haluat sanoa ei koskaan, voit sanoa vain "Kun siat lentävät". Sinun ei tarvitse miettiä kielioppia tai sanoja. Jos olet täysin samaa mieltä jonkun kanssa, voit sanoa: "Ai, voit sanoa tuon uudestaan". Voit sanoa sen uudestaan. Se tarkoittaa, että olen täysin samaa mieltä kanssasi. Englannin kielessä on suosittu ja usein käytetty sananlasku: parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Se tarkoittaa, että on parempi tehdä jokin asia myöhään kuin olla tekemättä sitä ollenkaan. Kokonaisten lauseiden opettelun etuna on, että ne ovat valmiita käytettäväksi, eikä sinun tarvitse enää miettiä sanajärjestystä tai kielioppia.

Seuraava suuri vinkkini on, että aloita ajattelu englanniksi. Tämä on nyt hämmästyttävä harjoitus, jonka voit tehdä, ja sillä on monia etuja. Ensinnäkin voit tehdä sitä missä ja milloin tahansa ja niin paljon kuin haluat. Ja se on myös ilmainen. Tämä on täydellinen tapa kerrata sanastoa ja kielioppia. Monet oppilaamme sanovat, etteivät he pysty harjoittelemaan englantia tai ettei heillä ole ketään, jonka kanssa harjoitella. Todellisuudessa puolet ajasta tai jopa enemmänkin et edes tarvitse ketään muuta harjoitettavaksi. Voit vain ajatella englanniksi. Voit kuvitella keskusteluja. Voit kuvailla esimerkiksi sitä, mitä näet ympärilläsi. Tämä on korkea puu, jolla on vihreät lehdet kadun varrella. Näen paljon ihmisiä kävelemässä. Näen pitkiä ihmisiä, lyhyitä ihmisiä, ihmisiä, joilla on pitkät hiukset, ihmisiä, joilla on lyhyet hiukset.

Tämä on arvokas harjoitus, koska muistamme asioita juuri toistojen kautta. Ja toiston ja harjoittelun kautta passiivinen tietomme, sanat, jotka tiedämme mutta emme osaa käyttää, muuttuvat aktiiviseksi tiedoksi. Ne muuttuvat sanoiksi, joita voimme käyttää. Seuraava suuri etu on se, että englanniksi ajattelemalla voit tunnistaa tietämyksesi puutteet. Jos siis ajattelet jotakin asiaa, on todennäköistä, että puhut siitä. Puhut siitä jossain vaiheessa jonkun toisen kanssa, ja jos ajattelet sitä ensin yksin, saat siitä etulyöntiaseman, koska voit tunnistaa sanoja, joita et vielä osaa, jotta voit ilmaista itseäsi kyseisessä tilanteessa. Sanotaan siis, että mietin, mitä minun pitäisi ostaa kaupasta. Minun täytyy ostaa maitoa. Minun on ostettava leipää ja minun on ostettava, oi, en itse asiassa tiedä, miten sanoa tuo sana englanniksi.

Oletetaan, että sinun on ostettava kurkkuja, vihanneksia. Ja kun ajattelet asiaa, huomaat, ettet tiedä sanaa englanniksi. Mitä teet? Etsit sen älypuhelimestasi ja opettelet sen asiayhteydestä. Ja seuraavan kerran, kun tarvitset kyseistä sanaa kuvaamaan sitä, mitä teet tavallisena päivänä, olet oppinut sen. Kuten sanoin, voitte ajatella niin paljon kuin haluatte. Voit tehdä sitä missä tahansa ja milloin tahansa ilmaiseksi, mikä on satoja tunteja ylimääräistä harjoittelua. Ja mitä enemmän harjoittelet, sitä varmemmaksi tunnet itsesi, koska sinulla on enemmän kokemusta. Joten mieti asiaa. Kuten englanniksi sanotaan, pienet purot tekevät suuria jokia. Monet oppilaamme tulevat luoksemme tavoitteenaan: "Haluan puhua sujuvasti englantia". Se on hyvä tavoite. Se on kunnianhimoinen.

Ongelmana on, että se ei ole konkreettinen, koska mitä tarkoittaa olla sujuva kielitaito? Se ei ole selvää. Kaikilla on siitä eri mielipide. Ja jos sinulla on tavoite, joka ei ole konkreettinen, et tiedä, miten pääset tavoitteeseen. Paljon parempi lähestymistapa on keskittyä tiettyihin aiheisiin. Eli: "Haluan pystyä puhumaan harrastuksestani sujuvasti englanniksi." Se on paljon parempi tavoite, koska tiedät, mikä harrastuksesi on. Sanotaan vaikka sukeltaminen, ja tiedät, mitä sanoja ja ilmaisuja tarvitset ilmaistaksesi itseäsi kyseisessä tilanteessa. Toinen esimerkki paremmasta tavoitteesta on: "Haluan pystyä tilaamaan suosikkijuomani ravintolassa epäröimättä englanniksi." Tämä on hyvä esimerkki. Tämäkin on konkreettinen tavoite, ja se auttaa sinua tietämään, mitä sinun on tehtävä saavuttaaksesi tavoitteen. Jotta voisit sujuvoittaa englantia, jotta voisit puhua sujuvasti englantia, sinun on valittava tietty aihe ja opittava ilmaisemaan itseäsi sujuvasti kyseisestä aiheesta 100 tai 1000 kertaa.

Aluksi neuvoisin teitä valitsemaan taistelunne. Valitse aiheet, jotka ovat sinulle kaikkein tärkeimpiä, jotka ovat sinulle kaikkein merkityksellisimpiä ja joista puhut eniten. Samoin kuin frekvenssiluettelossa, on turha opetella sanoja, joita et tule käyttämään, ja on turha opetella ilmaisemaan itseäsi aiheista, joista et puhu äidinkielelläsi. Miksi opettelisit puhumaan niistä englanniksi tai ainakin miksi tekisit niin alussa? Valitse siis aiheet, joista puhut eniten. Se voi olla työsi, harrastuksesi, perheesi, lempisarjasi, lempikirjasi, mitä tahansa, kunhan se on henkilökohtainen ja se on jotain, josta puhut paljon. Sitten voit harjoitella ilmaisemaan itseäsi kyseisestä aiheesta. Voit kirjoittaa, kuten näimme. Voit ajatella sitä. Voit kuvitella keskustelun. En voi tarpeeksi korostaa keskustelujen kuvittelemisen arvoa, koska näin voitte harjoitella keskustelua, tunnistaa tietämyksenne puutteet, viettää enemmän aikaa aiheen parissa ja saada itseluottamusta ja sujuvuutta aiheeseen liittyen.

Miten teet tämän harjoituksen eli kuvittelet keskustelun? Tässä on muutamia kysymyksiä, jotka sinun on kysyttävä itseltäsi. Mitä haluaisit sanoa kyseisestä aiheesta? Sanotaan, että haluat puhua sukeltamisesta. Mitä haluaisit sanoa? Ehkä siitä, kuinka kauan olet harrastanut kyseistä lajia. Ehkä siitä, miksi pidät siitä, koska se on hyvää liikuntaa ja koska voit nähdä paljon kaunista luontoa. Mitä haluaisit kysyä toiselta henkilöltä? Ehkä, oletko koskaan kokeillut laitesukellusta? Tai, oletko kuullut sukeltamisesta? Haluaisitko kokeilla sitä jossain vaiheessa? Mitä he voisivat kysyä sinulta? Hän saattaa kysyä, millaisia varusteita tarvitset sukeltamiseen. Siinä on paljon erikoissanastoa, jota sinun tarvitsee opetella vain, jos aihe on sinulle tärkeä.

Jos haluat puhua sukeltamisesta englanniksi, sinun on opeteltava sanat erityisille varusteille, jotta voit selittää toiselle henkilölle, mitä hän tarvitsee. Kun kuvittelet keskustelun, etsi kaikki tuntemattomat sanat, kaikki tuntemattomat ilmaisut, harjoittele ilmaisemaan itseäsi kirjoittamalla, ajattelemalla. Voit harjoitella yksin, opettajan kanssa tai myös keskustelukumppanin kanssa. Tällä videolla näimme, miten voit ilmaista itseäsi paremmin englanniksi. Mitä voit tehdä ilmaistaksesi itseäsi paremmin englanniksi. Mutta näimme, että se on vain yksi osa englanniksi puhumista. Toinen osa on ääntäminen. Seuraavassa videossa näemme, mitä voit tehdä parantaaksesi ääntämistäsi englanniksi ja puhuaksesi englantia varmemmin. Kiitos, että katsoit.

Profile picture for Dimitar Dimitrov

Dimitar Dimitrov

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: November 2, 2021, 6:43 pm