[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
  • Correct your pronunciation in English
  • Learn sentences from daily life
  • Memorize for good
  • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Find dine ord på engelsk!

Sådan udtrykker du dig bedre på engelsk 🙊 [VIDEO]

Misha forklarer, hvorfor det er så svært at tale, og hvad du kan gøre for at gøre fremskridt i dit talesprog med det samme!

Hvis du kan forstå engelsk mere eller mindre godt, men har svært ved at svare eller tale, så bør du se denne video!

👇 Her er vores trin-for-trin guide til at forbedre dine talefærdigheder på engelsk!

🌎 Glem ikke at vælge sprog for underteksterne ved at klikke på videoens indstillinger.

⏱️ Timecodes
0:00 - Intro
0:20 - Sådan forbedrer du din lytteforståelse på engelsk (Recap)
1:58 - Hvorfor er det så HÅRDT at tale engelsk?
3:31 - Sådan udtrykker du dig bedre på engelsk - skriv mere!
4:30 - Lær ord i kontekst, så du kan bruge dem i sammenhæng
6:14 - Lær hele sætninger i modsætning til enkelte ord
7:47 - Øv dig i engelsk hvor som helst, når som helst og GRATIS
10:39 - Hvordan du bliver flydende på engelsk, trin for trin
14:54 - Hvordan forbedrer du din udtale på engelsk?
📝 Fuld udskrift:

Hej, det er Misha fra Click & Speak. Og dette er anden del af vores videoserie, der skal hjælpe dig med at blive bedre til at kommunikere på engelsk. Det vil sige forstå talt engelsk bedre, men også udtrykke dig bedre med en bedre accent. I denne video vil jeg vise dig, hvad du kan gøre for at tale bedre engelsk. I den sidste video talte vi om, hvorfor det er så svært at forstå talt engelsk, hvad problemerne er, og hvad du kan gøre for at løse dem. Vi så, at manglende øvelse er det største problem, og for at løse det skal du omgive dig med lyd på engelsk. Du er nødt til at udsætte dig selv for det engelske sprog så meget som muligt.

Problem nummer to. Der er en stor kontrast mellem det talte og det skrevne sprog. Vi er vant til at læse engelsk, men stavemåden på engelsk repræsenterer ikke den måde, som ordene udtales på i virkeligheden. Så for at rette op på det, skal du lære med fonetiske transskriptioner og lydoptagelser.

Problem nummer tre. Manglen på ordforråd. Det er svært at forstå eller gætte betydningen af ord, som du ikke kender. For at forstå så meget som muligt så hurtigt som muligt bør du lære de vigtigste ord først. Det kan du gøre ved at bruge en frekvensliste eller et kursus eller en metode, der er baseret på en frekvensliste. For at være sikker på altid at kunne genkende et ord og altid kunne bruge det i en sammenhæng, bør du lære ordet i alle dets former.

Det sidste problem, og et af de alvorligste, er at kede sig med de ressourcer, man bruger. Og den største fordel, vi har som selvstændige elever, som voksne elever, er, at vi frit kan vælge materialerne selv. Så skræddersy dine engelskstudier efter dine hobbyer, dine interesser.

Nu hvor du ved, hvordan du kan forbedre din lytteforståelse, er det tid til at fokusere på at tale. Fordi kommunikation består af to dele, nemlig at lytte og svare, at tale til den anden person. Og jeg tror, at det er virkelig svært at tale engelsk, fordi du faktisk gør to ting på samme tid. Nummer et, at finde dine ord, vælge de rigtige ord og opbygge sætninger, som er grammatisk korrekte og forståelige. Og nummer to, at udtale dem korrekt, så den anden person forstår os. Man skal tænke på to ting på samme tid, og det er mentalt drænende. Problemet er, at vi normalt skal gøre begge dele på samme tid, og det er svært at adskille dem, hvis du øver dig i at udtrykke dig på engelsk, tale, finde dine ord, bygge sætninger op, og du skal også udtale dem korrekt. Og hvis du øver din udtale, har du også brug for ord for at øve din accent og din udtale i en sammenhæng. Så de to ting går hånd i hånd, og det er svært at adskille dem. Så i denne video vil jeg gerne fokusere på én ting ad gangen.

Og i denne video vil jeg vise dig, hvad du kan gøre for at udtrykke dig bedre på engelsk for bedre at udtrykke dine idéer på engelsk uden at bekymre dig om udtale for nu. Hvordan kan du bedre udtrykke dig på engelsk? Det første, du kan gøre, er at skrive. Problemet er ikke altid at tale engelsk i sig selv, men snarere at finde dine ord, at udtrykke dine idéer og at opbygge dine sætninger. Og hvis du tænker over det, er det ikke så forskelligt at skrive og tale. Du har det samme mål om at formidle et budskab, og du har også en samtalepartner, selv om du ikke taler med vedkommende én til én. Forskellen er, at når du taler, skal du også tænke på udtale, accent osv. Mens du, når du skriver, kun kan fokusere på dit udtryk. Så hvis du skriver meget, kan du vænne dig til at finde dine ord hurtigt, og du kan lære at tænke på engelsk, og så kan du tilføje udtale til det og begynde at tale med den korrekte udtale.

Nummer to er altid at lære nye ord i en sammenhæng, så du bedre kan forstå dem, som vi så i den foregående video, men også så du kan bruge dem, når du får brug for dem. Så hver gang du lærer et nyt ord, skal du finde en eksempelsætning, der passer til det. Lær ikke isolerede ord, men lær dem i en sammenhæng. Tre gode ressourcer, du kan bruge til at lære ord i en sammenhæng, er for det første Wiktionary, som er en gratis online ordbog, hvor du kan finde definitionen af et ord med en lydoptagelse med en fonetisk transskription, så du også kan lære at udtale det godt. Og du har også en masse eksempelsætninger.

Nummer to er en anden online ordbog, som hedder Your Dictionary. Du kan slå et ord op, og du får en masse eksempelsætninger. Nummer tre er et websted, der hedder YouGlish, hvor du kan slå et ord op, og du får en masse eksempler på sætninger fra YouTube-videoer. Og det er fantastisk, fordi du her kan se, hvordan et ord bruges i en sammenhæng af indfødte talere.

Sandheden er, at hvis du ønsker at lære et ord godt, skal du bruge tid på det. Det er ikke nok at lære ordet på engelsk og dets oversættelse på dit modersmål. Nej, du skal bruge tid med det. Du skal se et par eksempler. Du skal lytte til et par eksempler. Du skal lære ordet i en sammenhæng, lære en eksempelsætning, så du virkelig kan være i stand til at bruge det selv. Dette fører mig til mit næste skridt, som er at lære hele sætninger i modsætning til isolerede ord. Når vi taler, bruger vi sjældent isolerede ord. Det er meget sjældent, at jeg svarer med et enkelt ord. Så hvorfor skulle man lære ord enkeltvis, hvis man sjældent bruger dem enkeltvis? Det giver mening. Så hvorfor ikke lære hele sætninger i stedet? Du kan lære de eksempelsætninger, som du har brugt til at huske ordet, eller du kan også lære ordsprog og idiomer, som er hele sætninger, der har en bestemt betydning, og som er klar til brug.

Du behøver ikke at tænke på ordene, og du behøver ikke at tænke på grammatikken. De er klar til at bruge i en samtale. Hvis du f.eks. vil sige "aldrig", kan du bare sige "Når svin flyver". Du behøver ikke at tænke over grammatikken eller ordene. Hvis du er helt enig med nogen, kan du sige: "Åh, det kan du godt sige igen". Du kan sige det igen. Det betyder, at jeg er helt enig med dig. Et populært ordsprog på engelsk, der ofte bruges, er bedre sent end aldrig. Det betyder, at det er bedre at gøre noget sent end slet ikke at gøre det. Fordelen ved at lære hele sætninger er, at de er klar til brug, og at du ikke længere behøver at tænke over ordstillingen eller grammatikken.

Mit næste store tip er at begynde at tænke på engelsk. Nu er det en fantastisk øvelse, du kan lave, og det har mange fordele. Først og fremmest kan du gøre det hvor som helst og når som helst og så meget du vil. Og så er det også gratis. Det er den perfekte måde at gennemgå ordforråd og grammatik på. Mange af vores elever siger, at de ikke kan øve deres engelsk, eller at de ikke har nogen at øve sig med. Men virkeligheden er, at halvdelen af tiden eller endda mere, har du ikke engang brug for nogen andre at øve med. Du kan bare tænke på engelsk. Du kan forestille dig samtaler. Du kan beskrive, hvad du ser omkring dig selv for eksempel. Dette er et højt træ med grønne blade på siden af gaden. Jeg ser mange mennesker gå. Jeg ser høje mennesker, korte mennesker, mennesker med langt hår, mennesker med kort hår.

Dette er en værdifuld øvelse, fordi det er gennem gentagelse, at vi husker ting. Og gennem gentagelse, gennem øvelse, bliver vores passive viden, de ord, vi kender, men ikke kan bruge, til aktiv viden. Bliver til ord, som vi kan bruge. Den næste store fordel er, at man ved at tænke på engelsk kan identificere huller i sin viden. Så hvis du tænker over noget, er der gode chancer for, at du vil tale om det. Du vil tale om det med en anden person på et tidspunkt, og hvis du tænker på det alene først, giver det dig en fordel, fordi du kan identificere ord, som du endnu ikke kender, for at kunne udtrykke dig i den situation. Så lad os sige, at jeg tænker på, hvad jeg skal købe i butikken. Jeg skal købe mælk. Jeg skal købe brød, og jeg skal købe, åh, jeg ved faktisk ikke, hvordan man siger det ord på engelsk.

Lad os sige, at du har brug for at købe agurker, grøntsagen. Og når du tænker over det, indser du, at du ikke kender ordet på engelsk. Hvad gør du så? Du slår det op på din smartphone, og du lærer det i kontekst. Og næste gang, når du har brug for det ord til at beskrive det, du gør i en almindelig hverdag, så har du lært det. Som jeg sagde, kan du tænke så meget, som du vil. Du kan gøre det hvor som helst og når som helst gratis, hvilket er hundredvis af timers ekstra træning. Og jo mere du øver dig, jo mere sikker vil du føle dig, fordi du får mere erfaring. Så giv det en tanke. Som vi siger på engelsk: Little streams make big rivers. Mange af vores elever kommer til os med målet: "Jeg vil gerne tale flydende engelsk". Det er et godt mål at have. Det er ambitiøst.

Problemet er, at det ikke er specifikt, for hvad betyder det at være flydende i et sprog? Det er ikke klart. Alle har en anden mening om det. Og hvis du har et mål, der ikke er specifikt, så ved du ikke, hvordan du skal nå det mål. En meget bedre tilgang er at fokusere på specifikke emner. Altså: "Jeg vil gerne kunne tale flydende om min hobby på engelsk." Det er et meget bedre mål, fordi du ved, hvad din hobby er. Lad os sige dykning, og du ved, hvilke ord du har brug for, hvilke udtryk du har brug for for at kunne udtrykke dig i den situation. Et andet eksempel på et bedre mål er: "Jeg vil gerne kunne bestille min yndlingsdrink på en restaurant uden at tøve på engelsk." Igen er det specifikt, og det hjælper dig til at vide, hvad du skal gøre for at opnå det. Så for at blive flydende på engelsk, for at blive flydende på engelsk, skal du gøre denne øvelse med at vælge et specifikt emne og lære at udtrykke dig flydende om dette specifikke emne 100 eller 1.000 gange.

I begyndelsen vil jeg råde dig til at vælge dine kampe. Vælg de emner, som er vigtigst for dig, som er mest relevante for dig, som du vil tale mest om. På samme måde som med frekvenslisten nytter det ikke noget at lære ord, som du ikke vil bruge, og det nytter ikke noget at lære at udtrykke dig om emner, som du ikke taler om på dit modersmål. Hvorfor skulle du lære at tale om dem på engelsk, eller i det mindste hvorfor skulle du gøre det i begyndelsen? Så vælg de emner, som du taler mest om. Det kan være dit job, din hobby, din familie, din yndlings-tv-serie, dine yndlingsbøger, hvad som helst, så længe det er personligt, og det er noget, du taler meget om. Det, du kan gøre, er at øve dig i at udtrykke dig om det emne. Du kan skrive, som vi så. Du kan tænke over det. Du kan forestille dig samtalen. Jeg kan ikke understrege værdien af at forestille sig samtaler nok, fordi det igen giver dig mulighed for at øve dig i samtalen, identificere huller i din viden, bruge mere tid på det pågældende emne og få selvtillid, få færdighed i det pågældende emne.

Så hvordan kan du gøre denne øvelse med at forestille dig samtalen? Her er et par spørgsmål, som du skal stille dig selv. Hvad vil du gerne sige om det pågældende emne? Lad os sige, at du vil tale om dykning. Hvad vil du gerne sige? Måske hvor længe du har dyrket den sport. Måske hvorfor du kan lide det, fordi det er god motion, og fordi du kan se en masse smukke dyreliv. Hvad vil du gerne spørge den anden person om? Måske, om du nogensinde har prøvet at dykke? Eller, har du hørt om dykning? Kunne du tænke dig at prøve det på et tidspunkt? Hvad kunne de spørge dig om? Måske spørger de dig, hvilket udstyr du skal bruge for at dykke. Og det er en masse specifikt ordforråd, som du kun skal lære, hvis det er et emne, der er vigtigt for dig.

Hvis du vil tale om dykning på engelsk, skal du lære ordene for det specifikke udstyr, så du kan forklare den anden person, hvad han/hun har brug for. Når du forestiller dig samtalen, skal du slå alle de ukendte ord op, alle de ukendte udtryk, øve dig i at udtrykke dig skriftligt, gennem tænkning. Du kan øve dig alene, med en lærer eller med en samtalepartner. I denne video så vi, hvordan du kan udtrykke dig bedre på engelsk. Hvad du kan gøre for at kunne udtrykke dig bedre på engelsk. Men vi så, at det kun er en del af det at tale på engelsk. Den anden del er udtale. Og i den næste video vil vi se, hvad du kan gøre for at forbedre din udtale på engelsk og tale engelsk med mere selvtillid. Tak fordi du så med.

Profile picture for Dimitar Dimitrov

Dimitar Dimitrov

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: November 2, 2021, 4:47 pm