[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
  • Correct your pronunciation in English
  • Learn sentences from daily life
  • Memorize for good
  • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Keresse meg a szavakat angolul!

Hogyan fejezze ki magát jobban angolul 🙊 [videó]

Misha elmagyarázza, miért olyan nehéz a beszéd, és mit tehetsz annak érdekében, hogy azonnal előrehaladj a beszédedben!

Ha többé-kevésbé jól megérted az angol nyelvet, de nehezen válaszolsz vagy beszélsz, akkor nézd meg ezt a videót!

👇 Itt van a lépésről-lépésre útmutató az angol nyelvű beszédkészség fejlesztéséhez!

🌎 Ne felejtsd el válassza ki a feliratok nyelvét a videó beállításaira kattintva.

⏱️ Időkódok
0:00-Bevezetés
0: 20-hogyan lehet javítani a hallgatási megértést Angolul (összefoglaló)
1:58 - miért beszél angolul olyan nehéz?
3: 31-hogyan lehet jobban kifejezni magát Angolul-írj többet!
4:30-tanulja meg a szavakat a kontextusban, így használhatja őket a kontextusban
6:14-Tanuljon teljes mondatokat, szemben az egyetlen szóval
7: 47-gyakorlat angol bárhol, bármikor, ingyen
10: 39 - hogyan válhat folyékonyan angolul, lépésről lépésre
14: 54 - hogyan javítható a kiejtése angol nyelven?

📝 Teljes átirat:

Helló, itt Misha a Click & Speak - től. Ez a videó sorozatunk második része, amely segít jobban kommunikálni angolul. Ez azt jelenti, hogy jobban megértjük a beszélt angol nyelvet, de jobb akcentussal is kifejezzük magunkat. Ebben a videóban megmutatom, mit tehet, hogy jobban beszéljen angolul. Az utolsó videóban arról beszéltünk, hogy miért olyan nehéz megérteni a beszélt angolul, milyen problémák vannak, és mit lehet tenni annak érdekében, hogy megoldja őket. Láttuk, hogy a gyakorlat hiánya a fő probléma, és annak érdekében, hogy ezt kijavítsuk, angol nyelvű hanggal kell körülvennie magát. Meg kell, hogy tegye ki magát az angol nyelv, amennyire csak lehetséges.

Második probléma. Nagy a kontraszt a beszélt és az írott nyelv között. Hozzászoktunk az angol olvasáshoz, de az angol helyesírás nem jelenti azt, ahogyan a szavakat a valóságban kiejtik. Tehát ahhoz, hogy ezt kijavítsuk, meg kell tanulnunk fonetikus átiratokkal és hangfelvételekkel.

Harmadik probléma. A szókincs hiánya. Nehéz megérteni vagy kitalálni a szavak jelentését, amelyeket nem tudsz. Annak érdekében, hogy a lehető leggyorsabban megértsük, először meg kell tanulnunk a legfontosabb szavakat. Ezt megteheti egy frekvencialistával vagy egy kurzussal vagy egy olyan módszerrel, amely a frekvencialistán alapul. Annak érdekében, hogy mindig felismerjen egy szót, és mindig képes legyen használni a kontextusban, meg kell tanulnia ezt a szót minden formájában.

A végső kérdés, és az egyik legkomolyabb is, hogy unatkozik a források, hogy használ. A legnagyobb előnye, hogy független tanulóként, felnőtt tanulóként szabadon választhatjuk ki az anyagokat. Tehát szabja meg Angol tanulmányait hobbija szerint, az Ön érdekeihez.

Most, hogy tudod, hogyan lehet javítani a hallgatási megértést, itt az ideje, hogy a beszédre összpontosítson. Mivel a kommunikáció két részből áll, hallgat, válaszol, beszél a másik személlyel. És azt hiszem, hogy az angol nyelv nagyon nehéz, mert valójában két dolgot csinálsz egyszerre. Az első: megtalálni a szavakat, kiválasztani a megfelelő szavakat, és megfogalmazni azokat a mondatokat, amelyek nyelvtanilag helyesek és érthetőek. És a második, helyesen ejti ki őket, hogy a másik ember megértsen minket. Egyszerre két dologra kell gondolni, és ez mentálisan kimerítő. A probléma az, hogy általában mindkettőt egyszerre kell megtennünk, és nehéz elválasztani őket, ha angolul gyakorolja a kifejezést, beszél, megtalálja a szavakat, mondatokat épít, akkor is helyesen kell kiejtenie őket. Ha pedig a kiejtést gyakorolja, akkor a kiejtés és a kiejtés kontextusban való gyakorlásához is szüksége van szavakra. Tehát a kettő kéz a kézben jár, és nehéz elválasztani őket. Tehát ebben a videóban egyszerre csak egy dologra szeretnék összpontosítani.

Ebben a videóban megmutatom, mit tehet annak érdekében, hogy jobban kifejezze magát angolul, hogy jobban kifejezze ötleteit angolul, anélkül, hogy aggódna a kiejtés miatt. Hogyan lehet jobban kifejezni magát Angolul? Az első dolog, amit tehetünk, hogy írjon. A probléma nem mindig önmagában beszél angolul, hanem a szavak megtalálása, ötleteinek kifejezése, mondatok felépítése. És ha belegondolsz, az írás és a beszéd nem annyira különbözik egymástól. Ugyanaz a célja, hogy üzenetet közvetítsen, és van egy beszélgetőpartnere is, annak ellenére, hogy nem beszél velük egy-egy. A különbség az, hogy amikor beszélsz, akkor is meg kell gondolnod a kiejtést, az akcentust, stb. Míg írsz, csak a kifejezésre összpontosíthatsz. Tehát, ha sokat írsz, hamar hozzászokhatsz a szavak megtalálásához, és megtanulhatsz Angolul gondolkodni, majd hozzáadhatod a kiejtést, és elkezdhetsz a helyes kiejtéssel beszélni.

A második az, hogy mindig új szavakat tanuljon a kontextusban, így jobban megértheti őket, ahogy az előző videóban láttuk, de így is használhatja őket, ha szüksége van rájuk. Tehát minden alkalommal, amikor új szót tanulsz, találj egy példamondatot, hogy menjen vele. Ne tanulj elszigetelt szavakat, tanuld meg őket a kontextusban. Három nagy források segítségével annak érdekében, hogy megtanulják a szavakat összefüggésben az első számú, amely Wikiszótár, amely egy ingyenes Online Szótár, ahol megtalálható a meghatározása egy szót egy hangfelvétel egy fonetikus átírás, így meg lehet tanulni kiejteni is. És van egy csomó példa mondatok is.

A második szám egy másik online szótár, amelyet szótárnak hívnak. Felnézhetsz egy szóra, és kapsz egy csomó példamondatot. A harmadik szám egy YouGlish nevű weboldal, amely lehetővé teszi, hogy felnézzen egy szót, és kapsz egy csomó példát mondatokat a YouTube videókból. Ez csodálatos, mert itt láthatja, hogy az anyanyelvűek hogyan használják a szót a kontextusban.

Az igazság az, hogy ha jól szeretne megtanulni egy szót, időt kell töltenie vele. Nem elég megtanulni a szót angolul, fordítását az anyanyelvén. Nem. Hogy időt töltsön vele. Meg kell látni néhány példát. Meg kell hallgatni néhány példát. Meg kell tanulnia a szót a kontextusban,meg kell tanulnia egy példamondatot, hogy valóban képes legyen használni. Ez a következő lépésemhez vezet, amely az egész mondatok megtanulása, szemben az elszigetelt szavakkal. Amikor beszélünk, ritkán használunk elszigetelt szavakat. Nagyon ritka, hogy egyetlen szóval válaszolnék. Akkor miért tanulna szavakat külön-külön, ha ritkán használja őket külön-külön? Van értelme. Akkor miért nem tanulnak egész mondatokat helyett. Meg lehet tanulni a példamondatokat, amit használt, hogy emlékezzen a szót, vagy akkor is tanulni közmondások és idiómák, amelyek egész mondatokat, amelyek egy adott jelentését, és készen állnak a használatra.

Nem kell a szavakra gondolni, és nem kell a nyelvtanra gondolni. Készen állnak a beszélgetésre. Például, ha azt akarja mondani, hogy soha, csak azt mondhatja: "amikor a sertések repülnek". Nem kell gondolni a nyelvtanra vagy a szavakra. Ha teljesen egyetértesz valakivel, azt mondhatod: "Ó, ezt újra mondhatod". Még egyszer elmondhatod. Ez azt jelenti, hogy teljesen egyetértek veled. Egy népszerű angol közmondás, amelyet gyakran használnak, jobb későn, mint soha. Ez azt jelenti, hogy jobb, ha valamit későn csinálsz, mint egyáltalán nem. A teljes mondatok megtanulásának előnye, hogy készen állnak a használatra, és már nem kell gondolkodnia a szórendről vagy a nyelvtanról.

A következő nagy tippem az, hogy angolul gondolkodom. Most ez egy csodálatos gyakorlat, amit tehetünk, és számos előnye van. Először is, meg tudod csinálni bárhol, bármikor, amennyit csak akarsz. És ingyenes is. Ez a tökéletes módja annak, hogy vizsgálja felül a szókincs és a nyelvtan. Sok diákunk azt mondja, hogy nem tudják gyakorolni az angol nyelvüket, vagy nincs kivel gyakorolni. De a valóság az, hogy a fele az idő, vagy még több, akkor nem is kell senki más gyakorolni. Csak angolul tudsz gondolkodni. El tudod képzelni a beszélgetéseket. Leírhatod például, hogy mit látsz magad körül. Ez egy magas fa, zöld levelekkel az utca oldalán. Sok embert látok sétálni. Magas embereket, rövid embereket, hosszú hajú embereket, rövid hajú embereket látok.

Ez egy értékes gyakorlat, mert az ismétlés révén emlékszünk a dolgokra. Az ismétlés, a gyakorlat, a passzív tudás, a szavak, amelyeket ismerünk, de nem tudunk használni, aktív tudássá válnak. Kapcsolja be a szavakat, hogy tudjuk használni. A következő nagy előny az, hogy az angol nyelvű gondolkodás lehetővé teszi a tudás hiányosságainak azonosítását. Tehát ha valamire gondolsz, akkor valószínű, hogy beszélni fogsz róla. Egy bizonyos ponton beszélni fog róla valaki mással, és a saját gondolkodása először előnyt jelent, mert azonosíthatja azokat a szavakat, amelyeket még nem tud, hogy kifejezze magát ebben a helyzetben. Tehát mondjuk, hogy azon gondolkodom, hogy mit kell vásárolnom a boltból. Tejet kell vennem. Kenyeret kell vennem, és meg kell vennem, Ó, valójában nem tudom, hogyan kell ezt a szót angolul mondani.

Tegyük fel, hogy meg kell vásárolni uborka, a zöldség. És ha belegondolsz, rájössz, hogy nem ismered a szót angolul. Mit csinálsz? Ha felnéz az okostelefonjára, azt kontextusban tanulja meg. Legközelebb, amikor szükséged van erre a szóra, hogy leírd, mit csinálsz egy hétköznapi napon, akkor megtanulod. Mint mondtam, gondolkodhatsz, amennyit csak akarsz. Meg tudod csinálni bárhol bármikor ingyen, ami több száz óra extra gyakorlat. Minél többet gyakorol, annál magabiztosabb lesz, mert több tapasztalata lesz. Szóval gondold át. Ahogy angolul mondjuk, a kis patakok nagy folyókat hoznak létre. Sok diákunk velünk jön azzal a céllal, hogy "folyékonyan akarok angolul beszélni."Ez egy nagyszerű cél. Ambiciózus.

A probléma az, hogy nem specifikus, mert mit jelent folyékonyan beszélni egy nyelven? Nem világos. Mindenkinek más véleménye van erről. Ha van egy célod, ami nem konkrét, akkor nem fogod tudni, hogyan érheted el ezt a célt. Sokkal jobb megközelítés az, ha konkrét témákra összpontosítunk. Szóval, " azt akarom, hogy folyékonyan beszéljek a hobbimról Angolul."Ez sokkal jobb cél, mert tudod, mi a hobbija. Tegyük fel, hogy búvárkodás, és tudod, milyen szavakat kell, milyen kifejezéseket kell ahhoz, hogy kifejezze magát ebben a helyzetben. Egy másik példa a jobb célra: "azt akarom, hogy kedvenc italomat megrendelhessem egy étteremben, anélkül, hogy angolul haboznék."Újra, ez konkrét, ami segít, hogy tudja, mit kell tennie annak érdekében, hogy ezt. Tehát annak érdekében, hogy folyékonyan angolul, annak érdekében, hogy folyékonyan beszél angolul, meg kell tennie ezt a gyakorlatot, hogy kiválasszon egy adott témát, és megtanulja, hogyan kell folyékonyan kifejezni magát az adott témában 100 vagy 1000 alkalommal.

Az elején azt tanácsolom, hogy válassza ki a csatákat. Válassza ki azokat a témákat, amelyek a legfontosabbak az Ön számára, amelyek a legfontosabbak az Ön számára, hogy a leginkább beszélni fog. A frekvencialistához hasonlóan nincs értelme olyan szavakat tanulni, amelyeket nem fog használni, és nincs értelme megtanulni kifejezni magát olyan témákban, amelyekről nem beszél az anyanyelvén. Miért tanulnál meg angolul beszélni róluk, vagy legalábbis, Miért tennéd ezt az elején? Tehát válassza ki azokat a témákat, amelyekről a legjobban beszél. Ez lehet a munkád, a hobbid, a családod, a kedvenc tévéműsorod, a kedvenc könyveid, bármi, amíg személyre szabott, és ez olyasmi, amiről sokat beszélsz. Amit tehetsz, az az, hogy gyakorold magad kifejezni ebben a témában. Írhatsz, ahogy láttuk. Gondolkodhatsz rajta. El tudod képzelni a beszélgetést. Nem tudom eléggé hangsúlyozni a beszélgetések elképzelésének értékét, mert ez ismét lehetővé teszi a beszélgetés gyakorlását, a tudás hiányosságainak azonosítását, több időt töltenek ezzel a témával, bizalmat szereznek, folyékonyságot szereznek ebben a témában.

Szóval hogyan kell ezt a gyakorlatot elképzelni a beszélgetést? Itt van néhány kérdés, amit fel kell tennie magának. Mit szeretne mondani ebben a témában? Mondd, hogy búvárkodásról akarsz beszélni. Mit szeretnél mondani? Talán mióta gyakoroltad ezt a sportot. Lehet, hogy miért tetszik, mert jó gyakorlat, és mert sok gyönyörű vadvilágot láthat. Mit szeretne kérdezni a másik személytől? Talán, Próbáltál már búvárkodni? Vagy hallottál már a búvárkodásról? Szeretné kipróbálni egy bizonyos ponton? Mit kérdezhetnek tőled? Lehet, hogy megkérdezik, hogy milyen felszerelésre van szüksége a búvárkodáshoz. Ez egy csomó speciális szókincs, amelyet csak akkor kell megtanulnia, ha ez egy olyan téma, amely fontos az Ön számára.

Ha angolul szeretne beszélni a búvárkodásról, akkor meg kell tanulnia az adott berendezés szavait, hogy elmagyarázhassa a másik személynek, hogy mire van szüksége. Miután elképzelte a beszélgetést, keresse meg az összes ismeretlen szót, az összes ismeretlen kifejezést, gyakorolja magát írásban, gondolkodáson keresztül. Saját, tanárral vagy beszélgetőpartnerrel is gyakorolhat. Ebben a videóban láttuk, hogyan lehet jobban kifejezni magát Angolul. Mit tehetsz annak érdekében, hogy jobban kifejezd magad Angolul. De láttuk, hogy ez csak egy része az angol nyelvnek. A másik rész a kiejtés. A következő videóban pedig meglátjuk, mit lehet tenni annak érdekében, hogy javítsa a kiejtését angolul, és hogy jobban beszéljen angolul. Köszönöm, hogy megnézted.

Profile picture for Dimitar Dimitrov

Dimitar Dimitrov

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: October 6, 2021, 7:08 am