[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
  • Correct your pronunciation in English
  • Learn sentences from daily life
  • Memorize for good
  • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Ce înseamnă vizionarea chefului? 🤔

Cele mai bune 45 de Seriale TV pentru a învăța limba engleză 📺

Read this article in English: The 45 best TV series to learn English 📺.

Vrei să înveți limba engleză într-un mod distractiv? Descoperiți lista noastră cu cele mai bune serii pentru a învăța limba engleză!

Cu toții ne place să ne petrecem timpul vizionarea serialelor TV interesante. Dar te simți vreodată puțin vinovat? Ai simțit vreodată că ești îți pierzi timpul?

Astăzi, vom afla împreună cum vizionarea serialelor TV în limba engleză vă poate ajuta să învățați limba engleză și, mai precis, ce emisiuni TV ar trebui să urmăriți pentru a învăța limba engleză. Ești într-un tratament! 🤩

Învățați limba engleză urmărind seriale TV

Vizionarea seriilor în versiunea lor originală vă va ajuta să obțineți o pronunție mai corectă și mai naturală în limba engleză, îmbunătățiți înțelegerea dvs. de ascultare (pentru că vă veți obișnui cu modul în care vorbitorii nativi vorbesc), învățați argou, expresii și caracteristici culturale prin povești interesante! Urmărind seriale în limba engleză, veți obține cu adevărat cele mai bune din ambele lumi, pentru că veți învăța fără să vă dați seama.

Ce fac dacă nu înțeleg?

Cum înveți engleza urmărind seriale TV? Ce ar trebui să faci dacă nu înțelegi emisiunile în limba lor originală?

Evident, cel mai bun mod de a viziona emisiuni TV pentru a învăța limba engleză ar fi să le urmăriți în limba originală fără subtitrări. Cu toate acestea, dacă totuși este dificil să urmăriți dialogurile și complotul spectacolului, este mai bine să activați subtitrările în limba engleză decât subtitrările în propria limbă! De multe ori, motivul pentru care nu poți înțelege ceva nu este că nu știi cuvintele, ci că actorii vorbesc prea mult, sau că există prea mult zgomot de fundal. Datorită Romanian-subtitles, veți putea citi și asculta ceea ce spun personajele în același timp. Folosind cele două simțuri, vă multiplicați capacitatea de a înțelege, ceea ce vă va ajuta să începeți progresiv vizionarea de filme și emisiuni TV fără subtitrări!

Asta e de fapt ceea ce am făcut eu. Pe vremuri, scopul meu nu era neapărat să învăț limba engleză. De fapt, subtitrările în limba mea maternă au fost disponibile doar la câteva zile după difuzarea noilor episoade din seria mea preferată. Pentru că abia așteptam să văd ce se întâmplă, am pus subtitrări în engleză, în ciuda faptului că nu am înțeles totul. Încetul cu încetul, am ajuns să nu am nevoie de ele, pentru că m-am obișnuit cu modul în care vorbeau nativii.

Serialele TV m-au ajutat enorm în studiile mele de engleză și sunt convins că o pot face și pentru tine! Nu vă faceți griji dacă nu înțelegeți totul la început. Dacă ați înțeles 100% din conținut, ar însemna că nu veți învăța nimic nou.**

Unde pot viziona seriale TV în limba engleză?

Bine, ești motivat. Vrei să folosești seriale TV pentru a învăța limba engleză, dar nu știi unde să le găsești. Cea mai populară platformă pentru a transmite seriale în lumea vorbitoare de limbă engleză este, fără îndoială Netflix. Probabil ați auzit deja de ea, dar aici sunt câteva alternative, precum și:

Indiferent dacă alegi să înveți limba engleză cu Netflix sau cu o altă platformă, ceea ce este important este motivația ta! Am creat un lista celor mai bune emisiuni TV de urmărit pentru a vă îmbunătăți limba engleză doar pentru tine! Adăugați acest articol la favorite și reveniți la el de fiecare dată când doriți să descoperiți un nou spectacol.

Binge-watching

Am vrut să dedic un mic paragraf pentru a vă explica fenomenul binge-watching. To binge-watch înseamnă a petrece un timp considerabil în fața televizorului (sau a computerului), urmărind episoade ale unei emisiuni TV una după alta.

  • I decided to binge-watch all the episodes of Game of Thrones I had missed - it took me all day!

După cum vă puteți imagina, se poate transforma rapid într-o dependență... Dar dacă o faci în limba engleză în loc de în propria limbă, este o mare oportunitatea de a practica limba engleză mai mult ca niciodată! Totul e o chestiune de perspectivă. :)

The 45 best series to learn English
Ce înseamnă to binge watch Rea?

Și acum, alegeți genul preferat de emisiuni TV și Happy binge-watching!

Thrillere

Începem lista noastră cu cel mai bun serial thriller englezesc! Încuie ușile!

The Wire (SUA)

Lumea drogurilor, văzută de traficanții de droguri și de poliție. Această emisiune TV conține o mulțime de argou și vocabular legate de lumea drogurilor-the junkies, dealeri, polițiști, politicieni etc. Acest lucru a fost mult timp clasat ca cel mai bun serial TV englez din toate timpurile pe IMDb!

House of Cards (SUA)

O emisiune TV politică care este excelentă dacă sunteți interesat să învățați vocabularul de afaceri în limba engleză! De asemenea, puteți cunoaște mai bine sistemul judiciar American. Poate părea un pic complicat la început, dar odată ce cunoașteți noul vocabular, puteți începe să vă bucurați de povestea captivantă!

Breaking Bad (SUA)

Povestea unui profesor de chimie recent diagnosticat cu cancer care începe să facă și să vândă droguri. Această schimbare neașteptată a evenimentelor are ca rezultat un cocktail de registre lingvistice - neutru, criminal, cu argou legat de droguri în limba engleză.

Sherlock (MAREA BRITANIE/ SUA)

O versiune modernă a aventurilor personajelor detectivului Sherlock Holmes din secolul al XIX-lea al lui Sir Conan Doyle. Situat în Londra, la sfârșitul secolului 21, această emisiune TV oferă o poveste palpitantă, accente care sunt so British și conversații lungi, pline de spirit!

Ozark (SUA)

O adevărată capodoperă a povestirii crimei-povestea este cea a unui planificator financiar din Chicago, care trebuie brusc să se mute la Ozarks cu familia lui. Aceasta este o regiune în inima Midwest American. Acolo, un cartel Mexican observă că i-a jefuit. Această emisiune TV este minunată pentru a vă exersa înțelegerea dintre accentele latino-americane și Midwest în engleză!

Groază

Continuăm cu cele mai bune spectacole de groază în engleză! Nu este recomandat pentru sufletele slabe.

American Horror Story (SUA)

Fiecare sezon are propria poveste. Asta înseamnă personaje noi, accente noi, moduri noi de a vorbi. Dialogurile sunt foarte accesibile și nu ai avea nevoie de un nivel deosebit de avansat pentru a le putea urmări - este ideal pentru a învăța limba engleză ca începător!

The Haunting of Hill House (SUA)

Dacă vă întrebați ce spectacol Netflix să urmăriți pentru a învăța limba engleză, aș recomanda acest lucru - este un spectacol de groază la care veți deveni rapid dependent! Combină dialoguri scurte și simple cu monologuri mai profunde, care necesită un nivel mai avansat. Poate fi o piatră de temelie excelentă pentru a încerca să atingeți un nivel mai ridicat de înțelegerea ascultării.

The Walking Dead (SUA)

Imaginați-vă o lume apocaliptică, invadată de zombi. A mai rămas o singură întrebare în această distopie infernală-cine va supraviețui? Spectacolul se bazează și pe o carte de benzi desenate, deci limbajul este mai simplu decât cel pe care îl găsim Sherlock!

Telenovele

Avantajul vizionării telenovelelor în limba engleză este că acestea nu necesită toată atenția! Puteți să le redați pe televizor sau pe computer și să faceți altceva în același timp - să lucrați, să curățați, să spălați rufele etc. Dialogurile sunt de obicei simple și parcelele... previzibil. Deoarece liniile de poveste nu sunt complicate, vă puteți concentra pe înțelegerea limbii. Acesta este, fără îndoială, un gen minunat de a învăța limba engleză pentru începători!

Home and Away (Australia)

Mare pentru oricine caută să pună un spectacol de lumină în fundal. Spectacolul urmărește viața, dragostea, bucuria și tristețea oamenilor obișnuiți din Australia. Urmărind-o, puteți obține o idee mai bună despre cum este viața în Australia și exersați înțelegerea Aussie accent!

🦘 Aussie este argou pentru cineva sau ceva, venind din Australia.

Shortland Street (Noua Zeelandă)

Urmați viața personală și profesională a unui personal de spital din Auckland. Au un gust de Kiwi stil de viață și de a învăța o tona despre accentul și argoul neozeelandez!

🥝 Kiwi este un termen argotic comun pentru a se referi la cineva sau ceva care vine din Noua Zeelandă.

Drame

Vrei să te uiți drame în limba engleză? Iată alegerile noastre de top:

Orange Is the New Black (SUA)

Aceasta este o poveste despre cum închisoarea poate schimba o viață. Explorați bogata varietate de accente comune care tind să fie subreprezentate în cinematografie : negru, Sud, Italian și multe altele.

Grey's Anatomy (SUA)

Urmați viața personală și profesională a unui grup de stagiari de chirurgie. Perfect dacă doriți să învățați vocabularul legat de biologie și anatomie în limba engleză!

Suits (SUA)

Dacă doriți să vă îmbunătățiți engleza de afaceri, acesta este spectacolul perfect pentru dvs.! Dacă sunteți începător, probabil că nu este ideal să începeți de la acesta, dar este minunat dacă doriți să începeți să învățați despre viața profesională în limba engleză!

Dear White People (SUA)

La o universitate predominant albă, un grup de americani negri luptă împotriva rasismului și a altor tipuri de discriminare. O reprezentare exactă a realității actuale din SUA, perfectă pentru a învăța să înțeleagă accentele negre și argoul.

Dynasty (SUA)

Avertisment-aceasta este versiunea 2017 derivată din emisiunea TV din anii ' 80. seria urmărește viața celor mai bogate două familii din Statele Unite, care luptă pentru putere. Deoarece personajele și setările sunt mai de clasă superioară, vă puteți aștepta la o limbă mai sofisticată și la un registru de limbă mai avansat într-o mulțime de scene.

Mad Men (SUA)

Spectacolul are loc într-o agenție de publicitate din New York în anii 60, astfel încât veți fi expus atât unei versiuni mai retro a limbii engleze, cât și a limbii de marketing! Înțelegerea este un pic mai greu pentru majoritatea emisiunilor TV, deoarece conversațiile sunt rapide și nu sunt întotdeauna clare. Aceasta este o emisiune TV perfectă pentru difuzoare avansate.

You (SUA)

O poveste de dragoste din secolul 21 care se transformă în jurul Internetului și social media. Scriitorii au făcut o treabă excelentă la crearea scenariului care se simte natural și face spectacolul ușor de urmărit. Perfect pentru a practica engleza de zi cu zi!

EastEnders (MAREA BRITANIE)

Această serie de televiziune vă va arăta viața părții clasei muncitoare din Londra, numită East End. Dacă sunteți interesat de accente britanice și petreceți mult timp la Londra, acest spectacol vă va fi de mare ajutor în obișnuirea cu Cockney accent!

Please Like Me (Australia)

Personajul principal al acestui spectacol se numește Josh, iar complotul se întoarce în jurul realizării faptului că este homosexual. Descoperiți vocabularul LGBTQ+ în limba engleză în timp ce practicați Engleza dvs. australiană!

Peaky Blinders (MAREA BRITANIE)

Situat în Birmingham, Anglia, după Al Doilea Război Mondial, această emisiune TV spune povestea unei familii de gangsteri. Vorbește despre crimă, război și discriminare. Puteți simți cu adevărat atmosfera întunecată, care este tipică pentru emisiunile din Marea Britanie, descoperind în același timp și o serie de dialecte Britanice!

REALITYHIGH (SUA)

Iată o emisiune TV care poate fi extrem de valoroasă pentru elevii englezi, deoarece vorbește despre Internet și folosește o mulțime de argou din social media. Este vocabularul pe care îl întâlnim tot timpul - hashtag, trending, follow, și mai mult.

The Crown (MAREA BRITANIE/ SUA)

Descoperiți frumusețea Angliei și a vieții engleze cu povestea tinerei regine Elisabeta a II-a! Un alt mare spectacol pentru a practica engleza britanică.

Acțiune / Aventură

Timpul de acțiune! Descoperiți cele mai bune acțiune și aventură emisiuni TV în limba engleză:

Game of Thrones (SUA / MAREA BRITANIE)

Chiar dacă toată lumea știe deja despre acest spectacol, ar fi o crimă să nu-l includă în această listă! Cu siguranță ați văzut-o deja (de mai multe ori), dar poate numai în limba maternă. Mi-ar recomanda vizionarea Game of Thrones în engleză în schimb! Turnarea actorilor din întreaga lume vă va expune la o varietate de accente diferite. Limba este destul de standard, nu prea greu de înțeles, mai ales având în vedere faptul că deja cunoașteți complotul, acum vă puteți concentra doar pe limbă!

The Umbrella Academy (SUA)

Dacă vă plac super-eroii și cărțile de benzi desenate, acesta este spectacolul perfect pentru dvs.! Ea spune povestea unui grup de super-eroi reuniți după moartea tatălui lor. Spectacolul nu conține prea mult argou sau gramatică incorectă, ceea ce înseamnă că este relativ ușor de urmărit.

Vikings (Irlanda / Canada)

Dacă vă place să vizionați acțiunea și sunteți interesat de Istorie, vă veți bucura cu siguranță de această emisiune TV! Când vine vorba de limbă, puteți găsi vocabular legat de viața într-un sat, navigație, luptă, instrumente, ritualuri, magie și multe altele!

Prison Break (SUA / MAREA BRITANIE)

Această serie de televiziune spune povestea unui om nevinovat pus în închisoare. Singurul său obiectiv este să-l ajute pe fratele său, care este și el închis, să scape. Procedând astfel, el ajunge să meargă în aceeași închisoare. Datorită mediului prizonier în care are loc povestea, vă puteți pregăti să auziți o versiune a limbii engleze care este colocvială și să descoperiți vocabularul legat de acest domeniu specific.

Rome (MAREA BRITANIE/ SUA)

Din cauza numărului mare de scene cu sex și violență, această emisiune TV a fost foarte controversată la premiera sa. Cu toate acestea, a cunoscut și un mare succes datorită performanței actorilor, complotului de prindere, poveștilor de trădare și frumoasei povești de prietenie din Roma antică. Vei fi trist când se va termina!

Spartacus (SUA)

Descoperiți povestea faimoasă a lui Spartacus, gladiatorul! Când vine vorba de sex și violență, spectacolul este comparabil cu Rome, dar povestea este încă atât de captivantă, nu ar trebui să lăsați asta să vă deranjeze!

Spectacole de realitate

Reality show-urile engleze sunt o resursă excelentă pentru a vă exersa abilitățile lingvistice, deoarece acestea tind să fie mai specifice decât emisiunile obișnuite. Puteți învăța cum să vă exprimați în situații specifice și să vă îmbunătățiți vocabularul legat de anumite domenii, cum ar fi gătitul, provocările fizice, viața de la fermă, viața de zi cu zi etc. Iată câteva sugestii:

The Great British Bake Off (MAREA BRITANIE)

Dacă doriți să vă îmbunătățiți vocabularul de gătit în limba engleză, cu un accent britanic frumos, atunci acest spectacol este făcut pentru dvs.!

Survivor (SUA)

Toată lumea știe deja despre Survivor pentru că aproape fiecare țară are propria versiune a spectacolului. Dar ți-a trecut vreodată prin minte ideea de a-l urmări în engleză? Urmăriți ce face o echipă pentru a supraviețui pe o insulă, bucurați-vă de discursul natural, dialogurile spontane și reacțiile autentice pentru a învăța o engleză naturală!

Keeping up with the Kardashians (SUA)

Indiferent de reputația sa proastă, acest spectacol poate fi util din punct de vedere lingvistic. Chiar dacă Kardashienii sunt uneori extravaganți, ei reprezintă o parte a populației americane și, mai precis, modul lor de a vorbi. Aflați cuvinte de argou American, cum ar fi like, literally, interjecții comune etc.

Fantezie

Prea multă realitate? Iată câteva dintre cele mai bune Engleză fantezie seriale TV:

Stranger Things (SUA)

Serialul are loc în Indiana în anii 80 și spune povestea mai multor evenimente inexplicabile care s-au întâmplat acolo. Deoarece complotul nu are loc în lumea modernă, spectacolul nu conține o mulțime de argou curent și vă puteți bucura de o engleză mai "clasică"!

Once Upon a Time (SUA)

Ce s-ar întâmpla dacă basmele pe care le cunoaștem și le iubim cu toții ar avea loc în lumea actuală? Descoperiți numele prințeselor în limba engleză, precum și vocabularul legat de magie, blesteme, păduri fermecate etc.

Lucifer (SUA)

Dacă vă plac poveștile criminale care sunt cu adevărat provocatoare de rezolvat, vă recomand să verificați acest spectacol. Parte dramă de poliție, parte comedie, spectacolul este cu inima ușoară, provocând mintea, dar ușor de urmărit.

Mistere

Continuăm lista noastră cu recomandări pentru seria de mister engleză:

Bates Motel (SUA)

Un modern prequel la Roman Psycho, care arată cum se dezvoltă psihicul lui Norman Bates în timpul adolescenței sale. Deoarece spectacolul vorbește despre problemele mentale ale personajului principal, conține o mulțime de vocabular legat de Psihologie și boli mintale, pentru aceia dintre voi care sunt interesați de aceste subiecte!

The Mentalist (SUA)

Soția și fiica unui iluzionist au fost uciși, așa că încearcă să ajute FBI-ul să rezolve aceste crime. Procedând astfel, el speră să afle cine este responsabil pentru uciderea familiei sale.

Riverdale (SUA)

Dacă vă plac dramele, misterele și romantismul, avem o surpriză pentru dvs.! Riverdale va verifica toate aceste cutii pentru tine! Spectacolul are loc într-un liceu rural, așa că, fără îndoială, vă va ajuta să învățați și o tonă de argou.

How to Get Away with Murder (SUA)

Un spectacol extrem de captivant! Urmează viața unui grup de studenți la Drept și a profesorului lor. Este perfect dacă doriți să vă familiarizați cu vocabularul sistemului de Justiție American.

Broadchurch (MAREA BRITANIE)

Acest spectacol se întoarce în jurul anchetei despre o crimă misterioasă a unui băiat într-un mic oraș de coastă din Marea Britanie. Aflați vocabularul conectat la poliție și crimă!

13 Reasons Why (SUA)

Un spectacol care tratează subiectele dramei la liceu, emoțiile și, mai presus de toate, sinuciderea.

Homeland (SUA)

Un membru bipolar al CIA este convins că un prizonier de război a devenit membru al Al-Qaeda și plănuiește un atac terorist pe teritoriul American. Spectacolul este extrem de captivant și permite învățarea vocabularului legat de terorism, atacuri teroriste, violență. Subiecte care, din păcate, sunt încă relevante în lumea în care trăim acum.

Luther (MAREA BRITANIE)

O dramă polițienească care are loc la Londra. Fiecare episod se concentrează pe un caz nou, astfel încât să nu te vei plictisi! Aceasta este o ocazie excelentă de a vă exersa înțelegerea accentelor regionale din Marea Britanie!

Science-fiction

Privind Pentru engleză sci-Fi series? De ce nu începe cu...

Orphan Black (Canada)

Acest spectacol are mai multe subiecte diferite, care sunt toate interesante și interesante-spălarea creierului, știința și chiar rafinamentul genetic! S-ar putea părea un pic confuz pentru tine, dar eu pot garanta că vei deveni dependent de primul episod!

Black Mirror (MAREA BRITANIE)

Ce ne rezervă viitorul? În prezent, tehnologia este peste tot, dar suntem de fapt mai bine în acest fel? Episoadele acestui spectacol distopic vă vor face să doriți să puneți întrebări și să discutați ceea ce ați văzut!

Stargate SG-1 (SUA / Canada)

O echipă civilă secretă, SG-1, este format pentru a explora alte planete folosind recent descoperite Stargates. Dacă sunteți pasionat de spațiu și astronomie și doriți să vă îmbunătățiți limba engleză, acesta este spectacolul pentru dvs.!

Tocmai ați descoperit cea mai bună serie în limba engleză (în opinia noastră!) și cum să înveți limba engleză cu Netflix sau orice altă platformă ați prefera. Am ratat dumneavoastră unul favorit? Spune-ne în comentarii!

Vezi și

În curând

  • Cele mai bune sitcom-uri pentru a învăța limba engleză
  • Emisiuni TV pentru a practica engleza britanică
  • Cele mai bune canale YouTube pentru aflați Română
  • Cele mai bune canale YouTube pentru practică Română
Profile picture for Dimitar Dimitrov

Dimitar Dimitrov

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: March 24, 2021, 3:53 pm