[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
  • Correct your pronunciation in English
  • Learn sentences from daily life
  • Memorize for good
  • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Mitä binge watching tarkoittaa? 🤔

45 parasta tv-sarjaa englannin oppimiseen 📺

Read this article in English: The 45 best TV series to learn English 📺.

Haluatko oppia englantia hauskalla tavalla? Tutustu listaan parhaista sarjoista englannin oppimiseen!

Me kaikki rakastamme viettää aikaamme jännittävien tv-sarjojen katsomisessa. Mutta tunnetko koskaan hieman syyllisyyttä? Tuntuuko sinusta joskus siltä, että tuhlaat aikaasi?

Tänään selvitämme yhdessä, miten englanninkielisten tv-sarjojen katsominen voi auttaa sinua oppimaan englantia, ja tarkemmin sanottuna, mitä tv-sarjoja sinun pitäisi katsoa oppiaksesi englantia. Sinua odottaa herkkupala! 🤩

Opi englantia katsomalla tv-sarjoja

Sarjojen katsominen alkuperäisversiona auttaa sinua omaksumaan oikeamman ja luonnollisemman ääntämisen englanniksi, parantamaan kuullunymmärtämistäsi (koska totut äidinkielisten puhujien puhetapaan), oppimaan slangia, ilmaisuja ja kulttuurin erityispiirteitä jännittävien tarinoiden kautta! Kun katsot sarjoja englanniksi, saat todellakin molemmista maailmoista parhaan mahdollisen hyödyn, sillä opit sitä huomaamatta.

Mitä teen, jos en ymmärrä?

Miten opit englantia katsomalla tv-sarjoja? Mitä sinun pitäisi tehdä, jos et ymmärrä sarjoja niiden alkuperäiskielellä?

Ilmeisesti paras tapa katsoa tv-sarjoja englannin oppimiseksi olisi katsoa niitä alkuperäiskielellä ilman tekstitystä. Jos sinun on kuitenkin edelleen vaikea seurata sarjan dialogeja ja juonta, on parempi ottaa käyttöön englanninkielinen tekstitys kuin tekstitys omalla kielelläsi! Usein syy siihen, ettet ymmärrä jotain, ei ole se, ettet osaisi sanoja, vaan se, että näyttelijät puhuvat liian asiallisesti, epäselvästi tai että taustamelua on liikaa. Englanninkielisten tekstitysten ansiosta voit lukea ja kuunnella samaan aikaan, mitä hahmot puhuvat. Käyttämällä molempia aistejasi moninkertaistat ymmärtämiskykysi, mikä auttaa sinua vähitellen aloittamaan elokuvien ja tv-ohjelmien katselun ilman tekstityksiä!

Itse tein niin itsekin. Aikoinaan tavoitteeni ei välttämättä ollut oppia englantia. Itse asiassa tekstitys omalla äidinkielelläni oli saatavilla vasta useita päiviä sen jälkeen, kun suosikkisarjani uudet jaksot oli esitetty. Koska en vain malttanut odottaa, mitä tapahtuu, laitoin englanninkielisen tekstityksen päälle, vaikka en ymmärtänyt kaikkea. Pikkuhiljaa päädyin siihen, etten enää tarvinnut niitä, koska totuin siihen, miten alkuasukkaat puhuivat.

Televisiosarjat auttoivat minua valtavasti englannin opinnoissani, ja olen vakuuttunut siitä, että ne voivat auttaa sinuakin! Älä huoli, jos et aluksi ymmärrä kaikkea. Jos ymmärtäisit 100 % sisällöstä, se tarkoittaisi, ettet oppisi mitään uutta.**

Mistä voin katsoa englanninkielisiä tv-sarjoja?

Okei, olet motivoitunut. Haluat käyttää tv-sarjoja englannin oppimiseen, mutta et tiedä, mistä niitä löytää. Englanninkielisessä maailmassa suosituin alusta sarjojen suoratoistoon on epäilemättä Netflix. Olet luultavasti jo kuullut siitä, mutta tässä on myös muutamia vaihtoehtoja:

Riippumatta siitä, valitsetko englannin opiskelun Netflixin vai jonkin muun alustan avulla, tärkeää on motivaatiosi! Olemme laatineet listan parhaista tv-ohjelmista, joita voit katsoa parantaaksesi englantia juuri sinua varten! Lisää tämä artikkeli suosikkeihisi ja palaa siihen aina, kun haluat löytää uuden ohjelman.

Binge-watching

Halusin omistaa pienen kappaleen selittääkseni sinulle ilmiön binge-watching. To binge-watch tarkoittaa sitä, että vietät huomattavan pitkän ajan television (tai tietokoneen) ääressä katsellen tv-ohjelman jaksoja peräkkäin.

  • I decided to binge-watch all the episodes of Game of Thrones I had missed - it took me all day!

Kuten voitte kuvitella, se voi nopeasti muuttua riippuvuudeksi... Mutta jos teet sen englanniksi eikä omalla kielelläsi, se on loistava tilaisuus harjoitella englantia enemmän kuin koskaan! Kaikki on vain näkökulmakysymys :)

The 45 best series to learn English
Mitä to binge watch tarkoittaa?

Ja nyt, valitse suosikki TV-ohjelman genre ja Happy binge-watching!

Trillerit

Aloitamme listamme parhaista englantilaisista trillerisarjoista! Lukitse ovesi!

The Wire (USA)

Huumemaailma huumekauppiaiden ja poliisin näkökulmasta. Tämä tv-sarja sisältää paljon huumemaailmaan liittyvää slangia ja sanastoa - junkies, diilerit, poliisit, poliitikot jne. Tämä oli pitkään IMDb:ssä kaikkien aikojen parhaana englanninkielisenä tv-sarjana!

House of Cards (YHDYSVALLAT)

Poliittinen tv-sarja, joka on erinomainen, jos olet kiinnostunut oppimaan liike-elämän sanastoa englanniksi! Voit myös tutustua paremmin amerikkalaiseen oikeusjärjestelmään. Aluksi se saattaa tuntua hieman monimutkaiselta, mutta kun olet tutustunut uuteen sanastoon, voit alkaa nauttia mukaansatempaavasta juonesta!

Breaking Bad (YHDYSVALLAT)

Tarina äskettäin syöpädiagnoosin saaneesta kemianopettajasta, joka alkaa valmistaa ja myydä huumeita. Tämä odottamaton käänne johtaa kielellisten rekisterien cocktailiin - neutraaliin, rikolliseen ja huumeisiin liittyvään slangiin englanniksi.

Sherlock (UK/USA)

Moderni versio Sir Conan Doylen 1800-luvun salapoliisi Sherlock Holmesin hahmojen seikkailuista. Tämä 2000-luvun lopun Lontooseen sijoittuva tv-sarja tarjoaa jännittävän juonen, aksentteja, jotka ovat so British ja pitkiä keskusteluja, jotka ovat täynnä nokkeluutta!

Ozark (YHDYSVALLAT)

Todellinen rikoskertomuksen mestariteos - tarina kertoo chicagolaisesta taloussuunnittelijasta, joka joutuu yhtäkkiä muuttamaan perheensä kanssa osoitteeseen Ozarks. Se on alue Yhdysvaltain keskilännen sydämessä. Siellä meksikolainen kartelli huomaa, että hän on ryöstänyt heidät. Tämä tv-sarja on hyvä harjoitella latinalaisamerikkalaisen ja keskilännen aksentin ymmärtämistä englanniksi!

Kauhu

Jatkamme parhaiden englanninkielisten kauhusarjojen parissa! Ei suositella heikoille sieluille.

American Horror Story (YHDYSVALLAT)

Jokaisella kaudella on oma tarinansa. Se tarkoittaa uusia hahmoja, uusia aksentteja, uusia puhetapoja. Dialogit ovat hyvin ymmärrettäviä, etkä tarvitsisi erityisen edistynyttä tasoa voidaksesi seurata niitä - ihanteellista englannin oppimiseen aloittelijana!

The Haunting of Hill House (YHDYSVALLAT)

Jos mietit, mitä Netflix-sarjaa kannattaa katsoa englannin oppimiseksi, suosittelen tätä - tähän kauhusarjaan jää nopeasti koukkuun! Siinä yhdistyvät lyhyet, yksinkertaiset dialogit syvällisempiin monologeihin, jotka vaativat edistyneempää tasoa. Se voi olla loistava ponnahduslauta, jonka avulla voi yrittää saavuttaa korkeamman tason kuullun ymmärtämisessä.

The Walking Dead (YHDYSVALLAT)

Kuvittele apokalyptinen maailma, jonka zombit ovat vallanneet. Tässä helvetillisessä dystopiassa on jäljellä vain yksi kysymys - kuka jää henkiin? Sarja perustuu niin ikään sarjakuvaan, joten kieli on yksinkertaisempaa kuin Sherlock!

Saippuaoopperat

Englanninkielisten saippuaoopperoiden katsomisen etuna on se, että ne eivät vaadi kaikkea huomiotasi! Voit katsoa niitä televisiosta tai tietokoneelta ja tehdä samaan aikaan jotain muuta - treenata, siivota, pestä pyykkiä jne. Dialogit ovat yleensä yksinkertaisia ja juonet... ennalta arvattavia. Koska juonenkäänteet eivät ole monimutkaisia, voit keskittyä kielen ymmärtämiseen. Tämä on epäilemättä loistava genre englannin oppimiseen aloittelijoille!

Home and Away (Australia)

Loistava kaikille, jotka haluavat laittaa valoshow'n taustalle. Show seuraa tavallisten ihmisten elämää, rakkautta, iloa ja surua Australiassa. Sitä katsomalla saat paremman käsityksen siitä, millaista elämä Australiassa on, ja voit harjoitella ymmärtämään Aussie aksenttia!

🦘 Aussie on slangia jollekin tai jollekin, joka on kotoisin Australiasta.

Shortland Street (Uusi-Seelanti)

Seuraa aucklandilaisen sairaalahenkilökunnan henkilökohtaista ja ammatillista elämää. Tutustu Kiwi elämäntyyliin ja opi paljon uusiseelantilaisesta aksentista ja slangista!

🥝 Kiwi on yleinen slangitermi, jolla viitataan johonkin tai johonkin Uudesta-Seelannista tulevaan.

Draamat

Haluatko katsoa draamoja englanniksi? Tässä ovat parhaat valintamme:

Orange Is the New Black (YHDYSVALLAT)

Tämä on tarina siitä, miten vankila voi muuttaa elämän. Tutustu runsaaseen valikoimaan yleisiä aksentteja, jotka ovat yleensä aliedustettuina elokuvissa : mustat, etelävaltiolaiset, italialaiset ja muut.

Grey's Anatomy (YHDYSVALLAT)

Seuraa kirurgian harjoittelijoiden ryhmän henkilökohtaista ja ammatillista elämää. Täydellinen, jos haluat oppia biologiaan ja anatomiaan liittyvää sanastoa englanniksi!

Suits (YHDYSVALLAT)

Jos haluat parantaa liike-elämän englantia, tämä on täydellinen ohjelma sinulle! Jos olet aloittelija, ei varmaankaan ole ihanteellista aloittaa tästä, mutta se on loistava, jos haluat aloittaa työelämän opettelun englanniksi!

Dear White People (YHDYSVALLAT)

Ylivoimaisesti valkoisessa yliopistossa joukko mustia amerikkalaisia taistelee rasismia ja muuta syrjintää vastaan. Tarkka kuvaus Yhdysvaltojen nykyisestä todellisuudesta, täydellinen oppiakseen ymmärtämään mustien aksentteja ja slangia.

Dynasty (YHDYSVALLAT)

Varoitus - tämä on 80-luvun tv-sarjasta johdettu vuoden 2017 versio. Sarjassa seurataan Yhdysvaltojen kahden rikkaimman perheen elämää, jotka taistelevat vallasta. Koska hahmot ja ympäristö ovat yläluokkaa, voit odottaa hienostuneempaa kieltä ja kehittyneempää kielirekisteriä monissa kohtauksissa.

Mad Men (YHDYSVALLAT)

Sarja sijoittuu 60-luvun New Yorkissa sijaitsevaan mainostoimistoon, joten pääset tutustumaan sekä englannin kielen retrohenkisempään versioon että markkinointikieleen! Ymmärtäminen on useimmissa tv-ohjelmissa hieman vaikeampaa, koska keskustelut ovat nopeita eivätkä aina selkeitä. Tämä on täydellinen tv-ohjelma edistyneemmille puhujille.

You (YHDYSVALLAT)

Rakkaustarina 2000-luvulta, joka pyörii internetin ja sosiaalisen median ympärillä. Käsikirjoittajat tekivät hienoa työtä luodessaan käsikirjoituksen, joka tuntuu luonnolliselta ja tekee ohjelmasta helposti seurattavan. Täydellinen harjoitella jokapäiväistä englantia!

EastEnders (YHDISTYNYT KUNINGASKUNTA)

Tämä tv-sarja näyttää sinulle elämää Lontoon työväenluokan osassa, jota kutsutaan East End. Jos olet kiinnostunut brittiläisestä aksentista ja vietät paljon aikaa Lontoossa, tämä sarja on sinulle suuri apu totuttautumisessa Cockney aksenttiin!

Please Like Me (Australia)

Tämän sarjan päähenkilö on nimeltään Josh ja juoni pyörii sen tosiasian oivaltamisen ympärillä, että hän on homo. Tutustu LGBTQ+-sanastoon englanniksi ja harjoittele samalla australialaista englantia!

Peaky Blinders (YHDISTYNYT KUNINGASKUNTA)

Tämä toisen maailmansodan jälkeiseen Birminghamiin, Englantiin, sijoittuva tv-sarja kertoo gangsteriperheen tarinan. Se kertoo rikollisuudesta, sodasta ja syrjinnästä. Voit todella tuntea synkän ilmapiirin, joka on tyypillistä Britanniasta tuleville sarjoille, ja samalla voit tutustua useisiin brittiläisiin murteisiin!

REALITYHIGH (YHDYSVALLAT)

Tässä on tv-ohjelma, joka voi olla erittäin arvokas englanninoppijoille, sillä siinä puhutaan internetistä ja käytetään paljon sosiaalisen median slangia. Siinä on sanastoa, johon törmäämme koko ajan - hashtag, trending, follow ja paljon muuta.

The Crown (UK/USA)

Tutustu Englannin kauneuteen ja englantilaiseen elämään nuoren kuningatar Elisabet II:n tarinan avulla! Toinen loistava sarja brittiläisen englannin harjoitteluun.

Toiminta/seikkailu

Toiminnan aika! Tutustu parhaisiin englanninkielisiin toiminta- ja seikkailu-tv-sarjoihin:

Game of Thrones (USA/ UK)

Vaikka kaikki jo tietävätkin tämän sarjan, olisi rikos jättää se pois tältä listalta! Olet varmasti jo nähnyt sen (useita kertoja), mutta ehkä vain äidinkielelläsi. Suosittelen sen sijaan katsomaan Game of Thrones englanniksi! Eri puolilta maailmaa tulevien näyttelijöiden casting altistaa sinut erilaisille aksenteille. Kieli on melko tavanomaista, eikä sitä ole liian vaikea ymmärtää, varsinkin kun tiedät jo juonen, voit nyt keskittyä vain kieleen!

The Umbrella Academy (YHDYSVALLAT)

Jos pidät supersankareista ja sarjakuvista, tämä on täydellinen sarja sinulle! Se kertoo supersankariryhmästä, joka yhdistyy uudelleen isänsä kuoleman jälkeen. Sarja ei sisällä liikaa slangia tai virheellistä kielioppia, joten sitä on suhteellisen helppo seurata.

Vikings (Irlanti/ Kanada)

Jos pidät toiminnan seuraamisesta ja olet kiinnostunut historiasta, nautit varmasti tästä tv-sarjasta! Mitä tulee kieleen, voit löytää sanastoa, joka liittyy elämään kylässä, purjehdukseen, taisteluun, instrumentteihin, rituaaleihin, taikuuteen ja paljon muuhun!

Prison Break (YHDYSVALLAT/ ISO-BRITANNIA)

Tämä tv-sarja kertoo tarinan syyttömästi vankilaan joutuneesta miehestä. Hänen ainoa tavoitteensa on auttaa myös vangittuna olevaa veljeään pakenemaan. Näin tehdessään hän päätyy samaan vankilaan. Koska tarina sijoittuu vankilaympäristöön, voit valmistautua kuulemaan englannin kielen puhekielisen version ja tutustua tähän erityisalueeseen liittyvään sanastoon.

Rome (YHDISTYNYT KUNINGASKUNTA/ YHDYSVALLAT)

Koska tämä tv-sarja sisälsi paljon seksiä ja väkivaltaa, se herätti ensi-illassaan suuria kiistoja. Se on kuitenkin saavuttanut myös suurta menestystä näyttelijäsuoritusten, mukaansatempaavan juonen, petostarinoiden ja kauniin tarinan ystävyydestä antiikin Roomassa ansiosta. Tulet olemaan surullinen, kun se on ohi!

Spartacus (YHDYSVALLAT)

Tutustu gladiaattori Spartacuksen maailmankuuluun tarinaan! Seksin ja väkivallan osalta sarja on verrattavissa Rome, mutta juoni on silti niin mukaansatempaava, ettei sinun kannata antaa sen häiritä sinua!

Tosi-tv-sarjat

Englanninkieliset tosi-tv-sarjat ovat loistava resurssi kielitaidon harjoitteluun, sillä ne ovat yleensä tavallisia ohjelmia yksityiskohtaisempia. Voit oppia ilmaisemaan itseäsi tietyissä tilanteissa ja parantaa sanavarastoasi, joka liittyy tiettyihin aloihin, kuten ruoanlaittoon, fyysisiin haasteisiin, maatilaelämään, arkeen jne. Tässä muutamia ehdotuksia:

The Great British Bake Off (UK)

Jos haluat parantaa ruoanlaittoon liittyvää sanavarastoasi englanniksi kauniilla brittiaksentilla, tämä ohjelma on tehty sinulle!

Survivor (YHDYSVALLAT)

Kaikki tuntevat jo Survivor, sillä lähes jokaisessa maassa on oma versionsa ohjelmasta. Mutta oletko koskaan ajatellut katsoa sitä englanniksi? Katso, mitä tiimi tekee selviytyäkseen saarella, nauti luonnollisesta puheesta, spontaaneista dialogeista ja autenttisista reaktioista oppiaksesi luonnollista englantia!

Keeping up with the Kardashians (YHDYSVALLAT)

Huolimatta huonosta maineestaan tämä ohjelma voi olla hyödyllinen kielellisestä näkökulmasta. Vaikka Kardashianit ovatkin toisinaan yltiöpäisiä, he edustavat osaa amerikkalaisista ja erityisesti heidän puhetapaansa. Opettele amerikkalaisia slangisanoja, kuten like, literally, yleisiä interjektioita jne.

Fantasia

Liikaa todellisuutta? Tässä on joitakin parhaita englanninkielisiä fantasia-tv-sarjoja:

Stranger Things (YHDYSVALLAT)

Sarja sijoittuu Indianaan 80-luvulla ja kertoo useista siellä sattuneista selittämättömistä tapahtumista. Koska juoni ei tapahdu nykymaailmassa, sarjassa ei ole paljon nykyistä slangia ja voit nauttia "klassisemmasta" englannista!

Once Upon a Time (YHDYSVALLAT)

Mitä tapahtuisi, jos tuntemamme ja rakastamamme sadut tapahtuisivat nykymaailmassa? Tutustu prinsessojen nimiin englanniksi sekä sanastoon, joka liittyy taikuuteen, kirouksiin, lumottuihin metsiin jne.

Lucifer (YHDYSVALLAT)

Jos pidät rikostarinoista, joiden ratkaiseminen on todella haastavaa, suosittelen tutustumaan tähän sarjaan. Osittain poliisidraamaa, osittain komediaa, sarja on kevytmielinen, mieltä haastava, mutta silti helppo seurata.

Mysteerit

Jatkamme listaa suosituksilla englantilaisista mysteerisarjoista:

Bates Motel (USA)

Moderni esiosa romaanille Psycho, joka näyttää, miten Norman Batesin psyyke kehittyy hänen teini-ikänsä aikana. Koska sarjassa puhutaan päähenkilön mielenterveysongelmista, se sisältää paljon psykologiaan ja mielisairauksiin liittyvää sanastoa, niille, jotka ovat kiinnostuneita näistä aiheista!

The Mentalist (YHDYSVALLAT)

Illusionistin vaimo ja tytär on murhattu, joten hän yrittää auttaa FBI:tä selvittämään rikokset. Näin hän toivoo saavansa selville, kuka on vastuussa hänen perheensä murhasta.

Riverdale (YHDYSVALLAT)

Jos pidät draamoista, mysteereistä ja romantiikasta, meillä on sinulle yllätys! Riverdale ruksuttaa kaikki nämä laatikot sinulle! Sarja sijoittuu maaseudulla sijaitsevaan lukioon, joten sen avulla opit epäilemättä myös paljon slangia.

How to Get Away with Murder (YHDYSVALLAT)

Äärimmäisen koukuttava ohjelma! Se seuraa ryhmän lakiopiskelijoiden ja heidän professorinsa elämää. Se on täydellinen, jos haluat tutustua amerikkalaisen oikeusjärjestelmän sanastoon.

Broadchurch (UK)

Tämä sarja pyörii tutkimusten ympärillä, jotka koskevat nuoren pojan salaperäistä murhaa pienessä rannikkokaupungissa Britanniassa. Opi poliisiin ja rikoksiin liittyvää sanastoa!

13 Reasons Why (YHDYSVALLAT)

Sarja, joka käsittelee aiheita, jotka liittyvät draamaan lukiossa, tunteisiin ja ennen kaikkea itsemurhaan.

Homeland (YHDYSVALLAT)

CIA:n kaksisuuntainen jäsen on vakuuttunut siitä, että sotavangista on tullut al-Qaidan jäsen ja että hän suunnittelee terrori-iskua Yhdysvaltain alueelle. Esitys on äärimmäisen mukaansatempaava, ja sen avulla voi opetella terrorismiin, terrori-iskuihin ja väkivaltaan liittyvää sanastoa. Aiheet, jotka ovat valitettavasti edelleen ajankohtaisia maailmassa, jossa elämme nyt.

Luther (UK)

Poliisidraama, joka sijoittuu Lontooseen. Jokainen jakso keskittyy uuteen tapaukseen, joten et kyllästy koskaan! Tämä on erinomainen tilaisuus harjoitella Yhdistyneen kuningaskunnan alueellisten aksenttien ymmärtämistä!

Science-fiction

Etsitkö englantilaisia scifi-sarjoja? Miksi et aloittaisi...

Orphan Black (Kanada)

Tässä sarjassa on useita eri aiheita, jotka kaikki ovat jännittäviä ja mielenkiintoisia - aivopesua, tiedettä ja jopa geneettistä jalostusta! Se saattaa tuntua sinusta hieman sekavalta, mutta voin taata, että tulet koukkuun heti ensimmäisestä jaksosta lähtien!

Black Mirror (UK)

Mitä tulevaisuus tuo tullessaan? Tällä hetkellä teknologiaa on kaikkialla, mutta onko meillä oikeasti parempi näin? Tämän dystooppisen sarjan jaksot saavat sinut kyseenalaistamaan ja keskustelemaan näkemästäsi!

Stargate SG-1 (Yhdysvallat/Kanada)

Salainen siviiliryhmä, SG-1, perustetaan tutkimaan muita planeettoja äskettäin löydetyn Stargates avulla. Jos olet innostunut avaruudesta ja tähtitieteestä ja haluat parantaa englannin kielen taitojasi, tämä on ohjelma sinulle!

Olet juuri löytänyt parhaat englanninkieliset sarjat (meidän mielestämme!) ja kuinka voit oppia englantia Netflixin tai minkä tahansa muun alustan avulla. Jäikö sinun suosikkisarjasi näkemättä? Kerro meille kommenteissa!

Katso myös

  • Click & Speak - kurssi, jonka avulla ymmärrät tv-sarjoja englanniksi!

Tulossa pian

  • Parhaat komediasarjat englannin oppimiseen
  • TV-ohjelmat, joiden avulla voit harjoitella brittiläistä englantia
  • Parhaat YouTube-kanavat englannin oppimiseen
  • Parhaat YouTube-kanavat englannin harjoitteluun
Profile picture for Dimitar Dimitrov

Dimitar Dimitrov

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: November 2, 2021, 6:39 pm