[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
  • Correct your pronunciation in English
  • Learn sentences from daily life
  • Memorize for good
  • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Какво означава гледането на алкохол? 🤔

45-те най-добри телевизионни сериали за изучаване на английски 📺

Read this article in English: The 45 best TV series to learn English 📺.

Искате ли да научите английски по забавен начин? Открийте нашия списък с най-добрите серии за изучаване на английски език!

Всички обичаме да прекарваме време гледане на вълнуващи сериали. Но чувствали ли сте се някога малко виновен? Чувствали ли сте някога, че напразно губете времето си?

Днес заедно ще разберем как гледането на телевизионни сериали на английски език може да ви помогне да научите английски и по-конкретно, какви телевизионни предавания трябва да гледате, за да научите английски. Ще те почерпя! 🤩

Научете английски, докато гледате сериали

Гледането на сериали в оригиналната им версия ще ви помогне да придобиете по-правилно и естествено произношение на английски език, подобряване на разбирането чрез изслушване (защото ще свикнете с начина, по който говорят местните), Научете жаргон, изрази и културни особености чрез вълнуващи истории! Чрез гледането на телевизионни сериали на английски език наистина ще получите най-доброто от двата свята, защото ще научите, без дори да го осъзнавате.

Какво да правя, ако не разбирам?

Как научавате английски, докато гледате сериали? Какво ще стане, ако не разбирате шоуто на оригиналния език?

Очевидно най-добрият начин да гледате телевизионни предавания за изучаване на английски език е да ги гледате на оригиналния език без субтитри. Ако обаче все още ви е трудно да следвате диалозите и сюжета на шоуто, тогава по-добре е да включите английски субтитри, а не субтитри на родния си език! Често причината, поради която не можете да разберете нещо, не е, че не знаете думите, а че актьорите говорят твърде много, размито или че има твърде много фонов шум. Чрез превод и субтитри:ще можете едновременно да четете и слушате какво казват героите. Използвайки двете си сетива, умножавате способността си да разбирате, което ще ви помогне да започнете постепенно гледайте филми и телевизионни предавания без субтитри!

Всъщност, това направих аз. По едно време целта ми не беше непременно да уча английски. Всъщност субтитрите на родния ми език бяха достъпни само няколко дни след излъчването на новите серии на любимата ми серия. Тъй като просто не можех да чакам да видя какво ще се случи, сложих субтитри на английски езикезик, въпреки че не разбираше всичко. Малко по малко спрях да се нуждая от тях, защото свикнах с това, което казват местните.

Телевизионните сериали ми помогнаха много в изучаването на английски език и съм убеден, че те могат да направят това и за вас! Не се притеснявайте, ако не разберете всичко отначало. Ако сте разбрали 100% от съдържанието, това би означавало, че няма да научите нищо ново.**

Къде мога да гледам сериали на английски език?

Добре, имаш мотивация. Искате да използвате сериали, за да научите английски, но не знаете къде да ги намерите. Най-популярната платформа за излъчване на телевизионни сериали в англоезичния свят, без съмнение, е Netflix. Вероятно вече сте чували за това, но ето няколко алтернативи:

Независимо дали решите да научите английски с Netflix или друга платформа, вашата мотивация е важна! Ние създадохме списък на най-добрите телевизионни предавания, които да гледате, за да подобрите английския си само за вас! Добавете тази статия към любимите си и се върнете към нея всеки път, когато искате да откриете ново шоу.

Binge-watching

Бих искал да посветя малък параграф, за да ви обясня феномена binge-watching. To binge-watch това означава да прекарате значително време пред телевизора (или компютъра), като гледате епизоди на телевизионни предавания един по един.

  • I decided to binge-watch all the episodes of Game of Thrones I had missed - it took me all day!

Както можете да си представите, това може бързо да се превърне в пристрастяване... Но ако го направите на английски, а не на родния си език, това е прекрасно възможност за практикуване на английски език повече от всякога! Всичко е въпрос на перспектива. :)

The 45 best series to learn English
Че to binge watch значи?

И сега изберете любимия си жанр на телевизионното шоу и Happy binge-watching!

Трилъри

Започваме нашия списък с най-добрите английски трилъри! Заключете вратите!

The Wire (САЩ)

Светът на наркотиците, както го виждат наркодилърите и полицията. Това телевизионно шоу съдържа много жаргон и речник, свързани със света на наркотиците - junkies дилъри, полицаи, политици и др. най-добрият английски сериал на всички времена на IMDb!

House of Cards (САЩ)

Политическо Телевизионно шоу, което е чудесно, ако се интересувате от изучаването на бизнес речник на английски език! Можете също така да опознаете по-добре американската съдебна система. В началото може да изглежда малко сложно, но след като се запознаете с новия речник, можете да започнете да се наслаждавате на вълнуващия сюжет!

Breaking Bad (САЩ)

Историята на учител по химия, наскоро диагностициран с рак, който започва да прави и продава лекарства. Този неочакван обрат на събитията води до коктейл от езикови регистри - неутрални, криминални, с жаргон, свързан с наркотиците на английски език.

Sherlock (ВЕЛИКОБРИТАНИЯ / САЩ)

Модерна версия на приключенията на детектива от 19-ти век сър Конан Дойл Шерлок Холмс. Разположен в Лондон в края на 21-ви век, това телевизионно шоу предлага завладяваща история, чиито акценти so British и дълги разговори, пълни с остроумие!

Ozark (САЩ)

Истинският шедьовър на криминалния разказ е историята на финансов плановик от Чикаго, който внезапно трябва да се премести в друг град. Ozarks със семейството си. Това е регион в сърцето на американския Среден Запад. Там мексиканският картел забелязва, че ги е ограбил. Това телевизионно шоу е страхотно подходящ за практикуване на вашето разбиране латиноамерикански и средно-западни акценти на английски език!

Ужас

Ние продължаваме най-добрите шоу на ужасите на английскиезик ! Не се препоръчва за слаби души.

American Horror Story (САЩ)

Всеки сезон си има история. Това означава нови герои, нови акценти, нови начини за говорене. Диалозите са много достъпни и нямате нужда от особено напреднало ниво, за да ги следвате - това е идеално за изучаване на английски като начинаещ!

The Haunting of Hill House (САЩ)

Ако се чудите какво шоу Netflix да гледате, за да научите английски, бих препоръчал това - това е шоу на ужасите, с което бързо ще свикнете! Той съчетава кратки, прости диалози с по-дълбоки монолози, които изискват по-напреднало ниво. Това може да бъде чудесна стъпка, за да се опитате да постигнете по-високо ниво на разбиране изслушване.

The Walking Dead (САЩ)

Представете си апокалиптичен свят, наводнен от зомбита. В тази адска антиутопия остава само един въпрос-кой ще оцелее? Шоуто също се основава на комикси, така че езикът е по-прост от този, който намираме в Sherlock!

Сапунени опери

Предимството на гледането на сапунени опери на английски език е, че те са не изискват цялото ви внимание! Можете да ги играете на телевизора или компютъра си и да правите нещо друго едновременно - да тренирате, да почиствате, да изтривате и т.н. диалозите обикновено са прости и сюжетни... предвидим. Тъй като сюжетните линии не са сложни, можете да се съсредоточите върху разбирането на езика. Това без съмнение е страхотен жанр за изучаване на английски език за начинаещи!

Home and Away (Австралия)

Чудесно за тези, които искат да поставят светлинно шоу на заден план. Шоуто следва живота, любовта, радостта и скръбта на обикновените хора в Австралия. Като го гледате, можете да получите по-добра представа за живота в Австралия и да практикувате разбирането си Aussie акцент!

🦘 Aussie това е жаргон за някой или нещо, идващо от Австралия.

Shortland Street (Нова Зеландия)

Следете личния и професионалния живот на болничния персонал от Оукланд. Опитайте на вкус Kiwi стил на живот и да научат тон за Новозеландски акцент и жаргон!

🥝 Kiwi това е общ жаргонен термин, който се отнася до някой или нещо, което идва от Нова Зеландия.

Драм

Искате ли да видите драми на английски? Ето най-добрите ни снимки:

Orange Is the New Black (САЩ)

Това е история за това как затворът може да промени живота. Разгледайте богатото разнообразие от общи акценти, които обикновено не са достатъчно представени във филмите : Черно, Южно, италианско и др.

Grey's Anatomy (САЩ)

Следете личния и професионалния живот на група хирургически стажанти. Перфектен, ако искате да научите речник, свързан с биологията и анатомията на английски език!

Suits (САЩ)

Ако искате да подобрите вашия бизнес английски, Това е идеалното шоу за вас! Ако сте начинаещ, вероятно не е идеално да започнете с това, но това е страхотно, ако искате да започнете да изучавате трудовия живот на английски език!

Dear White People (САЩ)

В преобладаващо белия университет група чернокожи американци се борят с расизма и други видове дискриминация. Точна представа за настоящата реалност в САЩ, идеална за научаване на черни акценти и жаргон.

Dynasty (САЩ)

Предупреждението е версия от 2017 г., извлечена от Телевизионно шоу от 80 - те години. Сериалът разказва за живота на две от най-богатите семейства в САЩ, които се борят за власт. Тъй като героите и обзавеждането са от по-висок клас, можете да очаквате по-сложен език и по-напреднал езиков регистър в много сцени.

Mad Men (САЩ)

Шоуто се провежда в рекламна агенция в Ню Йорк през 60-те години, така че ще се запознаете както с по-ретро версия на английски, така и с маркетингов език! Разбирането е малко по-трудно за повечето телевизионни предавания, защото разговорите вървят бързо и не винаги са ясни. Това е идеалното Телевизионно шоу за напреднали високоговорители.

You (САЩ)

Любовна История от 21-ви век, която се върти около интернет и социалните мрежи. Сценаристите са свършили огромна работа, за да създадат сценарий, който изглежда естествен и прави шоуто лесно за възприемане. Идеален за ежедневна практика на английски език!

EastEnders (ВЕЛИКОБРИТАНИЯ)

Този телевизионен сериал ще ви покаже живота на работната част на Лондон, наречена East End. Ако се интересувате от британски акцент и прекарвате много време в Лондон, това шоу ще ви помогне да свикнете с британския акцент. Cockney акцент!

Please Like Me (Австралия)

Главният герой на това шоу се казва Джош и сюжетът се разгръща около осъзнаването на факта, че той е гей. Открийте лексиката на LGBTQ+ на английски, докато практикувате австралийския си английски!

Peaky Blinders (ВЕЛИКОБРИТАНИЯ)

Това телевизионно шоу, разположено в Бирмингам, Англия, след Втората световна война, разказва историята на семейство гангстери. Тя говори за престъпления, войни и дискриминация. Наистина можете да усетите мрачната атмосфера, която е характерна за шоуто от Великобритания, както и да откриете редица британски диалекти!

REALITYHIGH (САЩ)

Ето едно телевизионно шоу, което може да бъде изключително ценно за англоговорящите, тъй като говори за интернет и използва много жаргон от социалните медии. Това е речникът, с който се сблъскваме през цялото време - hashtag, trending, follow дори повече.

The Crown (ВЕЛИКОБРИТАНИЯ / САЩ)

Открийте красотата на Англия и английския живот с историята на младата кралица Елизабет II! Друго чудесно шоу за практикуване на вашия британски английски.

Екшън / Приключение

Време е за действие! Открийте най-добрите екшън и приключенски телевизионни предавания на английски език:

Game of Thrones (САЩ / ВЕЛИКОБРИТАНИЯ)

Въпреки че всички вече знаят за това шоу, би било престъпление да не го включим в този списък! Със сигурност вече сте го виждали (няколко пъти), но може би само на родния си език. Бих препоръчал да погледнете Game of Thrones вместо това на английски! Кастинг актьори от цял свят ще ви постави пред най-различни акценти. Езикът е доста стандартен, не е твърде сложен за разбиране, особено предвид факта, че вече знаете парцела, сега можете да се съсредоточите само върху езика!

The Umbrella Academy (САЩ)

Ако обичате Супергерои и комикси, то това е идеалното шоу за вас! Тя разказва историята на група супергерои, събрани след смъртта на баща си. Шоуто не съдържа твърде много жаргон или неправилна граматика, което означава, че е сравнително лесно да се следва.

Vikings (Ирландия / Канада)

Ако обичате да гледате екшън филми и се интересувате от историята, определено ще харесате това телевизионно шоу! Когато става въпрос за език, можете да намерите речник, свързан с живота в селото, ветроходство, борба, инструменти, ритуали, магия и много други!

Prison Break (САЩ / ВЕЛИКОБРИТАНИЯ)

Този телевизионен сериал разказва историята на невинен човек, вкаран в затвора. Единствената му цел е да помогне на брат си, който също е в затвора, да избяга. По този начин той отива в същия затвор. Поради средата на затворниците, в която се случва историята, можете да се подготвите да чуете английската версия, която е разговорна, и да откриете лексиката, свързана с тази конкретна област.

Rome (ВЕЛИКОБРИТАНИЯ / САЩ)

Поради големия брой сцени със секс и насилие, това телевизионно шоу беше много противоречиво на премиерата си. Въпреки това, той също имаше голям успех благодарение на актьорската игра, вълнуващия сюжет, историите за предателство и красивата история за приятелство в древния Рим. Ще бъдеш тъжна, когато всичко свърши!

Spartacus (САЩ)

Открийте световноизвестната история на Спартак гладиатор! Когато става въпрос за секс и насилие, шоуто е сравнимо с Rome, но сюжетът все още е толкова завладяващ, че не бива да позволявате това да ви притеснява!

Реалити шоу

Английските реални предавания са чудесен ресурс за практикуване на езиковите ви умения, тъй като те обикновено са по-специфични от обикновените предавания. Можете да се научите да се изразявате в конкретни ситуации и да подобрите речника си, свързан с определени области като готвене, физически предизвикателства, живот на фермата, ежедневие и т. н. Ето някои предложения:

The Great British Bake Off (ВЕЛИКОБРИТАНИЯ)

Ако искате да подобрите кулинарния си речник на английски език с красив британски акцент, то това шоу е направено за вас!

Survivor (САЩ)

Всички вече го знаят. Survivor защото почти всяка страна има своя собствена версия на шоуто. Но хрумвало ли ви е някога да го гледате на английски? Вижте какво прави екипът, за да оцелее на острова, да се насладите на естествена реч, спонтанни диалози и истински реакции, за да научите естествен английски!

Keeping up with the Kardashians (САЩ)

Въпреки лошата си репутация, това шоу може да бъде полезно от езикова гледна точка. Въпреки че кардашите понякога са екстравагантни, те представляват част от американското население и по-специално техния начин на говорене. Научете американски жаргонни думи като like, literally, общи междуметии и др.

Фантазия

Твърде много реалност? Ето някои от най-добрите английски фантастични сериали:

Stranger Things (САЩ)

Действието на поредицата се развива в Индиана през 80-те години и разказва за няколко необясними събития, които са се случили там. Тъй като парцелът не се случва в съвременния свят, шоуто не съдържа много модерен жаргон и можете да се насладите на по-класически английски!

Once Upon a Time (САЩ)

Какво би било, ако приказките, които всички знаем и обичаме, се случваха в съвременния свят? Открийте имената на принцесите на английски език, както и речник, свързан с магия, проклятия, омагьосани гори и т. н.

Lucifer (САЩ)

Ако харесвате криминални истории, които наистина са трудни за разкриване, препоръчвам да проверите това шоу. Отчасти полицейска драма, отчасти комедия, шоуто е безгрижно, предизвикващо ума, но лесно за разбиране.

Тайна

Ние продължаваме нашия списък с препоръки за английски мистични сериали:

Bates Motel (САЩ)

Модерен Предистория към романа Psycho, което показва как психиката на Норман Бейтс се развива в юношеството. Тъй като шоуто разказва за умствените проблеми на главния герой, то съдържа много речник, свързан с психологията и психичните заболявания, за тези от вас, които се интересуват от тези теми!

The Mentalist (САЩ)

Съпругата и дъщерята на илюзиониста са били убити, така че той се опитва да помогне на ФБР да разкрие тези престъпления. По този начин той се надява да разбере кой е отговорен за убийството на семейството му.

Riverdale (САЩ)

Ако обичате драма, мистерия и романтика, имаме изненада за вас! Riverdale ще сложа отметки във всички тези кутии за вас! Шоуто се провежда в селската гимназия, така че със сигурност ще ви помогне да научите тон жаргон.

How to Get Away with Murder (САЩ)

Изключително вълнуващо шоу! Тя проследява живота на група студенти по право и техния професор. Това е добре, ако искате да се запознаете с речника на американската съдебна система.

Broadchurch (ВЕЛИКОБРИТАНИЯ)

Това шоу се разгръща около разследването на мистериозно убийство на малко момче в малък крайбрежен град във Великобритания. Научете лексиката, свързана с полицията и престъпността!

13 Reasons Why (САЩ)

Шоу, което се занимава с теми от драма в гимназията, емоции и преди всичко самоубийство.

Homeland (САЩ)

Биполярен служител на ЦРУ е убеден, че военнопленникът е станал член на Ал Кайда и планира терористична атака на американска територия. Шоуто е изключително вълнуващо и ви позволява да научите лексика, свързана с тероризъм, терористични атаки, насилие. Теми, които за съжаление все още са актуални в света, в който живеем сега.

Luther (ВЕЛИКОБРИТАНИЯ)

Полицейска драма, която се развива в Лондон. Всеки епизод е посветен на нова кауза, така че никога няма да се отегчите! Това е чудесно извинение да се упражнявате в разбирането на регионалните акценти в Обединеното кралство!

Научна фантастика

Търсите английски sci-fi сериали? Защо не започнем с това?..

Orphan Black (Канада)

Това шоу има няколко различни теми, които са вълнуващи и интересни - промиване на мозъци, наука и дори генетично усъвършенстване! Това може да изглежда малко объркващо за вас, но мога да гарантирам, че ще станете пристрастени още от първия епизод!

Black Mirror (ВЕЛИКОБРИТАНИЯ)

Какво ни очаква в бъдеще? Днес технологията е навсякъде, но наистина ли сме по-добре? Епизодите на това антиутопично шоу ще ви накарат да се чудите и да обсъдите това, което сте видели!

Stargate SG-1 (САЩ / Канада)

Таен граждански екип, SG-1, се формира, за да изследва други планети с новооткрити Stargates. Ако сте страстен за космоса и астрономията и искате да подобрите английския си език, то това шоу е за вас!

Току-що открихте най-добрите телевизионни сериали на английски език (по наше мнение!) и как да научите английски с Netflix или друга платформа, която може да предпочетете. Пропуснахме твой скъпи? Кажете ни в коментарите!

Вижте също

  • Click & Speak - курс, който ще ви позволи да се разбере телевизионни предавания на английски език!

Скоро ще бъде

  • Най-добрите сериали за изучаване на английски език
  • Телевизионно шоу за практикуване на вашия британски английски
  • Най-добрите канали в YouTube за проучване английски език
  • Най-добрите канали в YouTube за лекар английски език
Profile picture for Dimitar Dimitrov

Dimitar Dimitrov

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: March 24, 2021, 3:52 pm