[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
  • Correct your pronunciation in English
  • Learn sentences from daily life
  • Memorize for good
  • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Hvad betyder "binge watching"? 🤔

De 45 bedste tv-serier til at lære engelsk 📺

Read this article in English: The 45 best TV series to learn English 📺.

Vil du lære engelsk på en sjov måde? Se vores liste over de bedste serier til at lære engelsk!

Vi elsker alle at bruge vores tid på at se spændende tv-serier. Men føler du dig nogensinde lidt skyldig? Føler du nogensinde, at du spilder din tid?

I dag vil vi sammen finde ud af, hvordan det at se tv-serier på engelsk kan hjælpe dig med at lære engelsk, og mere specifikt, hvilke tv-serier du bør se for at lære engelsk. Du skal nok få dig en godbid! 🤩

Lær engelsk ved at se tv-serier

Hvis du ser serier i deres originale version, kan du få en mere korrekt og naturlig udtale på engelsk, forbedre din lytteforståelse (fordi du vænner dig til den måde, som indfødte talere taler på), lære slang, udtryk og kulturelle kendetegn gennem spændende historier! Ved at se serier på engelsk får du virkelig det bedste fra begge verdener, fordi du lærer uden at være klar over det.

Hvad gør jeg, hvis jeg ikke forstår?

Hvordan lærer man engelsk ved at se tv-serier? Hvad skal du gøre, hvis du ikke forstår serierne på deres originalsprog?

Den bedste måde at se tv-serier på for at lære engelsk er naturligvis at se dem på originalsproget uden undertekster. Men hvis du stadig har svært ved at følge med i dialogerne og handlingen i serien, er det bedre at tænde for de engelske undertekster end for undertekster på dit eget sprog! Ofte er årsagen til, at du ikke kan forstå noget, ikke, at du ikke kender ordene, men at skuespillerne taler for sagligt, uklart, eller at der er for meget baggrundsstøj. Takket være de engelske undertekster kan du læse og lytte til, hvad karaktererne siger på samme tid. Ved at bruge dine to sanser multiplicerer du din evne til at forstå, hvilket vil hjælpe dig til gradvist at begynde at se film og tv-udsendelser uden undertekster!

Det er faktisk det, jeg selv har gjort. Dengang var mit mål ikke nødvendigvis at lære engelsk. Faktisk var undertekster på mit eget modersmål først tilgængelige flere dage efter, at de nye afsnit af mine yndlingsserier var blevet sendt. Fordi jeg bare ikke kunne vente med at se, hvad der skete, satte jeg undertekster på engelsk på trods af, at jeg ikke forstod alt. Lidt efter lidt endte det med, at jeg ikke havde brug for dem, fordi jeg vænnede mig til den måde, som de indfødte talte på.

Tv-serier hjalp mig enormt meget i mine engelskstudier, og jeg er overbevist om, at de også kan gøre det for dig! Du skal ikke bekymre dig, hvis du ikke forstår alt i starten. Hvis du forstod 100 % af indholdet, ville det betyde, at du ikke ville lære noget nyt.**

Hvor kan jeg se tv-serier på engelsk?

Okay, du er motiveret. Du vil gerne bruge tv-serier til at lære engelsk, men du ved ikke, hvor du kan finde dem. Den mest populære platform til at streame serier i den engelsktalende verden er utvivlsomt Netflix. Du har sikkert allerede hørt om den, men her er også et par alternativer:

Uanset om du vælger at lære engelsk med Netflix eller en anden platform, så er det vigtigste din motivation! Vi har lavet en liste over de bedste tv-serier at se for at forbedre dit engelsk, kun til dig! Tilføj denne artikel til dine favoritter, og kom tilbage til den, hver gang du vil opdage en ny serie.

Binge-watching

Jeg ville dedikere et lille afsnit til at forklare dig fænomenet binge-watching. To binge-watch betyder, at man tilbringer lang tid foran tv'et (eller computeren) og ser afsnit af et tv-program det ene efter det andet.

  • I decided to binge-watch all the episodes of Game of Thrones I had missed - it took me all day!

Som du kan forestille dig, kan det hurtigt udvikle sig til en afhængighed ... Men hvis du gør det på engelsk i stedet for på dit eget sprog, er det en fantastisk mulighed for at øve engelsk mere end nogensinde før! Det hele er et spørgsmål om perspektiv :)

The 45 best series to learn English
Hvad betyder to binge watch?

Og nu kan du vælge din foretrukne tv-seriegenre og Happy binge-watching!

Thrillers

Vi starter vores liste med de bedste engelske thrillerserier! Lås dine døre!

The Wire (USA)

Narkoverdenen, som den ses af narkohandlere og politiet. Denne tv-serie indeholder en masse slang og ordforråd relateret til narkoverdenen - junkies, dealere, politifolk, politikere osv. Dette var i lang tid rangeret som den bedste engelske tv-serie nogensindeIMDb!

House of Cards (USA)

En politisk tv-serie, som er fremragende, hvis du er interesseret i at lære forretningsvokabular på engelsk! Du kan også lære det amerikanske retssystem bedre at kende. Det virker måske lidt kompliceret i starten, men når du først har lært det nye ordforråd at kende, kan du begynde at nyde den fængslende historie!

Breaking Bad (USA)

Historien om en kemilærer, der for nylig har fået konstateret kræft, og som begynder at fremstille og sælge stoffer. Denne uventede drejning af begivenhederne resulterer i en cocktail af sproglige registre - neutrale, kriminelle og med slang relateret til stoffer på engelsk.

Sherlock (UK/ USA)

En moderne version af eventyrene fra Sir Conan Doyles detektiv Sherlock Holmes-figurer fra det 19. århundrede. TV-serien, der foregår i London i slutningen af det 21. århundrede, byder på en spændende historie, accenter på so British og lange samtaler fulde af vid!

Ozark (USA)

Et sandt mesterværk inden for kriminalhistorie - historien handler om en finansplanlægger fra Chicago, der pludselig skal flytte til Ozarks med sin familie. Det er en region i hjertet af det amerikanske midtvesten. Der opdager et mexicansk kartel, at han har bestjålet dem. Denne tv-serie er fantastisk til at øve din forståelse af den latinamerikanske og midtvestlige accent på engelsk!

Horror

Vi fortsætter med de bedste gyserserier på engelsk! Anbefales ikke for svage sjæle.

American Horror Story (USA)

Hver sæson har sin egen historie. Det betyder nye karakterer, nye accenter og nye måder at tale på. Dialogerne er meget tilgængelige, og man behøver ikke et særligt avanceret niveau for at kunne følge med - det er ideelt for at lære engelsk som nybegynder!

The Haunting of Hill House (USA)

Hvis du spekulerer på, hvilken Netflix-serie du skal se for at lære engelsk, vil jeg anbefale denne - det er en gyserserie, som du hurtigt bliver afhængig af! Det kombinerer korte, enkle dialoger med dybere monologer, som kræver et mere avanceret niveau. Det kan være et godt springbræt til at prøve at nå et højere niveau af lytteforståelse.

The Walking Dead (USA)

Forestil dig en apokalyptisk verden, der er overrendt af zombier. Der er kun ét spørgsmål tilbage i denne infernalske dystopi - hvem vil overleve? Serien er også baseret på en tegneserie, så sproget er enklere end det, vi finder i Sherlock!

Sæbeoperaer

Fordelen ved at se sæbeoperaer på engelsk er, at de ikke kræver al din opmærksomhed! Du kan afspille dem på dit tv eller på din computer og gøre noget andet samtidig - træne, gøre rent, vaske tøj osv. Dialogerne er som regel enkle, og handlingen er... forudsigelig. Fordi handlingsforløbene ikke er komplicerede, kan du fokusere på at forstå sproget. Dette er uden tvivl en fantastisk genre til at lære engelsk for begyndere!

Home and Away (Australien)

Fantastisk for alle, der ønsker at sætte et lysshow i baggrunden. Showet følger livet, kærligheden, glæden og sorgen hos almindelige mennesker i Australien. Ved at se det kan du få en bedre idé om, hvordan livet i Australien er, og øve din forståelse af accenten Aussie!

🦘 Aussie er slang for en person eller noget, der kommer fra Australien.

Shortland Street (New Zealand)

Følg det personlige og professionelle liv for et hospitalspersonale fra Auckland. Få en smagsprøve på Kiwi livsstilen og lær en masse om den newzealandske accent og slang!

🥝 Kiwi er et almindeligt slangudtryk for at henvise til en person eller noget, der kommer fra New Zealand.

Dramer

Vil du se dramaer på engelsk? Her er vores bedste bud:

Orange Is the New Black (USA)

Dette er en historie om, hvordan et fængsel kan ændre et liv. Udforsk den rige variation af almindelige accenter, som har tendens til at være underrepræsenteret i film: sort, sydstats- og italiensk accent med mere.

Grey's Anatomy (USA)

Følg en gruppe praktikanter i kirurgi i deres personlige og professionelle liv. Perfekt, hvis du vil lære ordforråd i forbindelse med biologi og anatomi på engelsk!

Suits (USA)

Hvis du ønsker at forbedre dit forretningsengelsk, er dette den perfekte udsendelse for dig! Hvis du er nybegynder, er det nok ikke ideelt at starte fra dette, men det er fantastisk, hvis du vil begynde at lære om arbejdslivet på engelsk!

Dear White People (USA)

På et overvejende hvidt universitet kæmper en gruppe sorte amerikanere mod racisme og andre former for diskrimination. En præcis repræsentation af den nuværende virkelighed i USA, perfekt til at lære at forstå sorte accenter og slang.

Dynasty (USA)

Advarsel - dette er 2017-versionen afledt af tv-serien fra 80'erne. Serien følger livet for de to rigeste familier i USA, som kæmper om magten. Fordi karaktererne og omgivelserne er mere overklasse, kan du forvente et mere sofistikeret sprog og et mere avanceret sprogregister i mange scener.

Mad Men (USA)

Serien foregår på et reklamebureau i New York i 60'erne, så du vil blive udsat for både en mere retro version af engelsk og markedsføringssproget! Forståelsen er lidt sværere i de fleste af tv-programmerne, fordi samtalerne går hurtigt og ikke altid er tydelige. Dette er et perfekt tv-program for avancerede talere.

You (USA)

En kærlighedshistorie fra det 21. århundrede, der drejer sig om internettet og sociale medier. Forfatterne har gjort et godt stykke arbejde med at skabe manuskriptet, som føles naturligt og gør showet nemt at følge med i. Perfekt til at øve dit hverdagsengelsk!

EastEnders (UK)

Denne tv-serie viser dig livet i den del af London, der tilhører arbejderklassen, og som kaldes East End. Hvis du er interesseret i britiske accenter og tilbringer meget tid i London, vil denne serie være en stor hjælp for dig til at vænne dig til accenten Cockney!

Please Like Me (Australien)

Hovedpersonen i denne serie hedder Josh, og handlingen drejer sig om erkendelsen af, at han er homoseksuel. Oplev LGBTQ+ ordforråd på engelsk, mens du øver dit australske engelsk!

Peaky Blinders (STORBRITANNIEN)

Dette tv-program, der foregår i Birmingham, England, efter Anden Verdenskrig, fortæller historien om en gangsterfamilie. Den handler om kriminalitet, krig og diskrimination. Du kan virkelig mærke den mørke atmosfære, som er typisk for serier fra Storbritannien, mens du også opdager en række britiske dialekter!

REALITYHIGH (USA)

Her er et tv-show, som kan være yderst værdifuldt for engelsklærere, da det handler om internettet og bruger en masse slang fra sociale medier. Det er ordforråd, som vi støder på hele tiden - hashtag, trending, follow, og meget mere.

The Crown (UK/ USA)

Oplev det smukke England og det engelske liv med historien om den unge dronning Elizabeth II! Endnu en god serie til at øve dit britiske engelsk.

Action/ eventyr

Tid til action! Oplev de bedste action- og eventyr-tv-serier på engelsk:

Game of Thrones (USA/ STORBRITANNIEN)

Selv om alle allerede kender dette program, ville det være en forbrydelse ikke at medtage det på denne liste! Du har helt sikkert allerede set det (flere gange), men måske kun på dit modersmål. Jeg vil anbefale dig at se Game of Thrones på engelsk i stedet! Castingen af skuespillere fra hele verden vil udsætte dig for en række forskellige accenter. Sproget er ret standard, ikke alt for svært at forstå, især i betragtning af at du allerede kender plottet, kan du nu kun fokusere på sproget!

The Umbrella Academy (USA)

Hvis du kan lide superhelte og tegneserier, så er dette den perfekte serie for dig! Det fortæller historien om en gruppe superhelte, der er genforenet efter deres fars død. Showet indeholder ikke for meget slang eller forkert grammatik, hvilket betyder, at det er relativt nemt at følge med.

Vikings (Irland/ Canada)

Hvis du kan lide at se action og er interesseret i historie, vil du helt sikkert nyde dette tv-program! Når det kommer til sproget, kan du finde ordforråd relateret til livet i en landsby, sejlads, kampe, instrumenter, ritualer, magi og meget mere!

Prison Break (USA/UK)

Denne tv-serie fortæller historien om en uskyldig mand, der er sat i fængsel. Hans eneste mål er at hjælpe sin bror, som også er fængslet, med at flygte. Ved at gøre dette ender han med at komme i det samme fængsel. På grund af det fængselsmiljø, som historien foregår i, kan du forberede dig på at høre en version af engelsk, som er dagligdags, og opdage ordforråd, der er forbundet med dette specifikke område.

Rome (UK/ USA)

På grund af det store antal scener med sex og vold var denne tv-serie meget kontroversiel ved premieren. Den har dog også haft stor succes takket være skuespillernes præstationer, det fængslende plot, forræderhistorierne og den smukke historie om venskab i det gamle Rom. Du vil blive ked af det, når det er slut!

Spartacus (USA)

Oplev den verdensberømte historie om gladiatoren Spartacus! Når det kommer til sex og vold, kan serien sammenlignes med Rome, men handlingen er stadig så fængslende, at du ikke bør lade dig genere af det!

Realityshows

Engelske realityshows er en fantastisk ressource til at øve dine sprogfærdigheder, da de har tendens til at være mere specifikke end almindelige shows. Du kan lære at udtrykke dig i specifikke situationer og forbedre dit ordforråd i forbindelse med bestemte områder, f.eks. madlavning, fysiske udfordringer, livet på en gård, hverdagslivet osv. Her er nogle forslag:

The Great British Bake Off (UK)

Hvis du gerne vil forbedre dit ordforråd i madlavning på engelsk med en smuk britisk accent, så er dette program som skabt til dig!

Survivor (USA)

Alle kender allerede til Survivor, for næsten alle lande har deres egen version af programmet. Men har du nogensinde tænkt på at se det på engelsk? Se, hvad et hold gør for at overleve på en ø. Nyd den naturlige tale, de spontane dialoger og de autentiske reaktioner for at lære et naturligt engelsk!

Keeping up with the Kardashians (USA)

Uanset sit dårlige ry kan dette program være nyttigt ud fra et sprogligt synspunkt. Selv om Kardashians til tider er ekstravagante, repræsenterer de en del af den amerikanske befolkning og mere specifikt deres måde at tale på. Lær amerikanske slangord, såsom like, literally, almindelige interjektioner osv.

Fantasi

For meget virkelighed? Her er nogle af de bedste engelske fantasy-tv-serier:

Stranger Things (USA)

Serien foregår i Indiana i 80'erne og fortæller historien om flere uforklarlige hændelser, der er sket der. Fordi handlingen ikke foregår i den moderne verden, indeholder serien ikke en masse aktuelt slang, og du kan nyde et mere "klassisk" engelsk!

Once Upon a Time (USA)

Hvad ville der ske, hvis de eventyr, som vi alle kender og elsker, fandt sted i den nuværende verden? Oplev navnene på prinsesser på engelsk samt ordforråd i forbindelse med magi, forbandelser, fortryllede skove osv.

Lucifer (USA)

Hvis du kan lide kriminelle historier, der virkelig er udfordrende at løse, kan jeg anbefale at tjekke denne serie ud. Det er en del politidrama og en del komedie, og showet er let og muntert, udfordrer hjernen, men er alligevel let at følge med i.

Mysterier

Vi fortsætter vores liste med anbefalinger af engelske mysterieserier:

Bates Motel (USA)

En moderne prequel til romanen Psycho, som viser, hvordan Norman Bates' psyke udvikler sig i teenageårene. Da serien handler om hovedpersonens psykiske problemer, indeholder den en masse ordforråd i forbindelse med psykologi og psykiske sygdomme, for dem af jer, der er interesseret i disse emner!

The Mentalist (USA)

En illusionists kone og datter er blevet myrdet, så han forsøger at hjælpe FBI med at opklare disse forbrydelser. På den måde håber han at finde ud af, hvem der er ansvarlig for mordet på hans familie.

Riverdale (USA)

Hvis du kan lide dramaer, mysterier og romantik, så har vi en overraskelse til dig! Riverdale vil tjekke alle disse kasser af for dig! Serien foregår på en high school på landet, så den vil uden tvivl også hjælpe dig med at lære en masse slang.

How to Get Away with Murder (USA)

Et ekstremt vanedannende show! Det følger livet for en gruppe jurastuderende og deres professor. Det er perfekt, hvis du ønsker at blive fortrolig med ordforrådet i det amerikanske retssystem.

Broadchurch (UK)

Denne serie drejer sig om efterforskningen om et mystisk mord på en ung dreng i en lille kystby i Storbritannien. Lær ordforråd i forbindelse med politiet og kriminalitet!

13 Reasons Why (USA)

En serie, der omhandler emnerne drama på high school, følelser og frem for alt selvmord.

Homeland (USA)

Et bipolært medlem af CIA er overbevist om, at en krigsfange er blevet medlem af al-Qaeda og planlægger et terrorangreb på amerikansk territorium. Showet er yderst fængslende og giver mulighed for at lære ordforråd i forbindelse med terrorisme, terrorangreb og vold. Emner, som desværre stadig er relevante i den verden, vi lever i nu.

Luther (UK)

Et politidrama, der foregår i London. Hvert afsnit fokuserer på en ny sag, så du kommer aldrig til at kede dig! Dette er en glimrende lejlighed til at øve din forståelse af de regionale accenter i Storbritannien!

Science-fiction

Leder du efter engelske sci-fi-serier? Hvorfor ikke starte med ...

Orphan Black (Canada)

Denne serie har flere forskellige emner, som alle er spændende og interessante - hjernevask, videnskab og endda genetisk forædling! Det virker måske lidt forvirrende for dig, men jeg kan garantere, at du vil blive afhængig fra første afsnit!

Black Mirror (UK)

Hvad bringer fremtiden? I øjeblikket er teknologien overalt, men er vi egentlig bedre stillet på den måde? Episoderne i dette dystopiske show vil give dig lyst til at sætte spørgsmålstegn ved og diskutere det, du har set!

Stargate SG-1 (USA/Canada)

Et hemmeligt civilt hold, SG-1, bliver dannet for at udforske andre planeter ved hjælp af den nyligt opdagede Stargates. Hvis du brænder for rummet og astronomi, og du gerne vil forbedre dit engelsk, er dette show noget for dig!

Du har lige opdaget de bedste serier på engelsk (efter vores mening!) og hvordan du kan lære engelsk med Netflix eller en anden platform, som du foretrækker. Gik vi glip af din yndlingsserie? Fortæl os det i kommentarerne!

Se også

  • Click & Speak - kurset, som gør det muligt for dig at forstå tv-serier på engelsk!

Kommer snart

  • De bedste sitcoms til at lære engelsk
  • Tv-serier til at øve dit britiske engelsk
  • De bedste YouTube-kanaler til at lære engelsk
  • De bedste YouTube-kanaler til at øve engelsk
Profile picture for Dimitar Dimitrov

Dimitar Dimitrov

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: November 2, 2021, 4:44 pm