[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
  • Correct your pronunciation in English
  • Learn sentences from daily life
  • Memorize for good
  • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Mit jelent a túlzott figyelés? 🤔

A 45 legjobb TV-sorozat angolul tanulni 📺

Read this article in English: The 45 best TV series to learn English 📺.

Szeretné megtanulni angolul szórakoztató módon? Fedezze fel a listát a legjobb sorozat angolul tanulni!

Mindannyian szeretjük tölteni az időnket izgalmas TV-sorozat nézése. De Érezted már egy kicsit bűnösnek magad? Érezted már úgy, hogy te vagy pazarolja az idejét?

Ma együtt megtudjuk, hogy az angol nyelvű TV-sorozatok nézése hogyan segíthet angolul tanulni, pontosabban, melyik TV-műsorokat kell nézni, hogy angolul Tanuljon. Te egy élvezet! 🤩

Tanuljon angolul TV-sorozat nézésével

Néz sorozat az eredeti verzió segít megszerezni egy helyesebb, természetes kiejtése angol nyelven, javítani kell a hallgatási megértést (mert hozzászoksz ahhoz, ahogy az anyanyelvűek beszélnek), tanulj szlenget, kifejezéseket és kulturális jellemzőket izgalmas történeteken keresztül! Az angol nyelvű sorozatok megtekintésével valóban mindkét világból a legjobbat fogod kapni, mert tanulni fogsz anélkül, hogy észrevennéd.

Mit tegyek,ha nem értem?

Hogyan tanulsz angolul TV-sorozat nézésével? Mit kell tennie, ha nem érti a műsorokat az eredeti nyelvükön?

Nyilvánvaló, hogy a TV-műsorok nézésének legjobb módja az angol nyelvtanulás, ha eredeti nyelven nézik őket feliratok nélkül. Ha azonban még mindig nehéz követni a párbeszédeket és a show cselekményét, akkor jobb bekapcsolni az angol feliratokat, nem pedig a saját nyelvű feliratokat! Gyakorta, az ok, amiért nem értesz valamit, nem az, hogy nem ismered a szavakat, hanem az, hogy a színészek túl tényeket beszélnek, tisztátalanul, vagy hogy túl sok háttérzaj van. Köszönet Magyar-feliratok, akkor képes lesz arra, hogy olvassa el, és hallgatni, amit a karakterek mondanak ugyanabban az időben. A két érzék használatával megszorozza a megértési képességét, ami segít fokozatosan elkezdeni filmek és tévéműsorok megtekintése feliratok nélkül!

Én is ezt tettem. Akkoriban nem feltétlenül az volt a célom, hogy angolul tanuljak. Valójában a saját anyanyelvemen lévő feliratok csak néhány nappal a kedvenc sorozatom új epizódjainak sugárzása után voltak elérhetők. Mert nem tudtam várni, hogy mi történik, feltettem Feliratok angol annak ellenére, hogy nem értettem mindent. Apránként végül nem volt szükségem rájuk, mert megszoktam a bennszülöttek beszédét.

A TV-sorozat óriási segítséget nyújtott az angol tanulmányaimban, és meg vagyok győződve arról, hogy meg tudják csinálni az Ön számára is! Ne aggódjon, ha először nem ért mindent. Ha megértené a tartalom 100% - át, akkor azt jelentené, hogy nem tanulna semmi újat.**

Hol nézhetek TV-sorozatot Angolul?

Oké, motivált vagy. A TV-sorozatokat angol nyelvtanulásra szeretné használni, de nem tudja, hol találja meg őket. A legnépszerűbb platform stream sorozat az angol nyelvű világ kétségtelenül Netflix. Valószínűleg már hallottál róla, de itt van néhány alternatíva is:

Nem számít, hogy úgy dönt, hogy angolul tanul a Netflix-szel vagy egy másik platformon, ami fontos, a motiváció! Létrehoztunk egy listája a legjobb tv-műsorok nézni annak érdekében, hogy javítsa az angol csak neked! Add hozzá ezt a cikket a kedvenceidhez, majd gyere vissza minden alkalommal, amikor új show-t akarsz felfedezni.

Binge-watching

Egy kis bekezdést akartam szentelni, hogy elmagyarázzam neked az binge-watching. To binge-watch azt jelenti, hogy jelentős időt töltenek a TV (vagy a számítógép) előtt, egymás után nézik a TV-műsor epizódjait.

  • I decided to binge-watch all the episodes of Game of Thrones I had missed - it took me all day!

Ahogy el tudod képzelni, gyorsan függőséggé válhat... De ha ezt az angol helyett a saját nyelvén, ez egy nagy lehetőség az angol nyelv gyakorlására, mint valaha! Az egész csak nézőpont kérdése. :)

The 45 best series to learn English
Mit jelent to binge watch gonosz?

És most, válassza ki a kedvenc TV show műfaj és Happy binge-watching!

Thrillerek

Kezdjük a listát a legjobb angol thriller sorozat! Zárjátok be az ajtókat!

The Wire (USA)

A kábítószer-világ, amint azt a drogdílerek és a rendőrség is látta. Ez a TV-műsor tartalmaz egy csomó szleng, szókincs kapcsolódik a kábítószer-világ - a junkies, kereskedők, zsaruk, politikusok stb. Ez volt a hosszú ideig rangsorolt minden idők legjobb angol tévésorozata be IMDb!

House of Cards (USA)

A politikai TV show, amely kiváló, ha érdekli a tanulás üzleti szókincs angol! Az amerikai igazságszolgáltatási rendszert is jobban megismerheti. Először kissé bonyolultnak tűnhet, de miután megismerte az új szókincset, elkezdheti élvezni a magával ragadó történetet!

Breaking Bad (USA)

A történet egy Kémiatanár nemrég diagnosztizáltak rákot, aki elkezdi, hogy a kábítószer - kereskedelem. Ez a váratlan fordulat a nyelvi nyilvántartások koktélját eredményezi-semleges, bűnöző, angolul a kábítószerekkel kapcsolatos szleng.

Sherlock (EGYESÜLT KIRÁLYSÁG / USA)

Sir Conan Doyle 19. századi Sherlock Holmes-karakterek kalandjainak modern változata. Található Londonban a 21. század végén, ez a TV-show kínál egy izgalmas történet, ékezetek, amelyek so British és hosszú beszélgetések, tele szellemességgel!

Ozark (USA)

A bűnügyi történetmesélés igazi remekműve-a történet egy chicagói pénzügyi tervező története, akinek hirtelen át kell költöznie Ozarks a családjával. Ez egy régió az amerikai Középnyugat szívében. Ott egy mexikói kartell észreveszi, hogy kirabolta őket. Ez a TV-műsor nagyszerű a megértés gyakorlása a Latin-amerikai és középnyugati Akcentusok közül Angolul!

Horror

Folytatjuk a legjobbakat horror műsorok Angolul! Nem ajánlott gyenge lelkek számára.

American Horror Story (USA)

Minden szezonnak saját története van. Ez új karaktereket, új ékezeteket, új beszédmódokat jelent. A párbeszédek nagyon hozzáférhetőek, és nem lenne szükség egy különösen fejlett szintre, hogy követni lehessen őket - ez ideális az angol nyelvtanuláshoz kezdőként!

The Haunting of Hill House (USA)

Ha kíváncsi, hogy melyik Netflix show-t kell nézni, hogy angolul Tanuljon, ezt ajánlom - ez egy horror show, amelyre gyorsan rabja lesz! Egyesíti a rövid, egyszerű párbeszédeket a mélyebb monológokkal, amelyek fejlettebb szintet igényelnek. Ez lehet egy nagy lépcsőfok, hogy megpróbálja elérni a magasabb szintű hallgatás megértése.

The Walking Dead (USA)

Képzeljünk el egy apokaliptikus világban, túllépték a zombik. Csak egy kérdés maradt ebben a pokoli disztópiában-ki fogja túlélni? A műsor egy képregényen is alapul, így a nyelv egyszerűbb, mint amit találunk Sherlock!

Szappanoperák

A szappanoperák angol nyelvű nézésének előnye, hogy nem igényel minden figyelmet! Lejátszhatja őket a TV - n vagy a számítógépen, ugyanakkor valami mást is tehet - dolgozhat, tisztíthat, moshat, stb. A párbeszédek általában egyszerűek,a parcellák... kiszámítható. Mivel a történetvonalak nem bonyolultak, a nyelv megértésére összpontosíthat. Ez kétségtelenül nagyszerű műfaj, hogy angolul Tanuljon kezdőknek!

Home and Away (Ausztrália)

Nagyszerű bárki számára, aki könnyű show-t szeretne tenni a háttérben. A műsor követi az ausztráliai hétköznapi emberek életét, szeretetét, örömét és bánatát. Ha megnézi, akkor kap egy jobb ötlet, hogy milyen az élet Ausztráliában, mint a gyakorlatban a megértés, a Aussie akcentus!

🦘 Aussie a szleng valaki vagy valami, Ausztráliából származik.

Shortland Street (Új-Zéland)

Kövesse az Aucklandi Kórház személyzetének személyes és szakmai életét. Van egy kis ízelítőt a Kiwi életstílus és tanulj egy tonnát az Új-zélandi akcentusról és szlengről!

🥝 Kiwi egy közös szleng kifejezés utal, hogy valaki vagy valami érkező Új-Zéland.

Drámák

Szeretné nézni drámák Angolul? Itt vannak a legjobb választás:

Orange Is the New Black (USA)

Ez egy történet arról, hogy a börtön hogyan változtathatja meg az életet. Fedezze fel a közös ékezetek gazdag változatosságát, amelyek általában alulreprezentáltak a moziban: fekete, déli, olasz stb.

Grey's Anatomy (USA)

Kövesse a műtét gyakornokok egy csoportjának személyes és szakmai életét. Tökéletes, ha angolul szeretné megtanulni a biológiához és az anatómiához kapcsolódó szókincset!

Suits (USA)

Ha azt szeretnénk, hogy javítsa az üzleti angol, ez a tökéletes show az Ön számára! Ha kezdő vagy, valószínűleg nem ideális ebből kiindulni, de nagyszerű, ha angolul szeretne tanulni a munkahelyi életről!

Dear White People (USA)

Egy túlnyomórészt fehér Egyetemen a fekete amerikaiak egy csoportja küzd a rasszizmus és más típusú diszkrimináció ellen. Pontos ábrázolása a jelenlegi valóság az USA-ban, tökéletes, hogy megtanulják, hogy megértsék a fekete ékezetek, szleng.

Dynasty (USA)

Figyelem-ez a 2017-es verzió a 80-as évek TV-műsorából származik. a sorozat az Egyesült Államok két leggazdagabb családjának életét követi, akik a hatalomért harcolnak. Mivel a karakterek és a Beállítások felsőbbrendűek, sok jelenetben elvárható egy kifinomultabb nyelv és egy fejlettebb nyelvi regiszter.

Mad Men (USA)

A show egy New York-i reklámügynökségben zajlik a 60-as években, így ki lesz téve mind az angol, mind a marketing nyelv retro változatának! A legtöbb tévéműsor számára a megértés egy kicsit nehezebb, mert a beszélgetések gyorsak, nem mindig egyértelműek. Ez egy tökéletes TV-műsor a fejlett hangszórók számára.

You (USA)

Egy szerelmi történet a 21. századból, amely az Internet és a közösségi média körül forog. Az írók nagyszerű munkát végeztek a forgatókönyv elkészítésében, amely természetesnek érzi magát, és megkönnyíti a show követését. Tökéletes a mindennapi angol nyelv gyakorlásához!

EastEnders (UK)

Ez a TV-sorozat megmutatja az élet a munkásosztály része London, az úgynevezett East End. Ha érdekel a brit akcentussal tölteni egy csomó időt Londonban, ez a show lesz egy nagy segítség, hogy megszokja a Cockney akcentus!

Please Like Me (Ausztrália)

A sorozat főszereplőjét Josh-nak hívják, a cselekmény pedig annak a ténynek a felismerését fordítja, hogy meleg. Fedezze fel az LGBTQ + szókincset angolul, miközben gyakorolja az ausztrál angol nyelvet!

Peaky Blinders (UK)

Található Birmingham, Anglia, a második világháború után, ez a TV-show történetét meséli el egy család gengszterek. Bűnözésről, háborúról és diszkriminációról beszél. Valóban érezheti a sötét légkört, ami jellemző az Egyesült Királyságból származó műsorokra, miközben számos brit nyelvjárást fedez fel!

REALITYHIGH (USA)

Itt van egy tévéműsor, amely rendkívül értékes lehet az angol tanulók számára, mivel az internetről beszél, és sok szlenget használ a közösségi médiából. Ez szókincs Találkozunk minden alkalommal - hashtag, trending, follow és még több.

The Crown (EGYESÜLT KIRÁLYSÁG / USA)

Fedezze fel Anglia és az angol élet szépségét a fiatal Erzsébet királynő történetével! Egy másik nagy show gyakorolni a brit angol.

Akció / Kaland

Akció! Fedezze fel a legjobbat akció-és kalandtévék angol nyelven:

Game of Thrones (USA / UK)

Annak ellenére, hogy mindenki már tudja ezt a show - t, bűncselekmény lenne, ha nem szerepelne ebben a listában! Biztosan már látta (többször), de talán csak az anyanyelvén. Azt javaslom nézni Game of Thrones inkább angolul! A világ minden tájáról érkező színészek öntése számos különböző ékezetet tesz ki. A nyelv meglehetősen szabványos, nem túl nehéz megérteni, különösen tekintettel arra, hogy már ismeri a cselekményt, most csak a nyelvre összpontosíthat!

The Umbrella Academy (USA)

Ha szereted a szuperhősök, képregények, ez a tökéletes show az Ön számára! Azt mondja a történet egy csoport szuperhősök újra apja halála után. A műsor nem tartalmaz túl sok szlenget vagy helytelen nyelvtant, ami azt jelenti, hogy viszonylag könnyű követni.

Vikings (Írország / Kanada)

Ha szereti nézni Akció érdekli a történelem, akkor biztosan élvezni ezt a TV-show! Mikor jön a nyelv, megtalálható szókincs kapcsolódó élet egy faluban, vitorlázás, harc, eszközök, rituálék, mágia, és még sok más!

Prison Break (USA / UK)

Ez a TV-sorozat egy ártatlan ember börtönének történetét meséli el. Az egyetlen célja, hogy segítsen testvérének, aki szintén börtönbe kerül, menekülni. Ezzel végül ugyanabba a börtönbe kerül. Mivel a fogoly környezetben, ahol a történet zajlik, akkor készülj fel, hogy hallani egy változata angol, amely köznyelvi felfedezni szókincs kapcsolódik az adott területen.

Rome (EGYESÜLT KIRÁLYSÁG / USA)

A szex és erőszak nagy számú jelenete miatt ez a tévéműsor nagyon ellentmondásos volt a premierjén. Nagy sikert aratott azonban a színészek előadása, a megfogó cselekmény, az árulási történetek, valamint az ókori Rómában a barátság gyönyörű története is. Szomorú leszel, ha vége!

Spartacus (USA)

Fedezze fel a világhírű történet Spartacus, a gladiátor! Amikor a szexről és az erőszakról van szó, a show összehasonlítható a következőkkel Rome, de a történet még mindig annyira magával ragadó, ne hagyja, hogy ez zavarjon!

Valóság show

Az angol Valóság show-k nagyszerű forrás a nyelvi készségek gyakorlására, mivel ezek általában specifikusabbak, mint a rendszeres műsorok. Megtanulhatod, hogyan fejezd ki magad bizonyos helyzetekben, és javíthatod a szókincsedet bizonyos területeken, mint például a főzés, a fizikai kihívások, a farm-élet, a mindennapi élet stb. Íme néhány javaslat:

The Great British Bake Off (UK)

Ha szeretné javítani a főzési szókincsét Angolul, gyönyörű brit akcentussal, akkor ez a show az Ön számára készült!

Survivor (USA)

Mindenki már tud róla Survivor mert szinte minden országnak megvan a saját verziója a show-nak. De az a gondolat, hogy angolul nézzük, valaha is átlépte az elmédet? Nézd meg, mit tesz egy csapat, hogy túlélje a szigeten, élvezze a természetes beszéd, spontán párbeszédek, hiteles reakciók annak érdekében, hogy megtanulják a természetes angol!

Keeping up with the Kardashians (USA)

A rossz hírnévtől függetlenül ez a műsor nyelvi szempontból hasznos lehet. Annak ellenére, hogy a Kardashianok néha extravagánsak, az amerikai lakosság egy részét képviselik, pontosabban a beszédmódjukat. Ismerje meg az amerikai szleng szavakat, például like, literally, közös interjections, stb ..

Fantázia

Túl sok valóság? Íme néhány a legjobb Angol fantasy TV sorozat:

Stranger Things (USA)

A sorozat Indianában játszódik a 80-as években, és számos megmagyarázhatatlan esemény történetét meséli el, ami ott történt. Mivel a cselekmény nem zajlik a modern világban, a show nem tartalmaz sok jelenlegi szleng, élvezheti a "klasszikus" angol!

Once Upon a Time (USA)

Mi történne, ha a tündérmesék, amelyeket mindannyian ismerünk és szeretünk, a jelenlegi világban játszódnának? Fedezze fel a hercegnők nevét angolul, valamint a mágiával, átokkal, elvarázsolt erdőkkel stb.

Lucifer (USA)

Ha szereted a bűnügyi történeteket, amelyek valóban kihívást jelentenek a megoldáshoz, azt javaslom, hogy nézd meg ezt a show-t. Rész rendőrségi dráma, rész vígjáték, a show könnyed, kihívást jelent az elme, mégis könnyen követhető.

Rejtélyek

Folytatjuk listánkat az angol rejtély sorozat ajánlásaival:

Bates Motel (USA)

Egy modern előzmény a regényhez Psycho, ami megmutatja, hogyan fejlődik Norman Bates pszichéje tizenéves éveiben. Mivel a show beszél a mentális problémák a főszereplő, tartalmaz egy csomó szókincs kapcsolódó pszichológia, mentális betegség, azok számára, akik érdeklődnek ezek a témák!

The Mentalist (USA)

Egy illuzionista feleségét és lányát meggyilkolták, ezért megpróbál segíteni az FBI-nak megoldani ezeket a bűncselekményeket. Ezzel reméli, hogy megtudja, ki felelős a családja meggyilkolásáért.

Riverdale (USA)

Ha szereted a drámákat, a rejtélyeket és a romantikát, van egy meglepetésünk számodra! Riverdale majd nézd meg azokat a dobozokat az Ön számára! A show zajlik egy vidéki középiskolában, így kétségtelenül segít megtanulni egy csomó szleng, is.

How to Get Away with Murder (USA)

Rendkívül addiktív show! Ez követi a jogi hallgatók és professzoraik egy csoportjának életét. Tökéletes, ha meg akarja ismerni az amerikai igazságszolgáltatási rendszer szókincsét.

Broadchurch (UK)

Ez a show megfordul a nyomozás egy titokzatos gyilkosság egy fiatal fiú egy kis tengerparti város Nagy-Britanniában. Tanulj szókincs kapcsolódik a rendőrség és a bűnözés!

13 Reasons Why (USA)

Olyan műsor, amely a középiskolában a dráma témáival, az érzelmekkel, mindenekelőtt az öngyilkossággal foglalkozik.

Homeland (USA)

A CIA egyik bipoláris tagja meg van győződve arról, hogy egy hadifogoly az al-Kaida tagjává vált, és terrortámadást tervez amerikai területen. A show rendkívül magával ragadó, és lehetővé teszi, hogy megtanulják szókincs kapcsolatos terrorizmus, terrortámadások, erőszak. Olyan témák, amelyek sajnos még mindig relevánsak abban a világban, amelyben most élünk.

Luther (UK)

Egy rendőrségi dráma, amely Londonban zajlik. Minden epizód egy új esetre összpontosít, így soha nem fog unatkozni! Ez egy kiváló alkalom arra, hogy gyakorolja a regionális ékezetek megértését az Egyesült Királyságban!

Sci-fi

Angol sci-fi sorozatot keres? Miért nem kezdjük...

Orphan Black (Kanada)

Ennek a műsornak számos különböző témája van, amelyek mind izgalmasak és érdekesek-agymosás, tudomány, sőt genetikai finomítás! Lehet, hogy kissé zavarónak tűnik számodra, de garantálhatom, hogy az első epizódtól függővé válik!

Black Mirror (UK)

Mit tartogat a jövő? Jelenleg a technológia mindenütt megtalálható, de valóban jobb-e így? Ennek a disztópikus műsornak az epizódjai arra késztetik Önt, hogy megkérdőjelezze, és megvitassa, mit látott!

Stargate SG-1 (USA / Kanada)

Titkos polgári csapat, SG-1, azért alakul ki, hogy más bolygókat fedezzen fel a nemrégiben felfedezett Stargates. Ha szenvedélyesen foglalkozol az űrrel és a csillagászattal, és javítani szeretnél az angol nyelveden, akkor ez a show az Ön számára!

Most fedezte fel a legjobb sorozatot Angolul (véleményünk szerint!) és hogyan lehet angolul tanulni a Netflix-szel vagy bármilyen más platformmal, amelyet esetleg szeretne. Lemaradtunk a kedvenc? Mondja el nekünk a megjegyzéseket!

Lásd még

  • Kattints & Beszélj - a tanfolyam, amely lehetővé teszi, hogy megértse a TV-műsorokat Angolul!

Hamarosan

  • A legjobb sitcomok angolul tanulni
  • Tévéműsorok a brit angol nyelv gyakorlására
  • A legjobb YouTube-csatornák Ismerje meg Angol
  • A legjobb YouTube-csatornák gyakorlat Angol
Profile picture for Dimitar Dimitrov

Dimitar Dimitrov

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: March 24, 2021, 3:53 pm