[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
  • Correct your pronunciation in English
  • Learn sentences from daily life
  • Memorize for good
  • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Wat betekent binge watching? 🤔

De 45 beste tv-series om Engels te leren 📺

Read this article in English: The 45 best TV series to learn English 📺.

Wilt u Engels leren op een leuke manier? Ontdek onze lijst met de beste series om Engels te leren!

We besteden allemaal graag onze tijd aan het kijken naar spannende tv-series. Maar voel je je wel eens een beetje schuldig? Heb je ooit het gevoel dat je je tijd verspilt?

Vandaag gaan we samen uitzoeken hoe het kijken naar Engelstalige tv-series je kan helpen Engels te leren en, meer specifiek, naar welke tv-series je moet kijken om Engels te leren. Je bent in voor een traktatie! 🤩

Engels leren door tv-series te kijken

Door series in hun originele versie te bekijken, leer je het Engels correcter en natuurlijker uit te spreken, je luistervaardigheid te verbeteren (omdat je gewend raakt aan de manier waarop moedertaalsprekers spreken), en leer je slang, uitdrukkingen en culturele kenmerken door middel van spannende verhalen! Door series in het Engels te kijken, krijgt u echt het beste van twee werelden, want u leert zonder het te beseffen.

Wat moet ik doen als ik het niet begrijp?

Hoe leer je Engels door TV series te kijken? Wat moet je doen als je de shows in hun oorspronkelijke taal niet begrijpt?

Het is duidelijk dat de beste manier om naar TV-series te kijken om Engels te leren, is om ze in de originele taal te bekijken, zonder ondertitels. Als u het echter nog steeds moeilijk vindt om de dialogen en de plot van de show te volgen, is het beter om de Engelse ondertitels aan te zetten in plaats van ondertitels in uw eigen taal! Vaak is de reden waarom u iets niet begrijpt niet dat u de woorden niet kent, maar dat de acteurs te feitelijk of onduidelijk praten, of dat er te veel achtergrondlawaai is. Dankzij Engelse ondertitels kun je tegelijkertijd lezen en luisteren naar wat de personages zeggen. Door je twee zintuigen te gebruiken, verveelvoudig je je begripscapaciteit, waardoor je geleidelijk films en tv-programma's kunt gaan kijken zonder ondertitels!

Dat is eigenlijk wat ik zelf heb gedaan. Vroeger was mijn doel niet per se om Engels te leren. Sterker nog, ondertitels in mijn eigen moedertaal waren pas enkele dagen nadat de nieuwe afleveringen van mijn favoriete series waren uitgezonden beschikbaar. Omdat ik gewoon niet kon wachten om te zien wat er gebeurde, zette ik ondertitels in het Engels op, ondanks het feit dat ik niet alles begreep. Beetje bij beetje had ik ze niet meer nodig, omdat ik gewend raakte aan de manier waarop de autochtonen spraken.

TV-series hebben mij enorm geholpen bij mijn studie Engels en ik ben ervan overtuigd dat ze dat ook voor jou kunnen doen! Maak je geen zorgen als je in het begin niet alles begrijpt. Als je 100% van de inhoud zou begrijpen, zou dat betekenen dat je niets nieuws zou leren.**

Waar kan ik tv-series in het Engels bekijken?

Oké, je bent gemotiveerd. Je wilt tv-series gebruiken om Engels te leren, maar je weet niet waar je ze kunt vinden. Het populairste platform om series te streamen in de Engelstalige wereld is ongetwijfeld Netflix. Je hebt er waarschijnlijk al van gehoord, maar hier zijn ook een paar alternatieven:

Het maakt niet uit of je ervoor kiest om Engels te leren met Netflix of een ander platform, wat belangrijk is, is je motivatie! Wij hebben speciaal voor jou een lijst gemaakt met de beste tv-programma's om naar te kijken om je Engels te verbeteren! Voeg dit artikel toe aan je favorieten en kom er telkens naar terug als je een nieuwe show wilt ontdekken.

Binge-watching

Ik wil een kleine paragraaf wijden om u het fenomeen binge-watching uit te leggen. To binge-watch betekent dat u geruime tijd voor de TV (of de computer) zit en de ene aflevering van een TV show na de andere bekijkt.

  • I decided to binge-watch all the episodes of Game of Thrones I had missed - it took me all day!

Zoals u zich kunt voorstellen, kan dit snel uitgroeien tot een verslaving... Maar als je het in het Engels doet in plaats van in je eigen taal, is het een geweldige kans om het Engels meer dan ooit te oefenen! Het is allemaal een kwestie van perspectief. :)

The 45 best series to learn English
Wat betekent to binge watch?

En nu, kies uw favoriete TV show genre en Happy binge-watching!

Thrillers

We beginnen onze lijst met de beste Engelse thriller series! Doe je deuren op slot!

The Wire (USA)

De drugswereld, zoals gezien door drugsdealers en de politie. Deze TV show bevat veel jargon en woordenschat gerelateerd aan de drugswereld - de junkies, dealers, politie, politici, enz. Dit was lange tijd gerangschikt als beste Engelse TV serie aller tijden op IMDb!

House of Cards (VS)

Een politieke TV show die uitstekend is als je geïnteresseerd bent in het leren van zakelijke woordenschat in het Engels! U kunt ook het Amerikaanse rechtssysteem beter leren kennen. Het lijkt misschien een beetje ingewikkeld in het begin, maar zodra u de nieuwe woordenschat leert kennen, kunt u gaan genieten van de boeiende verhaallijn!

Breaking Bad (VS)

Het verhaal van een scheikundeleraar bij wie onlangs kanker is vastgesteld en die drugs begint te maken en te verkopen. Deze onverwachte wending van gebeurtenissen resulteert in een cocktail van taalregisters - neutraal, crimineel, met slang die verband houdt met drugs in het Engels.

Sherlock (UK/VS)

Een moderne versie van de avonturen van Sir Conan Doyle's 19e eeuwse detective Sherlock Holmes. Deze TV-show speelt zich af in Londen aan het eind van de 21e eeuw en biedt een spannende verhaallijn, accenten die so British zijn en lange gesprekken, vol geestigheid!

Ozark (VS)

Een waar meesterwerk op het gebied van misdaadverhalen - het verhaal is dat van een financieel planner uit Chicago die plotseling met zijn gezin moet verhuizen naar Ozarks. Dat is een streek in het hart van het Amerikaanse Midwesten. Daar merkt een Mexicaans kartel dat hij hen beroofd heeft. Deze TV show is geweldig om je begrip van de Latijns-Amerikaanse en Midwest accenten in het Engels te oefenen!

Horror

We gaan verder met de beste horrorshows in het Engels! Niet aanbevolen voor zwakke zielen.

American Horror Story (USA)

Elk seizoen heeft zijn eigen verhaal. Dat betekent nieuwe personages, nieuwe accenten, nieuwe manieren van spreken. De dialogen zijn zeer toegankelijk en je hebt geen bijzonder gevorderd niveau nodig om ze te kunnen volgen - dat is ideaal om als beginner Engels te leren!

The Haunting of Hill House (VS)

Als je je afvraagt welke Netflix-show je moet kijken om Engels te leren, zou ik deze aanraden - het is een horrorshow waar je snel verslaafd aan zult raken! Het combineert korte, eenvoudige dialogen met diepere monologen, die een meer gevorderd niveau vereisen. Het kan een goede opstap zijn om te proberen een hoger niveau van begrijpend luisteren te bereiken.

The Walking Dead (VS)

Stel je een apocalyptische wereld voor, overspoeld door zombies. Er is nog maar één vraag in deze helse dystopie - wie zal overleven? De show is ook gebaseerd op een stripboek, dus de taal is eenvoudiger dan die we vinden in Sherlock!

Soap opera's

Het voordeel van het kijken naar Engelstalige soaps is dat ze niet al je aandacht opeisen! Je kunt ze afspelen op je TV of op je computer en tegelijkertijd iets anders doen - sporten, schoonmaken, de was doen, enz. De dialogen zijn meestal eenvoudig en de plots... voorspelbaar. Omdat de verhaallijnen niet ingewikkeld zijn, kun je je concentreren op het begrijpen van de taal. Dit is zonder twijfel een geweldig genre om Engels te leren voor beginners!

Home and Away (Australië)

Geweldig voor iedereen die op zoek is naar een lichtshow op de achtergrond. De show volgt het leven, de liefde, de vreugde en het verdriet van gewone mensen in Australië. Door ernaar te kijken kunt u een beter idee krijgen over hoe het leven in Australië is en uw begrip van het Aussie accent oefenen!

🦘 Aussie is jargon voor iemand of iets, afkomstig uit Australië.

Shortland Street (Nieuw-Zeeland)

Volg het persoonlijke en professionele leven van een ziekenhuismedewerker uit Auckland. Krijg een voorproefje van de Kiwi levensstijl en leer veel over het Nieuw-Zeelandse accent en jargon!

🥝 Kiwi is een veelgebruikte slangterm om te verwijzen naar iemand of iets dat uit Nieuw-Zeeland komt.

Dramas

Wilt u drama's kijken in het Engels? Hier zijn onze topkeuzes:

Orange Is the New Black (USA)

Dit is een verhaal over hoe de gevangenis een leven kan veranderen. Ontdek de rijke variëteit aan gewone accenten die ondervertegenwoordigd zijn in de cinema: zwart, zuidelijk, Italiaans, en meer.

Grey's Anatomy (VERENIGDE STATEN)

Volg het persoonlijke en professionele leven van een groep chirurgie stagiaires. Perfect als je woordenschat gerelateerd aan biologie en anatomie in het Engels wilt leren!

Suits (VERENIGDE STATEN)

Als u uw zakelijk Engels wilt verbeteren, is dit de perfecte show voor u! Als je een beginner bent, is het waarschijnlijk niet ideaal om vanaf hier te beginnen, maar het is geweldig als je wilt beginnen met het leren over het werkleven in het Engels!

Dear White People (VS)

Op een overwegend blanke universiteit vecht een groep zwarte Amerikanen tegen racisme en andere vormen van discriminatie. Een accurate weergave van de huidige realiteit in de VS, perfect om zwarte accenten en slang te leren begrijpen.

Dynasty (VS)

Waarschuwing - dit is de 2017 versie afgeleid van de TV show uit de jaren 80. De serie volgt het leven van de twee rijkste families in de Verenigde Staten, die strijden om de macht. Omdat de personages en de setting meer upper class zijn, kun je in veel scènes een meer verfijnd taalgebruik en een meer geavanceerd taalregister verwachten.

Mad Men (VS)

De serie speelt zich af in een reclamebureau in New York in de jaren '60, dus je wordt blootgesteld aan zowel een meer retro versie van het Engels als de marketingtaal! Het begrijpen van de meeste TV-shows is wat moeilijker, omdat de gesprekken snel gaan en niet altijd even duidelijk zijn. Dit is een perfecte TV-show voor gevorderde sprekers.

You (VS)

Een liefdesverhaal uit de 21e eeuw dat draait om het internet en sociale media. De schrijvers hebben goed werk verricht met het maken van het script dat natuurlijk aanvoelt en de show makkelijk te volgen maakt. Perfect om je dagelijkse Engels te oefenen!

EastEnders (UK)

Deze TV serie laat je het leven zien van de arbeidersklasse van Londen, genaamd de East End. Als u geïnteresseerd bent in Britse accenten en veel tijd in Londen doorbrengt, zal deze show u een grote hulp zijn om te wennen aan het Cockney accent!

Please Like Me (Australië)

Het hoofdpersonage van deze show heet Josh en het plot draait rond de realisatie van het feit dat hij homo is. Ontdek LGBTQ+ woordenschat in het Engels terwijl je je Australisch Engels oefent!

Peaky Blinders (UK)

Deze tv-show speelt zich af in Birmingham, Engeland, na de Tweede Wereldoorlog en vertelt het verhaal van een familie gangsters. Het gaat over misdaad, oorlog en discriminatie. U kunt echt de donkere sfeer voelen, die typisch is voor shows uit het Verenigd Koninkrijk, terwijl u ook een aantal Britse dialecten ontdekt!

REALITYHIGH (VS)

Hier is een tv-programma dat zeer waardevol kan zijn voor leerlingen Engels, omdat het over het internet gaat en veel slang van sociale media gebruikt. Het is woordenschat die we de hele tijd tegenkomen - hashtag, trending, follow, en nog veel meer.

The Crown (UK/USA)

Ontdek de schoonheid van Engeland en het Engelse leven met het verhaal van de jonge koningin Elizabeth II! Nog een geweldige show om uw Brits Engels te oefenen.

Actie/Avontuur

Tijd voor actie! Ontdek de beste actie en avontuur TV shows in het Engels:

Game of Thrones (USA/ UK)

Hoewel iedereen deze show al kent, zou het een misdaad zijn om hem niet in deze lijst op te nemen! Je hebt het ongetwijfeld al gezien (meerdere keren), maar misschien alleen in je moedertaal. Ik zou je aanraden om Game of Thrones in het Engels te kijken! De casting van acteurs van over de hele wereld zal je blootstellen aan een verscheidenheid van verschillende accenten. De taal is vrij standaard, niet al te moeilijk te begrijpen, zeker gezien het feit dat je het plot al kent, je kunt je nu alleen op de taal concentreren!

The Umbrella Academy (VS)

Als je van superhelden en stripboeken houdt, is dit de perfecte serie voor jou! Het vertelt het verhaal van een groep superhelden die herenigd zijn na de dood van hun vader. De show bevat niet te veel jargon of onjuiste grammatica, wat betekent dat het relatief gemakkelijk te volgen is.

Vikings (Ierland/Canada)

Als u graag naar actie kijkt en geïnteresseerd bent in geschiedenis, zult u zeker van deze tv-show genieten! Wat de taal betreft, vindt u woordenschat met betrekking tot het leven in een dorp, zeilen, vechten, instrumenten, rituelen, magie, en nog veel meer!

Prison Break (VS/VK)

Deze tv-serie vertelt het verhaal van een onschuldige man die in de gevangenis is gezet. Zijn enige doel is om zijn broer, die ook gevangen zit, te helpen ontsnappen. Door dit te doen belandt hij in dezelfde gevangenis. Vanwege het gevangenismilieu waarin het verhaal zich afspeelt, kunt u zich voorbereiden op een versie van het Engels die spreektaal is en kunt u woordenschat ontdekken die verband houdt met dit specifieke gebied.

Rome (UK/ USA)

Vanwege het grote aantal scènes met seks en geweld was deze TV-show zeer controversieel bij de première. Het heeft echter ook een groot succes gekend dankzij de prestaties van de acteurs, het aangrijpende plot, de verhalen over verraad en het mooie verhaal over vriendschap in het oude Rome. Je zult verdrietig zijn als het afgelopen is!

Spartacus (VS)

Ontdek het wereldberoemde verhaal van Spartacus, de gladiator! Qua seks en geweld is de show vergelijkbaar met Rome, maar de verhaallijn is nog steeds zo boeiend, dat je je daar niet door moet laten weerhouden!

Reality shows

Engelse realityshows zijn een geweldige bron om je taalvaardigheid te oefenen, omdat ze over het algemeen specifieker zijn dan gewone shows. Je kunt leren hoe je je moet uitdrukken in specifieke situaties en je woordenschat verbeteren met betrekking tot bepaalde gebieden, zoals koken, fysieke uitdagingen, het boerenleven, het dagelijks leven, enz. Hier zijn enkele suggesties:

The Great British Bake Off (UK)

Als u uw Engelse kookwoordenschat wilt verbeteren, met een mooi Brits accent, dan is deze show voor u gemaakt!

Survivor (VS)

Iedereen kent Survivor al, want bijna elk land heeft zijn eigen versie van de show. Maar is het ooit bij je opgekomen om het in het Engels te kijken? Kijk wat een team doet om te overleven op een eiland, geniet van de natuurlijke spraak, spontane dialogen, en authentieke reacties om zo een natuurlijk Engels te leren!

Keeping up with the Kardashians (USA)

Ondanks zijn slechte reputatie, kan deze show nuttig zijn vanuit taalkundig oogpunt. Ook al zijn de Kardashians soms extravagant, ze vertegenwoordigen wel degelijk een deel van de Amerikaanse bevolking en, meer bepaald, hun manier van spreken. Leer Amerikaanse slangwoorden, zoals like, literally, gewone tussenwerpsels, enz.

Fantasie

Te veel realiteit? Hier zijn enkele van de beste Engelstalige fantasy tv-series:

Stranger Things (VS)

De serie speelt zich af in Indiana in de jaren 80 en vertelt het verhaal van verschillende onverklaarbare gebeurtenissen die daar hebben plaatsgevonden. Omdat het plot zich niet in de moderne wereld afspeelt, bevat de show niet veel hedendaags jargon en kun je genieten van een meer "klassiek" Engels!

Once Upon a Time (VS)

Wat zou er gebeuren als de sprookjes die we allemaal kennen en liefhebben zich in de huidige wereld zouden afspelen? Ontdek de namen van prinsessen in het Engels, evenals woordenschat met betrekking tot magie, vervloekingen, betoverde bossen, enz.

Lucifer (VS)

Als je van misdaadverhalen houdt die echt uitdagend zijn om op te lossen, raad ik je aan deze show te bekijken. Deels politiedrama, deels komedie, de show is luchtig, daagt de geest uit, maar is toch gemakkelijk te volgen.

Mysteries

We vervolgen onze lijst met aanbevelingen voor Engelse mysterieseries:

Bates Motel (USA)

Een moderne prequel op de roman Psycho, die laat zien hoe de psyche van Norman Bates zich ontwikkelt tijdens zijn tienerjaren. Omdat de show gaat over de mentale problemen van de hoofdpersoon, bevat het veel woordenschat met betrekking tot psychologie en geestesziekten, voor degenen onder u die geïnteresseerd zijn in deze onderwerpen!

The Mentalist (VS)

De vrouw en dochter van een illusionist zijn vermoord, dus probeert hij de FBI te helpen deze misdaden op te lossen. Door dit te doen hoopt hij erachter te komen wie verantwoordelijk is voor de moord op zijn familie.

Riverdale (VS)

Als je van drama's, mysteries en romantiek houdt, hebben we een verrassing voor je! Riverdale zal al die vakjes voor je afvinken! De show speelt zich af op een middelbare school op het platteland, dus je zult er ongetwijfeld ook een hoop jargon van leren.

How to Get Away with Murder (USA)

Een uiterst verslavende serie! Het volgt het leven van een groep rechtenstudenten en hun professor. Het is perfect als u vertrouwd wilt raken met de woordenschat van het Amerikaanse rechtssysteem.

Broadchurch (UK)

Deze show draait om het onderzoek naar een mysterieuze moord op een jonge jongen in een klein kustplaatsje in Groot-Brittannië. Leer woordenschat die verband houdt met de politie en misdaad!

13 Reasons Why (VS)

Een show die gaat over drama op de middelbare school, emoties en vooral zelfmoord.

Homeland (USA)

Een bipolair lid van de CIA is ervan overtuigd dat een oorlogsgevangene lid is geworden van Al Qaida en een terroristische aanslag op Amerikaans grondgebied beraamt. De show is uiterst boeiend en maakt het mogelijk om woordenschat te leren met betrekking tot terrorisme, terroristische aanslagen, geweld. Onderwerpen die helaas nog steeds actueel zijn in de wereld waarin we nu leven.

Luther (UK)

Een politiedrama dat zich afspeelt in Londen. Elke aflevering behandelt een nieuwe zaak, dus u zult zich nooit vervelen! Dit is een uitstekende gelegenheid om je begrip van de regionale accenten in het Verenigd Koninkrijk te oefenen!

Science-fiction

Op zoek naar Engelse sci-fi series? Waarom begint u niet met...

Orphan Black (Canada)

Deze show heeft verschillende onderwerpen die allemaal spannend en interessant zijn - hersenspoeling, wetenschap, en zelfs genetische verfijning! Het lijkt misschien een beetje verwarrend voor u, maar ik kan u garanderen dat u vanaf de eerste aflevering verslaafd raakt!

Black Mirror (UK)

Wat heeft de toekomst in petto? Op dit moment is technologie overal, maar zijn we eigenlijk wel beter af op die manier? De afleveringen van deze dystopische show zullen je aan het twijfelen brengen en je doen discussiëren over wat je hebt gezien!

Stargate SG-1 (USA/Canada)

Een geheim civiel team, SG-1, wordt gevormd om andere planeten te verkennen met behulp van de onlangs ontdekte Stargates. Als je gepassioneerd bent door ruimtevaart en astronomie, en je wilt je Engels verbeteren, dan is dit de show voor jou!

Je hebt nu de beste series in het Engels ontdekt (volgens ons!) en hoe je Engels kunt leren met Netflix of welk ander platform je ook maar verkiest. Hebben we jouw favoriet gemist? Vertel het ons in de comments!

Zie ook

  • Click & Speak - de cursus waarmee je tv-programma's in het Engels kunt begrijpen!

Binnenkort beschikbaar

  • De beste sitcoms om Engels te leren
  • TV-programma's om uw Brits Engels te oefenen
  • De beste YouTube-kanalen om Engels te leren
  • De beste YouTube-kanalen om Engels te oefenen
Profile picture for Dimitar Dimitrov

Dimitar Dimitrov

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: March 24, 2021, 3:53 pm