[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
 • Correct your pronunciation in English
 • Learn sentences from daily life
 • Memorize for good
 • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Cea mai bună metodă de a învăța limba engleză cu ușurință ✔️

Șapte greșeli comune la învățarea limbii engleze ❌

Read this article in English: Seven common mistakes when learning English ❌.

Șapte greșeli comune de evitat atunci când învățați limba engleză și cea mai bună metodă de învățare a limbii engleze pentru a începe să progresați!

Ați petrecut ani de zile studiind limba engleză fără a face prea multe progrese? Sunteți în mod constant în căutarea pentru cea mai bună metodă de a învăța limba engleză, care vă va permite să vă îmbunătățiți rapid?

Aproape fiecare metodă de învățare a limbii engleze face aceeași promisiune ,că " veți învăța engleza rapid și gratuit, fără efort, ușor, așa cum fac copiii!". Acestea sunt promisiuni pe care nu le pot respecta. Nu uitați că promisiunile false funcționează doar pe cei care le ascultă, lucru pe care orice politician îl știe prea bine.

Acum, să trecem la subiect, în acest articol vom demontați metodele proaste de învățare a limbii engleze deci nu pierde-ți timpul mai.

Învățarea într-un mod neorganizat

Înveți vreodată vocabular și gramatică aleatoare? Prin învățare cat într - o zi și hypercholesterolemia celălalt, nu urmezi un model logic. Învățarea diferenței dintre who și whom chiar dacă încă nu ați stăpânit Present Perfect nu va fi de mare folos pentru tine, fie.

V-ați concentrat prea mult pe lectură fără să știți suficient despre pronunție? Învățarea limbii doar prin lectură, fără a vorbi, este o rețetă pentru dezastru. Deoarece engleza este un limba vie trebuie să vă cufundați în sunetele sale! Concentrându-se pe limba vorbită nu este doar relevant, poate fi chiar eliberator.

Fiecare metodă bună de învățare a limbii engleze trebuie să aibă o structura pe care le puteți urmări pentru a vă atinge rapid obiectivele. Există o ordine naturală pe care ar trebui să o respectăm. Luați în considerare modul în care un copil dobândește fluență în propria limbă maternă. Ea învață mai întâi sunetele vorbite. După aceea, se va concentra pe structura scrisă. Învățăm mai întâi limba vorbită, și numai atunci să se concentreze pe cel scris. Când vine vorba de vocabular, trebuie să acordăm prioritate cele mai frecvent utilizate cuvinte în limba engleză și apoi, vocabularul mai rar pe care nu îl folosim neapărat zilnic. În ceea ce privește gramatica, ar trebui să asimilați mai întâi structurile de bază și abia apoi cele mai avansate.

Învățați totul prin text

Text, text și mai mult text! La școală, s-ar putea să fi încercat să înveți umplându-ți mintea plină de reguli și materiale lingvistice care se dovedesc a fi inutile pentru comunicare. Dacă sună familiar, nu repetați aceeași greșeală atunci când învățați limba engleză pe cont propriu.

Dacă vă imaginați doar cum se pronunță cuvintele în loc să o cunoașteți de fapt, riscați să ajungeți cu un accent incomprehensibil în limba engleză. Și dacă dezvoltați obiceiuri proaste de pronunție de la început, veți avea mult mai greu să scăpați de ele mai târziu.

Acest punct este legat de cel precedent. Limba engleză nu este fonetică, cuvintele nu sunt pronunțate așa cum sunt scrise. Acesta este motivul pentru care nu ar trebui să vă concentrați prea mult pe versiunea scrisă.

Bine, lasă textul deoparte pentru o clipă. Adaugă audio în studiile tale! Cu Internetul, este extrem de ușor să găsiți pronunția corectă a cuvintelor și puteți alege chiar dacă preferați standardul American sau Britanic. Iată câteva resurse utile:

Pe aceste site-uri, aveți acces la transcrieri fonetice, care vă va permite să aflați exact cum sunt pronunțate cuvintele. Cel mai popular sistem, cel pe care îl folosim Click & Speak și pe acest blog, este IPA (Alfabetul Fonetic Internațional). Dacă încă nu o puteți citi sau aveți nevoie de ajutor, puteți verifica infografic interactiv!

Modul de a învăța corect pronunția este foarte simplu. Când înveți o propoziție nouă, gândește-te la ea ca la muzică. Fiți atenți la intonația, ritmul, părțile stresate și articularea. Nu neglijați aceste aspecte, deoarece, lucrând la sunetele în limba engleză, lucrați și la propriul accent. Aceasta este singura modalitate de a învăța să vorbești clar și, în cele din urmă, chiar să dobândești un accent aproape nativ.

Practicarea limbii engleze o singură dată pe zi

Memoria umană nu este perfectă, se deteriorează. Creierele noastre nu sunt concepute să-și amintească totul, sunt concepute să uite ceea ce pare neimportant pentru ei. Asta explică de ce uneori ne este greu să ne amintim ceva ce am învățat cu doar câteva ore, minute sau chiar secunde în urmă!

Cum poți evita uitarea? Prin revizuirea periodică a informațiilor noi, le consolidăm. Dacă vom continua să vedem un cuvânt de peste si peste din nou, vom aminti mai bine decât dacă vom vedea o singură dată. De aceea este mult mai bine să practicați limba engleză de câteva ori pe zi, spre deosebire de o singură dată. Având mai multe sesiuni de studiu în fiecare zi, informațiile rămân în creierul nostru.

Poate vă întrebați - " dar să petreci o oră pe zi învățând vocabularul este mai bine decât să nu faci nimic, nu?"Sigur, dar aceasta nu este o metodă eficientă de învățare a limbii engleze. Întrucât, dacă tu studiați toată ziua cu intervale reglementate între sesiuni sau un sistem de repetare distanțate, nu vă veți mai pierde timpul reaflați vocabularul, pur și simplu pentru că ați așteptat prea mult să îl revizuiți.

Insist asupra importanței repetarea și revizuirea. Chiar și câteva minute pe zi sunt mai bune decât nimic! Examinați vocabularul în metrou, în autobuz, chiar și în baie ... Dedica biți de timp pe tot parcursul zilei. Acest lucru va fi mai eficient și permanent.

Noțiuni de bază plictisit

Plictiseala este inamicul concentrării. Este greu să înveți lucruri fără să te concentrezi. Dacă vă simțiți plictisit când studiați limba engleză, puteți fi sigur că metoda dvs. nu este bine adaptată și nu vă va aduce rezultatele dorite.

De cele mai multe ori, în special la școală, cursurile se concentrează mai ales pe gramatică - Past perfect, Present Perfect Continuous, Future Perfect ... aceste subiecte nu sunt tocmai palpitante, nu-i așa? Când oamenii încearcă să învețe prin metode de auto-studiu, poate fi cu adevărat dificil să găsești conținut adecvat, adaptat nivelului lor actual.

Cum evitați plictiseala și păstrați distracția învățării limbilor străine?

Din fericire, engleza este peste tot în jurul nostru! Răsfățați-vă una dintre pasiunile dvs. în limba engleză. Există o mulțime de resurse disponibile și care vă vor permite să creați o experiență plăcută atunci când studiați. Adaptați căutarea la interesele dvs. Pentru a vă îmbunătăți înțelegerea lecturii, alegeți articole pe internet sau cărți în limba engleză despre care sunteți curios. În ceea ce privește dvs înțelegerea ascultării, filmele, serialele TV și podcast-urile sunt bogate în vocabular și vă vor permite să practicați engleza de zi cu zi.

Fă ce-ți place să faci, dar fă-o în engleză.

Învățarea pasivă

Chiar dacă tocmai am spus că vizionarea de filme sau emisiuni TV este o modalitate bună de a vă îmbunătăți engleza, absolut nu ar trebui să vă spuneți - "Bine, am petrecut 3 ore vizionând Netflix, asta e suficient pentru a-mi îmbunătăți engleza". Nu, așa e. prea pasiv. Dacă faceți acest lucru pe cont propriu, nu vă va aduce rezultate eficiente, deoarece nu veți face altceva decât să ascultați informații, care de multe ori trec prea repede. Nu ești implicat direct în procesul de învățare, ceea ce explică de ce nu-ți amintești prea multe.

Pentru a evita acest lucru, concentrați-vă pe modalități mai active de învățare. Implicați-vă în procesul de învățare prin activități precum explorarea, analizarea, comunicarea, crearea, gândirea sau utilizarea noilor informații.

În timp ce filmele, podcast - urile și serialele TV sunt bune pentru îmbunătățirea înțelegerii ascultării, nu sunt suficiente singure dacă vrei să vorbești fluent engleza. Pentru a învăța să vorbești engleza în viața reală, trebuie să înveți să întreprinzi acțiuni specifice, și anume scriind, vorbind, gândind. Pe scurt, trebuie să vă pregătiți pentru scenarii din viața reală care necesită utilizarea limbii engleze. Nu ezitați să vă angajați pe deplin creierul în procesul de învățare!

Învățarea cuvintelor fără context

Învățați cuvinte individuale fără context? Te-ai întrebat vreodată de ce nu par să le folosească în comunicarea de zi cu zi? Încercați vreodată să memoreze book și to run unul după altul? Îți pierzi timpul.

Memoria funcționează puternic prin asociații. Dacă studiați cuvinte în afara contextului, adică într-un mod care face imposibilă crearea de legături între ele, acest lucru este ineficient pentru memoria dvs. și face învățarea limbii engleze și mai dificilă. Cel mai rău lucru pe care l-ai putea face este să le studiezi în ordine alfabetică... vei sfârși prin a confunda totul!

Pe de altă parte, cuvinte de învățare care sunt legate semantic joacă un rol important într-o bună metodă de învățare a limbii engleze.

Aflați cuvinte care merg împreună, pe care le puteți utiliza împreună, combinate... și vor reapărea împreună, gata să vă servească, ori de câte ori aveți nevoie de ele. De exemplu, aflați cuvintele rabbit, hunter, rifle în același timp cu propoziția The hunter aimed his rifle at the rabbit. Metoda dvs. de învățare a limbii engleze ar trebui să vă învețe vocabularul în context.

Nu are nici o motivație

Dacă vă străduiți să învățați cincizeci de cuvinte în fiecare zi și sunt torturarea-te cu o gramatică care nici măcar nu este relevantă la nivelul dvs., faceți un pas înapoi pentru a vă gândi la modul dvs. de învățare a limbii engleze. Ești sigur că nu te faci să nu-ți placă engleza? Fii atent, pentru că cel mai probabil îți va distruge motivația.

Ca un poliglot mine, știu ce efectul dezastruos al unui lipsa motivației poate fi. Aceasta, alături de plictiseală, este cel mai mare dușman al concentrării.

Învățarea unei limbi funcționează mult mai bine atunci când este distracție! În acest caz, este o aventură minunată care deschide noi uși și vă oferă noi oportunități. Fără motivație, nu vă veți aminti ceea ce studiați și nu veți dori niciodată să începeți din nou. Deci, îți pierzi timpul.

Pe de altă parte, dacă vă place metoda "extremă" pe care tocmai am menționat-o, foarte bine! Toată lumea este diferită. Există, fără îndoială, vor fi unele lucruri care lucrează pentru tine, dar nu pentru alții.

Pentru aceia dintre voi care se scufundă din ce în ce mai adânc într-o nisipuri mișcătoare de demotivare, nu vă panicați! Încercați să schimbați sau să vă adaptați metoda și amintiți-vă motivul pentru care ați decis să învățați limba engleză în primul rând. Nu uita niciodată care sunt ambițiile tale și nu-ți abandona studiile. Ai ajuns deja atât de departe! Ar fi păcat să nu mai îmbunătățim acum.

Rezumat

Pe scurt, care sunt modalitățile proaste de a învăța limba engleză?

Dacă ești...

 1. Învățarea într-un mod neorganizat
 2. Învățarea numai prin text
 3. Practicarea limbii engleze o singură dată pe zi
 4. Te simți plictisit când studiezi
 5. Învățarea pasivă
 6. Studierea cuvintelor fără context
 7. Nu te simți motivat

... apoi, cu siguranță nu veți avea rezultate rapide și eficiente.

Din fericire, soluțiile la aceste probleme v-au fost prezentate în acest articol! :) Aceste metode nu sunt revoluționare, trebuie doar să lucrați inteligent și aveți răbdare. Există cu siguranță și altele pe Internet, cum ar fi faimoasa metodă de învățare a limbii engleze în somn, dar voi lăsa subiectul înșelătoriilor de învățare a limbii engleze pentru o altă postare pe blog!

Munca se plătește, așa că, du-te și pleacă! :)

Vezi și

 • Click & Speak. O modalitate interesantă și eficientă de a vă îmbunătăți limba engleză este la doar un clic distanță!
Profile picture for Ellie Wu

Ellie Wu

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: March 16, 2021, 6:54 pm