[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
 • Correct your pronunciation in English
 • Learn sentences from daily life
 • Memorize for good
 • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Paras tapa oppia englantia helposti ✔️

Seitsemän yleistä virhettä englannin oppimisessa ❌

Read this article in English: Seven common mistakes when learning English ❌.

Seitsemän yleistä virhettä, joita kannattaa välttää englantia opetellessa, ja paras englannin oppimismenetelmä, jolla edistyt!

Oletko opiskellut englantia vuosikausia edistymättä juuri lainkaan? Etsitkö jatkuvasti parasta menetelmää englannin oppimiseen, jonka avulla voit kehittyä nopeasti?

Lähes jokainen englannin oppimismenetelmä lupaa saman asian: "Opit englantia nopeasti ja ilmaiseksi, ilman ponnistelua, helposti, kuten lapset!". Näitä lupauksia he eivät vain pysty pitämään. Älä unohda, että valelupaukset vaikuttavat vain niihin, jotka niitä kuuntelevat, minkä jokainen poliitikko tietää liiankin hyvin.

Nyt mennään asiaan, tässä artikkelissa puramme huonot englannin oppimismenetelmät, jotta et enää tuhlaa aikaasi .

Oppiminen organisoimattomasti

Opetteletko koskaan satunnaisesti sanastoa ja kielioppia? Kun opettelet yhtenä päivänä cat ja toisena päivänä hypercholesterolemia, et noudata loogista kaavaa. Myöskään who ja whom eron opettelemisesta, vaikka et vielä hallitse Present Perfect, ei ole sinulle paljon hyötyä.

Oletko keskittynyt liikaa lukemiseen tietämättä tarpeeksi ääntämisestä? Kielen oppiminen pelkästään lukemalla ilman puhumista on katastrofin resepti. Koska englanti on elävä kieli, sinun on uppouduttava sen äänteisiin! Keskittyminen puhuttuun kieleen ei ole vain merkityksellistä, vaan se voi olla jopa vapauttavaa.

Jokaisessa hyvässä englannin oppimismenetelmässä on oltava rakenne, jota voit noudattaa saavuttaaksesi tavoitteesi nopeasti. On olemassa luonnollinen järjestys, jota meidän tulisi kunnioittaa. Mieti, miten lapsi oppii sujuvasti omaa äidinkieltään. Hän oppii ensin puhutut äänteet. Sen jälkeen hän keskittyy kirjalliseen rakenteeseen. Me opettelemme ensin puhutun kielen, ja vasta sitten keskitymme kirjoitettuun kieleen. Sanaston osalta meidän on asetettava etusijalle yleisimmin käytetyt englanninkieliset sanat ja sitten harvinaisempi sanasto, jota emme välttämättä käytä päivittäin. Kieliopin osalta kannattaa omaksua ensin perusrakenteet ja vasta sitten edistyneemmät rakenteet.

Kaiken oppiminen tekstin avulla

Tekstiä, tekstiä ja lisää tekstiä! Koulussa olet ehkä yrittänyt oppia tunkemalla pääsi täyteen sääntöjä ja kieliaineistoa, jotka osoittautuvat hyödyttömiksi viestinnän kannalta. Jos tämä kuulostaa tutulta, älä toista samaa virhettä, kun opettelet englantia yksin.

Jos vain kuvittelet, miten sanat lausutaan, sen sijaan että tietäisit sen oikeasti, on vaarana, että englannin kielen aksentti on käsittämätön. Ja jos kehität huonoja ääntämistottumuksia heti alusta alkaen, sinun on paljon vaikeampi päästä niistä eroon myöhemmin.

Tämä seikka liittyy edelliseen. Englannin kieli ei ole foneettinen, sanoja ei äännetä niin kuin ne kirjoitetaan. Siksi sinun ei pidä keskittyä liikaa kirjoitettuun versioon.

Okei, jätetään teksti hetkeksi sivuun. Lisää opiskeluusi ääntä! Internetin avulla on äärimmäisen helppoa löytää sanojen oikea ääntäminen, ja voit jopa valita, haluatko mieluummin amerikkalaista vai brittiläistä standardia. Tässä on muutamia hyödyllisiä lähteitä:

Näillä verkkosivustoilla sinulla on pääsy foneettisiin transkriptioihin, joiden avulla voit oppia tarkalleen, miten sanat lausutaan. Suosituin järjestelmä, jota käytämme sivustolla Click & Speak ja tässä blogissa, on IPA (International Phonetic Alphabet). Jos et vieläkään osaa lukea sitä tai tarvitset apua, voit tutustua interaktiiviseen infografiikkaamme!

Tapa oppia ääntäminen oikein on hyvin yksinkertainen. Kun opettelet uuden lauseen, ajattele sitä kuin musiikkia. Kiinnitä huomiota intonaatioon, rytmiin, korostettuihin osiin ja artikulaatioon. Älä laiminlyö näitä näkökohtia, sillä kun työstät englannin äänteitä, työstät myös omaa aksenttiasi. Tämä on ainoa tapa oppia puhumaan selkeästi ja lopulta jopa saavuttaa lähes äidinkielinen aksentti.

Englannin kielen harjoittelu vain kerran päivässä

Ihmisen muisti ei ole täydellinen, se heikkenee. Aivojamme ei ole suunniteltu muistamaan kaikkea, vaan ne on suunniteltu unohtamaan se, mikä ei tunnu tärkeältä. Tämä selittää, miksi meidän on joskus vaikea muistaa jotain, jonka opimme vain muutama tunti, minuutti tai jopa sekunti sitten!

Miten voit välttää unohtamista? Käymällä uutta tietoa läpi säännöllisesti, vahvistamme sitä. Jos näemme sanan yhä uudelleen ja uudelleen, muistamme sen paremmin kuin jos näemme sen vain kerran. Siksi on paljon parempi harjoitella englantia muutaman kerran päivässä kuin vain kerran. Kun opiskelemme useita kertoja päivässä, tieto pysyy aivoissa.

Ehkä ihmettelet - "Mutta yhden tunnin käyttäminen päivässä sanaston opiskeluun on parempi kuin se, ettei tee mitään, eikö niin?". Toki, mutta se ei ole tehokas englannin oppimismenetelmä. Jos taas opiskelet koko päivän ja käytät säänneltyjä jaksoja istuntojen välissä tai tilavuutta lisääviä toistoja, et enää tuhlaa aikaasi siihen, että joudut opettelemaan sanastoa uudelleen vain siksi, että odotit liian kauan sen kertaamista.

Korostan toistamisen ja kertaamisen tärkeyttä. Jopa muutama minuutti päivässä on parempi kuin ei mitään! Kertaa sanastoa metrossa, bussissa, jopa vessassa ... Varaa aikaa päivän mittaan. Se on tehokkaampaa ja pysyvämpää.

Tylsistyminen

Tylsistyminen on keskittymisen vihollinen. On vaikea oppia asioita keskittymättä. Jos tunnet kyllästymistä englantia opiskellessasi, voit olla varma, että menetelmäsi ei ole hyvin mukautettu eikä se tuota toivottuja tuloksia.

Useimmiten, varsinkin koulussa, kursseilla keskitytään lähinnä kielioppiin - Past perfect, Present Perfect Continuous, Future Perfect... nämä aiheet eivät ole varsinaisesti jännittäviä, vai mitä? Kun ihmiset yrittävät oppia itseopiskelumenetelmillä, voi olla todella haastavaa löytää sopivaa, omalle tasolleen sovitettua sisältöä.

Miten vältät tylsistymisen ja pidät kieltenopiskelun hauskana?

Onneksi englantia on kaikkialla ympärillämme! Hemmottele yhtä intohimoasi englannin kielellä. Saatavilla on paljon resursseja, ja niiden avulla voit luoda miellyttävän kokemuksen opiskelusta. Räätälöi hakusi kiinnostuksesi mukaan. Parantaaksesi luetun ymmärtämistäsi valitse englanninkielisiä internet-artikkeleita tai kirjoja, joista olet kiinnostunut. Kuullun ymmärtämisen osalta elokuvat, televisiosarjat ja podcastit sisältävät runsaasti sanastoa, ja niiden avulla voit harjoitella arjen englantia.

Tee sitä, mistä pidät, mutta tee se englanniksi.

Passiivinen oppiminen

Vaikka juuri sanoin, että elokuvien ja tv-sarjojen katsominen on hyvä tapa parantaa englantia, sinun ei missään nimessä pidä sanoa itsellesi: "Okei, katsoin kolme tuntia Netflix, se riittää parantamaan englantia". Ei, se on aivan liian passiivista. Jos teet sen yksin, se ei tuo sinulle tehokkaita tuloksia, koska et tee mitään muuta kuin kuuntelet tietoa, joka usein menee ohi liian nopeasti. Et ole suoraan mukana oppimisprosessissa, mikä selittää, miksi et lopulta muista paljonkaan.

Tämän välttämiseksi keskity aktiivisempiin oppimistapoihin. Ota itsesi mukaan oppimisprosessiin esimerkiksi tutkimalla, analysoimalla, viestimällä, luomalla, ajattelemalla tai käyttämällä uutta tietoa.

Vaikka elokuvat, podcastit ja tv-sarjat ovat hyviä kuullun ymmärtämisen parantamiseen, ne eivät yksinään riitä, jos haluat puhua englantia sujuvasti. Jotta oppisit puhumaan englantia tosielämässä, sinun on opittava tekemään tiettyjä toimia, nimittäin kirjoittamaan, puhumaan ja ajattelemaan. Lyhyesti sanottuna sinun on valmistauduttava tosielämän tilanteisiin, jotka edellyttävät englannin kielen käyttöä. Älä epäröi ottaa aivojasi täysin mukaan oppimisprosessiin!

Sanojen oppiminen ilman asiayhteyttä

Opitko yksittäisiä sanoja ilman asiayhteyttä? Ihmetteletkö koskaan, miksi et tunnu pystyvän käyttämään niitä päivittäisessä viestinnässä? Yritätkö koskaan opetella ulkoa book ja to run yksi toisensa jälkeen? Tuhlaat itse asiassa aikaasi hukkaan.

Muisti toimii voimakkaasti assosiaatioiden kautta. Jos opiskelet sanoja asiayhteydestään irrotettuna eli tavalla, joka tekee mahdottomaksi luoda yhteyksiä sanojen välille, se on tehotonta muistillesi ja vaikeuttaa englannin oppimista entisestään. Pahinta, mitä voit tehdä, on opiskella sanoja aakkosjärjestyksessä... päädyt sekoittamaan kaiken!

Toisaalta semanttisesti toisiinsa liittyvien sanojen oppimisella on tärkeä rooli hyvässä englannin oppimismenetelmässä.

Opettele sanoja, jotka sopivat yhteen, joita voit käyttää yhdessä, yhdistettynä... ja ne ilmestyvät uudelleen yhdessä, valmiina palvelemaan sinua, kun tarvitset niitä. Opettele esimerkiksi sanat rabbit, hunter, rifle samaan aikaan lauseen The hunter aimed his rifle at the rabbit. kanssa. Englannin oppimismenetelmän tulisi opettaa sinulle sanastoa asiayhteydessä.

Ei ole motivaatiota

Jos pyrit oppimaan viisikymmentä sanaa joka päivä ja kidutat itseäsi kieliopilla, joka ei ole edes merkityksellistä sinun tasollasi, ota askel taaksepäin ja mieti tapaa, jolla opettelet englantia. Oletko varma, ettet saa itseäsi inhoamaan englantia? Ole varovainen, sillä se todennäköisesti tuhoaa motivaatiosi.

Koska olen itse monikielinen, tiedän, millainen tuhoisa vaikutus motivaation puutteella voi olla. Se on tylsyyden ohella keskittymisen toinen pahin vihollinen.

Kielen oppiminen onnistuu paljon paremmin, kun se on hauskaa! Silloin se on ihmeellinen seikkailu, joka avaa uusia ovia ja antaa uusia mahdollisuuksia. Ilman motivaatiota et muista opiskeltavaa etkä koskaan halua aloittaa uudelleen. Tuhlaat siis aikaasi hukkaan.

Toisaalta, jos pidät äsken mainitsemastamme "äärimmäisestä" menetelmästä, erittäin hyvä! Jokainen on erilainen. On epäilemättä joitakin asioita, jotka toimivat sinulle, mutta eivät toisille.

Ne teistä, jotka vajoavat yhä syvemmälle demotivaation juoksuhiekkaan, älkää hätääntykö! Yritä muuttaa tai mukauttaa menetelmääsi ja muista syy, miksi päätit alun perin opiskella englantia. Älä koskaan unohda, mitkä ovat tavoitteesi, äläkä hylkää opintojasi. Olet päässyt jo niin pitkälle! Olisi sääli lopettaa parantaminen nyt.

Yhteenveto

Lyhyesti sanottuna, mitkä ovat huonoja tapoja oppia englantia?

Jos olet...

 1. Opiskelet organisoimattomasti
 2. Opiskelet vain tekstin avulla
 3. Harjoittelet englantia vain kerran päivässä
 4. Tylsistyt opiskellessasi
 5. Opiskelet passiivisesti
 6. Sanojen opiskelu ilman asiayhteyttä
 7. Ei tunne motivaatiota

... niin et varmasti saa nopeita ja tehokkaita tuloksia.

Onneksi ratkaisut näihin ongelmiin esiteltiin sinulle tässä artikkelissa! :) Nämä menetelmät eivät ole vallankumouksellisia, sinun täytyy vain työskennellä fiksusti ja olla kärsivällinen. Internetissä on varmasti muitakin, kuten kuuluisa menetelmä englannin oppimisesta unissasi, mutta jätän englannin oppimisen huijausten aiheen toiseen blogikirjoitukseen!

Työskentely kannattaa, joten anna mennä! :)

Katso myös

 • Click & Speak. Yksi jännittävä ja tehokas tapa parantaa englantia on vain klikkauksen päässä!
Profile picture for Ellie Wu

Ellie Wu

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: November 2, 2021, 6:39 pm