[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
 • Correct your pronunciation in English
 • Learn sentences from daily life
 • Memorize for good
 • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Den bedste metode til at lære engelsk med lethed ✔️

Syv almindelige fejl, når du lærer engelsk ❌

Read this article in English: Seven common mistakes when learning English ❌.

Syv almindelige fejl, som du skal undgå, når du lærer engelsk, og den bedste metode til at lære engelsk, så du kan begynde at gøre fremskridt!

Har du brugt flere år på at studere engelsk uden at gøre store fremskridt? Er du konstant på udkig efter den bedste metode til at lære engelsk, som vil give dig mulighed for at forbedre dig hurtigt?

Næsten alle metoder til at lære engelsk lover det samme, nemlig at "du vil lære engelsk hurtigt og gratis, uden anstrengelse, nemt, ligesom børn gør!". Det er løfter, som de bare ikke kan holde. Glem ikke, at falske løfter kun virker på dem, der lytter til dem, hvilket enhver politiker kun ved alt for godt.

Lad os nu komme til sagen, i denne artikel vil vi afmontere de dårlige metoder til at lære engelsk, så du ikke spilder din tid længere.

At lære på en uorganiseret måde

Lærer du nogensinde tilfældigt ordforråd og grammatik? Ved at lære cat den ene dag og hypercholesterolemia den anden dag følger du ikke et logisk mønster. At lære forskellen mellem who og whom, selv om du stadig ikke behersker Present Perfect, vil heller ikke være til megen nytte for dig.

Har du fokuseret for meget på læsning uden at vide nok om udtale? At lære sproget kun ved at læse uden at tale er en opskrift på en katastrofe. Fordi engelsk er et levende sprog, skal du fordybe dig i dets lyde! At fokusere på det talte sprog er ikke kun relevant, det kan endda være befriende.

Enhver god metode til engelskindlæring skal have en struktur, som du kan følge for at nå dine mål hurtigt. Der er en naturlig orden, som vi bør respektere. Tænk på, hvordan et barn opnår flydende sprogfærdighed på sit eget modersmål. Det lærer først de talte lyde. Derefter fokuserer hun på den skriftlige struktur. Vi lærer først det talte sprog og fokuserer først derefter på det skrevne. Når det gælder ordforråd, skal vi prioritere de mest almindeligt anvendte engelske ord og derefter de sjældnere ord, som vi ikke nødvendigvis bruger dagligt. Hvad angår grammatik, bør man først tilegne sig de grundlæggende strukturer og først derefter de mere avancerede.

At lære alt gennem tekst

Tekst, tekst og mere tekst! I skolen har du måske forsøgt at lære ved at proppe hovedet fuld af regler og sproglige materialer, som viser sig at være ubrugelige til at kommunikere. Hvis det lyder bekendt, skal du ikke gentage den samme fejl, når du lærer engelsk på egen hånd.

Hvis du kun forestiller dig, hvordan ord udtales, i stedet for rent faktisk at vide det, risikerer du at ende med en uforståelig accent på engelsk. Og hvis du udvikler dårlige udtalevaner fra starten af, vil du få meget sværere ved at slippe af med dem senere.

Dette punkt hænger sammen med det foregående. Det engelske sprog er ikke fonetisk, ord udtales ikke på den måde, som de er skrevet. Det er grunden til, at du ikke skal fokusere for meget på den skriftlige version.

Okay, lad teksten ligge til side for et øjeblik. Tilføj lyd i dine studier! Med internettet er det ekstremt nemt at finde den korrekte udtale af ord, og du kan endda vælge, om du foretrækker den amerikanske eller den britiske standard. Her er nogle nyttige ressourcer:

På disse websteder har du adgang til fonetiske transskriptioner, som giver dig mulighed for at lære præcis, hvordan ord udtales. Det mest populære system, det vi bruger på Click & Speak og på denne blog, er IPA (det internationale fonetiske alfabet). Hvis du stadig ikke kan læse det eller har brug for hjælp, kan du tjekke vores interaktive infografik!

Måden at lære korrekt udtale på er meget enkel. Når du lærer en ny sætning, skal du tænke på det som musik. Vær opmærksom på intonationen, rytmen, de fremhævede dele og artikulationen. Forsøm ikke disse aspekter, for ved at arbejde med lydene på engelsk arbejder du også på din egen accent. Det er den eneste måde at lære at tale tydeligt og i sidste ende endda at opnå en næsten modersmålsagtig accent.

Kun at øve sig på engelsk én gang om dagen

Menneskets hukommelse er ikke perfekt, den forringes. Vores hjerner er ikke designet til at huske alt, de er designet til at glemme det, der virker uvigtigt for dem. Det forklarer, hvorfor vi nogle gange kan have svært ved at huske noget, som vi lærte for blot et par timer, minutter eller endda sekunder siden!

Hvordan kan du undgå at glemme? Ved at gennemgå nye oplysninger jævnligt styrker vi dem ved at gennemgå dem regelmæssigt. Hvis vi bliver ved med at se et ord igen og igen, vil vi huske det bedre, end hvis vi ser det en enkelt gang. Derfor er det meget bedre at øve sig på engelsk et par gange om dagen end kun én gang. Ved at have flere læse-sessioner hver dag forbliver informationen i vores hjerne.

Måske undrer du dig - "Men at bruge en time om dagen på at lære ordforråd er bedre end ikke at gøre noget som helst, ikke?" Selvfølgelig, men det er ikke en effektiv metode til engelskindlæring. Hvis du derimod studerer hele dagen med regulerede intervaller mellem sessionerne eller med et system med spaced repetition, vil du ikke længere spilde din tid på at skulle genindlære ordforråd, blot fordi du har ventet for længe med at gennemgå det.

Jeg insisterer på vigtigheden af gentagelse og revision. Selv et par minutter om dagen er bedre end ingenting! Du kan gennemgå ordforråd i metroen, i bussen, selv på badeværelset ... Afsæt lidt tid i løbet af dagen. Det vil være mere effektivt og permanent.

At kede sig

Kedsomhed er koncentrationens fjende. Det er svært at lære ting uden at koncentrere sig. Hvis du keder dig, når du studerer engelsk, kan du være sikker på, at din metode ikke er veltilpasset og ikke vil give dig de ønskede resultater.

Det meste af tiden, især i skolen, fokuserer kurserne mest på grammatik - Past perfect, Present Perfect Continuous, Future Perfect... disse emner er ikke ligefrem spændende, vel? Når folk forsøger at lære via selvstudier, kan det være en stor udfordring at finde indhold, der er egnet og tilpasset deres nuværende niveau.

Hvordan undgår man kedsomhed og gør det sjovt at lære sprog?

Heldigvis findes engelsk overalt omkring os! Udlevér en af dine passioner på engelsk. Der er mange tilgængelige ressourcer, og det vil give dig mulighed for at skabe en behagelig oplevelse, når du studerer. Skræddersy din søgning til dine interesser. For at forbedre din læseforståelse kan du vælge internetartikler eller bøger på engelsk, som du er nysgerrig på. Hvad angår din lytteforståelse, er film, tv-serier og podcasts rige på ordforråd og giver dig mulighed for at øve dig i hverdagsengelsk.

Gør det, du kan lide at gøre, men gør det på engelsk.

Passiv indlæring

Selv om jeg lige har sagt, at det at se film eller tv-serier er en god måde at forbedre dit engelsk på, bør du absolut ikke sige til dig selv - "Okay, jeg har brugt 3 timer på at se Netflix, det er nok til at forbedre mit engelsk". Nej, det er alt for passivt. Hvis du gør det i sig selv, vil det ikke give dig effektive resultater, fordi du ikke gør andet end at lytte til information, som ofte går alt for hurtigt forbi. Du er ikke direkte involveret i læringsprocessen, hvilket forklarer, hvorfor du ender med ikke at huske ret meget.

For at undgå dette skal du fokusere på mere aktive måder at lære på. Inddrag dig selv i læringsprocessen gennem aktiviteter som f.eks. at udforske, analysere, kommunikere, skabe, tænke eller bruge de nye oplysninger.

Selv om film, podcasts og tv-serier er gode til at forbedre lytteforståelsen, er de ikke nok i sig selv, hvis du ønsker at tale flydende engelsk. For at lære at tale engelsk i det virkelige liv skal du lære at foretage specifikke handlinger, nemlig at skrive, tale og tænke. Kort sagt skal du forberede dig på scenarier i det virkelige liv, som kræver brug af engelsk. Tøv ikke med at engagere din hjerne fuldt ud i læringsprocessen!

At lære ord uden kontekst

Lærer du enkelte ord uden kontekst? Undrer du dig nogensinde over, hvorfor du tilsyneladende ikke kan bruge dem i den daglige kommunikation? Prøver du nogensinde at lære book og to run udenad den ene efter den anden? Du spilder faktisk din tid.

Hukommelsen virker stærkt gennem associationer. Hvis du studerer ord uden for deres sammenhæng, dvs. på en måde, der gør det umuligt at skabe forbindelser mellem dem, er det ineffektivt for din hukommelse og gør det endnu sværere at lære engelsk. Det værste, du kan gøre, er at studere dem i alfabetisk rækkefølge ... du ender med at forvirre alting!

På den anden side spiller det en vigtig rolle for en god engelskindlæringsmetode at lære ord, der er semantisk relaterede, en vigtig rolle.

Lær ord, der passer sammen, som du kan bruge sammen, kombineret ... og de vil dukke op sammen igen, klar til at tjene dig, når du har brug for dem. Lær f.eks. ordene rabbit, hunter, rifle samtidig med sætningen The hunter aimed his rifle at the rabbit. Din engelskindlæringsmetode bør lære dig ordforråd i en sammenhæng.

Ikke at have nogen motivation

Hvis du stræber efter at lære 50 ord hver dag og piner dig selv med grammatik, som ikke engang er relevant på dit niveau, skal du tage et skridt tilbage og tænke over din måde at lære engelsk på. Er du sikker på, at du ikke får dig selv til at hade engelsk? Vær forsigtig, for det vil højst sandsynligt ødelægge din motivation.

Som polyglot selv ved jeg, hvilken katastrofal effekt manglende motivation kan have. Dette er sammen med kedsomhed koncentrationens anden værste fjende.

At lære et sprog fungerer meget bedre, når det er sjovt! I så fald er det et vidunderligt eventyr, som åbner nye døre og giver dig nye muligheder. Uden motivation kommer du ikke til at huske det, du studerer, og du vil aldrig få lyst til at begynde igen. Så du spilder din tid.

På den anden side, hvis du kan lide den "ekstreme" metode, som vi lige har nævnt, meget godt! Alle er forskellige. Der vil utvivlsomt være nogle ting, som virker for dig, men ikke for andre.

For dem af jer, der synker dybere og dybere ned i et kviksand af demotivation, skal I ikke gå i panik! Prøv at ændre eller tilpasse din metode og husk grunden til, at du besluttede dig for at lære engelsk i første omgang. Glem aldrig dine ambitioner, og opgiv ikke dine studier. Du er allerede kommet så langt! Det ville være en skam at stoppe med at forbedre sig nu.

Resumé

Kort sagt, hvad er de dårlige måder at lære engelsk på?

Hvis du er...

 1. Lærer på en uorganiseret måde
 2. Kun lærer gennem tekst
 3. Kun øver engelsk én gang om dagen
 4. Føler dig keder dig, når du studerer
 5. Lærer passivt
 6. At studere ord uden sammenhæng
 7. Ikke at føle sig motiveret

... så vil du helt sikkert ikke opnå hurtige og effektive resultater.

Heldigvis blev løsningerne på disse problemer præsenteret for dig i denne artikel! :) Disse metoder er ikke revolutionerende, du skal bare arbejde smart og være tålmodig. Der findes helt sikkert andre på internettet, som f.eks. den berømte metode med at lære engelsk i søvne, men jeg vil lade emnet svindel med engelsklæringsfiduser blive behandlet i et andet blogindlæg!

Det betaler sig at arbejde, så kom i gang! :)

Se også

 • Click & Speak. En spændende og effektiv måde at forbedre dit engelsk på er kun et klik væk!
Profile picture for Ellie Wu

Ellie Wu

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: November 2, 2021, 4:43 pm