[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
 • Correct your pronunciation in English
 • Learn sentences from daily life
 • Memorize for good
 • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Най-добрият начин да научите английски с лекота ✔️

Седем често срещани грешки при изучаването на английски ❌

Read this article in English: Seven common mistakes when learning English ❌.

Седем често срещани грешки, които трябва да се избягват при изучаването на английски език, и най-добрият метод за изучаване на английски език, за да започнете да напредвате!

Прекарахте ли години в изучаване на английски, без да постигнете голям успех? Вие непрекъснато търсите най-добрият метод за изучаване на английски езикезик, който ще ви позволи да се подобри бързо?

Почти всеки метод за изучаване на английски език дава същото обещание: "ще научите английски бързо и безплатно, без усилие, лесно, както правят децата!". Това са обещания, които те просто не могат да спазят. Не забравяйте, че фалшивите обещания действат само на онези, които ги слушат, и това е добре известно на всеки политик.

Сега нека да стигнем до точката, в тази статия ние анализирайте лошите методи за изучаване на английски език език, така че вече не губихме си времето. Изхабено.

Обучението е неорганизирано

Учили ли сте някога случаен речник и граматика? Чрез обучение cat един ден и hypercholesterolemia второ, не следвате логическия модел. Проучване на разликата между who или whom дори ако все още не сте усвоили Present Perfect и това няма да ти помогне.

Били ли сте прекалено фокусирани върху четенето, без да знаете достатъчно за произношението? Изучаването на езика, просто чета, без да казва нито дума - това е пътят към катастрофата. Тъй като английският е жив език, трябва да се потопите в звуците му! Фокусиране върху разговорен език не само релевантно, но може да бъде освобождаващо.

Всеки добър метод за изучаване на английски език трябва да има структура, които можете да следвате, за да постигнете целите си бързо. Има естествен ред, който трябва да уважаваме. Помислете как детето овладява плавността на собствения си език. Тя първо ще разпознае изговорените звуци. След това тя ще се съсредоточи върху писмената структура. Първо проучваме разговорен език, и само тогава се фокусираме върху работен. Що се отнася до речника, трябва да подредим приоритети между най-често използваните английски думи, и след това с по-рядък речник, който не е задължително да използваме ежедневно. Що се отнася до граматиката, първо трябва да усвоите основните структури и едва след това по-напредналите.

Изучаване на всичко чрез текст

Текст, текст и отново текст! В училище може да сте се опитали да научите, като запълвате ума си с правила и езикови материали, които се оказват безполезни за комуникация. Ако това звучи познато, не повтаряйте същата грешка при самостоятелно изучаване на английски език.

Ако си представите само как се произнасят думите, вместо да го знаете, рискувате да завършите с неразбираем акцент на английски. И ако развиете лоши навици за произношение от самото начало, ще бъде много по-трудно да се отървете от тях по-късно.

Този елемент е свързан с предишния. Английският език не е фонетичен, думите не се произнасят по начина, по който са написани. Ето защо не трябва да се фокусирате твърде много върху писмената версия.

Добре, да оставим текста настрана за малко. Добавя аудио в изследванията си! С интернет е много лесно да намерите правилното произношение на думите и дори можете да изберете дали предпочитате американския или британския стандарт. Ето някои полезни ресурси:

На тези сайтове имате достъп до фонетични транскрипции, които ще ви позволят да знаете точно как се произнасят думите. Най-популярната система, тази, която използваме в Click & Speak и ... този блогима IPA (Международна фонетична азбука). Ако все още не можете да го прочетете или имате нужда от помощ, можете да проверите нашата интерактивна инфография!

Начинът да се научите да произнасяте правилно думите е много прост. Когато научите ново предложение, мислете за него като за музика. Обърнете внимание на интонация, ритъм, ударения и артикулация. Не пренебрегвайте тези аспекти, защото докато работите върху звуците на английски език, вие също работите върху собствения си акцент. Това е единственият начин да се научите да говорите ясно и с течение на времето дори да придобиете почти родния акцент.

Практикувайте английски само веднъж на ден

Човешката памет не е съвършена, тя се влошава. Нашият мозък не е създаден, за да помни всичко, той е създаден, за да забрави това, което изглежда незначително за него. Това обяснява защо понякога ни е трудно да си спомним нещо, което сме научили само преди няколко часа, минути или дори секунди!

Как можете да избегнете забравата? Редовно преглеждайки нова информация, ние я укрепваме. Ако виждаме думата отново и отново, ще я запомним по-добре, отколкото ако я видим веднъж. Ето защо е много по-добре да практикувате английски няколко пъти на ден, а не само веднъж. Чрез провеждане на няколко тренировъчни сесии всеки ден информацията остава в нашия мозък.

Може би се чудите: "но прекарването на един час на ден в изучаване на речника е по-добре, отколкото да не правите нищо, нали?"Разбира се, но това не е ефективен метод за изучаване на английски. В същото време, ако упражнявайте се цял ден с регулируеми интервали между сесиите или с раздалечена система за повторения, вече няма да губите времето си повторенпроучване на речника, просто защото сте чакали твърде дълго, за да го видите.

Настоявам за важността повторение и преразглеждане. Дори няколко минути на ден е по-добре от нищо! Прегледайте речника в метрото, в автобуса, дори в банята ... Отделете малко време през деня. Това ще бъде по-ефективно и постоянно.

Става скучно

Скуката е враг на концентрацията. Трудно е да научиш нещо, без да се фокусираш. Ако сте отегчени, когато учите английски, можете да сте сигурни, че методът ви е лошо адаптиран и няма да ви донесе желаните резултати.

През повечето време, особено в училище, курсовете се фокусират главно върху граматиката - Past perfect, Present Perfect Continuous, Future Perfect .. тези теми не са точно вълнуващи, нали? Когато хората се опитват да се учат чрез техники за самообучение, може да бъде много трудно да се намери подходящо съдържание, съобразено с текущото им ниво.

Как да избегнете скуката и да запазите удоволствието от изучаването на езика?

За щастие английският език е навсякъде около нас! Отдайте се на една от вашите страсти на английски език. Има много налични ресурси и това ще ви позволи да създадете приятно преживяване, докато учите. Адаптирайте търсенето си към вашите интереси. За да се подобри четене с разбиране, изберете онлайн статии или книги на английски език, които ви интересуват. Що се отнася до вашия разбиранепо слух, филми, сериали и подкасти са богати на лексика и ще ви позволят да практикувате ежедневен английски.

Направете това, което ви харесва, но го направете на английски.

Пасивно обучение

Докато току - що казах, че гледането на филми или телевизионни предавания е добър начин да подобрите английския си, абсолютно не трябва да си казвате: "Добре, прекарах 3 часа в гледане Netflix- това е достатъчно, за да подобри моя английски. Ако го направите сами, това няма да ви донесе ефективни резултати, защото няма да правите нищо друго, освен да слушате информация, която често минава твърде бързо. Вие не участвате пряко в процеса на обучение, което обяснява защо в крайна сметка си спомняте малко.

За да избегнете това, съсредоточете се върху по-активни начини на обучение. Включете се в процеса на учене чрез дейности като учене, анализ, комуникация, създаване, мислене или използване на нова информация.

Въпреки че филмите, подкастите и сериалите са добри за подобряване на възприятието на слуха, те сами по себе си не са достатъчни , ако искате да говорите английски. За да се научите да говорите английски в реалния живот, трябва да се научите да извършвате конкретни действия, а именно писане, говорене, мислене. Накратко, трябва да се подготвите за реални сценарии, които изискват използването на английски език. Чувствайте се свободни да включите напълно мозъка си в учебния процес!

Изучаване на думи без контекст

Научавате ли отделни думи без контекст? Чудили ли сте се защо не можете да ги използвате в ежедневната си комуникация? Опитвали ли сте някога да запомните book или to run един по един? Всъщност си губиш времето.

Паметта работи мощно чрез асоциации. Ако изучавате думи извън контекста, т.е. по начин, който не може да създаде връзки между тях, това е неефективно за паметта ви и прави изучаването на Английски още по-трудно. Най - лошото, което можете да направите, е да ги научите по азбучен ред... в крайна сметка ще объркаш всичко!

От друга страна, изследване на семантично свързани думи играе важна роля в добрия метод за изучаване на английски език.

Научете думите, които вървят заедно, които можете да използвате заедно, в комбинация... и те ще се появят отново заедно, готови да ви служат, когато имате нужда от тях. Например, Научете думи rabbit, hunter, rifle едновременно с присъдата The hunter aimed his rifle at the rabbit. Вашият метод за изучаване на английски език трябва да ви научи на лексика в контекст.

Без никаква мотивация

Ако се стремите да научите петдесет думи всеки ден и измъчвате себе си граматика, която дори не е от значение за вашето ниво, направете крачка назад, за да помислите за начина си на изучаване на английски език. Сигурен ли си, че не си против английския? Бъдете внимателни, защото това вероятно ще унищожи мотивацията ви.

Като полиглот знам колко катастрофално може да има липса на мотивация. Това, заедно с скуката, е друг най-голям враг на концентрацията.

Изучаването на езика работи много по-добре, когато е забавно! В такъв случай, това е едно прекрасно приключение, което отваря нови врати и ви дава нови възможности. Без мотивация няма да помните какво учите и никога няма да искате да започнете отново. Така че си губиш времето.

От друга страна, ако ви харесва" екстремния " метод, който току-що споменахме, много добре! Всички хора са различни. Без съмнение ще има някои неща, които работят за вас, но не и за другите.

За тези от вас, които се гмуркат все по-дълбоко в плаващите пясъци на демотивацията, не се паникьосвайте! Опитайте се да промените или адаптирате метода си и спомнете си причината, поради която сте избрали да научите английски езикът на първо място. Никога не забравяй амбициите си и не се отказвай от училище. Вече стигнахте толкова далеч! Би било срамно да спрем да се подобряваме сега.

Резюме

Накратко, какви са лошите начини за изучаване на английски език?

Ако е така...

 1. Обучението е неорганизирано
 2. Учене само чрез текст
 3. Практикувайте английски само веднъж на ден
 4. Чувство на скука по време на училище
 5. Пасивно обучение
 6. Изучаване на думи без контекст
 7. Без чувство за мотивация

.. тогава определено няма да имате бързи и ефективни резултати.

За щастие, решенията на тези проблеми са Ви представени в тази статия! :) Тези методи не са революционни, просто трябва работете умно и бъдете търпеливи. Разбира се, има и други начини в интернет, като известния метод за изучаване на английски език в съня, но ще оставя темата за измама с изучаване на английски език за друг блог пост!

Работата се отплаща, така че върви, върви! :)

Вижте също

 • Click & Speak Един вълнуващ и ефективен начин да подобрите английския си език е само с едно кликване!
Profile picture for Ellie Wu

Ellie Wu

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: March 16, 2021, 6:53 pm