[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
 • Correct your pronunciation in English
 • Learn sentences from daily life
 • Memorize for good
 • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

A legjobb módszer az angol nyelvtanuláshoz ✔️

Hét gyakori hiba az angol nyelvtanuláskor ❌

Read this article in English: Seven common mistakes when learning English ❌.

Hét gyakori hiba, amelyet el kell kerülni az angol nyelvtanulás során, valamint a legjobb angol nyelvtanulási módszer a haladás megkezdéséhez!

Évek óta tanul angolul anélkül, hogy nagy előrelépést tett volna? Ön folyamatosan keres a legjobb módszer az angol nyelvtanulásra, amely lehetővé teszi, hogy gyorsan javuljon?

Szinte minden angol nyelvtanulási módszer ugyanazt az ígéretet teszi, hogy " gyorsan és ingyen tanulsz angolul, erőfeszítés nélkül, könnyen, mint a gyerekek!". Ezek olyan ígéretek, amelyeket egyszerűen nem tudnak betartani. Ne felejtsük el, hogy a hamis ígéretek csak azokon működnek, akik hallgatják őket, amit minden politikus túl jól tud.

Most, térjünk a lényegre, ebben a cikkben fogunk szét a rossz angol tanulási módszerek szóval nem pazarolja az idejét többé.

Tanulás szervezetlen módon

Tanultál valaha véletlenszerű szókincset és nyelvtant? Tanulással cat egy nap és hypercholesterolemia a másik, hogy nem követi a logikai mintát. Tanulás a különbség who és whom annak ellenére, hogy még mindig nem elsajátította a Present Perfect neked sem lesz sok hasznod.

Túl sokat összpontosított az olvasásra anélkül, hogy eleget tudott volna a kiejtésről? A nyelv tanulása csak olvasás anélkül, hogy beszélne, a katasztrófa receptje. Mert az angol egy élő nyelv meg kell merüljön el a hangok! Fókuszálás a beszélt nyelv nem csak releváns, még felszabadító is lehet.

Minden jó angol nyelvtanulási módszernek rendelkeznie kell egy szerkezet ezt követheti annak érdekében, hogy gyorsan elérje céljait. Van egy természetes rend, amelyet tiszteletben kell tartanunk. Fontolja meg, hogyan szerez egy gyermek folyékonyságot saját anyanyelvén. Először megtanulja a beszélt hangokat. Ezt követően az írásbeli struktúrára összpontosít. Először tanulunk a beszélt nyelv, csak akkor összpontosítson az írott. Mikor jön a szókincs, meg kell fontossági sorrendbe a leggyakrabban használt angol szavak aztán a ritkább szókincs, amelyet nem feltétlenül használunk naponta. Ami a nyelvtant illeti, először az alapvető struktúrákat kell asszimilálni, majd csak a haladóbbakat.

Mindent megtanulni a szövegen keresztül

Szöveg, szöveg, és még több szöveg! Az iskolában, lehet, hogy megpróbálta megtanulni tömve az elméd tele szabályok és nyelvi anyagok, amelyek bizonyítják, hogy haszontalan kommunikálni. Ha ez ismerősnek tűnik, ne ismételje meg ugyanazt a hibát, amikor egyedül tanul angolul.

Ha csak elképzelni, hogy a szavak ejtik helyett ténylegesen tudta, azt kockáztatja, hogy angolul érthetetlen akcentussal végződik. És ha rossz kiejtési szokásokat fejlesztesz ki a kezdettől fogva, sokkal nehezebb lesz megszabadulni tőlük később.

Ez a pont az előzőhöz kapcsolódik. Az angol nyelv Nem fonetikus, a szavakat nem úgy ejtik ki, ahogy írták. Ez az oka annak, hogy ne összpontosítson túl sokat az írott verzióra.

Oké, hagyd félre az üzenetet egy pillanatra. Hozzáadás hang a tanulmányaidba! Az Interneten rendkívül könnyű megtalálni a szavak helyes kiejtését, sőt azt is választhatja, hogy inkább az amerikai vagy a brit szabványt részesíti előnyben. Íme néhány hasznos erőforrás:

Ezeken a webhelyeken hozzáférhet a következőkhöz fonetikus átiratok, amely lehetővé teszi, hogy pontosan megtudja, hogyan ejtik a szavakat. A legnépszerűbb rendszer, amelyet használunk Click & Speak és tovább ez a blog, az IPA (nemzetközi fonetikus ábécé). Ha még mindig nem tudja elolvasni, vagy segítségre van szüksége, akkor nézd meg a interaktív infografika!

A kiejtés helyes megtanulásának módja nagyon egyszerű. Amikor megtanulsz egy új mondatot, gondolj rá, mint a zene. Ügyeljen arra, hogy az intonáció, a ritmus, a hangsúlyos részek és az artikuláció. Ne hagyja figyelmen kívül ezeket a szempontokat, mert az angol nyelvű hangok kidolgozásával a saját akcentusán is dolgozik. Ez az egyetlen módja annak, hogy megtanuljunk tisztán beszélni, sőt végül egy közeli natív akcentust is megszerezzünk.

Az angol nyelv gyakorlása csak naponta egyszer

Az emberi memória nem tökéletes, romlik. Az agyunkat nem arra tervezték, hogy mindenre emlékezzen, hanem arra, hogy elfelejtse, ami számukra lényegtelennek tűnik. Ez megmagyarázza, hogy miért néha nehezen tudunk emlékezni valamire, amit csak néhány órával, perccel vagy akár másodpercekkel ezelőtt tanultunk!

Hogyan lehet elkerülni a felejtést? Az új információk rendszeres felülvizsgálatával megerősítjük. Ha újra és újra látunk egy szót, jobban fogunk emlékezni rá, mint ha egyszer látjuk. Ezért sokkal jobb, ha naponta néhányszor gyakoroljuk az angol nyelvet, szemben csak egyszer. Azáltal, hogy naponta több tanulmányi ülést tartunk, az információ az agyunkban marad.

Lehet, hogy kíváncsi vagy - " de napi egy órát tölteni a szókincs tanulása jobb, mint nem csinálni semmit, ugye?"Persze, de ez nem hatékony angol nyelvtanulási módszer. Mivel, ha tanulmány egész nap a szabályozott intervallumok a munkamenetek között vagy egy elosztott ismétlési rendszer között, akkor már nem pazarolja az idejét, hogy retanulja meg a szókincset, egyszerűen azért, mert túl sokáig várt, hogy felülvizsgálja.

Ragaszkodom az ismétlés és felülvizsgálat. Még néhány perc egy nap jobb, mint a semmi! Tekintse át a szókincset a metróban, a buszon, még a fürdőszobában is ... Szentelje az idő egy részét a nap folyamán. Ez hatékonyabb és tartósabb lesz.

Unatkozni

Az unalom a koncentráció ellensége. Nehéz megtanulni a dolgokat koncentrálás nélkül. Ha úgy érzi, unatkozik, amikor angolul tanul, biztos lehet benne, hogy a módszer nem jól alkalmazkodott, és nem hozza meg a kívánt eredményt.

Az idő nagy részében, különösen az iskolában, a tanfolyamok elsősorban a nyelvtanra összpontosítanak - Past perfect, Present Perfect Continuous, Future Perfect ... ezek a témák nem éppen izgalmasak, ugye? Amikor az emberek önálló tanulási módszerekkel próbálnak tanulni, nagyon nehéz lehet megtalálni a megfelelő, a jelenlegi szintjükhöz igazított tartalmat.

Hogyan kerülheted el az unalmat, és hogyan tarthatod szórakoztatónak a nyelvtanulást?

Szerencsére az angol körülöttünk van! Kényeztesse az egyik szenvedélyét Angolul. Van egy csomó rendelkezésre álló források, amelyek lehetővé teszik, hogy hozzon létre egy kellemes élmény, amikor tanul. Szabja meg a keresést az érdeklődési köréhez. Annak érdekében, hogy javítsa a olvasási megértés, válassza ki az angol nyelvű internetes cikkeket vagy könyveket, amelyekre kíváncsi. Ami a hallgatás megértése, filmek, TV-sorozat, podcastok gazdag szókincs, és lehetővé teszi, hogy a gyakorlatban a mindennapi angol.

Tedd, amit szeretsz csinálni, de csináld Angolul.

Passzív tanulás

Annak ellenére, hogy csak azt mondtam, hogy a filmek vagy tévéműsorok nézése jó módja annak, hogy javítsa az angol nyelvedet, feltétlenül ne mondd magadnak - " Oké, 3 órát töltöttem Netflix, ez elég ahhoz, hogy javítsam az angol nyelvemet". Nem, ez így van. túl passzív. Ha ezt önmagában teszi, akkor nem hoz hatékony eredményeket, mert nem fog mást tenni, mint az információk meghallgatását, ami gyakran túl gyorsan megy végbe. Ön nem közvetlenül részt vesz a tanulási folyamatban, ami megmagyarázza, hogy miért nem emlékszik sokat.

Ennek elkerülése érdekében összpontosítson a tanulás aktívabb módjai. Vegyen részt a tanulási folyamatban olyan tevékenységek révén, mint például az új információk feltárása, elemzése, kommunikációja, létrehozása, gondolkodása vagy használata.

Míg a filmek, podcastok, TV-sorozat jó a hallgatás érthetőségének javítása, nem elég önmagukban, ha folyékonyan akarsz angolul beszélni. Annak érdekében, hogy megtanuljon angolul beszélni a való életben, meg kell tanulnia konkrét lépéseket tenni, nevezetesen írás, beszéd, gondolkodás. Röviden, fel kell készülnie a valós forgatókönyvekre, amelyek angol nyelvet igényelnek. Ne habozzon teljes mértékben bevonni az agyát a tanulási folyamatba!

Szavak tanulása kontextus nélkül

Tanulsz egyéni szavakat kontextus nélkül? Gondolkozott már azon, hogy miért nem úgy tűnik, hogy használja őket a napi kommunikáció? Próbáltál már memorizálni? book és to run egyik a másik után? Csak az idődet vesztegeted.

A memória erőteljesen működik az egyesületek révén. Ha a szövegkörnyezetből tanulsz szavakat, vagyis olyan módon, ami lehetetlenné teszi a köztük lévő kapcsolatok létrehozását, az hatástalan az emlékezeted számára, és még nehezebbé teszi az angol nyelvtanulást. A legrosszabb dolog, amit tehetünk, hogy tanulmányozza őket ábécé sorrendben... akkor a végén zavaró mindent!

Másrészt, tanulási szavak, amelyek szemantikailag kapcsolódó fontos szerepet játszik egy jó angol nyelvtanulási módszerben.

Tanulj meg olyan szavakat, amelyek együtt járnak, amelyeket együtt használhatsz, kombinálva... és újra megjelennek együtt, készen arra, hogy szolgáljanak téged, amikor csak szükséged van rájuk. Ismerje meg például a szavakat rabbit, hunter, rifle ugyanakkor a mondattal The hunter aimed his rifle at the rabbit. Az angol nyelvtanulási módszer kell tanítani szókincs összefüggésben.

Nincs motiváció

Ha arra törekszünk, hogy minden nap ötven szót tanuljunk kínozza magát a nyelvtan, amely nem is releváns az Ön szintjén, tegyen egy lépést hátra, hogy gondoljon az angol nyelvtanulás módjára. Biztos vagy benne,hogy nem kedveled az angolt? Legyen óvatos, mert ez valószínűleg elpusztítja a motivációt.

Mint egy poliglot magam, tudom, mi a katasztrofális hatása a motiváció hiánya lehet. Ez, az unalom mellett, jelentése a koncentráció a másik legrosszabb ellenség.

A nyelvtanulás sokkal jobban működik, ha szórakozás! Ebben az esetben ez egy csodálatos kaland, amely új ajtókat nyit meg, és új lehetőségeket kínál. Motiváció nélkül nem fogsz emlékezni arra, amit tanulsz, és soha nem akarsz újra kezdeni. Szóval csak az idődet vesztegeted.

Másrészt, ha tetszik az "extrém" módszer, amit csak említettünk, nagyon jól! Mindenki más. Kétségtelenül lesznek olyan dolgok, amelyek az Ön számára működnek, de mások számára nem.

Azok számára, akik egyre mélyebbre süllyednek a demotiváció futóhomokba, ne essen pánikba! Próbálja meg megváltoztatni vagy adaptálni a módszert ne feledje, miért döntött úgy, hogy angolul tanul először is. Soha ne felejtsd el, milyen ambíciói vannak, és ne hagyd abba a tanulmányait. Már eljutottál idáig! Kár lenne most abbahagyni a fejlődést.

Összefoglaló

Röviden, mi a rossz módja az angol nyelvtanulásnak?

Ha igen...

 1. Tanulás szervezetlen módon
 2. Tanulás csak szövegen keresztül
 3. Az angol nyelv gyakorlása csak naponta egyszer
 4. Unatkozik a tanulás során
 5. Passzív tanulás
 6. Szavak tanulmányozása kontextus nélkül
 7. Nem érzi motivált

... akkor biztosan nem lesz gyors és hatékony eredményeket.

Szerencsére ezeknek a problémáknak a megoldásait ebben a cikkben mutatták be Önnek! :) Ezek a módszerek nem forradalmi, csak meg kell dolgozz okosan és légy türelmes. Természetesen vannak más is az interneten, mint például a híres módszer az angol nyelvtanulásra álmában, de az angol nyelvtanulás témáját egy másik blogbejegyzésre hagyom!

A munka kifizetődik, szóval menj, menj! :)

Lásd még

 • Click & Speak. Egy izgalmas és hatékony módja annak, hogy javítsa az angol csak egy kattintásnyira van!
Profile picture for Ellie Wu

Ellie Wu

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: March 16, 2021, 6:54 pm