[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
 • Correct your pronunciation in English
 • Learn sentences from daily life
 • Memorize for good
 • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

De beste methode om Engels te leren met gemak ✔️

Zeven veelgemaakte fouten bij het leren van Engels ❌

Read this article in English: Seven common mistakes when learning English ❌.

Zeven veelgemaakte fouten om te vermijden bij het leren van Engels en de beste methode om Engels te leren en vooruitgang te boeken!

Heeft u jarenlang Engels gestudeerd zonder veel vooruitgang te boeken? Bent u voortdurend op zoek naar de beste methode om Engels te leren, die u in staat zal stellen om snel beter te worden?

Bijna elke methode om Engels te leren maakt dezelfde belofte, dat "u snel en gratis Engels zult leren, zonder moeite, gemakkelijk, zoals kinderen dat doen!". Dit zijn beloftes die ze gewoon niet kunnen waarmaken. Vergeet niet dat valse beloften alleen werken bij degenen die ernaar luisteren, iets wat elke politicus maar al te goed weet.

Laten we ter zake komen, in dit artikel zullen we de slechte methoden om Engels te leren ontmantelen, zodat u uw tijd niet meer hoeft te verspillen.

Leren op een ongeorganiseerde manier

Leer je ooit willekeurige woordenschat en grammatica? Door de ene dag cat en de andere dag hypercholesterolemia te leren, volg je geen logisch patroon. Het verschil leren tussen who en whom terwijl je de Present Perfect nog niet onder de knie hebt, zal je ook niet veel opleveren.

Heb je je te veel op het lezen geconcentreerd zonder genoeg van de uitspraak af te weten? De taal leren door alleen maar te lezen, zonder te spreken, is een recept voor een ramp. Omdat Engels een levende taal is, moet je je onderdompelen in de klanken ervan! Focussen op de gesproken taal is niet alleen relevant, het kan zelfs bevrijdend zijn.

Elke goede methode om Engels te leren moet een structuur hebben die je kunt volgen om je doelen snel te bereiken. Er is een natuurlijke volgorde die we moeten respecteren. Denk maar aan hoe een kind vloeiend leert spreken in haar eigen moedertaal. Ze leert eerst de gesproken klanken. Daarna gaat ze zich richten op de geschreven structuur. Wij leren eerst de gesproken taal, en richten ons dan pas op de geschreven taal. Wat de woordenschat betreft, moeten we voorrang geven aan de meest gebruikte Engelse woorden en daarna aan de zeldzamere woordenschat die we niet noodzakelijk dagelijks gebruiken. Wat grammatica betreft, moet u zich eerst de basisstructuren eigen maken en dan pas de meer gevorderde.

Alles leren via tekst

Tekst, tekst en nog eens tekst! Op school heb je misschien geprobeerd te leren door je geest vol te proppen met regels en taalmaterialen die nutteloos blijken te zijn voor communicatie. Als dat u bekend in de oren klinkt, maak dan niet dezelfde fout als u zelf Engels gaat leren.

Als u zich alleen maar inbeeldt hoe woorden worden uitgesproken in plaats van het echt te weten, loopt u het risico te eindigen met een onbegrijpelijk accent in het Engels. En als u vanaf het begin slechte uitspraakgewoonten ontwikkelt, zult u het veel moeilijker hebben om daar later vanaf te komen.

Dit punt hangt samen met het vorige. De Engelse taal is niet fonetisch, woorden worden niet uitgesproken zoals ze geschreven zijn. Dat is de reden waarom je je niet te veel moet richten op de geschreven versie.

Oké, laat de tekst even terzijde. Voeg audio toe aan je studie! Met het internet is het heel gemakkelijk om de juiste uitspraak van woorden te vinden en je kunt zelfs kiezen of je de voorkeur geeft aan de Amerikaanse of de Britse standaard. Hier zijn enkele nuttige bronnen:

Op deze websites heeft u toegang tot fonetische transcripties, waarmee u precies kunt leren hoe woorden worden uitgesproken. Het meest populaire systeem, het systeem dat we gebruiken op Click & Speak en op deze blog gebruiken, is het IPA (International Phonetic Alphabet). Als je het nog steeds niet kunt lezen of wat hulp nodig hebt, kun je onze interactieve infographic bekijken!

De manier om de uitspraak correct te leren is heel eenvoudig. Wanneer je een nieuwe zin leert, denk er dan aan als aan muziek. Let op de intonatie, het ritme, de beklemtoonde delen en de articulatie. Verwaarloos deze aspecten niet, want door aan de klanken in het Engels te werken, werk je ook aan je eigen accent. Dit is de enige manier om duidelijk te leren spreken, en uiteindelijk zelfs een bijna moedertaalsprekend accent te verwerven.

Oefen Engels maar één keer per dag

Het menselijk geheugen is niet perfect, het verslechtert. Onze hersenen zijn niet ontworpen om alles te onthouden, ze zijn ontworpen om te vergeten wat voor hen onbelangrijk lijkt. Dat verklaart waarom we het soms moeilijk vinden om iets te onthouden wat we een paar uur, minuten of zelfs seconden geleden hebben geleerd!

Hoe kunt u voorkomen dat u iets vergeet? Door nieuwe informatie regelmatig te herhalen, versterken we die. Als we een woord steeds weer opnieuw zien, onthouden we het beter dan wanneer we het maar één keer zien. Daarom is het veel beter om Engels een paar keer per dag te oefenen, in plaats van slechts één keer. Door meerdere studiesessies per dag te houden, blijft de informatie in onze hersenen.

Misschien vraag je je af - "Maar een uur per dag besteden aan het leren van woordenschat is beter dan niets doen, toch?" Zeker, maar dat is geen effectieve methode om Engels te leren. Als je de hele dag studeert met regelmatige tussenpozen tussen de sessies of met een systeem van gespreide herhaling, zal je niet langer je tijd verspillen met het opnieuw aanleren van woordenschat, gewoon omdat je te lang hebt gewacht om het te herhalen.

Ik blijf hameren op het belang van herhaling en revisie. Zelfs een paar minuten per dag zijn beter dan niets! Herhaal woordenschat in de metro, op de bus, zelfs in de badkamer ... Trek er de hele dag door een beetje tijd voor uit. Dat zal effectiever en duurzamer zijn.

Zich vervelen

Verveling is de vijand van concentratie. Het is moeilijk om dingen te leren zonder je te concentreren. Als u zich verveelt wanneer u Engels studeert, kunt u er zeker van zijn dat uw methode niet goed is aangepast en u niet de gewenste resultaten zal opleveren.

Meestal, vooral op school, richten de lessen zich vooral op grammatica - Past perfect, Present Perfect Continuous, Future Perfect... deze onderwerpen zijn niet bepaald opwindend, toch? Wanneer mensen proberen te leren via zelfstudie, kan het een hele uitdaging zijn om geschikte inhoud te vinden, aangepast aan hun huidige niveau.

Hoe voorkom je verveling en hoe houd je het leren van talen leuk?

Gelukkig is Engels overal om ons heen! Geef een van uw passies de vrije loop in het Engels. Er zijn veel bronnen beschikbaar en daarmee kunt u een aangename ervaring creëren tijdens het studeren. Stem uw zoektocht af op uw interesses. Om uw begrijpend lezen te verbeteren, kies internetartikelen of boeken in het Engels waar u nieuwsgierig naar bent. Wat uw luistervaardigheid betreft, zijn films, tv-series en podcasts rijk aan woordenschat en bieden ze u de mogelijkheid om alledaags Engels te oefenen.

Doe wat u leuk vindt om te doen, maar doe het in het Engels.

Passief leren

Ook al heb ik net gezegd dat films of tv-series kijken een goede manier is om je Engels te verbeteren, moet je absoluut niet tegen jezelf zeggen - "Oké, ik heb 3 uur naar Netflix gekeken, dat is genoeg om mijn Engels te verbeteren". Nee, dat is veel te passief. Als je dat alleen doet, zal het je geen effectieve resultaten opleveren, omdat je niets anders doet dan luisteren naar informatie, die vaak te snel voorbij gaat. Je bent niet direct betrokken bij het leerproces, wat verklaart waarom je uiteindelijk niet veel onthoudt.

Om dit te voorkomen, moet u zich richten op meer actieve manieren van leren. Betrek uzelf bij het leerproces door middel van activiteiten zoals verkennen, analyseren, communiceren, creëren, denken of het gebruiken van de nieuwe informatie.

Hoewel films, podcasts en tv-series goed zijn om de luistervaardigheid te verbeteren, zijn ze op zichzelf niet genoeg als u vloeiend Engels wilt spreken. Om in het echte leven Engels te leren spreken, moet je specifieke acties leren ondernemen, namelijk schrijven, spreken, denken. Kortom, je moet je voorbereiden op real-life scenario's die het gebruik van Engels vereisen. Aarzel niet om uw hersenen volledig in te zetten in het leerproces!

Woorden leren zonder context

Leert u afzonderlijke woorden zonder context? Vraagt u zich wel eens af waarom u ze niet lijkt te kunnen gebruiken in de dagelijkse communicatie? Probeer je ooit book en to run achter elkaar te onthouden? U verspilt eigenlijk uw tijd.

Geheugen werkt krachtig door associaties. Als u woorden bestudeert zonder ze in hun context te plaatsen, dus op een manier die het onmogelijk maakt om verbanden te leggen tussen de woorden, is dat niet effectief voor uw geheugen en maakt dat het leren van Engels nog moeilijker. Het ergste wat u kunt doen is ze in alfabetische volgorde te bestuderen... u zult uiteindelijk alles door elkaar halen!

Aan de andere kant speelt het leren van woorden die semantisch gerelateerd zijn een belangrijke rol in een goede methode om Engels te leren.

Leer woorden die bij elkaar horen, die je samen kunt gebruiken, gecombineerd... en ze zullen samen terugkomen, klaar om je te dienen, wanneer je ze nodig hebt. Bijvoorbeeld, leer de woorden rabbit, hunter, rifle tegelijkertijd met de zin The hunter aimed his rifle at the rabbit. Uw Engelse leermethode moet u woordenschat in context leren.

Geen motivatie hebben

Als u ernaar streeft om elke dag vijftig woorden te leren en uzelf martelt met grammatica die niet eens relevant is op uw niveau, neem dan een stap terug om na te denken over uw manier van Engels leren. Weet je zeker dat je er niet voor zorgt dat je een hekel aan Engels krijgt? Wees voorzichtig, want dat zal hoogstwaarschijnlijk je motivatie vernietigen.

Als polyglot weet ik wat het desastreuze effect kan zijn van een gebrek aan motivatie. Dit is, samen met verveling, de andere ergste vijand van concentratie.

Een taal leren werkt veel beter als het leuk is! In dat geval is het een prachtig avontuur dat nieuwe deuren opent en je nieuwe kansen geeft. Zonder motivatie zult u niet onthouden wat u studeert, en zult u nooit meer willen beginnen. Je verdoet dus je tijd.

Aan de andere kant, als je de "extreme" methode die we net noemden leuk vindt, heel goed! Iedereen is anders. Er zullen ongetwijfeld dingen zijn die voor jou werken, maar niet voor anderen.

Voor degenen onder u die steeds dieper wegzakken in een drijfzand van demotivatie, geen paniek! Probeer uw methode te veranderen of aan te passen en denk aan de reden waarom u in de eerste plaats besloot Engels te leren. Vergeet nooit wat je ambities zijn en geef je studie niet op. Je bent al zo ver gekomen! Het zou zonde zijn om nu te stoppen met verbeteren.

Samenvatting

Kortom, wat zijn de slechte manieren om Engels te leren?

Als je...

 1. Op een ongeorganiseerde manier leert
 2. Alleen door middel van tekst leert
 3. Engels maar één keer per dag oefent
 4. Je verveelt tijdens het studeren
 5. Passief leert
 6. Woorden bestuderen zonder context
 7. Je niet gemotiveerd voelen

... dan zul je zeker geen snelle en effectieve resultaten boeken.

Gelukkig hebben we de oplossingen voor deze problemen in dit artikel voor je op een rijtje gezet! :) Deze methodes zijn niet revolutionair, je moet gewoon slim werken en geduldig zijn. Er zijn zeker andere methoden op het internet, zoals de beroemde methode om Engels te leren in je slaap, maar ik laat het onderwerp van oplichting van het Engels leren voor een andere blog post!

Werken loont, dus, ga aan de slag! :)

Zie ook

 • Click & Speak. Een opwindende en effectieve manier om uw Engels te verbeteren is slechts een klik verwijderd!
Profile picture for Ellie Wu

Ellie Wu

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: March 16, 2021, 6:54 pm