[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
 • Correct your pronunciation in English
 • Learn sentences from daily life
 • Memorize for good
 • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Tot ce trebuie să știți despre învățarea vocabularului englez

Câte cuvinte ai nevoie pentru a vorbi engleza? 🙊

Câte cuvinte ai nevoie pentru a vorbi engleza? Cum poți învăța vocabularul mai eficient?

Aceasta este o întrebare comună și importantă pe care o au oamenii, așa că astăzi vă voi spune tot ce trebuie să știți despre învățarea vocabularului englez, începând cu întrebarea câte cuvinte sunt necesare pentru a vorbi limba engleză.

Răspunsul va varia, desigur, în funcție de nivelul pe care doriți să ajungă. Regula de bază este:

 • Scopul pentru 600 de cuvinte în limba engleză pentru a putea țineți conversații de bază.
 • 5.000 de cuvinte în limba engleză dacă doriți să ajungă la un nivel în cazul în care v-ar nu mai folosiți limba maternă pentru a înțelege sau exprima-te.

În acest context, când spun cuvânt, Adică variațiile pe care le puteți găsi într-un dicționar:

 • am, are, is, was, were, be numărați ca un singur cuvânt, verbul to be.
 • man, men numărați ca un singur cuvânt, substantivul man.
 • Pe de altă parte, book (ca verb, book a hotel) și a book (ca substantiv, ceva ce citește) numărați ca două cuvinte diferite, deoarece au semnificații diferite.

Este o idee bună să fii conștient de faptul că un număr mare de cuvinte în limba engleză sunt scrise în același mod dar tipul gramatical (verb, substantiv, adjectiv, adverb, etc.) variază în funcție de context. De aceea, atunci când suntem încă începători în limba engleză, de multe ori nu înțelegem cuvintele pe care credeam că le știm.

Înainte de a vă arăta cum să învățați vocabularul englez mai eficient, iată câteva statistici:

Câte cuvinte pe nivel

Limbile moderne respectă Principiul Pareto - 20% din cele mai comune cuvinte sunt folosite 80% din timp.

Conform diferitelor studii, trebuie să înțelegeți în jur de 95 până la 98% dintr-o limbă pentru a ajunge la un nivel în care nu numai că puteți înțelege aproape totul, dar puteți ghici și sensul cuvintelor pe care nu le cunoașteți fără limba maternă.

Pe baza propriilor mele cercetări pe această temă, pot confirma că cele mai frecvente 5000 de cuvinte în limba engleză vorbită acoperă 90 % din limba vorbită. Dacă punem asta în contextul CECR, ajungem:

CECR nivel Număr de cuvinte Vocabular acumulat Acoperire
A1 600 de cuvinte 600 de cuvinte 85%
A2 1000 de cuvinte 1600 de cuvinte 91%
B1 1100 cuvinte 2700 cuvinte 94%
B2 1000 de cuvinte 3700 cuvinte 95%
C1 1000 de cuvinte 4700 cuvinte 96.13%
C1+ 300 de cuvinte 5000 de cuvinte 96.30%

Sursa: Fabien Snauwaert, Liste de fréquence (2014)

Mai exact, aceasta înseamnă că atunci când vizând vocabularul englez pe care dorim să-l învățăm, putem ajunge rapid la o înțelegere de 80%. Asta e ceea ce liste de frecvențe sunt făcute pentru, ne dau lista celor mai comune cuvinte în limba engleză, pentru a ne permite să ne concentrăm asupra învățarea cuvintelor care ne vor servi imediat.

De asemenea, putem vedea în tabel că, cu cât avansăm, cu atât progresul devine mai lent - este normal, așa funcționează limbile, întâlnirea cu un cuvânt nou, necunoscut devine mai rară.

Apropo, ceva interesant se întâmplă la C1+ nivel ( aproximativ 4700 de cuvinte) - sinonimele devin din ce în ce mai frecvente.

În cele din urmă, cu acestea 5000 de cuvinte de vocabular, nu veți mai avea nevoie de un dicționar bilingv, ceea ce înseamnă că nu veți mai avea nevoie să traduceți cuvinte în limba engleză în limba maternă. În schimb, veți putea să vă uitați direct în dicționarul monolingv englez și veți avea capacitatea de a înțelege toate definițiile.

Într-o secundă vă voi spune cum puteți pune toate aceste informații în practică. Înainte de aceasta, aș dori să răspund la o întrebare comună pe această temă.

How many words do you need to speak English

Cuvinte, cuvinte și chiar mai multe cuvinte!

Câte cuvinte sunt suficiente pentru a vorbi engleza?

Câte cuvinte există în limba engleză? Și o întrebare înrudită, câte cuvinte cunosc vorbitorii nativi?

Să luăm doar câteva numere pentru a ilustra:

 • Un dicționar Englez ca Oxford English Dictionary (în 20 de volume) afirmă că există aproximativ 171,476 cuvinte în prezent, în uz în limba engleză modernă.
 • La o vârstă adultă, vorbitorii nativi știu despre 15.000 de cuvinte și, cei mai educați, între 25.000 și 35.000 de cuvinte.
  • Acest număr variază în funcție de vârstă și nivel de educație.
  • Estimarea acoperă, de asemenea, toate cuvintele o persoană știe, inclusiv cele pe care le folosesc doar o dată pe an sau nu au folosit din copilărie.
 • Se estimează că există mai mult de un milion de cuvinte în limba engleză dar aceasta include o avalanșă de termeni tehnici, specifici anumitor domenii (chimie, medicină, IT etc.).).

Scopul tău nu este să știi totul, pentru că este pur și simplu imposibil. Nimeni nu știe toate cuvintele din dicționar! Scopul tau este de a cunoașteți vocabularul englez care vă va servi și care vă interesează pentru a putea comunică și utilizați limba engleză în viața de zi cu zi.

La ce să vă așteptați

Pentru toate aceste motive, învățarea a 5.000 de cuvinte rămâne un obiectiv realist. La acest nivel, veți fi complet autonom și veți putea folosi limba engleză cu ușurință.

Și apoi ce? După ce ați învățat aceste 5.000 de cuvinte, veți dori să vă concentrați asupra vocabularului legat de viața personală (hobby-uri, muncă și altele) pentru că în urma unei lista de frecvențe este productiv doar într-o anumită măsură. După aceea, ajungeți să învățați cuvinte care sunt prea rare pentru a fi utile.

Pe măsură ce trece timpul, veți continua cu ușurință să acumulați vocabularul englez (pentru că veți avea deja o bază solidă), până când ajungeți la 10.000 de cuvinte.

Printre toate acestea, având un nivel aproape nativ de limba engleză pentru mine înseamnă engleza de zi cu zi și cunoașterea 10.000 de cuvinte, fiind capabil să folosiți-le la fel de ușor ca vorbitorii nativi.

Pe locuri, fiți gata ... Du-te!

Acum că ai o idee despre numere, cele două întrebări care vor fi apărut în mod natural sunt:

 • Cum înveți primele 600 de cuvinte în limba engleză?
 • Cum ajungi la nivelul de 5.000 de cuvinte?

Să vedem.

Liste de frecvențe

Veți dori să începeți cu o listă de frecvențe, pentru a vedea care sunt cele mai populare cuvinte. Acest lucru vă va permite să învățați vocabularul într-un mod inteligent și organizat, spre deosebire de unul haotic și ilogic.

În listele bune organizează cuvinte după intrările din dicționar (așa cum am văzut la începutul acestui articol) pentru a evita duplicatele și pentru a învăța toate formele cuvântului dintr-o dată. De asemenea, liste de frecvențe bune concentrați-vă pe limba vorbită pentru că partea cea mai grea este comunicarea - engleză vorbită și versiunea sa scrisă este diferită.

Listele de frecvențe sunt cheia de boltă care vă va permite să învățați o limbă în mod eficient. Cercetările în lingvistică și-au demonstrat eficiența de zeci de ani, dar, din păcate, găsirea unei liste de frecvențe bune s-a dovedit a fi cea mai grea sarcină. Asta m-a determinat să petrec 6 luni pentru a-mi dezvolta propria listă de frecvențe pentru a preda engleza inteligent.

Liste de frecvențe demne de menționat:

 • În produsele noastre de învățare a limbii engleze.
  • În Click & Speak - toate cuvinte predate au fost alese în funcție de frecvența lor, create special pentru ocazie. Scopul? Pentru a preda vocabularul englez progresiv, cu cele mai comune cuvinte în primul rând, fără a lăsa nimic la întâmplare.
  • Pe FrequencyList.com : aceeași listă de frecvențe utilizată pe Click & Speak este acum disponibil online gratuit. Aveți acces la transcrieri fonetice, puteți asculta pronunția, puteți viziona sau adăuga videoclipuri frumoase (melodii, scene de film...) ceea ce face distractiv de învățare.
 • Munca lui Mark Davies, Universitatea din BYU.
  • Lista de frecvențe a lui Mark Davies a fost singura listă de calitate pentru o lungă perioadă de timp.
  • Ai acces la o listă cu cele mai comune 5000 de cuvinte gratuit. Lista completă costă 90 de dolari pentru publicul larg și 45 de dolari pentru studenți și vă permite să vedeți toate cele 5.000 de cuvinte folosite în limba vorbită.
  • Dezavantajul acestor liste este că corpus (colecția de texte folosite pentru a analiza o limbă) este foarte concentrată pe politică și nu reflectă prea mult engleza de zi cu zi.

Alte liste sunt prea neorganizate, cu prea multe duplicate și un vocabular nerealist.

Dicționar de buzunar

Altul opțiune ieftină este de a cumpăra un dicționar de buzunar.

Dicționarele de buzunar sunt concepute pentru a fi compacte și astfel includ doar cuvintele cele mai frecvent utilizate, selectate de editorii dicționarului. De exemplu, cel pe care îl folosesc pentru a învăța limba maghiară conține 5.000 de cuvinte și 10.000 de definiții. Nu este la fel de practic ca având o listă de frecvențe, dar vă permite să Căutați printre cele 5.000 de cuvinte cele mai frecvent utilizate.

O mare greșeală de evitat

Odată ce obțineți o listă de frecvențe bună la îndemână, citiți-l pentru a vedea unde stai. Acest lucru vă oferă o idee bună despre munca pe care o mai aveți în față și vă permite să vă organizați arătându-vă ce cuvinte mai trebuie să învățați.

Și acum, marea greșeală care trebuie evitată cu orice preț-învățarea cuvintelor pe cont propriu! Stăpânirea limbii engleze nu înseamnă cunoașterea a cinci mii de cuvinte individuale împreună cu traducerile lor în limba maternă - nu!

Cunoașterea vocabularului înseamnă recunoașterea și înțelegerea clară a cuvintelor în contextul propozițiilor în ordine pentru a le putea folosi ori de câte ori aveți nevoie de ele. Cu alte cuvinte, trebuie să înveți vocabularul în mod natural.

Câte cuvinte în limba engleză pot învăța pe zi?

Câte cuvinte în limba engleză ar trebui să învăț în fiecare zi? Înainte de a răspunde la această întrebare pentru străinii care învață limba engleză, să aruncăm o privire asupra vorbitorilor nativi de engleză.

Vorbitori de limba engleza

How many words do you need to speak English

Sursă: TestYourVocab (blog)

Puteți consulta versiunea interactivă de pe site-ul web pentru mai multe detalii, dar pentru a rezuma:

 • Media este 382 de cuvinte pe an.
 • De la vârsta de 4 până la 15 ani, copiii și adolescenții învață despre 1.300 de cuvinte noi pe an.
  • Cel mai mare vârf este în jurul vârstei de 13 ani, alături de 2.500 de cuvinte învățate într-un an.
 • Cu vârste cuprinse între 16 și 20 de ani, adulții tineri învață de la 600 până la 800 de cuvinte pe an.
 • Cu vârste cuprinse între 20 și 50 de ani, numărul oscilează între 300 și 400 de cuvinte învățate pe an.
 • Există o mulțime de variații de la 50 de ani - în timp ce unii încep să-și piardă vocabularul, alții continuă să dobândească sute de cuvinte noi.

În timp ce mulți vor fi tentați să explice toate acestea cu Biologie (și să ignore variațiile care arată contrariul), aș explica mai degrabă aceste numere prin comportamente. Dacă faci mereu același lucru, nu înveți nimic nou; dacă nu folosești ceea ce ai, îl pierzi. Acesta este, din păcate, cazul multor adulți.

Să comparăm acest lucru cu sportul, dacă încetați să lucrați, veți găsi, fără îndoială, într-o formă mai rea decât cineva care continuă. Este o alegere de viață. Aceasta nu înseamnă că nu îmbătrânim, ci pur și simplu că culegem ceea ce semănăm. Dacă aveți mentalitatea că sunteți prea bătrân pentru a învăța și nu faceți nimic în acest sens, atunci acesta este obiectivul pe care îl veți realiza. Mai degrabă, puteți practicați limba engleză pentru că știți că nu sunteți niciodată prea bătrân pentru a învăța și că este important să vă folosiți creierul pentru a-l menține în formă.

În această notă, cum se face că copiii învață atât de multe cuvinte? Pentru că nu au de ales! Copiii și adulții trăiesc în lumi diferite. Copiii au mult timp liber. Ei trebuie să descoperiți lumea lor înconjurătoare și trebuie să se descurce bine la școală. Adulții știu deja o mulțime de lucruri - care este un avantaj, atâta timp cât nu devin închise la minte. Problema este că de obicei au mai puțin timp liber. În timp ce mediul copiilor îi împinge să învețe, lumea adulților limitează creșterea și constrânge învățarea.

Depinde de noi să abordăm problema stagnării prin luarea de măsuri.

Străinii care învață limba engleză

Avantajul pe care îl au adulții este că nu mai trebuie să-și descopere lumea înconjurătoare. Dacă trebuie să apelați un animal de companie drăguț, care este "o pisică" în limba engleză, nu este un concept nou (chiar dacă este cazul pentru un copil mic). Același lucru este valabil și pentru multe lucruri.

Ca adult, veți dori să mai întâi învață să te exprimi despre lucruri pe care deja le cunoști. Apoi, veți dori să continuați să învățați în Română, spre deosebire de limba maternă, pentru a construi abilități de limbă engleză și pentru a vă îmbogăți viața.

În comparație cu vorbitorii nativi, un avantaj pe care adulții care învață engleza în zilele noastre îl au este că tehnologia a progresat extraordinar. Sisteme de repetiție distanțate vă permit să optimizați-vă timpul pentru revizuire, devora mai mult vocabular, și memorează limba engleză pe termen lung.

În plus, dacă înveți într-un mod inteligent cu vocabularul important mai întâi (liste de frecvențe), aflați - l în contextul propozițiilor, cu o gramatică progresivă, Cred sincer că puteți învăța cuvinte mult mai repede în engleză decât ai făcut-o în limba maternă.

În cele din urmă, ceea ce învățăm este clar și perfect inteligibil, nu numai când vine vorba de înțeles, dar și când vine vorba de limba vorbită și fonetica, deci cred că putem împinge această limită și mai departe.

Pentru toate aceste motive, plasez numărul de cuvinte pe care le puteți învăța în limba engleză la:

14 cuvinte pe zi.

Sau: 5.000 de cuvinte într-un an.

Acesta este un ritm durabil și realist pentru persoanele care doresc să stăpânească limba engleză într-un an.

Asta e tot pentru teorie... dar cum este în practică?

Scopul învățării 5.000 de cuvinte în limba engleză într-un an a devenit o realitate în ziua în care primii utilizatori ai Click & Speak terminat lor instruire în limba engleză, la un an după ce a început. A fost multă muncă, dar au reușit! Ei au învățat 5.000 de cuvinte în contextul a 7.066 de fraze, cu 365 de dialoguri care să-i ajute.

Întrebarea pe care unii dintre voi o pot pune este: este posibil să faceți mai mult? Dacă lucrați și cu normă întreagă, nu.

Provoc pe oricine să învețe mai mult de 5.000 de cuvinte în limba engleză într-un an, cu sensul lor, pronunția și fiind capabil să construiască propoziții corecte cu tot acest vocabular, nu doar să-l înțeleagă.

Pentru a fi sincer, aș provoca chiar pe oricine să învețe 5.000 de cuvinte în limba engleză într-un an fără Click & Speak, deoarece cursul este optimizat și a făcut toată munca pentru tine, spunându-ți exact ce Vocabular trebuie să studiezi în fiecare zi.

Concluzie

Învățarea vocabularului englez este o sarcină asupra lui. Stăpânirea limbii engleze înseamnă să știi să folosești cele 5.000 de cuvinte. Trebuie să știi cum să faci asta.

 • Dacă vă grăbiți și doriți să învățați limba engleză într-un an, scopul de a învăța 14 cuvinte noi pe zi.
 • Dacă doriți să faceți acest lucru într-un ritm mai moderat, scopul de a învăța jumătate din asta, sau șapte cuvinte noi pe zi.

În orice caz, rețineți că dincolo de aceste numere, coerența contează, pentru că, fără ea, este imposibil să-ți amintești ceva, îți pierzi timpul.

Fiind regulat, totul devine mai ușor și veți putea folosi cuvintele pe care le-ați învățat ori de câte ori aveți nevoie de ele.

Cu alte cuvinte, vizează studierea limbii engleze în fiecare zi. Vom vedea cum să facem acest lucru posibil în articolele următoare.

How many words do you need to speak English

Câte cuvinte ai nevoie pentru a vorbi engleza?

Vezi și

 • Click & Speak - cursul online care vă va permite să învățați limba engleză. Am creat acest curs pentru a vă permite să învățați o cantitate maximă de limba engleză într-un interval minim de timp posibil.

Ce să așteptăm cu nerăbdare:

Lucrăm din greu pentru a vă aduce cele mai bune articole despre învățarea limbii engleze! Dacă ți-a plăcut acest articol pe numărul de cuvinte în limba engleză, stay tuned pentru:

 • Cât timp este nevoie pentru a învăța limba engleză - răspunsul este în ore mai degrabă decât ani.
 • Cum să ajungi la un nivel nativ în limba engleză
Profile picture for Fabien Snauwaert

Fabien Snauwaert

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: March 8, 2021, 10:33 am