[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
 • Correct your pronunciation in English
 • Learn sentences from daily life
 • Memorize for good
 • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Mindössze annyit kell tudni a tanulás angol szókincs

Hány szót kell beszélnie Angolul? 🙊

Hány szót kell beszélnie Angolul? Hogyan lehet hatékonyabban megtanulni a szókincset?

Ez egy gyakori és fontos kérdés, hogy az emberek, így ma elmondom, mindent meg kell tudni a tanulás angol szókincs, kezdve a kérdést hány szó szükséges az angol nyelv beszéléséhez.

A válasz természetesen az elérni kívánt szinttől függően változik. A hüvelykujjszabály:

 • Cél 600 szó angolul annak érdekében, hogy képes legyen tartsa az alapvető beszélgetéseket.
 • 5000 szó angolul ha el akarja érni azt a szintet, ahol már nem használja az anyanyelvét annak érdekében, hogy értsd meg vagy fejezd ki magad.

Ebben az összefüggésben, amikor azt mondom szó Úgy értem, a variációk megtalálható egy szótárban:

 • am, are, is, was, were, be egyetlen szónak számít, az ige to be.
 • man, men egyetlen szónak számít, a főnév man.
 • Másrészt, book (mint ige, book a hotel) és a book (mint főnév, valami olvassa el) két különböző szónak számít, mert különböző jelentéssel bírnak.

Jó ötlet, hogy tisztában legyünk azzal, hogy az angol nyelvű szavak nagy száma ugyanúgy íródott de a nyelvtani típus(ige, főnév, melléknév, határozószó stb.) a kontextustól függően változik. Ezért, amikor még mindig kezdők vagyunk Angolul, gyakran nem értjük azokat a szavakat, amelyekről azt hittük, hogy tudjuk.

Mielőtt megmutatnám, hogyan lehet hatékonyabban megtanulni az angol szókincset, íme néhány statisztika:

Hány szó szintenként

A Modern nyelvek tiszteletben tartják az Pareto-elv - A leggyakoribb szavak 20% - át az idő 80% - ában használják.

Különböző tanulmányok szerint meg kell értenie a nyelv 95-98% - át annak érdekében, hogy elérje azt a szintet, ahol nemcsak szinte mindent meg tud érteni, hanem kitalálhatja azoknak a szavaknak a jelentését is, amelyeket nem tud az anyanyelve nélkül.

A témával kapcsolatos saját kutatásaim alapján megerősíthetem, hogy a beszélt angol nyelv 5000 leggyakoribb szava a beszélt nyelv 90% - át fedi le. Ha ezt a CEFR, megkapjuk:

CEFR szint Szavak száma Felhalmozott szókincs Lefedettség
A1 600 szó 600 szó 85%
A2 1000 szó 1600 szó 91%
B1 1100 szó 2700 szó 94%
B2 1000 szó 3700 szó 95%
C1 1000 szó 4700 szó 96.13%
C1+ 300 szó 5000 szó 96.30%

Forrás: Fabien Snauwaert, Liste de fréquence (2014)

Pontosabban, ez azt jelenti, hogy amikor célzás angol szókincs, hogy szeretnénk tanulni, gyorsan elérheti a 80 százalékos-megértés. Ez az, amit frekvencialisták készülnek, adnak nekünk a listát a leggyakoribb szavak angolul, annak érdekében, hogy lehetővé teszi számunkra, hogy összpontosítson olyan szavak megtanulása, amelyek azonnal szolgálnak minket.

Azt is láthatjuk a táblázatban, hogy minél fejlettebbek vagyunk, annál lassabban haladunk - ez normális, így működnek a nyelvek, egy új, ismeretlen szó találkozása ritkább lesz.

By the way, valami érdekes történik a C1+ szint (körülbelül 4700 szó) - a szinonimák egyre gyakoribbá válnak.

Végül ezekkel 5000 szókincs szó, akkor már nem kell egy kétnyelvű szótár, ami azt jelenti, akkor már nem kell lefordítani szavakat angolul az anyanyelvén. Ehelyett, akkor képes lesz arra, hogy közvetlenül nézd meg az angol egynyelvű szótár, akkor képes lesz arra, hogy megértsék az összes meghatározást.

Egy másodperc múlva elmondom, hogyan lehet ezeket az információkat a gyakorlatba átültetni. Ezt megelőzően szeretnék válaszolni egy közös kérdésre ebben a témában.

How many words do you need to speak English

Szavak, szavak, és még több szó!

Hány szó elég ahhoz, hogy angolul beszéljen?

Hány szó van az angol nyelven? És egy kapcsolódó kérdés, hány szót tudnak az anyanyelvűek?

Vegyünk néhány számot, hogy bemutassuk:

 • Egy angol szótár, mint Oxford English Dictionary (20 kötetben) kimondja, hogy körülbelül 171 476 szó jelenleg a modern angol nyelvben használják.
 • Felnőtt korban az anyanyelvűek tudnak 15 000 szó és a képzettebbek között 25 000 és 35 000 szó.
  • Ez a szám korától és az oktatás szintjétől függően változik.
  • A becslés magában foglalja az összes olyan szót, amelyet egy személy ismer, beleértve azokat is, amelyeket csak évente egyszer használnak, vagy gyermekkoruk óta nem használtak.
 • A becslések szerint több mint egymillió szó angolul de ez magában foglalja a technikai kifejezések lavináját, amely bizonyos területekre jellemző (kémia, orvostudomány, IT stb.).

A cél az, hogy ne tudjon mindent, mert ez egyszerűen lehetetlen. Senki sem ismeri a szótárban szereplő összes szót! A cél az, hogy Ismerje meg az angol szókincset, amely kiszolgálja Önt, és amely érdekli Önt annak érdekében, hogy képes legyen kommunikáció és használja az angol nyelvet a mindennapi életben.

Mire számíthat

Mindezen okok miatt, az 5000 szó megtanulása továbbra is reális cél. Ezen a szinten teljesen autonóm leszel, és könnyedén használhatod az angol nyelvet.

És aztán? Miután megtanulta ezeket az 5000 szót, a személyes életéhez kapcsolódó szókincsre szeretne összpontosítani (hobbi, munka, és mások), mert a következő frekvencia lista csak bizonyos mértékig produktív. Ezután olyan szavakat tanulsz, amelyek túl ritkák ahhoz, hogy hasznosak legyenek.

Ahogy telik az idő, könnyen folytathatja az angol szókincs felhalmozódását (mert már szilárd alapja lesz), amíg el nem éri a 10 000 szót.

Mindezek között, közel anyanyelvi szintű angol nyelvtudás számomra azt jelenti, hogy a mindennapi angol és tud 10 000 szó, hogy képes használja őket olyan könnyedén, mint az anyanyelvűek.

Vigyázz magadra, készülj!.. MENJ!

Most, hogy van egy ötlete a számokról, a két kérdés, amelyek természetesen felmerülnek:

 • Hogyan tanulja meg az első 600 szót angolul?
 • Hogyan éri el az 5000 szó szintet?

Lássuk csak.

Frekvencialisták

Azt akarod, hogy indítsa el a frekvencialistát, annak érdekében, hogy lássuk, mi a legnépszerűbb szó. Ez lehetővé teszi, hogy tanulni szókincs intelligens és szervezett módon, szemben a kaotikus és logikátlan egy.

Az a jó listák szótárbejegyzések szerint szervezik a szavakat (amint azt a cikk elején láttuk) annak érdekében, hogy elkerüljük a duplikációkat, és egy lépésben megtanuljuk a szó minden formáját. Is, jó frekvencia listák Fókuszban a beszélt nyelv mert a legnehezebb az kommunikáció - beszélt angol az írott változat pedig más.

A frekvencialisták a következők a kulcsszó, amely lehetővé teszi, hogy hatékonyan tanuljon egy nyelvet. A nyelvészeti kutatások már évtizedek óta megmutatták hatékonyságukat, de sajnos a jó frekvencialisták megtalálása bizonyult a nehezebb feladatnak. Ez vezetett ahhoz, hogy 6 hónapot töltsek a saját frekvencialistám fejlesztésére annak érdekében, hogy intelligensen taníthassam az angol nyelvet.

Frekvencia listák érdemes megemlíteni:

 • Angol nyelvtanulási termékeinkben.
  • A Click & Speak - az összes tanított szavak a gyakoriságuk szerint választották ki, különösen erre az alkalomra. A cél? Angol szókincs tanítása fokozatosan, a leggyakoribb szavakkal először, nem hagyva semmit a véletlenre.
  • Be FrequencyList.com : ugyanazt a frekvencialistát használják Click & Speak már elérhető online ingyen. Hozzáférhet a fonetikus átiratokhoz, meghallgathatja a kiejtést, megnézheti vagy hozzáadhatja a szép példavideókat (dalok, film jelenetek...) ami szórakoztatóvá teszi a tanulást.
 • Mark Davies munkája, a BYU Egyetem.
  • Mark Davies frekvencialistája már régóta az egyetlen minőségi lista.
  • Van hozzáférés az 5000 leggyakoribb szó listájához ingyen. A teljes lista 90 dollárba kerül a nagyközönség számára, 45 dollárba a diákok számára, és lehetővé teszi, hogy megtekinthesse a beszélt nyelven használt összes 5000 szót.
  • Ezeknek a listáknak az a hátránya, hogy a corpus (a nyelv elemzéséhez használt szövegek gyűjteménye) Nagyon a politikára összpontosít, és nem tükrözi a mindennapi angol nyelvet.

Más listák túl szervezetlenek, túl sok másolattal és irreális szókincstel.

Zseb szótár

Egy másik olcsó lehetőség az, hogy vesz egy zseb szótár.

Pocket szótárak úgy tervezték, hogy kompakt, így csak a leggyakrabban használt szavak, által kiválasztott szótár szerkesztői. Például az, amit a Magyar nyelv tanulására használok, 5000 szót és 10 000 fogalommeghatározást tartalmaz. Ez nem olyan praktikus, mint egy frekvencia lista, de ez lehetővé teszi, hogy böngésszen az 5000 leggyakrabban használt szavak között.

Egy nagy hiba, hogy elkerüljék

Ha kap egy jó frekvencia lista a kezét, olvassa el, hogy hol állsz. Ez ad egy jó ötlet, a munka még mindig előtted, és lehetővé teszi, hogy szervezett, megmutatja, hogy mely szavakat még meg kell tanulni.

És most, a nagy hiba, amelyet minden áron el kell kerülni - a szavak tanulása önmagában! Az angol nyelv elsajátítása nem jelenti azt, hogy ötezer egyedi szót ismerünk az anyanyelvükön történő fordításukkal együtt-nem!

A szókincs ismerete azt jelenti a szavak egyértelmű felismerése és megértése a mondatok összefüggésében sorrendben ahhoz, hogy használni őket, amikor csak szüksége van rájuk. Más szavakkal, természetesen meg kell tanulnia a szókincset.

Hány angol szót tanulhatok naponta?

Hány szót kell angolul tanulni minden nap? Mielőtt megválaszolnánk ezt a kérdést az angol nyelvet tanuló külföldiek számára, vessünk egy pillantást az angol anyanyelvűekre.

Angol hangszórók

How many words do you need to speak English

Forrás: TestYourVocab (blog)

További részletekért nézd meg az interaktív verziót a weboldalon, de összefoglalni:

 • Az átlag 382 szó évente.
 • 4-15 éves kortól, a gyerekek és a tizenévesek tanulnak 1300 új szó évente.
  • A legnagyobb csúcs a 13 éves kor körül van, mellette 2500 tanult szó egy év alatt.
 • 16 és 20 év között, a fiatal felnőttek tanulnak 600-800 szó évente.
 • 20-50 éves kor között, a szám között ingadozik Évi 300 és 400 tanult szó.
 • Van sok variáció 50 évtől - míg egyesek elveszítik a szókincset, mások továbbra is több száz új szót szereznek.

Bár sokan kísértésbe esnek, hogy mindezt biológiával magyarázzák (és figyelmen kívül hagyják az ellenkezőjét mutató variációkat), inkább viselkedéssel magyarázom ezeket a számokat. Ha mindig ugyanazt csinálod, nem tanulsz semmi újat; ha nem használod azt, ami van, elveszíted. Ez sajnos sok felnőtt esetében így van.

Hasonlítsuk össze ezt a sportot, ha abbahagyja a munkát, kétségtelenül rosszabb formában találja magát, mint valaki, aki folytatja. Ez egy élet választás. Ez nem azt jelenti, hogy nem öregszünk meg, hanem egyszerűen azt, hogy azt aratjuk, amit vetünk. Ha olyan gondolkodásmódban vagy, hogy túl öreg vagy ahhoz, hogy tanulj és ne csinálj semmit, akkor ezt a célt fogod elérni. Inkább lehet gyakorolj angolul, mert tudod, hogy soha nem vagy túl öreg ahhoz, hogy megtanuld, és hogy fontos az agyadat használni, hogy megtartsd a formáját.

Ezen a megjegyzésen, hogyan lehet, hogy a gyerekek olyan sok szót tanulnak? Mert nincs választásuk! A gyerekek és a felnőttek különböző világokban élnek. A gyerekeknek sok szabadidejük van. Meg kell fedezze fel a környező világot és jól kell teljesíteniük az iskolában. A felnőttek már sok mindent tudnak-ami előnyt jelent, amíg nem válik zárt gondolkodásúvá. A probléma az, hogy általában kevesebb szabadidejük van. Míg a gyermekek környezete arra ösztönzi őket, hogy tanuljanak, a felnőtt világ korlátozza a növekedést és korlátozza a tanulást.

Rajtunk múlik, hogy intézkedéssel oldjuk meg a stagnálás problémáját.

Külföldiek, akik angolul tanulnak

A felnőttek előnye, hogy már nem kell felfedezniük a környező világot. Ha egy aranyos kisállatot kell hívnia, amely angolul" macska", akkor ez nem új koncepció (annak ellenére, hogy ez a helyzet egy kisgyerek számára). Ugyanez vonatkozik a sok dolog.

Mint egy felnőtt, akkor szeretnénk, hogy először tanulja meg kifejezni magát olyan dolgokról, amelyeket már ismer. Akkor azt akarod, hogy folytassa a tanulást a Angol, szemben az anyanyelv, annak érdekében, hogy az angol nyelvű készségek, gazdagítja az életed.

Az anyanyelvi beszélőkhöz képest az az előnye, hogy a felnőttek, akik manapság angolul tanulnak, az, hogy a technológia rendkívül fejlődött. Elosztott ismétlési rendszerek lehetővé teszi, hogy optimalizálja a felülvizsgálat idejét, felfalják több szókincs, és memorizálni angol hosszú távon.

Ráadásul, ha intelligens módon tanulsz először a fontos szókincs (frekvencialisták), Ismerje meg a mondatok összefüggésében, egy progresszív nyelvtan Őszintén hiszem, hogy meg lehet tanulni a szavakat sokkal gyorsabban angolul, mint az anyanyelveden.

Végül, amit megtanulunk világos és tökéletesen érthető, nem csak amikor a jelentés, de akkor is, amikor a beszélt nyelv és fonetika azt hiszem, még tovább tolhatjuk ezt a határt.

Mindezen okok miatt, én forgalomba a szavak száma meg lehet tanulni angolul at:

Napi 14 szó.

Vagy: 5000 szó egy év alatt.

Ez egy fenntartható és reális ütemben az emberek, akik szeretnék elsajátítani az angol egy év alatt.

Ez az elmélet... de hogy van ez a gyakorlatban?

A tanulás célja 5000 szó angolul egy év alatt valósággá vált a nap az első felhasználók Click & Speak befejezte a angol nyelvű képzés, egy évvel az indulás után. Sok munka volt, de megcsinálták! 5000 szót tanultak meg 7066 kifejezés összefüggésében, 365 párbeszéd segítségével.

A kérdés, amit néhányan feltehetnek, az: lehet-e többet tenni? Ha teljes munkaidőben is dolgozik, nem.

Kihívok bárkit, hogy egy év alatt több mint 5000 szót Tanuljon angolul, azok jelentésével, kiejtésével, és hogy képes legyen helyes mondatokat építeni ezzel a szókincsgel, nem csak megérteni.

Hogy őszinte legyek, azt is kihívás, hogy bárki tanulni 5000 szót angolul egy év alatt nélkül Click & Speak, mert a tanfolyam optimalizálva van, és elvégezte az összes munkát az Ön számára, pontosan megmondva, hogy milyen szókincset kell tanulnia minden nap.

Következtetés

Angol szókincs tanulása egy burjánzó feladat. Az angol nyelv elsajátítása azt jelenti, hogy tudjuk, hogyan kell használni az 5000 szót. Tudnod kell, hogyan kell csinálni.

 • Ha siet, és szeretne angolul tanulni egy év alatt, cél a napi 14 új szó megtanulása.
 • Ha azt szeretnénk, hogy menjen róla egy moderált ritmus, cél a tanulás fele, hogy, vagy hét új szó egy nap.

Mindenesetre ne feledje, hogy ezeken a számokon túl, a következetesség számít mert anélkül lehetetlen emlékezni semmire, csak az idejét vesztegeti.

Azáltal, hogy rendszeres, minden könnyebbé válik, és akkor képes lesz arra, hogy használja a szavakat tanult, amikor csak szüksége van rájuk.

Más szóval, cél minden nap angolul tanul. Meglátjuk, hogyan lehet ezt lehetővé tenni a következő cikkekben.

How many words do you need to speak English

Hány szót kell beszélnie Angolul?

Lásd még

 • Click & Speak - az online tanfolyam, amely lehetővé teszi az angol nyelv elsajátítását. Hoztuk létre ezt a tanfolyamot annak érdekében, hogy lehetővé teszi, hogy megtanulják a maximális mennyiségű angol minimális idő alatt lehetséges.

Mit várom, hogy:

Keményen dolgozunk, hogy a legjobb cikkeket az angol nyelvtanulás az Ön számára! Ha tetszett ez a cikk a szavak száma Angolul, maradjon velünk:

 • Mennyi időt vesz igénybe az angol nyelvtanulás-a válasz óra év helyett.
 • Hogyan lehet elérni egy natív szintet Angolul
Profile picture for Fabien Snauwaert

Fabien Snauwaert

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: March 8, 2021, 10:33 am