[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
 • Correct your pronunciation in English
 • Learn sentences from daily life
 • Memorize for good
 • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää englannin sanaston oppimisesta

Kuinka monta sanaa tarvitset puhuaksesi englantia? 🙊

Kuinka monta sanaa tarvitset puhuaksesi englantia? Miten voit oppia sanastoa tehokkaammin?

Tämä on yleinen ja tärkeä kysymys, joka ihmisillä on, joten tänään kerron sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää englannin sanaston oppimisesta, alkaen siitä, kuinka monta sanaa tarvitaan englannin puhumiseen.

Vastaus vaihtelee tietenkin sen mukaan, mille tasolle haluat päästä. Nyrkkisääntö on:

 • Tavoittele 600 sanaa englanniksi, jotta pystyt käymään peruskeskusteluja.
 • 5 000 sanaa englanniksi, jos haluat saavuttaa tason, jolla et enää käytä äidinkieltäsi ymmärtääkseen tai ilmaistaksesi itseäsi.

Tässä yhteydessä sanalla sana tarkoitan sanakirjasta löytyviä muunnelmia:

 • am, are, is, was, were, be lasketaan yhdeksi sanaksi, verbiksi to be.
 • man, men lasketaan yhdeksi sanaksi, substantiivi man.
 • Toisaalta book (verbinä book a hotel) ja a book (substantiivina jotain, mitä luet) lasketaan kahdeksi eri sanaksi, koska niillä on eri merkitys.

On hyvä tiedostaa, että suuri osa englannin kielen sanoista kirjoitetaan samalla tavalla, mutta niiden kieliopillinen tyyppi (verbi, substantiivi, adjektiivi, adverbi jne.) vaihtelee asiayhteydestä riippuen. Siksi kun olemme vielä aloittelijoita englannin kielessä, emme useinkaan ymmärrä sanoja, jotka luulimme tietävämme.

Ennen kuin näytän sinulle, miten voit oppia englannin sanastoa tehokkaammin, tässä on muutamia tilastoja:

Kuinka monta sanaa per taso

Nykykielissä noudatetaan Pareto-periaatetta - 20 % yleisimmistä sanoista käytetään 80 % ajasta.

Eri tutkimusten mukaan sinun on ymmärrettävä noin 95-98 prosenttia kielestä, jotta pääset tasolle, jolla et ainoastaan ymmärrä lähes kaikkea, vaan pystyt myös arvaamaan sellaisten sanojen merkityksen, joita et tunne ilman äidinkieltäsi.

Omien aiheeseen liittyvien tutkimusteni perusteella voin vahvistaa, että puhutun englannin 5000 yleisintä sanaa kattavat 90 prosenttia puhutusta kielestä. Jos asetamme tämän CEFR:n yhteyteen, saamme:

CEFR-taso Sanojen määrä Kertynyt sanavarasto Kattavuus
A1 600 sanaa 600 sanaa 85%
A2 1000 sanaa 1600 sanaa 91%
B1 1100 sanaa 2700 sanaa 94%
B2 1000 sanaa 3700 sanaa 95%
C1 1000 sanaa 4700 sanaa 96.13%
C1+ 300 sanaa 5000 sanaa 96.30%

Lähde: Fabien Snauwaert, Liste de fréquence (2014).

Tarkemmin sanottuna tämä tarkoittaa sitä, että kun kohteena on englanninkielinen sanasto, jonka haluamme oppia, voimme saavuttaa nopeasti 80 prosentin ymmärtämyksen. Sitä varten taajuusluettelot on tehty, ne antavat meille luettelon englannin yleisimmistä sanoista, jotta voimme keskittyä oppimaan sanoja, jotka palvelevat meitä välittömästi.

Taulukosta näkyy myös, että mitä pidemmälle edistyimme, sitä hitaammin edistymme - se on normaalia, niin kielet toimivat, uuden, tuntemattoman sanan kohtaaminen tulee harvinaisemmaksi.

Jotain mielenkiintoista tapahtuu muuten tasolla C1+ (noin 4700 sanaa) - synonyymit yleistyvät.

Lopuksi, kun sinulla on nämä 5000 sanaa, et enää tarvitse kaksikielistä sanakirjaa, eli sinun ei enää tarvitse kääntää englanninkielisiä sanoja äidinkielellesi. Sen sijaan voit katsoa suoraan englanninkielisestä yksikielisestä sanakirjasta ja pystyt ymmärtämään kaikki määritelmät.

Kohta kerron sinulle, miten voit toteuttaa kaikki nämä tiedot käytännössä. Sitä ennen haluaisin vastata tähän aiheeseen liittyvään yleiseen kysymykseen.

How many words do you need to speak English

Sanoja, sanoja ja vielä enemmän sanoja!

Kuinka monta sanaa riittää englannin puhumiseen?

Kuinka monta sanaa englannin kielessä on? Ja siihen liittyvä kysymys, kuinka monta sanaa äidinkieliset puhujat osaavat?

Otetaanpa vain muutama luku havainnollistukseksi:

 • Englannin sanakirjan, kuten Oxford English Dictionary (20 nidettä) mukaan nykyenglannissa on tällä hetkellä käytössä noin 171 476 sanaa.
 • Aikuisiällä äidinkielen puhujat osaavat noin 15 000 sanaa ja koulutetummat 25 000-35 000 sanaa.
  • Tämä määrä vaihtelee iän ja koulutustason mukaan.
  • Arvio kattaa myös kaikki sanat, jotka ihminen tuntee, mukaan lukien ne, joita hän käyttää vain kerran vuodessa tai joita hän ei ole käyttänyt sitten lapsuutensa.
 • Englannin kielessä on arviolta yli miljoona sanaa, mutta siihen sisältyy myös teknisten termien vyöry, joka on ominaista tietyille aloille (kemia, lääketiede, tietotekniikka jne.).

Tavoitteenasi ei ole osata kaikkea, koska se on yksinkertaisesti mahdotonta. Kukaan ei tunne kaikkia sanakirjan sanoja! Tavoitteenasi on tuntea se englanninkielinen sanasto, joka palvelee sinua ja joka kiinnostaa sinua, jotta voit kommunikoida ja käyttää englantia jokapäiväisessä elämässäsi.

Mitä odottaa

Kaikista näistä syistä 5 000 sanan oppiminen on edelleen realistinen tavoite. Tällä tasolla olet täysin itsenäinen ja pystyt käyttämään englantia helposti.

Ja mitä sitten? Kun olet oppinut nämä 5 000 sanaa, haluat keskittyä henkilökohtaiseen elämääsi (harrastukset, työ ja muut) liittyvään sanastoon, sillä taajuuslistan seuraaminen on tuottavaa vain tiettyyn rajaan asti. Sen jälkeen päädyt oppimaan sanoja, jotka ovat liian harvinaisia ollakseen hyödyllisiä.

Ajan kuluessa voit helposti jatkaa englanninkielisen sanaston kartuttamista (koska sinulla on jo vankka perusta), kunnes saavutat 10 000 sanaa.

Kaiken tämän joukossa lähes äidinkielen tasolla oleva englanti tarkoittaa minulle arkipäivän englantia ja noin 10 000 sanan tuntemista, jolloin pystyt käyttämään niitä yhtä vaivattomasti kuin äidinkieliset puhujat.

Merkilläsi, valmistaudu ... GO!

Nyt kun olet saanut käsityksen numeroista, kaksi kysymystä, jotka ovat luonnollisesti tulleet esiin, ovat:

 • Miten opit ensimmäiset 600 sanaa englanniksi?
 • Miten saavutat 5000 sanan tason?

Katsotaanpa.

Taajuusluettelot

Kannattaa aloittaa frekvenssilistalla, jotta näet, mitkä ovat suosituimpia sanoja. Näin voit opetella sanastoa älykkäästi ja järjestelmällisesti kaoottisen ja epäloogisen sijasta.

Hyvät luettelot järjestävät sanat sanakirjamerkintöjen mukaan (kuten näimme tämän artikkelin alussa), jotta voit välttää päällekkäisyyksiä ja oppia sanan kaikki muodot yhdellä kertaa. Hyvissä frekvenssilistoissa keskitytään myös puhuttuun kieleen, koska vaikeinta on kommunikointi - puhuttu englanti ja sen kirjoitettu versio ovat erilaisia.

Taajuusluettelot ovat avainasemassa, jotta voit oppia kieltä tehokkaasti. Kielitieteellinen tutkimus on osoittanut niiden tehokkuuden jo vuosikymmeniä, mutta valitettavasti hyvän taajuusluettelon löytäminen on osoittautunut vaikeammaksi tehtäväksi. Tämän vuoksi käytin 6 kuukautta kehittääkseni oman taajuusluetteloni, jotta voisin opettaa englantia älykkäästi.

Mainitsemisen arvoisia frekvenssilistoja:

 • Englannin oppimistuotteissamme.
  • Osoitteessa Click & Speak - kaikki opetetut sanat on valittu niiden esiintymistiheyden mukaan, ja ne on luotu erityisesti kyseistä tilaisuutta varten. Tavoite? Opettaa englannin sanastoa asteittain, yleisimmät sanat ensin, eikä jättää mitään sattuman varaan.
  • Osoitteessa FrequencyList.com : sama frekvenssilista, jota käytetään osoitteessa Click & Speak, on nyt saatavilla ilmaiseksi verkossa. Käytössäsi on foneettiset transkriptiot, voit kuunnella ääntämistä, katsoa tai lisätä mukavia esimerkkivideoita (lauluja, elokuvakohtauksia...), mikä tekee oppimisesta hauskaa.
 • Mark Daviesin työ, BYU:n yliopisto.
  • Mark Daviesin frekvenssilista on ollut pitkään ainoa laadukas lista.
  • Sinulla on pääsy 5000 yleisimmän sanan luetteloon ilmaiseksi. Täydellinen luettelo maksaa 90 dollaria suurelle yleisölle ja 45 dollaria opiskelijoille, ja sen avulla näet kaikki 5000 puhutussa kielessä käytettyä sanaa.
  • Näiden luetteloiden haittapuolena on se, että korpus (tekstikokoelma, jota käytetään kielen analysointiin) keskittyy hyvin paljon politiikkaan eikä heijasta juurikaan arkielämän englantia.

Toiset luettelot ovat liian epäorganisoituja, niissä on liikaa päällekkäisyyksiä ja epärealistinen sanasto.

Taskusanakirja

Toinen halpa vaihtoehto on ostaa taskusanakirja.

Taskusanakirjat on suunniteltu pienikokoisiksi, joten ne sisältävät vain sanakirjan toimittajien valitsemat yleisimmin käytetyt sanat. Esimerkiksi unkarin oppimiseen käyttämässäni taskukirjassa on 5 000 sanaa ja 10 000 määritelmää. Se ei ole yhtä käytännöllinen kuin taajuusluettelo, mutta sen avulla voit selata 5 000 yleisimmin käytettyä sanaa.

Yksi suuri virhe, jota kannattaa välttää

Kun sinulla on hyvä frekvenssilista, lue se läpi ja katso, missä olet. Näin saat hyvän käsityksen siitä, kuinka paljon työtä sinulla on vielä edessäsi, ja voit järjestäytyä näyttämällä, mitkä sanat sinun on vielä opeteltava.

Ja nyt suuri virhe, jota on vältettävä hinnalla millä hyvänsä - sanojen opettelu yksin ään! Englannin kielen hallitseminen ei tarkoita sitä, että osaat viisi tuhatta yksittäistä sanaa ja niiden käännökset omalla äidinkielelläsi - ei!

Sanaston tunteminen tarkoittaa sanojen tunnistamista ja ymmärtämistä selkeästi lauseiden yhteydessä, jotta voit käyttää niitä aina, kun tarvitset niitä. Toisin sanoen sinun on opittava sanastoa luonnollisesti.

Kuinka monta englanninkielistä sanaa voin oppia päivässä?

Kuinka monta englanninkielistä sanaa minun pitäisi oppia päivittäin? Ennen kuin vastaamme tähän kysymykseen englantia opiskeleville ulkomaalaisille, katsotaanpa äidinkielenään englantia puhuvia.

Englannin puhujat

How many words do you need to speak English

Lähde: A: TestYourVocab (blog)

Voit tutustua verkkosivuston interaktiiviseen versioon saadaksesi lisätietoja, mutta tiivistettynä:

 • Keskimäärin 382 sanaa vuodessa.
 • Lapset ja nuoret oppivat4-15-vuotiaina noin 1300 uutta sanaa vuodessa.
  • Suurin huippu on noin 13-vuotiaana, jolloin vuodessa opitaan lähes 2 500 sanaa.
 • Nuoret aikuiset oppivat16-20-vuotiaina 600-800 sanaa vuodessa.
 • 20 ja 50 ikävuoden välillä määrä heilahtaa 300 ja 400 opitun sanan välillä vuodessa.
 • Vaihtelua on paljon 50 ikävuoden jälkeen - kun jotkut alkavat menettää sanavarastoaan, toiset hankkivat edelleen satoja uusia sanoja .

Vaikka monet haluavat selittää kaiken tämän biologialla (ja jättää huomiotta päinvastaista osoittavat muunnelmat), selitän nämä luvut mieluummin käyttäytymisen kautta. Jos teet aina samaa, et opi mitään uutta; jos et käytä sitä, mitä sinulla on, menetät sen. Näin on valitettavasti monien aikuisten kohdalla.

Verrataanpa tätä urheiluun: jos lopetat treenaamisen, huomaat epäilemättä olevasi huonommassa kunnossa kuin joku, joka jatkaa. Se on elämänvalinta. Tämä ei tarkoita sitä, ettemme vanhene, vaan yksinkertaisesti sitä, että niitämme sitä, mitä kylvämme. Jos olet sitä mieltä, että olet liian vanha oppimaan etkä tee asialle mitään, niin se on tavoite, jonka saavutat. Pikemminkin voit harjoitella englantia, koska tiedät, että et ole koskaan liian vanha oppimaan ja että on tärkeää käyttää aivojasi, jotta ne pysyvät kunnossa.

Siihen liittyen, miten on mahdollista, että lapset oppivat niin paljon sanoja? Koska heillä ei ole vaihtoehtoja! Lapset ja aikuiset elävät eri maailmoissa. Lapsilla on paljon vapaa-aikaa. Heidän on tutustuttava ympäröivään maailmaan ja heidän on suoriuduttava hyvin koulussa. Aikuiset tietävät jo valmiiksi paljon asioita - mikä on etu, kunhan ei tule sulkeutuneeksi. Ongelmana on, että heillä on yleensä vähemmän vapaa-aikaa. Kun lasten ympäristö patistaa heitä oppimaan, aikuisten maailma rajoittaa kasvua ja rajoittaa oppimista.

Meidän tehtävämme on puuttua pysähtyneisyyden ongelmaan ryhtymällä toimiin.

Englantia opiskelevat ulkomaalaiset

Aikuisten etuna on se, että heidän ei enää tarvitse tutustua ympäröivään maailmaan. Jos sinun täytyy kutsua söpöä pientä lemmikkiä, joka on "kissa", englanniksi, se ei ole uusi käsite (vaikka se onkin pienelle lapselle). Sama pätee moniin asioihin.

Aikuisena haluat ensin oppia ilmaisemaan itseäsi asioista, jotka ovat sinulle jo tuttuja. Sitten haluat jatkaa oppimista englanniksi äidinkielesi sijaan, jotta voit kehittää englannin kielen taitojasi ja rikastuttaa elämääsi.

Äidinkielisiin verrattuna englantia nykyään opiskelevien aikuisten etuna on se, että tekniikka on kehittynyt valtavasti. Spaced repetition - järjestelmien avulla voit optimoida aikaa kertaamiseen, ahmia enemmän sanastoa ja painaa englantia ulkoa pitkällä aikavälillä .

Lisäksi, jos opit älykkäästi ja tärkeän sanaston ensin (frekvenssiluettelot), opit sen lauseiden yhteydessä ja käytät progressiivista kielioppia, uskon vilpittömästi, että voit oppia sanoja englanniksi paljon nopeammin kuin äidinkielelläsi.

Lopuksi se, mitä opimme, on selkeää ja täysin ymmärrettävää, ei vain merkityksen vaan myös puhutun kielen ja ääntämisen osalta, joten uskon, että voimme ylittää tämän rajan vielä pidemmälle.

Kaikista näistä syistä asetan englanniksi opittavien sanojen lukumääräksi:

14 sanaa päivässä.

Tai: 5 000 sanaa vuodessa.

Tämä on kestävä ja realistinen tahti ihmisille, jotka haluavat hallita englantia vuodessa.

Siinä kaikki teoriasta... mutta miten se on käytännössä?

Tavoite oppia 5000 englanninkielistä sanaa vuodessa on tullut todellisuudeksi sinä päivänä, kun ensimmäisten käyttäjien Click & Speak lopettivat englannin kielen harjoittelunsa, vuosi sen aloittamisen jälkeen. Se oli paljon työtä, mutta he onnistuivat! He oppivat 5 000 sanaa 7066 lauseen yhteydessä, ja 365 dialogia auttoi heitä.

Kysymys, jonka jotkut teistä ehkä esittävät, on: onko mahdollista tehdä enemmän? Jos teet myös kokopäivätyötä, ei.

Haastan kenet tahansa oppimaan vuodessa yli 5000 englanninkielistä sanaa, niiden merkityksen, ääntämisen ja sen, että pystyy rakentamaan oikeita lauseita koko tämän sanaston avulla, ei vain ymmärtämään sitä.

Rehellisesti sanottuna haastan jopa kenet tahansa oppimaan 5000 sanaa englanniksi vuodessa ilman Click & Speak, koska kurssi on optimoitu ja se on tehnyt kaiken työn puolestasi kertomalla sinulle tarkalleen, mitä sanastoa sinun on opiskeltava joka päivä.

Johtopäätös

Englannin sanaston oppiminen on rönsyilevä tehtävä. Englannin kielen hallitseminen tarkoittaa sitä, että osaat käyttää noita 5000 sanaa. Sinun on tiedettävä, miten se tehdään.

 • Jos sinulla on kiire ja haluat oppia englantia vuodessa, opettele 14 uutta sanaa päivässä.
 • Jos haluat edetä maltillisemmalla tahdilla, opettele puolet tästä eli seitsemän uutta sanaa päivässä.

Muista joka tapauksessa, että näiden lukujen lisäksi tärkeintä on johdonmukaisuus, sillä ilman sitä on mahdotonta muistaa mitään, ja tuhlaat aikaasi.

Olemalla säännöllinen, kaikesta tulee helpompaa ja voit käyttää oppimiasi sanoja aina kun tarvitset niitä.

Toisin sanoen, pyri opiskelemaan englantia joka päivä. Näemme seuraavissa artikkeleissa, miten se on mahdollista.

How many words do you need to speak English

Kuinka monta sanaa tarvitset puhuaksesi englantia?

Katso myös

 • Click & Speak - verkkokurssi, jonka avulla hallitset englannin kielen. Olemme luoneet tämän kurssin, jotta voit oppia mahdollisimman paljon englantia mahdollisimman lyhyessä ajassa.

Mitä odottaa:

Teemme kovasti töitä, jotta saisit parhaat artikkelit englannin oppimisesta! Jos pidit tästä artikkelista englannin kielen sanojen määrästä, pysy kuulolla:

 • Kuinka paljon aikaa kuluu englannin oppimiseen - vastaus on pikemminkin tunneissa kuin vuosissa.
 • Kuinka saavuttaa äidinkielen kaltainen taso englannissa
Profile picture for Fabien Snauwaert

Fabien Snauwaert

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: November 2, 2021, 6:39 pm