[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
 • Correct your pronunciation in English
 • Learn sentences from daily life
 • Memorize for good
 • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Învață limba engleză acasă

Cum să înveți limba engleză pe cont propriu ☕

Read this article in English: How to learn English on your own ☕.

Învățarea limbii engleze singur ar putea fi cea mai bună opțiune pentru tine! Iată cum să vă îmbunătățiți limba engleză acasă singur, pas cu pas!

Cu toții trăim într-o lume plină de resurse, informații și oportunități. Acest lucru face învățarea limbii engleze mult mai ușoară și mai accesibilă ca niciodată. Astăzi, vom vedea împreună cum să înveți limba engleză de unul singur! În acest articol, puteți găsi sfaturi, tehnici utile și resurse care vor face toate acestea posibile!

Este posibilă învățarea limbii engleze pe cont propriu? Povestea mea personală...

Este de fapt posibil să învață limba engleză de acasă?

Limbile sunt un instrument pe care îl folosim în principal pentru comunică unul cu celălalt. Deci, în mod natural, ar fi greu să înveți o limbă fără să o folosești sau să o vorbești vreodată. Cu toate acestea, puteți ajunge destul de departe în studiile dvs. pe cont propriu - puteți ajunge la un nivel de înțelegere, atât lectură și ascultare, care sunt aproape perfecte în confortul propriei case. Puteți stăpânește limba scrisă și puteți ajunge un nivel bun de vorbire datorită Internetului. Procedând astfel, puteți explora istoria, geografia și cultura generală a oricărei țări care vă interesează!

Voi începe cu povestea mea personală - cum am învățat două limbi, Engleză și franceză aproape de unul singur?

Totul a început când aveam 6 sau 7 ani. Ca orice copil, mi-a plăcut să vizionez emisiuni animate pe Cartoon Network. Cu toate acestea, la acea vreme, toate aceste desene animate erau disponibile doar în limba engleză. Nu am putut viziona niciun program în limba bulgară (limba mea maternă). Chiar dacă nu înțelegeam nimic, încetul cu încetul, am început obținerea ideii generale, Am învățat câteva cuvinte și fraze, dar cel mai important, am avut cufundat eu însumi în limba engleză - e pronunție, intonație, utilizare etc.

Mai târziu, am început să studiez limba engleză la școală și asta este destul de intens în Bulgaria (jur, la un moment dat aveam 20 de clase de engleză la școală pe săptămână!). Am învățat mult vocabular, multă gramatică, am început să pot utilizați limba engleză, înțelegeți tot ce am citit sau urmărit și spuneți tot ce am vrut.

Vorbind o a doua limbă mi - a deschis ochii-lumea este mult mai mare decât propria noastră țară. Sunt atât de multe lucruri de descoperit, atât de mulți oameni de întâlnit, atât de multă mâncare de încercat, atât de multă literatură de citit! Cunoașterea Limbii Engleze mi-a permis să încep să explorez toate astea.

De asemenea, interesul meu pentru limbile străine a devenit mai puternic și nu am vrut să mă opresc aici - la școală a trebuit să alegem o a doua limbă, iar alegerea mea a fost franceza. 🥖 Din păcate, acest lucru nu a fost la fel de intensiv sau exhaustiv ca engleza - am învățat doar elementele de bază și asta nu a fost de ajuns pentru mine! Am vrut să înțeleg cântecele în Franceză, am vrut să citesc clasicele în limba lor originală și am vrut să pot comunica eficient cu vorbitorii de limbă franceză. Am cumpărat cărți, am făcut o mulțime de exerciții de gramatică, am studiat vocabularul în fiecare zi.

A fost greu, frustrant, de multe ori am avut impresia că nu fac niciun progres, dar a fost, de asemenea, inspirat, distractiv și am sărbătorit fiecare mică victorie.

Și în prezent, sunt licențiat în limbi scandinave la universitate, unde studiez norvegiana și suedeza.

Ceea ce m-a ajutat cel mai mult în călătoria mea a fost motivația mea - Am fost întotdeauna fascinat de limbile străine și de ideea de a comunica cu oameni din alte țări și culturi care au mentalități și stiluri de viață complet diferite de ale mele. Vorbitul în engleză și franceză m-a făcut mai deschis la minte; nu regret nicio secundă pe care am dedicat-o învățării limbilor străine!

Am folosit orice aș putea pune mâna pe - cărți, manuale, videoclipuri, melodii, filme, emisiuni TV, chat-uri online etc. Am studiat ore în șir, toate pe cont propriu, și am putut niciodată nu obține destul de ea - Eram hotărât să învăț să vorbesc fluent limbile țintă.

Cred că am atins un nivel înalt atât în engleză, cât și în franceză, fără am trăit vreodată în afara țării mele. Nici eu nu am călătorit atât de mult, singura țară vorbitoare de limba engleză pe care am vizitat-o a fost Scoția (timp de o săptămână), iar cele 5 zile petrecute la Paris nu au fost cu siguranță motivul pentru care am învățat limba franceză. Deci, mă consider, în cea mai mare parte, autodidact!

Pot să vă promit acest lucru - dacă aș putea să o fac, atunci și tu poți!

De unde să încep?

Obiective și mentalitate

Este extrem de important să fii realist când vă stabiliți un obiectiv, mai ales dacă doriți să învățați limba engleză pe cont propriu. E mult mai bine să-ți spui că vei studia timp de 15 la 20 de minute pe zi, dar rămânem la acest obiectiv, mai degrabă decât să spui că vei studia timp de 2 ore în fiecare zi, ceea ce nu este rezonabil. Nu mai vorbim de faptul că de fiecare dată când nu ajungi la cele 2 ore de practică, te vei simți descurajat, demotivat și riști să abandonezi studiile.

Deci, setați S.M.A.R.T. obiective:

 • Specific: obiective bine definite și clare.
 • Measurable: obiective clare și tangibile; trebuie să vedeți clar dacă le-ați atins sau nu.
 • Action-oriented: obiectivele dvs. trebuie să fie utile odată ce le-ați atins. Învățarea vocabularului care este relevant pentru dumneavoastră viața sau citirea cărților care vă sunt interesante, de exemplu.
 • Realistic: asigurați-vă că aveți suficiente resurse, timp și energie pentru a vă atinge obiectivele.
 • Time-based: trebuie să dedici destul timp pentru a ajunge la obiectivul dvs., dar nu prea mult pentru că veți sfârși prin a pierde timpul.

Având S.M.A.R.T. obiectivele și o stare de spirit sănătoasă sunt la fel de importante ca învățarea vocabularului și a gramaticii. Vă recomandăm să citiți How to Learn English dacă sunteți motivat, dar nu știți de unde să începeți să învățați limba engleză.

Timp

Cât timp durează învățarea limbii engleze? Ei bine, mult!

Învățarea limbii engleze este o activitate solicitantă. Orice metodă care promite să vă învețe limba engleză în 30 de zile este o minciună, pierdere de timp și bani.

Motivația

Având obiective reale, o mentalitate sănătoasă și suficient timp este important, dar cheia succesului este motivația. dacă nu sunteți motivat, dacă nu aveți un motiv bun pentru a învăța limba engleză, nu numai că va fi extrem de greu să învățați limba engleză în propria țară, dar va fi și cazul în orice țară vorbitoare de limba engleză!

Gândește-te la asta - de ce vrei să înveți engleza? Este un hobby? Pentru muncă? Călătorie? Deci, puteți citi clasici în limba originală? Pentru a vă bucura de filme și emisiuni TV în limba engleză fără subtitrări? Motivele posibile sunt nesfârșite! De fiecare dată când vă simțiți descurajați, reamintiți-vă care sunt motivele dvs. pentru învățarea limbii engleze pentru a vă găsi motivația și inspirația!

Iată câteva motive bune pentru a învăța limba engleză:

 • Lingua franca
  Engleza a devenit într-adevăr limba universală din lume. Indiferent unde te duci, dacă întâlnești un străin, este aproape sigur că îți va vorbi automat în engleză.

 • Oportunități de angajare
  Indiferent de domeniul dvs., cunoașterea limbii engleze va fi întotdeauna un avantaj pentru dvs. Aproape toate companiile internaționale folosesc limba engleză ca limbă internă de comunicare.

 • Informații

  Fun fapt-aproximativ 25% din Site-urile de pe Internet sunt în limba engleză. Este cea mai populară Limbă online.

De ce tu vrei să înveți limba engleză?

Sfaturi și trucuri

Începutul: pronunția

Învățarea limbii engleze pronunție este o necesitate - cu cât mai repede cu atât mai bine. O greșeală foarte frecventă pe care elevii o fac este să aplice regulile și modelele de pronunție din propria lor limbă atunci când vorbesc engleza. Desigur, asta nu funcționează foarte bine!

În primul rând, poate fi greu pentru vorbitorii de engleză să înțeleagă ce spui dacă pronunția ta nu este corectă și, în al doilea rând, va fi greu pentru tine să înțelegeți limba engleză vorbită dacă nu sunteți familiarizați cu sunetele limbii.

Fiecare persoană se confruntă cu dificultăți diferite cu pronunția engleză-poate găsiți sunetul r /ɹ/ sau TH sunet /θ/ greu de articulat? Sau poate te lupți cu stresul cuvântului?

Oricare ar fi dificultatea dvs., puteți explora varietatea de articole despre blogul nostru, care se concentrează întotdeauna pe pronunția engleză!

Evitați traducerea

... sau mai precis, evitați traducerile cuvânt cu cuvânt!

Una dintre cele mai dificile părți ale învățării unei limbi noi este că trebuie să învățăm să gândiți-vă într-un mod nou, iar engleza nu face excepție. Trebuie să înveți noi expresii idiomatice. Ordinea cuvintelor este diferită. Nu folosim Timpurile gramaticale în același mod. Chiar și glumele care sunt amuzante în limba dvs. s-ar putea să nu funcționeze deloc în limba engleză!

Dacă sunteți pregătit mental pentru faptul că vor exista lucruri care sunt diferite - mai ales la început - lucruri pe care nu le veți înțelege, lucruri pe care va trebui doar să le acceptați, atunci dobândirea limbii engleze va fi o sarcină mai simplă pentru dvs.

Acceptați acest nou mod de a vedea lucrurile. Obișnuiți-vă cu faptul că, în limba engleză, plouă uneori "pisici și câini"...

Vocabular

Învățarea vocabularului necesită mult timp și energie. Deci, alege-ți bătăliile cu atenție! Nu învățați cuvinte pe care nu le veți folosi des - este o pierdere de timp! Gândește - te-vorbești des despre animale? Vorbești despre vaci, cai sau maimuțe în fiecare zi? (Poate dacă lucrați într-o grădină zoologică sau dacă sunteți veterinar?)

Ce zici de obiecte de uz casnic? Sunt aproape sigur că nu va vorbi despre periuțe de dinți sau plafoane în timpul următoarea călătorie în Statele Unite! De aceea trebuie să alegeți vocabularul pe care îl veți învăța cu înțelepciune. Alegeți ce vă va servi cel mai bine în viața de zi cu zi!

În Faceți Clic Pe & Vorbește metoda aplică regula 20-80 (cunoscută și sub denumirea de principiul Pareto), conform căreia 20% din cuvinte sunt folosite 80% din timp! Nu vă veți pierde timpul învățând cuvinte de care nu veți avea nevoie, ci mai degrabă concentrați-vă pe vocabularul autentic și util!

Gramatică

Știți părți de vorbire? Știți ce substantive, adjective sau verbe sunt? Dacă răspunsul este nu, v-aș sfătui să lucrați la acest subiect, deoarece acest lucru vă va ajuta enorm în studiile dvs. de engleză (și în orice limbă). Nu mai suntem copii, nu putem învăța ca ei, fără reguli și fără gramatică. Dacă aveți o abordare mai analitică, veți înțelege mai bine.

Din fericire, gramatica engleză nu este prea complicat. Substantivele nu au un gen (ca în spaniolă, franceză sau germană) și nici nu există cazuri gramaticale (ca în rusă). Nu facem ca adjectivele să fie de acord cu substantivele, ceea ce înseamnă că, de exemplu, blue rămâne la fel, oricare ar fi cuvântul pe care îl descrie poate fi! (În timp ce În, să zicem, Franceză, există variații - bleu, bleue, bleus, bleues!)

Uneori Engleză verbe poate fi o provocare gramatical. Există destul de multe timpuri gramaticale în limba engleză, iar unele dintre ele sunt destul de rare și nu au echivalente în multe limbi.

Lucruri cum ar fi alegerea între Simple Past și Present Perfect sau învățarea verbelor neregulate se numără printre cele mai frecvente dificultăți cu care se confruntă elevii.

Te-aș sfătui să, accepta această gramatică a limbii engleze este diferită de cea din limba dvs. Ar putea părea evident pentru unii, dar nu pentru toată lumea. Ai nevoie de timp pentru a te obișnui cu un nou mod de a te exprima - va fi greu la început, dar super plină de satisfacții după aceea!

Când învățați un nou timp gramatical în limba engleză, citește toate modurile în care poate fi folosit și găsiți exemple pentru a ilustra fiecare utilizare! Este bine să știi despre teorie, dar modul de a stăpâni regulile este prin vizualizarea și utilizarea ce ai învățat în context.

Alte sfaturi

Știind cum să înveți limba engleză pe cont propriu este vorba de a ști cum să te organizezi. Deci...

Știind ce trebuie să faci pentru a învăța limba engleză este important, dar știind ce nu ar trebui să faci în studiile tale poate fi chiar mai benefic!

Tehnici și resurse

Trăim într-o perioadă în care toți avem acces la orice dorim, inclusiv vorbitori de limba engleză! Putem să ne bucurăm de același conținut ca și ei și să ne expunem la limbă într-o măsură maximă și să învățăm limba engleză de acasă, fără a pleca și fără profesor.

Iată câteva modalități de a practica limba engleză la domiciliu:

Filme și emisiuni TV

Filmele americane și comediile britanice sunt fără îndoială cele mai bune din lume! V-aș sfătui să nu urmăriți nicio versiune dublată, ci mai degrabă să vă expuneți cât mai mult posibil limbii originale. Există mai multe motive pentru a face acest lucru - vă veți obișnui cu pronunție și intonație dintre vorbitorii nativi, vă veți practica înțelegerea ascultării, veți lucra la vocabularul dvs. și, desigur, vă veți bucura de versiunea originală a filmelor!

Puteți viziona sitcom-uri în limba engleză! Versiunea originală este întotdeauna mai amuzantă, deoarece multe dintre glume nu sunt traductibile.

Când alegeți să învățați limba engleză cu emisiuni TV și filme în versiunea originală, poate fi greu de înțeles. O modalitate de a face față acestei dificultăți este să urmăriți cu subtitrări. Încetul cu încetul, te vei obișnui cu engleza vorbită și, la un moment dat, nici nu vei avea nevoie de ele!

Înțelegerea ascultării

Cum poți îmbunătățiți înțelegerea dvs. de ascultare pe cont propriu? Iată câteva tehnici pe care le puteți utiliza:

Cântece

Puteți merge departe în studiile dvs. cântând și distrându-vă! Țările vorbitoare de limbă engleză produc unele dintre cele mai bune muzică, astfel încât să puteți învăța cu versurile melodiilor preferate și prin cântând cu voce tare. Acest lucru vă va ajuta foarte mult în îmbunătățirea pronunției!

Audio

Engleza nu este o limbă fonetică. Aceasta înseamnă că nu poți ști niciodată cum să pronunți un cuvânt doar văzând modul în care este scris. De aceea este esențial pentru a auzi noile cuvinte și fraze pe care le înveți, mai ales dacă înveți pe cont propriu, izolat de vorbitorii nativi.

O modalitate bună de a te obișnui cu pronunția în engleză este să faci dictări în engleză sau ascultând înregistrări audio în dicționare online, cum ar fi Wikționar de exemplu.

Filme fără subtitrare

Vizionarea de filme versiunea originală este cel mai bun mod de a practica ascultare înțelegere, dar, desigur, care poate fi greu la început! Mai ales la început, veți înțelege foarte puțin. De aceea aș recomanda vizionarea de filme cu subtitrare în limba engleză! Va fi încă dificil, dar vă pot asigura că vă veți obișnui repede! Fii răbdător și consecvent și nu există nici un fel vei eșua!

Lipsa subtitrărilor în bulgară pentru filmele și emisiunile mele preferate a fost motivul pentru care m-am obișnuit să vorbesc engleza. A fost enervant și aproape dureros la acea vreme, dar acum, nu regret că a fost cazul, a fost un blessing in disguise!

Citiți și ascultați simultan

Limba vorbită este destul de diferită de cea scrisă, asta este sigur. Dar ce ar trebui să faceți dacă înțelegeți bine limba scrisă, dar aveți probleme în înțelegerea celei vorbite? Puteți, de exemplu, ascultați cărți audio în limba engleză în timp ce le citiți în același timp. Procedând astfel, vă veți obișnui rapid cu modul în care vorbitorii nativi vorbesc văzând cuvintele pe care le auziți-încetul cu încetul, veți înceta să aveți nevoie de sprijinul scris!

Citirea și înțelegerea

Cum vă puteți îmbogăți masiv vocabularul și vă puteți îmbunătăți ortografia în limba engleză? Citind mult.

Acestea pot fi romane și poezii, dar și rețete, povestiri scurte, articole și chiar... Meme Internet!

Nu contează unde ești, cititul este citit!

Poate doriți să citiți mai multe în limba engleză, dar nu știți de unde să începeți? Din fericire, am avut deja grijă de asta! Descoperă unde găsiți cărți în limba engleză!

Vorbire și scriere

Știu, știu, citiți acest articol pentru că doriți să învățați limba engleză singur! Dar, este cu adevărat posibil? La sfârșitul zilei, limbile există ca un instrument pentru comunică cu alții. Trebuie să-l utilizați pentru a face progrese!

Câteva modalități excelente de a practica engleza scrisă sunt păstrarea unui jurnal în limba engleză, în cazul în care puteți scrie în fiecare zi în limba engleză, sau poate găsi un vorbitor de limba engleză pen-pal. Dacă aveți deja un nivel bun de engleză și doriți să vă exersați abilitățile de conversație, puteți face acest lucru fără să părăsiți orașul! Vorbitorii de limba engleză sunt peste tot și cu siguranță puteți găsi o comunitate aproape de dvs. Dacă locuiți într-adevăr în mijlocul pustietății, există întotdeauna Skype.

Vorbește singur!

... sau gândiți-vă în engleză.

Acest lucru poate părea ciudat la început, dar cu siguranță vă va ajuta pe termen lung! Chiar dacă nu ați învățat nimic nou, vă veți obișnui utilizarea limbii engleze - exprimarea gândurilor și formarea propozițiilor mai repede. Poate crezi că nu vorbești engleza suficient de bine pentru a face asta, dar dacă te gândești la asta, majoritatea gândurilor noastre sunt destul de elementare. "Trebuie să cumpăr pâine", " mă întreb ce face prietenul meu...", etc. Nu trebuie să fii expert pentru a converti aceste gânduri în engleză! Și o puteți face pe cont propriu, acasă sau în timp ce sunteți în mișcare!

Procedând astfel, veți observa ce cuvinte vă lipsesc încă și le puteți căuta într-un dicționar. Aceasta este o metodă excelentă, deoarece arată care sunt lacunele dvs. în limba engleză și astfel, veți învăța ce trebuie să faceți cu adevărat pentru a vorbi engleza.

Este greu să atingi un nivel ridicat în limba engleză fără să vorbești cu nimeni, dar poți ajunge foarte departe folosind prima metodă de învățare a limbii engleze cu accent pe fonetică în lume: Faceți Clic Pe & Vorbește.

Această metodă vă va ajuta să găsiți cuvintele, să memorați toate vocabularul esențial cu pronunția corectă și să dobândiți gramatica într-un mod intuitiv, toate din confortul casei dvs.

Dacă încă te simți pierdut și nu știi de unde să începi călătoria în limba engleză, ți-aș recomanda să citești cartea How to Learn English. Acest ghid vă va ajuta înțelegeți cum să învățați o limbă, aflați ce funcționează și cum să aplicați acest lucru în cazul dvs. specific.

Evident, este imposibil să spunem tot ce există pe acest subiect într-un singur articol. Nu ezitați să ne împărtășiți propriile povești, resurse, tehnici și sfaturi pentru învățarea limbii engleze acasă! Ce a făcut tu nu pentru a învăța limba engleză pe cont propriu?

Profile picture for Dimitar Dimitrov

Dimitar Dimitrov

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: May 25, 2021, 12:45 pm