[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
 • Correct your pronunciation in English
 • Learn sentences from daily life
 • Memorize for good
 • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Μάθετε αγγλικά στο σπίτι

Πώς να μάθετε αγγλικά μόνοι σας ☕

Read this article in English: How to learn English on your own ☕.

Η εκμάθηση αγγλικών μόνο μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς! Εδώ είναι πώς να βελτιώσετε τα αγγλικά σας στο σπίτι μόνο, βήμα προς βήμα!

Όλοι ζούμε σε έναν κόσμο γεμάτο πόρους, πληροφορίες και ευκαιρίες. Αυτό κάνει την εκμάθηση αγγλικών πολύ πιο εύκολη και πιο προσιτή από ποτέ. Σήμερα, θα δούμε μαζί πώς να μάθετε αγγλικά από τον εαυτό σας! Σε αυτό το άρθρο, μπορείτε να βρείτε συμβουλές, χρήσιμες τεχνικές και πόρους που θα κάνουν όλα αυτά δυνατά!

Είναι δυνατή η εκμάθηση αγγλικών από μόνος σας; Η προσωπική μου ιστορία...

Είναι πραγματικά δυνατό να μάθετε αγγλικά από το σπίτι?

Οι γλώσσες είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιούμε κυρίως για να επικοινωνία μεταξύ τους. Έτσι, φυσικά, θα ήταν δύσκολο να μάθεις μια γλώσσα χωρίς ποτέ να τη χρησιμοποιείς ή να την μιλάς. Ωστόσο, μπορείτε να φτάσετε αρκετά μακριά στις σπουδές σας μόνοι σας - μπορείτε να φτάσετε σε ένα επίπεδο κατανόησης, και τα δύο ανάγνωση και ακρόαση, τα οποία είναι σχεδόν τέλεια στην άνεση του σπιτιού σας. Μπορείς μάθετε τη γραπτή γλώσσα και μπορείτε να φτάσετε ένα καλό επίπεδο ομιλίας χάρη στο Διαδίκτυο. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να εξερευνήσετε την ιστορία, γεωγραφία, και τη γενική κουλτούρα της κάθε χώρας που σας ενδιαφέρει!

Θα ξεκινήσω με την προσωπική μου ιστορία - πώς έμαθα δύο γλώσσες, Αγγλικά και γαλλικά σχεδόν μόνη μου;

Όλα ξεκίνησαν όταν ήμουν 6 ή 7 ετών. Όπως κάθε παιδί, μου άρεσε να παρακολουθώ κινούμενες εκπομπές Cartoon Network. Ωστόσο, κατά το χρόνο, όλα αυτά τα κινούμενα σχέδια ήταν διαθέσιμα μόνο στα αγγλικά. Δεν μπορούσα να παρακολουθήσω κανένα πρόγραμμα στα βουλγαρικά (τη μητρική μου γλώσσα). Ακόμα κι αν δεν κατάλαβα τίποτα, σιγά-σιγά, άρχισα να πάρει τη γενική ιδέα, Έμαθα μερικές λέξεις και φράσεις, αλλά το πιο σημαντικό, είχα βυθισμένο τον εαυτό μου στην αγγλική γλώσσα - την προφορά, τονισμός, χρήση, κλπ.

Αργότερα, άρχισα να σπουδάζω αγγλικά στο σχολείο και αυτό είναι αρκετά εντατικό στη Βουλγαρία (ορκίζομαι, σε ένα σημείο είχα 20 μαθήματα αγγλικών στο σχολείο την εβδομάδα!). Έμαθα πολύ λεξιλόγιο, πολλή γραμματική, άρχισα να είμαι σε θέση να χρήση αγγλικών, καταλάβετε όλα όσα διάβασα ή παρακολούθησα και πείτε ό, τι ήθελα.

Μιλώντας μια δεύτερη γλώσσα άνοιξε τα μάτια μου - ο κόσμος είναι πολύ μεγαλύτερος από τη δική μας χώρα. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που πρέπει να ανακαλύψετε, τόσοι πολλοί άνθρωποι για να συναντήσετε, τόσα πολλά τρόφιμα για να δοκιμάσετε, τόση λογοτεχνία για να διαβάσετε! Γνωρίζοντας Αγγλικά μου επέτρεψε να αρχίσω να εξερευνώ όλα αυτά.

Έκανε επίσης το ενδιαφέρον μου για τις ξένες γλώσσες να γίνει ισχυρότερο και δεν ήθελα να σταματήσω εκεί - στο σχολείο έπρεπε να επιλέξουμε μια δεύτερη γλώσσα και η επιλογή μου ήταν η γαλλική. 🥖 Δυστυχώς, αυτό δεν ήταν τόσο εντατικό ή εξαντλητικό όσο τα αγγλικά-έμαθα μόνο τα βασικά και αυτό δεν ήταν αρκετό για μένα! Ήθελα να καταλάβω τα τραγούδια στα Γαλλικά, ήθελα να διαβάσω τα κλασικά στην αρχική τους γλώσσα και ήθελα να μπορώ να επικοινωνώ αποτελεσματικά με τους Γάλλους ομιλητές. Αγόρασα βιβλία, έκανα έναν τόνο ασκήσεων γραμματικής, σπούδαζα λεξιλόγιο κάθε μέρα.

Ήταν δύσκολο, απογοητευτικό, είχα συχνά την εντύπωση ότι δεν έκανα καμία πρόοδο, αλλά ήταν επίσης εμπνευσμένη, διασκεδαστική και γιόρτασα κάθε μικρή νίκη.

Και επί του παρόντος, παίρνω πτυχίο στις σκανδιναβικές γλώσσες στο πανεπιστήμιο, όπου σπουδάζω νορβηγικά και σουηδικά.

Αυτό που με βοήθησε περισσότερο στο ταξίδι μου ήταν το κίνητρό μου - Έχω πάντα γοητευμένος από τις ξένες γλώσσες και την ιδέα της επικοινωνίας με ανθρώπους από άλλες χώρες και πολιτισμούς που έχουν νοοτροπίες και τον τρόπο ζωής που είναι εντελώς διαφορετική από τη δική μου. Μιλώντας αγγλικά και γαλλικά μου έχει κάνει πιο ανοιχτόμυαλοι; δεν μετανιώνω ούτε ένα δευτερόλεπτο που έχω αφιερώσει στην εκμάθηση ξένων γλωσσών!

Χρησιμοποίησα οτιδήποτε θα μπορούσα να πάρω στα χέρια μου - βιβλία, εγχειρίδια, βίντεο, τραγούδια, ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές, σε απευθείας σύνδεση συνομιλίες, κλπ. Σπούδασα για ώρες στο τέλος, όλα από μόνος μου, και θα μπορούσα Ποτέ μην πάρετε αρκετό από αυτό - Ήμουν αποφασισμένος να μάθω να μιλάω άπταιστα τις γλώσσες-στόχους μου.

Πιστεύω ότι έχω φτάσει σε υψηλό επίπεδο τόσο στα αγγλικά όσο και στα γαλλικά χωρίς πάντα έχοντας ζήσει έξω από τη χώρα μου. Δεν έχω ταξιδέψει τόσο πολύ, η μόνη αγγλόφωνη χώρα που έχω επισκεφθεί ήταν η Σκωτία (για μια εβδομάδα) και οι 5 μέρες που πέρασα στο Παρίσι σίγουρα δεν ήταν ο λόγος για τον οποίο έμαθα Γαλλικά. Έτσι, θεωρώ τον εαυτό μου, ως επί το πλείστον, αυτοδίδακτος!

Μπορώ να σας υποσχεθώ αυτό - αν θα μπορούσα να το κάνω, τότε μπορείς κι εσύ!

Από πού να αρχίσω;

Στόχοι και νοοτροπία

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να είσαι ρεαλιστική όταν θέτετε τον εαυτό σας ένα στόχο, ειδικά αν θέλετε να μάθετε αγγλικά μόνοι σας. Είναι πολύ καλύτερο να πείτε στον εαυτό σας ότι θα μελετήσετε για 15 έως 20 λεπτά την ημέρα, αλλά πραγματικά να επιμείνετε σε αυτόν τον στόχο, αντί να λέτε ότι θα μελετήσετε για 2 ώρες κάθε μέρα, κάτι που δεν είναι λογικό. Για να μην αναφέρουμε ότι κάθε φορά που δεν φτάνετε στις 2 ώρες πρακτικής, θα αισθανθείτε αποθαρρυμένοι, αποθαρρυμένοι και κινδυνεύετε να εγκαταλείψετε τις σπουδές σας.

Έτσι, Ορίστε S.M.A.R.T. στόχος:

 • Specific: στόχοι που είναι καλά καθορισμένοι και σαφείς.
 • Measurable: στόχοι που είναι σαφείς και απτοί.πρέπει να δείτε καθαρά αν τους έχετε φτάσει ή όχι.
 • Action-oriented: οι στόχοι σας πρέπει να είναι χρήσιμοι μόλις τους φτάσετε. Εκμάθηση λεξιλογίου που σχετίζεται με το ζωή, ή διαβάζοντας βιβλία που σας ενδιαφέρουν, για παράδειγμα.
 • Realistic: βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετούς πόρους, χρόνο και ενέργεια για να επιτύχετε τους στόχους σας.
 • Time-based: πρέπει να αφιερώσετε επαρκεί ώρα να φτάσετε στο στόχο σας, αλλά όχι πάρα πολύ γιατί θα καταλήξετε να σπαταλάτε το χρόνο σας.

Έχοντας S.M.A.R.T. στόχοι και μια υγιής κατάσταση του νου είναι εξίσου σημαντική με την εκμάθηση λεξιλογίου και γραμματικής. Θα ήθελα να συστήσω την ανάγνωση How to Learn English εάν είστε κίνητρα, αλλά δεν ξέρετε από πού να αρχίσετε να μαθαίνετε αγγλικά.

Χρόνος

Πόσο χρόνο παίρνει η εκμάθηση αγγλικών; Καλά, πολλά!

Η εκμάθηση αγγλικών είναι μια απαιτητική δραστηριότητα. Οποιαδήποτε μέθοδος που υπόσχεται να σας διδάξει Αγγλικά σε 30 ημέρες είναι ένα ψέμα, χάσιμο χρόνου και χρήματος.

Κίνητρο

Έχοντας πραγματικούς στόχους, μια υγιή νοοτροπία και αρκετό χρόνο είναι σημαντική, αλλά το κλειδί για την επιτυχία είναι το κίνητρο. εάν δεν είστε παρακινημένοι, αν δεν έχετε καλό λόγο να μάθετε αγγλικά, όχι μόνο θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να μάθετε αγγλικά στη χώρα σας, αλλά θα συμβαίνει και σε οποιαδήποτε αγγλόφωνη χώρα!

Σκεφτείτε - γιατί θέλετε να μάθετε αγγλικά; Είναι ένα χόμπι; Για δουλειά; Ταξίδι; Έτσι μπορείτε να διαβάσετε κλασικά στην αρχική γλώσσα; Για να απολαύσετε ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές στα αγγλικά χωρίς υπότιτλους; Οι πιθανοί λόγοι είναι ατελείωτοι! Κάθε φορά που αισθάνεστε αποθαρρυμένοι, θυμηθείτε ποιοι είναι οι λόγοι σας για την εκμάθηση αγγλικών για να βρείτε το κίνητρο και την έμπνευσή σας!

Εδώ είναι μερικοί καλοί λόγοι για να μάθουν αγγλικά:

 • Lingua franca
  Τα αγγλικά έχουν γίνει πραγματικά η παγκόσμια γλώσσα στον κόσμο. Ανεξάρτητα από το πού πηγαίνετε, αν συναντήσετε έναν ξένο, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα σας μιλήσουν αυτόματα στα αγγλικά.

 • Ευκαιρίες απασχόλησης
  Ανεξάρτητα από τον τομέα σας, γνωρίζοντας αγγλικά θα είναι πάντα ένα πλεονέκτημα για σας. Σχεδόν όλες οι διεθνείς εταιρείες χρησιμοποιούν τα αγγλικά ως εσωτερική γλώσσα επικοινωνίας τους.

 • Πληροφορία

  Διασκεδαστικό γεγονός-περίπου το 25% των ιστότοπων στο Διαδίκτυο είναι στα αγγλικά. Είναι η πιο δημοφιλής γλώσσα στο Διαδίκτυο.

Γιατί εσύ. θέλετε να μάθετε αγγλικά;

Συμβουλές και κόλπα

Η αρχή: προφορά

Μαθαίνοντας για τα αγγλικά προφορά είναι ένας μούστος - όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο. Ένα πολύ συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι μαθητές είναι να εφαρμόζουν κανόνες προφοράς και μοτίβα από τη δική τους γλώσσα όταν μιλούν αγγλικά. Φυσικά, αυτό δεν λειτουργεί πολύ καλά!

Πρώτον, μπορεί να είναι δύσκολο για τους αγγλικούς ομιλητές να καταλάβουν τι λέτε αν η προφορά σας δεν είναι σωστή και, δεύτερον, θα είναι δύσκολο για σας να κατανοήστε τα προφορικά αγγλικά αν δεν είστε εξοικειωμένοι με τους ήχους της γλώσσας.

Κάθε άτομο αντιμετωπίζει διαφορετικές δυσκολίες με την αγγλική προφορά-ίσως βρείτε τον ήχο r /ɹ/ ή το TH ήχος /θ/ δύσκολο να αρθρώσει; Ή ίσως αγωνίζεστε με άγχος λέξεων;

Όποια και αν είναι η δυσκολία σας μπορεί να είναι, μπορείτε να εξερευνήσετε την ποικιλία των άρθρων σχετικά με το ιστολόγιό μας, που πάντα επικεντρώνονται στην αγγλική προφορά!

Αποφύγετε τη μετάφραση

... ή πιο συγκεκριμένα, αποφύγετε μεταφράσεις λέξη προς λέξη!

Ένα από τα πιο δύσκολα μέρη της εκμάθησης μιας νέας γλώσσας είναι ότι πρέπει να μάθουμε να σκεφτείτε με έναν νέο τρόπο, και τα αγγλικά δεν αποτελούν εξαίρεση. Πρέπει να μάθετε νέες ιδιωματικές εκφράσεις. Η σειρά λέξεων είναι διαφορετική. Δεν χρησιμοποιούμε τους γραμματικούς χρόνους με τον ίδιο τρόπο. Ακόμη και τα αστεία που είναι αστεία στη γλώσσα σας μπορεί να μην λειτουργούν καθόλου στα αγγλικά!

Εάν είστε διανοητικά προετοιμασμένοι για το γεγονός ότι θα υπάρξουν πράγματα που είναι διαφορετικά - ειδικά στην αρχή - πράγματα που δεν θα καταλάβετε, πράγματα που θα πρέπει απλώς να δεχτείτε, τότε η απόκτηση αγγλικών θα είναι ένα απλούστερο έργο για σας.

Αποδεχτείτε αυτόν τον νέο τρόπο να βλέπετε τα πράγματα. Συνηθίστε στο γεγονός ότι, στα αγγλικά, μερικές φορές βρέχει "γάτες και σκυλιά"...

Λεξιλόγιο

Η εκμάθηση λεξιλογίου απαιτεί πολύ χρόνο και ενέργεια. Έτσι, επιλέξτε τις μάχες σας προσεκτικά! Μην μαθαίνετε λέξεις που δεν θα χρησιμοποιείτε συχνά - είναι χάσιμο χρόνου! Σκεφτείτε το - μιλάτε συχνά για τα ζώα; Μιλάτε για αγελάδες, άλογα ή πιθήκους κάθε μέρα; (Ίσως αν εργάζεστε σε ζωολογικό κήπο ή αν είστε κτηνίατρος;)

Τι λέτε για οικιακά αντικείμενα; Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι δεν θα μιλήσετε για οδοντόβουρτσες ή οροφές κατά τη διάρκεια του επόμενου ταξιδιού σας στις Ηνωμένες Πολιτείες! Γι ' αυτό πρέπει να επιλέξετε το λεξιλόγιο που θα μάθετε με σύνεση. Επιλέξτε τι θα σας εξυπηρετήσει καλύτερα στην καθημερινή σας ζωή!

Το Κάντε Κλικ Στην Επιλογή & Ομιλία η μέθοδος εφαρμόζει τον κανόνα 20-80 (επίσης γνωστό ως αρχή Pareto), σύμφωνα με τον οποίο το 20% των λέξεων χρησιμοποιείται το 80% του χρόνου! Δεν θα σπαταλάτε το χρόνο σας Μαθαίνοντας λέξεις που δεν θα χρειαστείτε, αλλά μάλλον εστιάζετε στο αυθεντικό και χρήσιμο λεξιλόγιο!

Γραμματική

Ξέρετε το μέρη της ομιλίας? Ξέρετε ποια είναι τα ουσιαστικά, τα επίθετα ή τα ρήματα; Εάν η απάντηση είναι όχι, θα σας συμβούλευα να εργαστείτε σε αυτό το θέμα, γιατί αυτό θα σας βοηθήσει τεράστια στις αγγλικές σπουδές σας (και σε οποιαδήποτε γλώσσα). Δεν είμαστε πια παιδιά, δεν μπορούμε πραγματικά να μάθουμε σαν αυτά, χωρίς κανόνες και χωρίς γραμματική. Εάν έχετε μια πιο αναλυτική προσέγγιση, θα καταλάβετε καλύτερα.

Ευτυχώς, η αγγλική γραμματική δεν είναι πάρα πολύ περίπλοκη. Τα ουσιαστικά δεν έχουν φύλο (όπως στα ισπανικά, τα γαλλικά ή τα γερμανικά), ούτε υπάρχουν γραμματικές περιπτώσεις (όπως στα ρωσικά). Δεν κάνουμε τα επίθετα να συμφωνούν με τα ουσιαστικά, πράγμα που σημαίνει ότι για παράδειγμα, blue παραμένει το ίδιο, όποια και αν είναι η λέξη που περιγράφει μπορεί να είναι! (Ενώ στα, ας πούμε, γαλλικά, υπάρχουν παραλλαγές - bleu, bleue, bleus, bleues!)

Μερικές Φορές Αγγλικά ρήμα μπορεί να είναι γραμματικά προκλητική. Υπάρχουν αρκετοί γραμματικοί Χρόνοι στα αγγλικά και μερικοί από αυτούς είναι αρκετά σπάνιοι και δεν έχουν ισοδύναμα σε πολλές γλώσσες.

Πράγματα όπως η επιλογή μεταξύ του Simple Past και το Present Perfect ή η εκμάθηση ακανόνιστων ρημάτων είναι από τις πιο κοινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μαθητές.

Θα σας συμβούλευα να, αποδοχή αυτή η αγγλική γραμματική είναι διαφορετική από αυτή στη γλώσσα σας. Μπορεί να φαίνεται προφανές σε μερικούς, αλλά όχι για όλους. Χρειάζεστε χρόνο για να συνηθίσετε σε έναν νέο τρόπο έκφρασης του εαυτού σας - θα είναι δύσκολο στην αρχή, αλλά σούπερ ανταμείβοντας μετά!

Όταν μαθαίνετε μια νέα γραμματική ένταση στα αγγλικά, Διαβάστε όλοι οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να χρησιμοποιηθεί και βρείτε παραδείγματα για να επεξηγήσετε κάθε χρήση! Είναι ωραίο να γνωρίζουμε για τη θεωρία, αλλά ο τρόπος να κυριαρχήσουμε τους κανόνες είναι από βλέποντας και χρησιμοποιώντας τι έχετε μάθει στο πλαίσιο.

Άλλες συμβουλές

Γνωρίζοντας πώς να μάθουν αγγλικά για τη δική σας είναι όλα σχετικά με τη γνώση πώς να οργανώσετε τον εαυτό σας. Λοιπόν...

Γνωρίζοντας τι πρέπει να κάνετε για να μάθετε αγγλικά είναι σημαντικό, αλλά γνωρίζοντας τι δεν πρέπει να κάνετε στις σπουδές σας μπορεί να είναι ακόμα πιο επωφελής!

Τεχνικές και Πόροι

Ζούμε σε μια εποχή όπου όλοι έχουμε πρόσβαση σε οτιδήποτε θέλουμε, συμπεριλαμβανομένων των αγγλικών ομιλητών! Μπορούμε να απολαύσουμε το ίδιο περιεχόμενο με αυτούς και να εκθέσουμε τον εαυτό μας στη γλώσσα σε μέγιστο βαθμό και να μάθουμε αγγλικά από το σπίτι, χωρίς να φύγουμε και χωρίς δάσκαλο.

Εδώ είναι μερικοί τρόποι για να πρακτική αγγλικά στο σπίτι:

Ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές

Οι αμερικανικές ταινίες και οι βρετανικές κωμωδίες είναι χωρίς αμφιβολία Οι καλύτερες στον κόσμο! Θα σας συμβούλευα να μην παρακολουθήσετε οποιαδήποτε μεταγλωττισμένη έκδοση, αλλά μάλλον να εκθέσετε τον εαυτό σας όσο το δυνατόν περισσότερο στην αρχική γλώσσα. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για να το κάνετε αυτό - θα συνηθίσετε στο προφορά και τονισμός από τους φυσικούς ομιλητές, θα ασκήσετε το δικό σας κατανόηση ακρόασης, θα εργαστείτε στο λεξιλόγιό σας και, φυσικά, θα απολαύσετε την αρχική έκδοση των ταινιών!

Μπορείτε να παρακολουθήσετε κωμικές σειρές στα αγγλικά! Η αρχική έκδοση είναι πάντα πιο αστείο, επειδή πολλά από τα αστεία δεν είναι μεταφράσιμη.

Όταν επιλέγετε να μάθετε αγγλικά με τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες στην αρχική έκδοση, μπορεί να είναι δύσκολο να το καταλάβετε. Ένας τρόπος για να αντιμετωπίσει αυτή τη δυσκολία, είναι να παρακολουθήσετε με υπότιτλους. Σιγά-σιγά, θα συνηθίσετε να μιλάτε αγγλικά και σε ένα σημείο, δεν θα τα χρειαστείτε καν!

Κατανόηση ακρόασης

Πώς μπορείτε να Βελτιώστε την κατανόηση ακρόασης μόνος σου; Εδώ είναι μερικές τεχνικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

Τραγούδι

Μπορείτε να πάτε μακριά στις σπουδές σας τραγουδώντας και διασκεδάζοντας! Οι αγγλόφωνες χώρες παράγουν μερικές από τις καλύτερες μουσικές, ώστε να μπορείτε να μάθετε με τους στίχους των αγαπημένων σας τραγουδιών και με τραγουδώντας δυνατά. Αυτό θα σας βοηθήσει παρά πολύ σε βελτίωση της προφοράς σας!

Ήχος

Τα αγγλικά δεν είναι φωνητική γλώσσα. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε ποτέ να ξέρετε πώς να προφέρετε μια λέξη μόνο βλέποντας τον τρόπο που γράφεται. Γι ' αυτό είναι βασική για να ακούσετε τις νέες λέξεις και φράσεις που μαθαίνετε, ειδικά αν μαθαίνετε μόνοι σας, απομονωμένοι από τους φυσικούς ομιλητές.

Ένας καλός τρόπος για να συνηθίσετε στην αγγλική προφορά είναι να κάνετε υπαγορεύσεις στα αγγλικά ή ακούγοντας ηχογράφηση σε ηλεκτρονικά λεξικά όπως Βικιλεξικό, όπως.

Ταινίες χωρίς υπότιτλους

Η παρακολούθηση ταινιών αρχικής έκδοσης είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξασκηθείτε στην κατανόηση της ακρόασης, αλλά φυσικά αυτό μπορεί να είναι δύσκολο στην αρχή! Ειδικά στην αρχή, θα καταλάβετε πολύ λίγα. Γι ' αυτό θα ήθελα να συστήσω παρακολουθώντας ταινίες με υπότιτλους στα αγγλικά! Θα εξακολουθεί να είναι δύσκολο, αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι θα το συνηθίσετε γρήγορα! Να είστε υπομονετικοί και συνεπείς και δεν υπάρχει τρόπος να αποτύχετε!

Η έλλειψη βουλγαρικών υπότιτλων για τις αγαπημένες μου Ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές ήταν ο λόγος για τον οποίο συνήθισα να μιλάω Αγγλικά. Ήταν ενοχλητικό και σχεδόν οδυνηρό εκείνη την εποχή, αλλά τώρα, δεν λυπάμαι που συνέβη αυτό, ήταν ένα blessing in disguise!

Διαβάστε και ακούστε ταυτόχρονα

Η ομιλούμενη γλώσσα είναι αρκετά διαφορετική από τη γραπτή, αυτό είναι σίγουρο. Αλλά τι πρέπει να κάνετε αν καταλαβαίνετε καλά τη γραπτή γλώσσα, αλλά δυσκολεύεστε να καταλάβετε τον προφορικό; Μπορείτε, για παράδειγμα, ακούσετε ακουστικά βιβλία στα αγγλικά ενώ τα διαβάζετε ταυτόχρονα. Με αυτόν τον τρόπο, θα συνηθίσετε γρήγορα με τον τρόπο που μιλούν οι γηγενείς ομιλητές βλέποντας τις λέξεις που ακούτε-σιγά-σιγά, θα σταματήσετε να χρειάζεστε τη γραπτή υποστήριξη!

Ανάγνωση και κατανόηση

Πώς μπορείτε να εμπλουτίσετε μαζικά το λεξιλόγιό σας και να βελτιώσετε την ορθογραφία σας στα αγγλικά; Διαβάζοντας πολλά.

Αυτό μπορεί να είναι μυθιστορήματα και ποιήματα, αλλά και συνταγές, διηγήματα, άρθρα και ακόμη... Μιμίδια στο Διαδίκτυο!

Δεν έχει σημασία πού βρίσκεστε, η ανάγνωση είναι ανάγνωση!

Ίσως θα θέλατε να διαβάσετε περισσότερα στα αγγλικά, αλλά δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε; Ευτυχώς, έχουμε ήδη φροντίσει αυτό! Ανακαλύψετε πού θα βρείτε βιβλία στα αγγλικά!

Ομιλία και γραφή

Ξέρω, ξέρω, διαβάζετε αυτό το άρθρο επειδή θέλετε να μάθετε αγγλικά μεμονωμένο! Αλλά, είναι πραγματικά δυνατό; Στο τέλος της ημέρας, οι γλώσσες υπάρχουν ως εργαλείο για επικοινωνία με άλλους. Πρέπει να το χρησιμοποιήσετε για να κάνετε πρόοδο!

Μερικοί εξαιρετικοί τρόποι για να εξασκηθείτε στα γραπτά αγγλικά είναι κρατώντας ένα ημερολόγιο στα αγγλικά, όπου μπορείτε να γράφετε καθημερινά στα αγγλικά, ή ίσως να βρείτε ένα αγγλόφωνο στυλό-φίλε. Αν έχετε ήδη ένα καλό επίπεδο της αγγλικής γλώσσας και θέλετε να εξασκήσετε τις ικανότητές συνομιλία σας, μπορείτε να το κάνετε αυτό χωρίς καν να φύγετε από την πόλη σας! Οι αγγλόφωνοι είναι παντού και μπορείτε σίγουρα να βρείτε μια Κοινότητα κοντά σας. Εάν ζείτε πραγματικά στη μέση του πουθενά, υπάρχει πάντα το Skype.

Μίλα στον εαυτό σου!

... ή σκεφτείτε στα αγγλικά.

Αυτό μπορεί να φαίνεται περίεργο στην αρχή, αλλά σίγουρα θα σας βοηθήσει μακροπρόθεσμα! Ακόμα κι αν δεν έχετε μάθει τίποτα νέο, θα συνηθίσετε χρήση αγγλικών - εκφράζοντας τις σκέψεις σας και σχηματίζοντας τις προτάσεις σας πιο γρήγορα. Ίσως νομίζετε ότι δεν μιλάτε αγγλικά αρκετά καλά για να το κάνετε αυτό, αλλά αν το σκεφτείτε, οι περισσότερες από τις σκέψεις μας είναι αρκετά βασικές. "Πρέπει να αγοράσω ψωμί", " αναρωτιέμαι τι κάνει ο φίλος μου...", κλπ. Δεν χρειάζεται πραγματικά να είστε ειδικός για να μετατρέψετε αυτές τις σκέψεις στα αγγλικά! Και μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, στο σπίτι ή ενώ βρίσκεστε εν κινήσει!

Με αυτόν τον τρόπο, θα παρατηρήσετε ποιες λέξεις είστε ακόμα λείπει και μπορείτε να τα αναζητήσετε σε ένα λεξικό. Αυτή είναι μια μεγάλη μέθοδος επειδή δείχνει ποια είναι τα κενά σας στα αγγλικά και έτσι, θα μάθετε τι πραγματικά πρέπει να κάνετε για να μιλήσετε αγγλικά.

Είναι δύσκολο να επιτύχετε ένα υψηλό επίπεδο στα αγγλικά χωρίς να μιλάτε σε κανέναν, αλλά μπορείτε να φτάσετε πολύ μακριά χρησιμοποιώντας το πρώτη μέθοδος για την εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας με έμφαση στη φωνητική παγκοσμίως: Κάντε Κλικ Στην Επιλογή & Ομιλία.

Αυτή η μέθοδος θα σας βοηθήσει να βρείτε τα λόγια σας, να απομνημονεύσετε όλο το βασικό λεξιλόγιο με τη σωστή προφορά και να αποκτήσετε γραμματική με έναν διαισθητικό τρόπο, όλα από την άνεση του σπιτιού σας.

Εάν εξακολουθείτε να αισθάνεστε χαμένοι και δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε το αγγλικό ταξίδι σας, θα συνιστούσα να διαβάσετε το βιβλίο How to Learn English. Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει Κατανοήστε πώς να μάθετε μια γλώσσα, μάθετε τι λειτουργεί και πώς να το εφαρμόσετε στη συγκεκριμένη περίπτωσή σας.

Προφανώς, είναι αδύνατο να πούμε όλα όσα υπάρχουν σε αυτό το θέμα σε ένα μόνο άρθρο. Μην διστάσετε να μοιραστείτε μαζί μας τις δικές σας ιστορίες, πόρους, τεχνικές και συμβουλές για την εκμάθηση αγγλικών στο σπίτι! Τι έκανε εσύ. κάνετε για να μάθετε αγγλικά μόνοι σας;

Profile picture for Dimitar Dimitrov

Dimitar Dimitrov

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: May 25, 2021, 12:44 pm