[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
  • Correct your pronunciation in English
  • Learn sentences from daily life
  • Memorize for good
  • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Nu este suficient timp?

Cum de a găsi timp pentru a învăța limba engleză? ⌚

Read this article in English: How to find time to learn English? ⌚.

N-avem timp? Aici sunt șase tehnici pentru a vă ajuta să obțineți cele mai multe din orele de veghe și de a găsi timp pentru a învăța limba engleză!

Trăim într-o lume cu atât de multe lucruri de făcut, probleme de rezolvat și sarcini de îndeplinit, încât sfârșim prin a nu avea timp să învățăm lucruri noi. Pentru mulți oameni, asta înseamnă, de asemenea, că nu au suficient timp pentru a învăța limba engleză.

Aceasta este scuza numărul unu care aspiră elevii de limbi străine au. Adesea îi auzim spunând: "Nu am suficient timp pentru a învăța limba engleză, am prea multe lucruri de făcut, bla bla bla...". Crezi că ești unul dintre acei oameni? Vrei să știi secretul învățării limbii engleze în mod eficient, în ciuda faptului că ai un program aglomerat?

Ei bine, atunci, ești în locul potrivit! Astăzi, veți descoperi șase metode pe care chiar și cei mai aglomerați oameni le pot aplica în viața de zi cu zi în scopul de a gestiona mai bine timpul lor și în cele din urmă să învețe limba engleză!

Timp mort 🎧

Cercetările au arătat că petrecem cel puțin o treime din viața noastră dormind! Dar, de asemenea, pierdem mult timp făcând lucruri cum ar fi să ne deplasăm, să așteptăm pe cineva, să așteptăm la coadă la supermarket și chiar în baie! Pentru a pune scurt, pierdem aceste mici momente din viața noastră! Ele par atât de nesemnificative încât le pierdem așteptând sau distragându-ne. Este într-adevăr o rușine pentru că dacă ar fi să folosim eficient tot acest timp mort, profitând la maxim de fiecare secundă, atunci am putea eliberați ore în fiecare săptămână.

Deci, cum poți profita la maximum de timpul tău mort? Puteți descărca aplicații pe telefon și puteți face câteva exerciții mici. Puteți utiliza cartonașe pentru a învăța vocabularul, de exemplu. Avantajul telefonului dvs. este că este întotdeauna pe tine. Asta face mai ușor să-l scoată în timp ce sunteți în autobuz sau de așteptare în linie.

Dacă vrei Aflați limba engleză în mașină sau în transportul public, sau dacă pur și simplu aveți mai mult timp la dispoziție, există o soluție excelentă pentru dvs.! Ascultarea radioului, audiobook-urilor sau podcast-urilor reprezintă o modalitate excelentă de a vă exersa limba engleză în timp ce corpul dvs. este ocupat. Indiferent de formatul pe care îl alegeți pentru a vă exersa înțelegerea ascultării, puteți fi sigur că Învață engleza mai repede făcând uz de tot timpul mort.

Și când te-ai săturat de toate astea, încearcă gândire în limba engleză! Lasă-ți gândurile să rătăcească, dar fă-o în engleză. Explorați toate lucrurile pe care le puteți spune pentru a descrie ce se întâmplă în jurul vostru.

În foot-in-the-door tehnica 🦶

Celebrul foot-in-the-door tehnica în limba engleză, atunci când este aplicată la învățarea limbilor străine se bazează pe durata magică a 5 minute. Acesta este de fapt un mod de a-ți" păcăli " creierul!

Când vă spuneți că veți face ceva timp de doar cinci minute, de multe ori durează mult mai mult pentru că începi să joci de-a lungul. De obicei, ajungeți să lucrați mai mult decât v-ați așteptat și acesta este exact rezultatul pe care ne bazăm. De multe ori veți ajunge să cheltuiți în total o oră de engleză pe zi, fără să vă dați seama!

Chiar dacă minutele 5 pot părea nesemnificative, ele sunt deja un pas spre atingerea scopului tău. Îți dedici timp studiilor tale de engleză, faci progrese. Și orice efort este binevenit, fluxurile mici fac râuri mari!

Mai mult, prin aplicarea acestei tehnici de mai multe ori pe zi, îți întărești memoria și eviți să uiți. Aceasta se numește ritm ultradian și vă va permite să învățați mai repede.

Rutina de dimineață ☕

Creierul nostru funcționează mai bine dimineața, pentru că suntem încă proaspeți și odihniți. Cu mai puține distrageri, griji și oboseală, absorbim mai multe informații decât spre sfârșitul zilei. De aceea vă recomandăm inclusiv engleza în rutina de dimineață! Depinde de dvs. să decideți exact când doriți să o faceți. Poate după ce ți-ai spălat dinții sau ai luat micul dejun? Alegeți momentul care vi se potrivește cel mai bine și transformă-l într-un timp dedicat învățării limbii engleze pentru a începe ziua pe o notă bună.

Dacă doriți să vă asigurați că nu uitați, faceți - o primul lucru pe care îl faci când te trezești dimineața. De exemplu, obțineți-vă un cronometru și concentrați-vă timp de 10 minute. Fără scuze, nu spuneți că nu aveți timp să învățați limba engleză. Ceea ce este important este să vă îmbunătățiți în mod constant, cu un pas la un moment dat. Un site bun pentru a face acest lucru este Babadum care are o mulțime de vocabular sub forma unui joc interactiv simplu. Babadum nu te va face fluent în limba engleză, dar este o modalitate foarte bună de a obține mingea de rulare.

Nu ezitați, totuși, să luați un provocare mai mare. Dacă doriți să învățați rapid limba engleză, Click & Speak ar putea fi soluția perfectă pentru tine. În ceea ce privește conținutul, este cel mai serios curs disponibil, dar este, de asemenea, ușor și distractiv în forma sa. Acest produs a fost deja folosit de sute de oameni care dedică o oră sau chiar mai mult învățării limbii engleze în fiecare zi.

Angajament și consecvență 🤞

Când ne angajăm să facem ceva, avem tendința să rămânem la el. Puteți folosi asta în avantajul dvs. pentru a găsi timp pentru a învăța limba engleză.

Este greu să spui NU când te-ai angajat să faci ceva cu altcineva și, dacă plătești pentru asta, este și mai greu. Din acest motiv, puteți găsi unul sau mai mulți tutori cu care să lucrați săptămânal. Rezervați-vă cursurile în avans pentru a vă asigura că veți rămâne la ele. Dacă nu există tutori în jurul tău, poți lua și cursuri online pe site-uri precum italki. Există și alte site-uri, dar ce este minunat italki este că puteți rezerva mai multe lecții în același timp. Este perfect dacă doriți să vă planificați înainte, respectând în același timp angajamentele.

Dacă nu, puteți, de asemenea găsiți un partener de schimb lingvistic. Există multe aplicații pe care le puteți utiliza pentru a face acest lucru, cum ar fi Hellotalk sau Tandem. De asemenea, puteți obține o inspirație de către cei doi prieteni din Polonia care au creat Antimoon. Ei s-au angajat să vorbească doar limba engleză, pentru a se obliga să practice.

Mediul 🌳

O tehnică bună pentru a nu uita ceva este plasarea obiectului sau a unei note într-un loc în care nu putem lipsi. Exemplul clasic este sacul de gimnastică din fața ușii, astfel încât să nu pierdeți antrenamentul în ziua următoare. Puteți, de asemenea utilizați acest lucru în limba engleză-scopul este de a vezi engleză peste tot. Dar cum mă poate ajuta acest lucru să-mi gestionez mai bine timpul, s-ar putea să vă întrebați?

Nu e așa de complicat. Adaptați-vă mediul decorându-l cu lucruri în engleză, fie că este vorba de memento-uri sau pretexte de practicat. Acoperiți-vă casa cu note lipicioase (pe pereți, uși, masă, Caiete etc.) în cazul în care le veți vedea tot timpul. Acestea vă vor ajuta să revizuiți și să vă concentrați asupra învățării limbii engleze. Ascunde tot ce este în limba ta maternă!

Pentru a lua lucrurile la nivelul următor, schimbați limba telefonului sau a computerului în engleză. Faceți același lucru pentru browserul dvs. web și pentru programele dvs. preferate. Dacă nu știți cum să găsiți timp pentru a studia limba engleză, atunci mergeți mai departe și aplicați această tehnică imediat! Având afișajele telefonului și computerului în limba engleză poate fi un pic deconcentrant la început, dar vă veți obișnui repede.

Motivație ✨

În cele din urmă, să nu uităm că, dacă doriți să rămânem la obiectivul dvs., atunci trebuie să faceți învățarea limbii engleze distractiv, un hobby și nu o corvoadă. Este extrem de important să rămâi motivat, să vrei să lucrezi la abilitățile tale în fiecare zi. Dacă simțiți că săriți pe fereastră de fiecare dată când lucrați la limba engleză, atunci trebuie să vă gândiți din nou la abordarea dvs.

Pe Click & Speak blog, veți găsi multe articole care vor face învățarea limbii engleze mai interesantă. Dar ce alte modalități există pentru a rămâne motivați să învețe limba engleză?

Ai putea, de exemplu păstrați o carte de jurnal sau un jurnal în care scrii totul despre studiile tale. Marcați ceea ce faceți în fiecare zi și reveniți la notele dvs. la sfârșitul lunii. Veți găsi cu siguranță că este motivant să vedeți toată munca pe care ați făcut-o și cu siguranță veți dori să faceți și mai mult următoarea. Ca bonus, scrieți cât timp petreceți deci, puteți vedea cum te apropii de celebrul 1.000 de ore-marca în limba engleză!

O altă alternativă pentru aceia dintre voi cărora nu le place să scrie este cumpărarea unui calendar. Tipul perfect de calendar ar fi cel pe care îl puteți atârna pe perete sau vă puteți lipi de birou, unul ușor de văzut. La sfârșitul zilei, traversați ziua cu un marcator pentru a indica că ați lucrat la limba engleză. Scopul este să vă păstrați șirul, ceea ce înseamnă să nu vă opriți cu progresul dvs.! Încetul cu încetul, veți vedea că va deveni un obicei. Foarte bine! A face engleza o parte din viața ta de zi cu zi este exact ceea ce ne-am dorit.

Concluzie 📝

Pentru a rezuma, ce trebuie să faceți pentru a găsi timp pentru a învăța limba engleză? Cum vă puteți gestiona mai bine timpul?

  • profitați la maximum de timpul mort,
  • lucrați la limba engleză timp de cel puțin cinci minute, de câteva ori pe zi,
  • faceți învățarea limbii engleze o parte din rutina dvs. de dimineață,
  • se angajează să-l,
  • pune memento-uri mici peste tot,
  • Gestionați-vă motivația!

Lumea ne oferă atât de multe oportunități și atât de multe distrageri încât este ușor să uităm obiectivele noastre inițiale. Sper că datorită acestui articol, veți reuși să faceți limba engleză o parte din viața dvs. și că veți putea gestiona timpul mai eficient!

Nu mai amâna! Du-te încerca unele dintre aceste tehnici imediat! :)

Profile picture for Ellie Wu

Ellie Wu

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: November 2, 2021, 4:58 pm