[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
  • Correct your pronunciation in English
  • Learn sentences from daily life
  • Memorize for good
  • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Niet genoeg tijd?

Hoe vind je tijd om Engels te leren? ⌚

Read this article in English: How to find time to learn English? ⌚.

Geen tijd? Hier zijn zes technieken om u te helpen het meeste uit uw wakkere uren te halen en de tijd te vinden om Engels te leren!

We leven in een wereld met zoveel dingen te doen, problemen op te lossen en taken te volbrengen, dat we uiteindelijk geen tijd hebben om nieuwe dingen te leren. Voor veel mensen betekent dat ook dat ze niet genoeg tijd hebben om Engels te leren.

Dat is het belangrijkste excuus dat aspirant-taalleerders hebben. We horen ze vaak zeggen: "Ik heb niet genoeg tijd om Engels te leren, ik heb te veel dingen te doen, blah blah blah...". Denk je dat jij een van die mensen bent? Wilt u het geheim weten om efficiënt Engels te leren ondanks een druk schema?

Wel, dan ben je op de juiste plaats! Vandaag ontdek je zes methoden die zelfs de drukste mensen in hun dagelijks leven kunnen toepassen om hun tijd beter te beheren en eindelijk Engels te leren!

Dode tijd 🎧

Onderzoek heeft aangetoond dat we minstens een derde van ons leven slapend doorbrengen! Maar we verliezen ook veel tijd door dingen te doen zoals ons verplaatsen, op iemand wachten, in de rij staan bij de supermarkt, en zelfs in de badkamer! Kortom, we verliezen deze kleine momenten in ons leven! Ze lijken zo onbelangrijk dat we ze verspillen door te wachten of onszelf af te leiden. Het is echt een schande, want als we al deze dode tijd efficiënt zouden gebruiken, door het beste uit elke seconde te halen, dan zouden we elke week uren kunnen vrijmaken.

Dus hoe kunt u het meeste uit uw dode tijd halen? Je kunt applicaties downloaden op je telefoon en wat kleine oefeningen doen. Je kunt bijvoorbeeld flashcards gebruiken om woordenschat te leren. Het voordeel van je telefoon is dat je hem altijd bij je hebt. Dat maakt het makkelijker om hem te pakken als je in de bus zit of in de rij staat.

Als je Engels wilt leren in de auto of in het openbaar vervoer, of als je gewoon meer tijd tot je beschikking hebt, is er een geweldige oplossing voor jou! Luisteren naar de radio, audioboeken of podcasts zijn een uitstekende manier om uw Engels te oefenen terwijl uw lichaam bezig is. Welk formaat u ook kiest om uw luistervaardigheid te oefenen, u kunt er zeker van zijn dat u sneller Engels leert door gebruik te maken van al uw dode tijd.

En als u dat allemaal zat bent, probeer dan gewoon eens in het Engels te denken! Laat uw gedachten dwalen, maar doe het in het Engels. Ontdek alle dingen die je kunt zeggen om te beschrijven wat er om je heen gebeurt.

De foot-in-the-door techniek 🦶

De beroemde foot-in-the-door techniek in het Engels, wanneer toegepast op het leren van talen vertrouwt op de magische duur van 5 minuten. Dat is eigenlijk een manier om je hersenen te "misleiden"!

Als je tegen jezelf zegt dat je iets maar vijf minuten gaat doen, duurt het vaak veel langer omdat je begint mee te spelen. Je bent meestal langer bezig dan je had verwacht en dat is precies het resultaat waar we op rekenen. Je zult vaak in totaal een uur Engels per dag besteden zonder dat je het door hebt!

Ook al kunnen 5 minuten onbeduidend lijken, ze zijn al een stap in de richting van het bereiken van je doel. Je besteedt tijd aan je studie Engels, je boekt vooruitgang. En elke inspanning is welkom, kleine beekjes maken grote rivieren!

Bovendien, door deze techniek meerdere keren per dag toe te passen, versterk je je geheugen en voorkom je dat je het vergeet. Dit wordt het ultradiaans ritme genoemd en het zorgt ervoor dat je sneller leert.

De ochtendroutine ☕

Onze hersenen werken beter in de ochtend, omdat we dan nog fris en uitgerust zijn. Met minder afleiding, zorgen en vermoeidheid nemen we meer informatie op dan tegen het einde van de dag. Daarom raden wij u aan Engels in uw ochtendroutine op te nemen! Het is aan jou om te bepalen wanneer je dat precies wilt doen. Misschien nadat je je tanden hebt gewassen of na je ontbijt? Kies het moment dat u het beste uitkomt en maak er een moment van om Engels te leren en zo uw dag goed te beginnen.

Als u zeker wilt zijn dat u het niet vergeet, maak het dan het eerste wat u doet als u 's ochtends wakker wordt. Koop bijvoorbeeld een chronometer en concentreer u 10 minuten lang. Geen excuses, zeg niet dat je geen tijd hebt om Engels te leren. Wat belangrijk is, is dat je jezelf constant verbetert, stap voor stap. Een goede site om dat te doen is Babadum die veel woordenschat heeft in de vorm van een eenvoudig interactief spel. Babadum zal je niet vloeiend in het Engels maken, maar het is een geweldige manier om de bal aan het rollen te krijgen.

Aarzel echter niet om een grotere uitdaging aan te gaan. Als u snel Engels wilt leren, Click & Speak zou dit de perfecte oplossing voor u kunnen zijn. Inhoudelijk is het de meest serieuze cursus die beschikbaar is, maar toch is hij ook licht en leuk van opzet. Dit product is al gebruikt door honderden mensen die elke dag een uur of zelfs meer wijden aan het leren van Engels.

Commitment en consistentie 🤞

Als we ons ergens toe verbinden, hebben we de neiging om ons eraan te houden. U kunt dat in uw voordeel gebruiken om tijd te vinden om Engels te leren.

Het is moeilijk om nee te zeggen als je je hebt voorgenomen om iets met iemand anders te doen, en als je ervoor betaalt, is het nog moeilijker. Om die reden zou u een of meerdere tutors kunnen vinden om wekelijks mee samen te werken. Boek je lessen van tevoren om er zeker van te zijn dat je je eraan zult houden. Als er geen tutors bij jou in de buurt zijn, kun je ook online lessen volgen op sites als italki. Er zijn ook andere sites, maar het fijne van italki is dat je meerdere lessen tegelijk kunt boeken. Dat is perfect als je vooruit wilt plannen en tegelijkertijd je verplichtingen wilt nakomen.

Zo niet, dan kun je ook een taaluitwisselingspartner vinden. Er zijn veel apps die je daarvoor kunt gebruiken, zoals Hellotalk of Tandem. Je kunt ook wat inspiratie opdoen bij de twee vrienden uit Polen die Antimoon. Ze verplichtten zich om alleen Engels te spreken, om zo te oefenen.

De omgeving 🌳

Een goede techniek om iets niet te vergeten is om het voorwerp of een briefje op een plaats te leggen waar we het niet kunnen missen. Het klassieke voorbeeld is de sporttas voor de deur, zodat je de volgende dag je training niet mist. Je kunt dit ook in het Engels gebruiken - het doel is om overal Engels te zien. Maar hoe kan dit mij helpen mijn tijd beter te beheren, vraag je je misschien af?

Het is niet zo ingewikkeld. Pas je omgeving aan door het te versieren met dingen in het Engels, of het nu herinneringen zijn of voorwendselen om te oefenen. Versier uw huis met plakbriefjes (op de muren, deuren, tafel, schriften, enz.) waar u ze de hele tijd zult zien. Ze zullen u helpen om het Engels te herhalen en u te concentreren op het leren ervan. Verberg alles wat in uw moedertaal is!

Verander de taal van uw telefoon of computer in het Engels om de zaken naar een hoger niveau te tillen. Doe hetzelfde voor uw webbrowser en uw favoriete programma's. Als je niet weet hoe je tijd moet vinden om Engels te studeren, ga dan door en pas deze techniek meteen toe! De schermen van je telefoon en computer in het Engels kan in het begin een beetje deconcentrerend zijn, maar je zult er snel aan gewend raken.

Motivatie ✨

Laten we tot slot niet vergeten dat als u uw doel wilt bereiken, u van Engels leren een leuke hobby moet maken en geen karwei. Het is uiterst belangrijk om gemotiveerd te blijven, om elke dag aan uw vaardigheden te willen werken. Als u het gevoel heeft uit het raam te springen elke keer dat u aan uw Engels werkt, dan moet u nog eens goed nadenken over uw aanpak.

Op de blogClick & Speak vindt u veel artikelen die het leren van Engels interessanter maken. Maar welke andere manieren zijn er om gemotiveerd te blijven om Engels te leren?

Je kunt bijvoorbeeld een logboek of een dagboek bijhouden waarin je alles opschrijft over je studie. Markeer wat je elke dag doet en ga aan het eind van de maand terug naar je aantekeningen. Je zult het zeker motiverend vinden om al het werk te zien dat je hebt gedaan en je zult de volgende zeker nog meer willen doen. Als bonus kunt u opschrijven hoeveel tijd u hebt besteed, zodat u kunt zien hoe u steeds dichter bij de beroemde 1.000-uur-mark komt in het Engels!

Een ander alternatief voor wie niet van schrijven houdt, is het kopen van een kalender. Het perfecte type kalender zou er een zijn die je aan de muur kunt hangen of die je op je bureau kunt plakken, een die gemakkelijk te zien is. Aan het eind van de dag streep je de dag door met een markeerstift om aan te geven dat je aan je Engels hebt gewerkt. Het doel is om je streak te houden, wat betekent dat je niet stopt met je vooruitgang! Beetje bij beetje zul je zien dat het een gewoonte wordt. Heel goed! Engels een onderdeel maken van je dagelijkse leven is precies wat we wilden.

Conclusie 📝

Samengevat, wat moet je doen om tijd te vinden om Engels te leren? Hoe kunt u uw tijd beter beheren?

  • Maak optimaal gebruik van je dode tijd,
  • werk minstens vijf minuten aan je Engels, meerdere keren per dag,
  • maak van Engels leren een deel van uw ochtendroutine,
  • zet je ervoor in,
  • zet overal kleine geheugensteuntjes,
  • beheer je motivatie!

De wereld biedt ons zo veel mogelijkheden en zo veel afleidingen dat het gemakkelijk is om onze oorspronkelijke doelen te vergeten. Ik hoop dat je er dankzij dit artikel in zult slagen om Engels een deel van je leven te maken en dat je je tijd efficiënter zult kunnen beheren!

Stop met uitstellen! Ga meteen een paar van deze technieken uitproberen! :)

Profile picture for Ellie Wu

Ellie Wu

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: November 2, 2021, 4:57 pm